STREAMING EN DAC’S

Bij AUDIO21

  

Pathos Classic Remix, Pathos Ethos en Pathos Logos mkII

Het merk Pathos bevat een aantal geïntegreerde versterkers, waarbij het optioneel mogelijk is om een zeer goede DAC (USB en SPdif) in te bouwen. Deze DAC’s maken dan gebruik van de zware voeding en tevens door de korte signaalpaden, bereikt de ingebouwde DAC een zeer hoog niveau. Het betreft de Pathos Ethos, Logos mk2 en de Classic Remix.

Prijs Classic Remix met DAC € 3.150,–
Prijs Ethos met DAC € 4.340,–
Prijs Logos mk2 met DAC € 4.540,– Logos mkII
Prijs Inpol Heritage met DAC € 13.050,–

.

.

Leema Elements streamer.

Een zeer compact, maar erg degelijk gebouwde behuizing, deze Leema Elements Streamer. Gebaseerd op de veel duurdere Quasar streamer/DAC combinatie, is de Elements Streamer niet voorzien van een DAC. U kiest dus uw eigen DAC en veel mensen verkiezen deze weg om tot een goed eindresultaat te komen. U kunt streamen vanaf elke telefoon, Ipads, computers of een NAS-schijf van het thuisnetwerk.
De Leema Elements Streamer ondersteund verschillende streamingdiensten, zoals Tidal, Deezer, Qobuz, vTuner, Spotify. Lokaal ook aan te sturen met Dropbox en Onedrive van Microsoft. Bovendien kan een USB ingang gebruikt worden voor de aanvoer van uw muzikale aanvoer.
Het apparaat kan muziek ‘trekken’ van elke DLNA/UPnP apparaat in hetzelfde netwerk, waarbij ook telefoons, tablets, laptops, computers, NAS drives en muziek servers, waaronder ook de hier verderop vermelde Leema Sirius muziek server.

Prijs € 1.599,– (zilver of zwart)

.

.

Gold Note DS-1000 DAC met streamer

Wat kunnen we zeggen over deze DAC: missie bereikt! In eerste instantie zullen de meesten onder u naar de DS-1000 kijken als een superieure DAC. Maar daarmee is niet alles gezegd; het apparaat behelst ook de streamer functionaliteit; aan te sturen met Android en IOS

LINK naar de productpagina van de fabrikant: KLIK HIER
Prijs € 4.800,– (kleur zwart of zilver)

.

.

Leema Sirius muziekserver

De zojuist gelanceerde Leema Sirius is een high-end muziek server èn streamer (en dac!). Een praktische oplossing voor de opslag van uw cd’s collectie en het afspelen ervan, middels aansturing met een App. In het kort: u stopt uw cd in de gleuf, deze wordt geript en staat daarna op de ingebouwde harde schijf, klaar om te spelen. Daarnaast kunt u Tidal, Spotify, internetradio, etc. gebruiken middels dezelfde App.
Er is een uitstekende dac aan boord en dit maakt deze machine tot en apparaat waar analoge Mark ERG van onder de indruk is. Je hoort gewoon zeer duidelijk de ontwikkeling en de ontwerpkeuzes die Leema gemaakt heeft, blijken extreem muzikaal te zijn. Nogmaals; voor de meeste mensen zal deze machine het ultieme zijn. Maar voor hen die het nóg ultiemer wensen; een externe DAC is aan te sluiten en dan kan het nòg beter worden. Of niet natuurlijk…

De Sirius behoort tot de hoogste kwaliteit uit de Leema line-up, Constellation. Intern 2 gigabyte opslag, maar te upgraden naar 8 gigabyte. Een super loopwerk van TEAC zorgt ervoor dat er een perfecte kopie van de cd op de interne harde schijf gezet wordt.

Met een App bedient u eenvoudig de collectie die u langzamerhand zelf opbouwt in de Sirius. Mooi gekozen naam, trouwens. Een eenvoudig en intuïtief te gebruiken apparaat en leest praktisch alle formaten. USB 3.0 is beschikbaar voor het maken van een back-up.
De interne DAC is van een excellente kwaliteit. Deze DAC ondersteunt 16, 24 en 32 bitrate van 44,1 kHerz tot 384 kHerz en DSD 64, 128 en 256. Voor hen die opteren voor een separate DAC, ook dat is mogelijk. Een USB uitgang bied Class1, Class2 en DoP connectoren. Gebalanceerde XLR uitgangen en uiteraard RCA uitgangen.

De Sirius is voorzien van een dual-Ethernet aansluiting; een voor routers en een voor een externe streamer. Ook is de Sirius te gebruiken in combinatie met Sonos multi room, Naim Mu-so/Uniti; Denon HEOS; Squeezebox; Linn DS; Pioneer N-50A; Cambridge Audio CXN and Denon 720AE. De Sirius haalt de benodigde medadata en album informatie rechtstreeks van het net en ondersteund wordt Tidal, Spotify, internet radio, USB en NAS drives.

Prijs € 5.500,–

.

.

D/A-converter: Pathos Converto mk2

Top D/A converter. Geweldig doorontwikkelde digitaal/analoog omzetter. Bijzonder is dat dit apparaat tevens een hoofdtelefoonversterker is! De mk2 heeft de allernieuwste convertorchip ESS9018K2M aan boord en is ook DSD geschikt. Ingangen: USB (class 2), 2 x SPdif RCA, 1 x optisch SPdif en 1 x analoog voor hoofdtelefoon!

Prijs € 1.590,–

.

.

 

Jadis JS2 mkIII DAC met buizen

Zeer hoogwaardige DAC met buizen. Hiermee gaat u uw digitale signaal opeens als analoog ervaren. Onder andere de natuurlijkheid en expressie komen op een veel hoger plan. De Jadis JS2 mkIII is een DAC van het ‘buizen’ type en dan begrijpt u direct de link met AUDIO21. De ingangen zijn een SPdif, AES/EBU, optisch en een USB.
Geheel gebalanceerd opgebouwd met XLR ingangen en XLR uitgangen. Het uiterlijk is direct herkenbaar als Jadis, 13 kilogram en een verbruik van 22 Watt. En waarom ben ik zo enthousiast? Zeer dynamisch, gloedvol, een on-digitaal geluid met een enorme stage: diepte, hoogte en breedte. Kom maar luisteren en u begrijpt het direct.

Prijs € 6.270,–

.

.

Jadis JS1 mkIV D/A converter met buizen

In overtreffende trap is de JS1 een upgrade. Optima forma om uw digitale signaal nooit meer digitaal te laten klinken.

Prijs € 15.420,–

.

.

Request Audio The Beast

Neergedaald vanaf de bergen uit Zwitserland. Het heet: “The Beast’ en wordt geproduceerd en 100% ontwikkeld in eigen huis, door Request Audio. Dus geen ingekochte techniek. Stelletje eigenwijze Zwitsers…?
Het is een muziekserver. Gewoon 1 apparaat, waar u uw volledige cd collectie in kunt huisvesten. En de collecties van uw hele straat. Een apparaat wat je neerzet, drukt op ‘on’ en na het opstarten, direct te beluisteren. Nuchter als den Zwitser; geen moeilijk gedoe. Uiteraard kunt u dit apparaat daarna aan ‘het net’ hangen, zodat desgewenst elke internetbron etc. gebruikt kan worden. Via de meest eenvoudig bedienbare App op uw Ipad, bedient u in 4 seconden dit beest.

Een digitale bron, van het soort waar ‘analoge’ Mark wèl blij van wordt. Waarom? Vanwege de meest eenvoudig en snelle installatie die ik ooit heb ervaren? Vanwege z’n imposante verschijning? Vanwege het feit dat u toch eerst enkele maanden uw spieren dient te trainen in een sportschool, want oh zo zwaar? Vanwege z’n beestachtige prijs vanaf € 28.500,– ? Vanwege de mogelijkheid om 100 terra geheugen toe te voegen? Nee, het voorgaande is niet onbelangrijk, maar voor mij zijn het zaken die uiteindelijk ondergeschikt zijn voor het volgende. Het vergelijk is te maken met één van m’n beste draaitafel combinaties, in dezelfde prijsklasse. Wat duidelijk is geworden; die draaitafel combinatie heeft voortaan een respectabele collega. En voor het eerst dat ik een digitaal apparaat werkelijk analoog hoor spelen. Internationaal wordt dit apparaat door de ‘groten’ in de audio industrie uitermate gerespecteerd. Sommige mensen beweren: ‘er zit een analoog sausje’ over de weergave van dit apparaat en dat vindt men dan minder aantrekkelijk. Ik durf te beweren dat elke andere digitale bron, nog steeds in mindere- of meerdere mate digitaal klinkt, hoe goed ze eventueel ook zijn. En analoge weergave is mìjn referentie, voor velen in deze wereld is juist digitale weergave de referentie.

Waarom ‘doormodderen’ met jarenlange zoektochten naar losse DAC’s, losse muziekservers, losse NAS, benodigde kabels… gewoon het in één keer goed doen.

LEES EEN TEST 

The Beast die wij in onze winkel hebben staan, is voorzien van een optionele (voorversterker) module. Door die module, kunt u het apparaat gebruiken als een voorversterker. Dan heeft u nog enkel een eindversterker nodig. Hierdoor is het volume (analoog opgebouwd!) vanuit uw App te regelen. Bovendien kunt u dan ook een analoge bron op The Beast aansluiten. Bijvoorbeeld een draaitafel. Of uw televisie, of elke andere bron.

Er wordt me regelmatig gevraagd wat het voordeel is van het wel- of juist niet hoeven aanleggen van een NAS in het netwerk. Want het transport van de ‘eentjes en nulletjes’ kan toch prima door zo’n netwerkkabel? En dat zou niet tot verlies hoeven leiden. Tja, m’n waardige lezers, zoals de Engelsen zeggen: ‘the proof of the pudding, is the eating’. Dus hebben we alhier de proef op de som genomen, en The Beast aangesloten op een NAS. En daarna het vergelijk gedaan met het interne geheugen. Wat bleek? Bij het luisteren naar de NAS verdween er toch informatie; het was minder compleet en klonk dunner, schraler.

The Beast kan functioneren zonder gebruik te maken van het internet. Alles is ‘aan boord’. Het besturingssysteem is door Request Audio zelf geschreven en het resultaat van vele jaren ontwikkeling.

– Het chassis is van het ‘zero resonance’ type en vervaardigd uit high-grade (vliegtuigindustrie) aluminium.

– De belangrijkste componenten zijn gehuisvest in verzegelde compartimenten ter voorkoming van welke interferentie dan ook. De bedrading is geoptimaliseerd en aangebracht binnen deze verzegelde compartimenten.

– The Beast is verkrijgbaar met 1TB of 2TB opslag in SSD formaat. Desgewenst kan er een NAS harddisk worden toegevoegd.

– Door toevoeging van een Request Media Player, kunnen er ook films afgespeeld worden, waarbij The Beast gebruikt wordt voor video opslag.

– The Beast kan volledig geïntegreerd worden in een Domotica systeem.

– Het gebruik is extreem simpel en intuïtief. Binnen enkele seconden bedient u The Beast.

– Met de ARQLink kan waar ook ter wereld worden ingelogd om muziek te uploaden.

– Het is mogelijk om meervoudige iTunes bibliotheken te ex- en importeren. Daardoor kan iTunes gebruikt worden als bewerkingssoftware.

Om te weten:

The Beast verzorgt uw geripte CD’s het beste en kan daardoor optimaal beluisterd worden. Een goed geripte cd klinkt praktisch altijd beter dan een ge-upsampelde versie ervan. The Beast kan vrijwel elk bestandsformaat aan, van MP3 tot DSD.