STREAMING EN DAC’S

Bij AUDIO21

In de wereld van streamen en separate DAC’s èn muziekservers hebben wij een selectie voor u gemaakt van apparatuur welke uitstekend klinkt; welke een groots gebruiksgemak heeft en welke prijstechnisch zéér interessant zijn.

.

Leema Elements streamer.

Een zeer compact, maar erg degelijk gebouwde behuizing, deze Leema Elements Streamer. Gebaseerd op de veel duurdere Quasar streamer/DAC combinatie, is de Elements Streamer niet voorzien van een DAC. U kiest dus uw eigen DAC en veel mensen verkiezen deze weg om tot een goed eindresultaat te komen. U kunt streamen vanaf elke telefoon, Ipads, computers of een NAS-schijf van het thuisnetwerk.
De Leema Elements Streamer ondersteund verschillende streamingdiensten, zoals Tidal, Deezer, Qobuz, vTuner, Spotify. Lokaal ook aan te sturen met Dropbox en Onedrive van Microsoft. Bovendien kan een USB ingang gebruikt worden voor de aanvoer van uw muzikale aanvoer.
Het apparaat kan muziek ‘trekken’ van elke DLNA/UPnP apparaat in hetzelfde netwerk, waarbij ook telefoons, tablets, laptops, computers, NAS drives en muziek servers, waaronder ook de hier verderop vermelde Leema Sirius muziek server.

Prijs € 1.599,– (zilver of zwart)

.

.

BEL CANTO e.One Streamer

Je zou de e.One streamer met ingebouwde DAC van BEL CANTO kunnen omschrijven als: netwerk streamer, streamer-bridge of Ethernet tot USB converter. Opnieuw gebouwd als een tank in de welbekende design behuizing. Het fijnst werkt u met de BEL CANTO App met de naam: ‘Stream’. Aansluiten van een NAS is mogelijk.

Enkele cijfers:
* Tuner radio/Roon End Point, Tidal (MQA), Qobuz
* 24bits/192 kHz
* Bit-perfect data transmissie
* Online updates
* USB-A ingang
* Geoptimaliseerd voor: FLAC, WAV, ALAC, AAC, MP3, AIFF, DSD, MQA
* Uitgangen: Analoog RCA, Digitaal 192 PCM
* Afmeting: 22 cm breed, 9 cm hoog en 31 cm diep

Prijs € 1.850,– (zilver of zwart front)

.

.

Gold Note DS-10 en DS-10 Plus

Een zeer volledig apparaat, deze Gold Note DS-10 òf DS-10 Plus. Het is een streamer, inclusief DAC, inclusief hoofdtelefoonversterker en voorversterker. Aansluiten op een (eind)versterker en u bent ready for take-off. Het is bijna ‘plug&play’, netwerk kiezen (hetzij via een kabel; hetzij via de WiFi verbinding) en u kiest een aanbieder, zoals Tidal etc. Zoals altijd, de Apps die u kunt gebruiken moet u even leren kennen. Ook is bediening mogelijk vanaf het apparaat zelfs middels display en drukknop. Maar hoera; Gold Note zou Gold Note niet zijn; de derde bedieningsmogelijkheid is de meegeleverde fraaie afstandsbediening.

De DS-10 Plus heeft als extra een 3,5 mm jackplug lijningang (de DS-10 heeft geen lijn ingangen). De tweede antenne (bluetooth) is verhuisd in het chassis en de DS-10 Plus heeft dus slechts 1 wifi antenne.

Beide apparaten kunt u aansluiten op een voorversterker of geïntegreerde versterker. In praktijk blijkt het kinderlijk eenvoudig om de DS-10 aan te sluiten en spelend te krijgen. Klankmatig erg niet-technisch; een zeer plezierige klank welke u gelijk naar de muziek trekt. Wat ik een superieure eigenschap vindt; er zijn mogelijkheden om de klank te gaan aanpassen. Iets wat ik me kan voorstellen: Preset 1 voor zachtjes spelen, waarbij u het laag wat ‘aandikt’ omdat onze oren bij lage volumes ongevoelig zijn voor lage toen. En Preset 2 voor normaal en luider luisteren, waarbij u de curve op ‘0’ zet.

Wanneer echter slechts één analoge bron aangesloten hoeft te worden, zou daarvoor de DS-10 Plus gebruikt kunnen worden, u kiest in het menu die ingang, in plaats van één van de digitale ingangen.

Prijs ‘DS-10 classic’ € 2.490,–
Prijs ‘DS-10 Plus’ € 2.890,–
Prijs ‘PSU-10 EVO’ € 1.100,–)
Prijs ‘PA-10’ eindversterker € 1.590,– (als stereo òf monoblock)
Leverbaar in de kleuren: zilvergrijs, zwart, goud.

Lees een test: KLIK HIER

.

.

.

Leema Sirius muziekserver

De zojuist gelanceerde Leema Sirius is een high-end muziek server. Het apparaat behelst:
– Een cd loopwerk t.b.v. de opslag van al uw cd’s,
– een  streamer met alle benodigde functionaliteiten
– een superieure DAC
– een ingebouwde opslag voor al uw cd’s

Een praktische oplossing voor de opslag van uw cd’s collectie en het afspelen ervan, middels aansturing met een App. In het kort: u stopt uw cd in de gleuf, deze wordt geript en staat daarna op de ingebouwde harde schijf, klaar om te spelen. Daarnaast kunt u Tidal, Quoobuz, Spotify, internetradio, etc. gebruiken middels dezelfde App.
Er is een uitstekende dac aan boord en dit maakt deze machine tot en apparaat waar analoge Mark ERG van onder de indruk is. Je hoort gewoon zeer duidelijk de ontwikkeling en de ontwerpkeuzes die Leema gemaakt heeft, blijken extreem muzikaal te zijn. Nogmaals; voor de meeste mensen zal deze machine het ultieme zijn. Maar voor hen die het nóg ultiemer wensen; een externe DAC is aan te sluiten en dan kan het nòg beter worden. Of niet natuurlijk…

De Sirius behoort tot de hoogste kwaliteit uit de Leema line-up, Constellation. Intern 2 gigabyte opslag, maar te upgraden naar 8 gigabyte. Een super loopwerk van TEAC zorgt ervoor dat er een perfecte kopie van de cd op de interne harde schijf gezet wordt.

Met een App bedient u eenvoudig de collectie die u langzamerhand zelf opbouwt in de Sirius. Mooi gekozen naam, trouwens. Een eenvoudig en intuïtief te gebruiken apparaat en leest praktisch alle formaten. USB 3.0 is beschikbaar voor het maken van een back-up.
De interne DAC is van een excellente kwaliteit. Deze DAC ondersteunt 16, 24 en 32 bitrate van 44,1 kHerz tot 384 kHerz en DSD 64, 128 en 256. Voor hen die opteren voor een separate DAC, ook dat is mogelijk. Een USB uitgang bied Class1, Class2 en DoP connectoren. Gebalanceerde XLR uitgangen en uiteraard RCA uitgangen.

De Sirius is voorzien van een dual-Ethernet aansluiting; een voor routers en een voor een externe streamer. Ook is de Sirius te gebruiken in combinatie met Sonos multi room, Naim Mu-so/Uniti; Denon HEOS; Squeezebox; Linn DS; Pioneer N-50A; Cambridge Audio CXN and Denon 720AE. De Sirius haalt de benodigde medadata en album informatie rechtstreeks van het net en ondersteund wordt Tidal, Spotify, internet radio, USB en NAS drives.

Prijs € 5.500,–

.

.

 

Jadis JS2 mkIV DAC met buizen

Zojuist gelanceerd en leverbaar, de mkIV van één van de mooiste DAC’s van de wereld. Zeer hoogwaardige DAC met buizen. Hiermee gaat u uw digitale signaal opeens als analoog ervaren. Onder andere de natuurlijkheid en expressie komen op een veel hoger plan. De Jadis JS2 mkIV is een DAC van het ‘buizen’ type en dan begrijpt u direct de link met AUDIO21. De ingangen zijn een SPdif, AES/EBU, optisch toslink en een USB type-B.
Jadis herbouwde het digitale circuit met de MKIV. Voortaan voorzien met de nieuwste dual AKM 4197 chips, per kanaal één. 24 bit/384kHz. Geheel gebalanceerd opgebouwde DAC met XLR ingangen en XLR uitgangen. Het uiterlijk is direct herkenbaar als Jadis, 13 kilogram en een verbruik van 22 Watt. En waarom ben ik zo enthousiast? Zeer dynamisch, gloedvol, een on-digitaal geluid met een enorme stage: diepte, hoogte en breedte. Kom maar luisteren en u begrijpt het direct.

Prijs € 9.200,–

.

.

Nagra Classic DAC

Zoals elke Nagra, is de Classic DAC een zeer analoog- en rijk klinkende machine. Begeerlijk en op termijn zelfs te upgraden met een separate voeding. Een unieke luisterervaring, waarbij de rust opvallend is. De mate waarin de detaillering in de muziek weergegeven wordt is werkelijk bijzonder.

Prijs € 12.950,–

.

.

Jadis JS1 mkV D/A converter met buizen

In overtreffende trap is de JS1 een upgrade. Optima forma om uw digitale signaal nooit meer digitaal te laten klinken.

De nieuwe Jadis JS1 MkV legt de lat nog iets hoger dan z’n illustere voorgangers. Aan boord bevinden zich een paar AKM 4497 DAC-chips in dual mono-configuratie. Voorts is de voeding van de JS1 MkV ondergebracht in een aparte kast.

De JS1 MkV heeft een nieuw digitaal bord, waardoor het apparaat hogere resolutie formaten kan accepteren en daarom volgens de fabrikant klaar is voor toekomstige ontwikkelingen. Hij heeft ook drie 24 bit/192 kHz ingangen, SPDIF (cinch en toslink) en AES/EBU, en één 24-bit/384 kHz USB DSD-compatibele ingang. Natuurlijk heeft ook de JS1 MkV gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen. Een buizenconfiguratie van 2 x 6922, 2 x 12AU7, 1 x EF86 en 1 x EL86 verzorgt het analoge geluid.

De Jadis JS1 MkV beschikt over een buisgestuurde hoogspanningsvoeding, die is ondergebracht een niet-magnetisch roestvrijstalen chassis. De elektronische componenten zijn naar eigen zeggen zorgvuldig geselecteerd op klank en betrouwbaarheid. Uiteraard wordt de JS1 MkV met de hand gebouwd in de Jadis-fabriek in Villedubert, Frankrijk.

Prijs € 18.400,–

.

.

Request Audio The Beast

Neergedaald vanaf de bergen uit Zwitserland. Het heet: “The Beast’ en wordt geproduceerd en 100% ontwikkeld in eigen huis, door Request Audio. Dus geen ingekochte techniek. Stelletje eigenwijze Zwitsers…?
Het is een muziekserver. Gewoon 1 apparaat, waar u uw volledige cd collectie in kunt huisvesten. En de collecties van uw hele straat. Een apparaat wat je neerzet, drukt op ‘on’ en na het opstarten, direct te beluisteren. Nuchter als den Zwitser; geen moeilijk gedoe. Uiteraard kunt u dit apparaat daarna aan ‘het net’ hangen, zodat desgewenst elke internetbron etc. gebruikt kan worden. Via de meest eenvoudig bedienbare App op uw Ipad, bedient u in 4 seconden dit beest.

Een digitale bron, van het soort waar ‘analoge’ Mark wèl blij van wordt. Waarom? Vanwege de meest eenvoudig en snelle installatie die ik ooit heb ervaren? Vanwege z’n imposante verschijning? Vanwege het feit dat u toch eerst enkele maanden uw spieren dient te trainen in een sportschool, want oh zo zwaar? Vanwege z’n beestachtige prijs vanaf € 28.500,– ? Vanwege de mogelijkheid om 100 terra geheugen toe te voegen? Nee, het voorgaande is niet onbelangrijk, maar voor mij zijn het zaken die uiteindelijk ondergeschikt zijn voor het volgende. Het vergelijk is te maken met één van m’n beste draaitafel combinaties, in dezelfde prijsklasse. Wat duidelijk is geworden; die draaitafel combinatie heeft voortaan een respectabele collega. En voor het eerst dat ik een digitaal apparaat werkelijk analoog hoor spelen. Internationaal wordt dit apparaat door de ‘groten’ in de audio industrie uitermate gerespecteerd. Sommige mensen beweren: ‘er zit een analoog sausje’ over de weergave van dit apparaat en dat vindt men dan minder aantrekkelijk. Ik durf te beweren dat elke andere digitale bron, nog steeds in mindere- of meerdere mate digitaal klinkt, hoe goed ze eventueel ook zijn. En analoge weergave is mìjn referentie, voor velen in deze wereld is juist digitale weergave de referentie.

Waarom ‘doormodderen’ met jarenlange zoektochten naar losse DAC’s, losse muziekservers, losse NAS, benodigde kabels… gewoon het in één keer goed doen.

LEES EEN TEST 

The Beast die wij in onze winkel hebben staan, is voorzien van een optionele (voorversterker) module. Door die module, kunt u het apparaat gebruiken als een voorversterker. Dan heeft u nog enkel een eindversterker nodig. Hierdoor is het volume (analoog opgebouwd!) vanuit uw App te regelen. Bovendien kunt u dan ook een analoge bron op The Beast aansluiten. Bijvoorbeeld een draaitafel. Of uw televisie, of elke andere bron.

Er wordt me regelmatig gevraagd wat het voordeel is van het wel- of juist niet hoeven aanleggen van een NAS in het netwerk. Want het transport van de ‘eentjes en nulletjes’ kan toch prima door zo’n netwerkkabel? En dat zou niet tot verlies hoeven leiden. Tja, m’n waardige lezers, zoals de Engelsen zeggen: ‘the proof of the pudding, is the eating’. Dus hebben we alhier de proef op de som genomen, en The Beast aangesloten op een NAS. En daarna het vergelijk gedaan met het interne geheugen. Wat bleek? Bij het luisteren naar de NAS verdween er toch informatie; het was minder compleet en klonk dunner, schraler.

The Beast kan functioneren zonder gebruik te maken van het internet. Alles is ‘aan boord’. Het besturingssysteem is door Request Audio zelf geschreven en het resultaat van vele jaren ontwikkeling.

– Het chassis is van het ‘zero resonance’ type en vervaardigd uit high-grade (vliegtuigindustrie) aluminium.

– De belangrijkste componenten zijn gehuisvest in verzegelde compartimenten ter voorkoming van welke interferentie dan ook. De bedrading is geoptimaliseerd en aangebracht binnen deze verzegelde compartimenten.

Om te weten:

The Beast verzorgt uw geripte CD’s het beste en kan daardoor optimaal beluisterd worden. Een goed geripte cd klinkt praktisch altijd beter dan een ge-upsampelde versie ervan. The Beast kan vrijwel elk bestandsformaat aan, van MP3 tot DSD.