GOLD NOTE

zingt als een nachtegaal

Het Italiaanse high-end audiomerk Gold Note, maakt sinds jaar en dag draaitafels; ontworpen vanuit het hart, door hoofdontwerper Maurizio Aterini. Gezeteld in Montespertoli vlakbij Florence.
Een platenspeler van Gold Note is wellicht voor hen die geen zin hebben om ongerust te geraken of de juiste keuze is gemaakt. ‘Gewoon’ iets moois in uw luisterkamer willen, wat ook nog heel erg goed speelt. En van Italiaanse afkomst is niet iets waarvoor we ons hoeven te schamen.

GoldNote Valore wit

GoldNote Valore zwart

Gold Note Valore 425 Plus

De Valore 425 Plus is een complete draaitafel en ondanks de relatief bescheiden prijs, toch serieus high-end. Compleet met de B5 toonarm, die direct afgeleid is van de B5.1 en beschermkap, waarbij u alleen nog een keus hoeft te maken, met welk element u wilt gaan genieten en uiteraard hebben we een aantal suggesties. Die suggesties hangen van een aantal factoren af; de rest van uw set, de akoestiek van uw luisterruimte en uw smaak.

Verreweg de meeste draaitafels in deze prijsklasse of lager, hoor je in de verte al aankomen; alsof ze willen gaan opstijgen. Nee, de Valore 425 Plus is juist heel erg stil. Zoals het hoort.

De weergave van deze minimalistische platenspeler laat zich het best omschrijven als vloeiend, zeer open en lekker ritmisch. Ja, deze tafel heeft er altijd zin in en weet u in beweging te krijgen.
Verkrijgbaar in mat gelakt wit en zwart. Daarnaast in diverse leder kleuren, rood, wit, beide, zwart (meerprijs). De gebruikte toonarm is een middengewicht, waardoor vele elementen toepasbaar zijn. Hieronder enkele voorstellen van te gebruiken MM elementen, maar uiteraard zijn sommige MC elementen ook mogelijk in deze veelzijdige draaitafel.

Prijs € 1.300,– afwerking: mat zwart of mat wit (loopwerk inclusief toonarm)
Prijs € 1.500,– afwerking: walnoot, acrylic, zwart leder (loopwerk inclusief toonarm)

.

.

Gold Note Valore 425 Plus

Dit is de Valore 425 Plus in Walnoot en daar ben ik erg blij mee. Opnieuw met de geweldige B5.1 toonarm. In deze prijsklasse worden vaak Rega toonarmen gebruikt of directe afleidingen ervan. Ik zou zo zeggen: kom, luister en huiver 🙂

Prijs € 1.500,–

.

.

Gold Note Pianosa

Onlangs toegevoegd aan het uitgebreide pakket bijzondere topdraaitafels van Gold Note is het model ‘Pianosa’. Deze wordt opnieuw standaard voorzien van de toonarm B5.1.
Het verschil met de hieronder getoonde Giglio is dat de topplaat matzwart mdf is in plaats van het zwarte acryl en een iets minder geavanceerd lager en motor.

Prijs € 2.450,– afwerking zwart/zwart) of zwart/wit, loopwerk inclusief toonarm
Prijs € 2.750,– afwerking walnoot, loopwerk inclusief toonarm

.

.

Goldnote Giglio hout

Golnote Giglio

Gold Note Giglio

De vorm volgde op de functie, bij het zoeken naar het ultieme loopwerk. En het mag mooi zijn; per slot van rekening blijven het Italianen; het designland bij uitstek.
En natuurlijk; de puristen willen absoluut geen vaste beschermkap en daar ben ik het wel mee eens. De ‘maar’ bij Gold Note is echter dat de constructie dusdanig uitgekiend is, dat de rumble waarde alsnog op -80 dB is en dat is een waarde die eigenlijk aangeeft dat een meer dan uitstekende waarde ook mogelijk is met een kap. Dus sorry purist; het is niet anders.
Er zijn verschillende variaties mogelijk: zwart/wit, zwart/zwart, zwart/walnoot. En daarbij kan gekozen worden uit metaaldelen in zwart aluminium of grijs aluminium.
De Giglio is gemaakt van 2 massieve plinten (3 mm RVS op 20 mm acryl) die op een gegolfd houten platform rusten. Dit is exclusief Italiaans handwerk, uitgevoerd door de beste vakmannen en vakvrouwen. Het walnoot hout wat men gebruikt, heeft een behandeling ondergaan die 8 jaar in beslag heeft genomen en is geoptimaliseerd voor het in dienst staan van de Giglio. Het uiteindelijke doel is om de ongewenste resonanties gecontroleerd te laten afvloeien.
De combinatie met de toonarm B5.1 is zeer goed, mocht u ervoor gaan om ook de laatste definities van uw elpee’s te willen horen, is de upgrade naar de B7 ceramic toonarm te overwegen.

Prijs € 3.450,– afwerking zwart, wit. Loopwerk inclusief toonarm B5.1
Prijs € 3.950,– walnoot. Loopwerk inclusief toonarm B5.1
Prijs € 4.750,– walnoot. Loopwerk inclusief toonarm B7 Ceramic

.

.

Gold Note Mediterraneo zwart walnoot

Gold Note Mediterraneo met stofkap

Gold Note Mediterraneo

Het kan allemaal nog beter, ten opzichte van de Giglio. Wow & Flutter cijfers beter, een zwaarder plateau, een lager wat hiertegen bestand is, dikkere plateaus, etc. In een erg goede- tot top installatie laat de Mediterraneo nòg beter horen wat er oorspronkelijk in ons geliefde vinyl geperst is.

Prijs € 4.950,– Afwerking zwart, wit. Loopwerk inclusief toonarm B5.1
Prijs € 5.850,– Afwerking walnoot. Loopwerk inclusief toonarm B5.1
Prijs € 6.650,– Afwerking walnoot. Loopwerk inclusief toonarm B-7

.

.

.

GoldNote Bellagio Reference

Gold Note Bellagio Reference

En uiteraard weet het Italiaanse Gold Note een referentie loopwerk te bewerkstelligen. Een ultra lage rumble waarde van -83 dB genereert de absolute stilte. Circa 35 kilogram maakt dit moois tot een imposante verschijning.
Het geheel bestaat uit vijf separate plinten om de ultieme stijfheid te garanderen. De titanium afstandhouders zijn vervaardigd in verschillende diktes.
Het lager en de spindel zijn gemaakt van zgn. carbon staal met een tolerantie van 1/100 millimeter.

En ach ja, de afstandsbediening maakt het mogelijk om de tafel aan/uit te zetten, te wisselen van snelheid, ‘speed control’ en ‘power control’.

Optioneel: Power Control.
Dit maakt het mogelijk om het koppel van de motor in te stellen, een unieke mogelijkheid. Door het selecteren van bijvoorbeeld een hoger koppel, ontwaart u een maximum aan dynamiek.

Prijs € 11.499,– (loopwerk)

.

.

Goldnote B 5.1 toonarm

Gold Note B5.1 toonarm

Prijs € 790,–

.

.

Goldnote B 7 Ceramic toonarm

Gold Note B7 Ceramic toonarm

Met de effectieve massa van 10 gram zijn de meeste elementen (tot ca 15 gram) geschikt om plaats te nemen in deze 9 inch titanium arm, die lagert in ceramiek.

Prijs € 1.550,–