STREAMING EN DAC’S

Bij AUDIO21

 

Pathos Ethos en Logos mkII

Geïntegreerde versterkers met ingebouwde DAC en usb poorten (USB / SPdif). Op basis van het befaamde Pathos hybride-concept van buizen voorversterker plus MOSFET eindversterker, leveren deze geïntegreerde versterkers 100 Watt per kanaal.
Elke (ook moeilijke) speaker is makkelijk aan te sturen. Bijzonder is dat u uw laptop of andere digitale apparaten met een digitale/USB kabel, aan deze versterkers kunt ‘hangen’. Vanwege de ingebouwde 24 bit 96 KHz D/A-converter. Deze DAC is van een uitstekende kwaliteit. Wat opvalt is een prachtige combinatie van kracht en soepelheid. En vloeiendheid. Een weergave met een gemak, niet voor te stellen! Deze versterkers zijn verkrijgbaar met en zonder ingebouwde DAC.

Prijs € 3.800,– Ethos
Prijs € 3.990,– Logos mkII
Prijs € 550,– ingebouwde DAC

.

.

D/A-converter: Pathos Converto mk2 (binnenkort verwacht)

Top D/A converter. Geweldig doorontwikkelde digitaal/analoog omzetter. Bijzonder is dat dit apparaat tevens een hoofdtelefoonversterker is! De mk2 heeft de allernieuwste convertorchip ESS9018K2M aan boord en is ook DSD geschikt. Ingangen: USB (class 2), 2 x SPdif RCA, 1 x optisch SPdif en 1 x analoog voor hoofdtelefoon!

Prijs € nog niet bekend

.

.

Synthesis Roma 69DC D/A converter met buizen

Een D/A converter – DAC met 2 buizen (ECC88) in de uitgang. Wat dacht u van 32 bits/384 KHz. De ingangen: USB 2.0 type ‘B’, DSD 5,6 Mhz, SPdif, optisch. Variabele analoge uitgangen en u kunt zelfs uw hoofdtelefoon aansluiten. Uitermate veel aandacht is er geleverd aan de voeding. Een DAC met een ongelofelijk natuurlijk geluid en een enorme bandwijdte.
De afmeting is 26 x 38 x 10 cm en het gewicht bedraagt 5 kg. Leverbaar met een frontplaat in de kleuren: wit, zwart, donkerbruin en rood.

Prijs € 2.790,–

.

.

Jadis JS2 mkIII DAC met buizen

Zeer hoogwaardige DAC met buizen. Hiermee gaat u uw digitale signaal opeens als analoog ervaren. Onder andere de natuurlijkheid en expressie komen op een veel hoger plan. De Jadis JS2 mkIII is een DAC van het ‘buizen’ type en dan begrijpt u direct de link met AUDIO21. De ingangen zijn een SPdif, AES/EBU, optisch en een USB.
Geheel gebalanceerd opgebouwd met XLR ingangen en XLR uitgangen. Het uiterlijk is direct herkenbaar als Jadis, 13 kilogram en een verbruik van 22 Watt. En waarom ben ik zo enthousiast? Zeer dynamisch, gloedvol, een on-digitaal geluid met een enorme stage: diepte, hoogte en breedte. Kom maar luisteren en u begrijpt het direct.

Prijs € 6.270,–

.

.

Jadis JS1 mkIV D/A converter met buizen

In overtreffende trap is de JS1 een upgrade. Optima forma om uw digitale signaal nooit meer digitaal te laten klinken.

Prijs € 15.420,–

.

.

De Pathos Musiteca

Muziekserver cq mediaspeler met 22 inch touch-screen. Wifi en geheugen voor zo’n 2.500 cd’s. Het ingebouwde cd loopwerk kan uw cd’s ongecomprimeerd rippen en heeft RCA, XLR en USB uitgangen. De benodigde cd info wordt automatisch van het internet gehaald. Ingebouwde 192 kHz 24 bits D/A converter. Ook te bedienen via uw smartphone. U sluit deze muziekserver rechtstreeks aan op uw versterker.

Prijs  € 6.900,–

.

.

Request Audio The Beast

Neergedaald vanaf de bergen uit Zwitserland. Het heet: “The Beast’ en wordt geproduceerd en 100% ontwikkeld in eigen huis, door Request Audio. Dus geen ingekochte techniek. Stelletje eigenwijze Zwitsers…?
Het is een muziekserver. Gewoon 1 apparaat, waar u uw volledige cd collectie in kunt huisvesten. En de collecties van uw hele straat. Een apparaat wat je neerzet, drukt op ‘on’ en na het opstarten, direct te beluisteren. Nuchter als den Zwitser; geen moeilijk gedoe. Uiteraard kunt u dit apparaat daarna aan ‘het net’ hangen, zodat desgewenst elke internetbron etc. gebruikt kan worden. Via de meest eenvoudig bedienbare App op uw Ipad, bedient u in 4 seconden dit beest.

Een digitale bron, van het soort waar ‘analoge’ Mark wèl blij van wordt. Waarom? Vanwege de meest eenvoudig en snelle installatie die ik ooit heb ervaren? Vanwege z’n imposante verschijning? Vanwege het feit dat u toch eerst enkele maanden uw spieren dient te trainen in een sportschool, want oh zo zwaar? Vanwege z’n beestachtige prijs vanaf € 28.500,– ? Vanwege de mogelijkheid om 100 terra geheugen toe te voegen? Nee, het voorgaande is niet onbelangrijk, maar voor mij zijn het zaken die uiteindelijk ondergeschikt zijn voor het volgende. Het vergelijk is te maken met één van m’n beste draaitafel combinaties, in dezelfde prijsklasse. Wat duidelijk is geworden; die draaitafel combinatie heeft voortaan een respectabele collega. En voor het eerst dat ik een digitaal apparaat werkelijk analoog hoor spelen. Internationaal wordt dit apparaat door de ‘groten’ in de audio industrie uitermate gerespecteerd. Sommige mensen beweren: ‘er zit een analoog sausje’ over de weergave van dit apparaat en dat vindt men dan minder aantrekkelijk. Ik durf te beweren dat elke andere digitale bron, nog steeds in mindere- of meerdere mate digitaal klinkt, hoe goed ze eventueel ook zijn. En analoge weergave is mìjn referentie, voor velen in deze wereld is juist digitale weergave de referentie.

Waarom ‘doormodderen’ met jarenlange zoektochten naar losse DAC’s, losse muziekservers, losse NAS, benodigde kabels… gewoon het in één keer goed doen.

LEES EEN TEST 

The Beast die wij in onze winkel hebben staan, is voorzien van een optionele (voorversterker) module. Door die module, kunt u het apparaat gebruiken als een voorversterker. Dan heeft u nog enkel een eindversterker nodig. Hierdoor is het volume (analoog opgebouwd!) vanuit uw App te regelen. Bovendien kunt u dan ook een analoge bron op The Beast aansluiten. Bijvoorbeeld een draaitafel. Of uw televisie, of elke andere bron.

Er wordt me regelmatig gevraagd wat het voordeel is van het wel- of juist niet hoeven aanleggen van een NAS in het netwerk. Want het transport van de ‘eentjes en nulletjes’ kan toch prima door zo’n netwerkkabel? En dat zou niet tot verlies hoeven leiden. Tja, m’n waardige lezers, zoals de Engelsen zeggen: ‘the proof of the pudding, is the eating’. Dus hebben we alhier de proef op de som genomen, en The Beast aangesloten op een NAS. En daarna het vergelijk gedaan met het interne geheugen. Wat bleek? Bij het luisteren naar de NAS verdween er toch informatie; het was minder compleet en klonk dunner, schraler.

The Beast kan functioneren zonder gebruik te maken van het internet. Alles is ‘aan boord’. Het besturingssysteem is door Request Audio zelf geschreven en het resultaat van vele jaren ontwikkeling.

– Het chassis is van het ‘zero resonance’ type en vervaardigd uit high-grade (vliegtuigindustrie) aluminium.

– De belangrijkste componenten zijn gehuisvest in verzegelde compartimenten ter voorkoming van welke interferentie dan ook. De bedrading is geoptimaliseerd en aangebracht binnen deze verzegelde compartimenten.

– The Beast is verkrijgbaar met 1TB of 2TB opslag in SSD formaat. Desgewenst kan er een NAS harddisk worden toegevoegd.

– Door toevoeging van een Request Media Player, kunnen er ook films afgespeeld worden, waarbij The Beast gebruikt wordt voor video opslag.

– The Beast kan volledig geïntegreerd worden in een Domotica systeem.

– Het gebruik is extreem simpel en intuïtief. Binnen enkele seconden bedient u The Beast.

– Met de ARQLink kan waar ook ter wereld worden ingelogd om muziek te uploaden.

– Het is mogelijk om meervoudige iTunes bibliotheken te ex- en importeren. Daardoor kan iTunes gebruikt worden als bewerkingssoftware.

Om te weten:

The Beast verzorgt uw geripte CD’s het beste en kan daardoor optimaal beluisterd worden. Een goed geripte cd klinkt praktisch altijd beter dan een ge-upsampelde versie ervan. The Beast kan vrijwel elk bestandsformaat aan, van MP3 tot DSD.