STREAMING EN DAC’S

Bij AUDIO21

In de wereld van streamen en separate DAC’s èn muziekservers hebben wij een selectie voor u gemaakt van apparatuur welke uitstekend klinkt; welke een groots gebruiksgemak heeft en welke prijstechnisch zéér interessant zijn.

.

Leema Elements streamer.

Een zeer compact, maar erg degelijk gebouwde behuizing, deze Leema Elements Streamer. Gebaseerd op de veel duurdere Quasar streamer/DAC combinatie, is de Elements Streamer niet voorzien van een DAC. U kiest dus uw eigen DAC en veel mensen verkiezen deze weg om tot een goed eindresultaat te komen. U kunt streamen vanaf elke telefoon, Ipads, computers of een NAS-schijf van het thuisnetwerk.
De Leema Elements Streamer ondersteund verschillende streamingdiensten, zoals Tidal, Deezer, Qobuz, vTuner, Spotify. Lokaal ook aan te sturen met Dropbox en Onedrive van Microsoft. Bovendien kan een USB ingang gebruikt worden voor de aanvoer van uw muzikale aanvoer.
Het apparaat kan muziek ’trekken’ van elke DLNA/UPnP apparaat in hetzelfde netwerk, waarbij ook telefoons, tablets, laptops, computers, NAS drives en muziek servers, waaronder ook de hier verderop vermelde Leema Sirius muziek server.

Prijs € 2.290,– (zilver of zwart)

.

.

Gold Note DS-10 en DS-10 Plus en DS10 EVO Line

Een zeer volledig apparaat, deze Gold Note DS-10 òf DS-10 Plus. Het is een streamer, inclusief DAC, inclusief hoofdtelefoonversterker en voorversterker. Aansluiten op een (eind)versterker en u bent ready for take-off. Het is bijna ‘plug&play’, netwerk kiezen (hetzij via een kabel; hetzij via de WiFi verbinding) en u kiest een aanbieder, zoals Tidal etc. Zoals altijd, de Apps die u kunt gebruiken moet u even leren kennen. Ook is bediening mogelijk vanaf het apparaat zelfs middels display en drukknop. Maar hoera; Gold Note zou Gold Note niet zijn; de derde bedieningsmogelijkheid is de meegeleverde fraaie afstandsbediening.

De DS-10 Plus heeft als extra een 3,5 mm jackplug lijningang (de DS-10 heeft geen lijn ingangen). De tweede antenne (bluetooth) is verhuisd in het chassis en de DS-10 Plus heeft dus slechts 1 wifi antenne.

Beide apparaten kunt u aansluiten op een voorversterker of geïntegreerde versterker. In praktijk blijkt het kinderlijk eenvoudig om de DS-10 aan te sluiten en spelend te krijgen. Klankmatig erg niet-technisch; een zeer plezierige klank welke u gelijk naar de muziek trekt. Wat ik een superieure eigenschap vindt; er zijn mogelijkheden om de klank te gaan aanpassen. Iets wat ik me kan voorstellen: Preset 1 voor zachtjes spelen, waarbij u het laag wat ‘aandikt’ omdat onze oren bij lage volumes ongevoelig zijn voor lage toen. En Preset 2 voor normaal en luider luisteren, waarbij u de curve op ‘0’ zet.

Wanneer echter slechts één analoge bron aangesloten hoeft te worden, zou daarvoor de DS-10 Plus gebruikt kunnen worden, u kiest in het menu die ingang, in plaats van één van de digitale ingangen.

Prijs ‘DS-10 classic’ € 2.490,–
Prijs ‘DS-10 Plus’ € 2.990,–
Prijs ‘PSU-10 EVO’ € 1.190,–)
Prijs ‘PA-10’ eindversterker € 1.790,– (als stereo òf monoblock)
Leverbaar in de kleuren: zilvergrijs, zwart, goud.

Lees een test: KLIK HIER

.

.

.


Gold Note DS100 EVO en Gold Note DS1000 EVO Line

De DS1000 EVO is de meest geavanceerde streamer/DAC welke Gold Note in haar bestaan heeft ontworpen. De meest geavanceerde technologische oplossingen zijn toegepast op het digitale-naar-analoge domein. De machine is Dual-Mono opgebouwd, waar twee AKM AK4493 convertor chips hun werk doen. Zoals u al gemerkt had kunnen hebben is het streamen met bijvoorbeeld de IS1000 en DS10 eenvoudig te bedienen. Alle benodigde audiobestanden kunnen gebruikt worden, er is ondersteuning van MQA, PCM (tot 32bit/384kHz) en DSD (tot DSD512).

Met de DS-1000 EVO stream je via Roon, Airplay, Tidal, MQA, Qobuz, vTuner en Deezer. Met Tidal Connect en Spotify Connect is streamen nog eenvoudiger rechtstreeks vanuit hun apps.

Om toegang te krijgen tot uw verzameling digitale muziek, lokaal opgeslagen op een NAS of computer, kunt u alle UPnP/DLNA-software van uw smartphone of tablet gebruiken. Of download eenvoudigweg de GN Control App (gratis voor iOS en Android) om alle functies en functies van de DS-1000 EVO te bedienen, evenals het beheren van uw muziek- en streamingdiensten.

Er zijn twee versies: DS1000 EVO en DS1000 EVO Line. De tweede heeft een ingebouwde klasse A voorversterker, waardoor u deze versie direct aan kunt sluiten aan een eindversterker. De prijzen zijn: € 6.500,– en € 8.500,–

De DS-1000 EVO is uitgerust met een Klasse A-voorversterkertrap om het volume rechtstreeks in het analoge domein te regelen, dat kan worden omzeild wanneer de DS-1000 EVO in de DAC-modus staat. Het beschikt ook over een professionele 6,3 mm hoofdtelefoonuitgang met twee gevoeligheidsniveaus (Hoog/Laag), een eigen technologie die is ontwikkeld om het beste uit uw hoofdtelefoon te halen.

ROON READY

Roon Ready zijn betekent dat Gold Note Roon-streamingtechnologie gebruikt, voor een ongelooflijke gebruikersinterface, eenvoudige installatie, rotsvaste dagelijkse betrouwbaarheid en de hoogste niveaus van audioprestaties, zonder compromissen.

Prijs ‘DS-1000 EVO’ € 6.500,–
Prijs ‘DS-1000 EVO Line’ € 8.500,–
Prijs PSU1250 € 5.990,–
Prijs PSU1000 € 3.790,–
Elk product is leverbaar in de kleuren zwart, zilver en goud

.

.

.

Leema Sirius muziekserver

De zojuist gelanceerde Leema Sirius is een high-end muziek server. Het apparaat behelst:
– Een cd loopwerk t.b.v. de opslag van al uw cd’s,
– een  streamer met alle benodigde functionaliteiten
– een superieure DAC
– een ingebouwde opslag voor al uw cd’s

Een praktische oplossing voor de opslag van uw cd’s collectie en het afspelen ervan, middels aansturing met een App. In het kort: u stopt uw cd in de gleuf, deze wordt geript en staat daarna op de ingebouwde harde schijf, klaar om te spelen. Daarnaast kunt u Tidal, Quoobuz, Spotify, internetradio, etc. gebruiken middels dezelfde App.
Er is een uitstekende dac aan boord en dit maakt deze machine tot en apparaat waar analoge Mark ERG van onder de indruk is. Je hoort gewoon zeer duidelijk de ontwikkeling en de ontwerpkeuzes die Leema gemaakt heeft, blijken extreem muzikaal te zijn. Nogmaals; voor de meeste mensen zal deze machine het ultieme zijn. Maar voor hen die het nóg ultiemer wensen; een externe DAC is aan te sluiten en dan kan het nòg beter worden. Of niet natuurlijk…

De Sirius behoort tot de hoogste kwaliteit uit de Leema line-up, Constellation. Intern 2 gigabyte opslag, maar te upgraden naar 8 gigabyte. Een super loopwerk van TEAC zorgt ervoor dat er een perfecte kopie van de cd op de interne harde schijf gezet wordt.

Met een App bedient u eenvoudig de collectie die u langzamerhand zelf opbouwt in de Sirius. Mooi gekozen naam, trouwens. Een eenvoudig en intuïtief te gebruiken apparaat en leest praktisch alle formaten. USB 3.0 is beschikbaar voor het maken van een back-up.
De interne DAC is van een excellente kwaliteit. Deze DAC ondersteunt 16, 24 en 32 bitrate van 44,1 kHerz tot 384 kHerz en DSD 64, 128 en 256. Voor hen die opteren voor een separate DAC, ook dat is mogelijk. Een USB uitgang bied Class1, Class2 en DoP connectoren. Gebalanceerde XLR uitgangen en uiteraard RCA uitgangen.

De Sirius is voorzien van een dual-Ethernet aansluiting; een voor routers en een voor een externe streamer. Ook is de Sirius te gebruiken in combinatie met Sonos multi room, Naim Mu-so/Uniti; Denon HEOS; Squeezebox; Linn DS; Pioneer N-50A; Cambridge Audio CXN and Denon 720AE. De Sirius haalt de benodigde medadata en album informatie rechtstreeks van het net en ondersteund wordt Tidal, Spotify, internet radio, USB en NAS drives.

Prijs € 5.990,–

.

.

Jadis JS2 mkIV DAC met buizen

Recentelijk gelanceerd en leverbaar, de mkIV van één van de mooiste DAC’s van de wereld. Zeer hoogwaardige DAC met buizen. Hiermee gaat u uw digitale signaal opeens als analoog ervaren. Onder andere de natuurlijkheid en expressie komen op een veel hoger plan. De Jadis JS2 mkIV is een DAC van het ‘buizen’ type en dan begrijpt u direct de link met AUDIO21. De ingangen zijn een SPdif, AES/EBU, optisch toslink en een USB type-B.
Jadis herbouwde het digitale circuit met de MKIV. Voortaan voorzien met de nieuwste dual AKM 4197 chips, per kanaal één. 24 bit/384kHz. Geheel gebalanceerd opgebouwde DAC met XLR ingangen en XLR uitgangen. Het uiterlijk is direct herkenbaar als Jadis, 13 kilogram en een verbruik van 22 Watt. En waarom ben ik zo enthousiast? Zeer dynamisch, gloedvol, een on-digitaal geluid met een enorme stage: diepte, hoogte en breedte. Kom maar luisteren en u begrijpt het direct.

Prijs € 9.985,–

.

.

Nagra Classic DAC

Zoals elke Nagra, is de Classic DAC een zeer analoog- en rijk klinkende machine. Begeerlijk en op termijn zelfs te upgraden met een separate voeding. Een unieke luisterervaring, waarbij de rust opvallend is. De mate waarin de detaillering in de muziek weergegeven wordt is werkelijk bijzonder.

Prijs € 12.950,–

.

.

Jadis JS1 mkV D/A converter met buizen

In overtreffende trap is de JS1 een upgrade. Optima forma om uw digitale signaal nooit meer digitaal te laten klinken.

De nieuwe Jadis JS1 MkV legt de lat nog iets hoger dan z’n illustere voorgangers. Aan boord bevinden zich een paar AKM 4497 DAC-chips in dual mono-configuratie. Voorts is de voeding van de JS1 MkV ondergebracht in een aparte kast.

De JS1 MkV heeft een nieuw digitaal bord, waardoor het apparaat hogere resolutie formaten kan accepteren en daarom volgens de fabrikant klaar is voor toekomstige ontwikkelingen. Hij heeft ook drie 24 bit/192 kHz ingangen, SPDIF (cinch en toslink) en AES/EBU, en één 24-bit/384 kHz USB DSD-compatibele ingang. Natuurlijk heeft ook de JS1 MkV gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen. Een buizenconfiguratie van 2 x 6922, 2 x 12AU7, 1 x EF86 en 1 x EL86 verzorgt het analoge geluid.

De Jadis JS1 MkV beschikt over een buisgestuurde hoogspanningsvoeding, die is ondergebracht een niet-magnetisch roestvrijstalen chassis. De elektronische componenten zijn naar eigen zeggen zorgvuldig geselecteerd op klank en betrouwbaarheid. Uiteraard wordt de JS1 MkV met de hand gebouwd in de Jadis-fabriek in Villedubert, Frankrijk.

Prijs € 19.800,–