STEKKERBLOK

voor als u een speld wilt horen vallen...

Waarom een goed stekkerblok? Het fundament onder de weergave van elke geluidsinstallatie, is gek genoeg ook vaak de sluitpost. Bijzonder eigenlijk, want het lichtnet is praktisch bij iedereen in mindere- of meestal in meerdere mate, vervuild. Deze vervuiling komt van buiten, maar net zo goed van binnen. Bij dat laatste kunt u denken aan de effecten van alle verlichting- en overige apparaten in uw huis. Bovendien vindt er vervuiling plaats van het ene audioproduct op het andere.
Een goed ontworpen en uitgevoerd stekkerblok verbetert de dynamiek en voorkomt ‘versmering’ van het geluid, waardoor de weergave natuurlijker en vloeiender wordt. Een tevens onderschat fenomeen, is dat het gebruikte netsnoer ‘vanuit de muur’ ook van goede kwaliteit dient te zijn. Luisterproeven geven snel een bewijs: hoe beter dit netsnoer, hoe groter het positieve effect van een stekkerblok. Ook blijkt dat een te kort netsnoer (1 meter of minder) minder goed z’n positieve werk doet. Het prijsverschil met een netsnoer van 2 meter lengte is relatief bescheiden, terwijl het positieve effect verdubbelt!

AUDIO21 heeft uitstekende ervaringen met onderstaande stekkerblokken en altijd verschillende modellen op voorraad.

QRT: een revolutie in stroomzuivering. In de wereld van vandaag hebben we te maken met vervuilde elektriciteit en instabiliteit, waarbij storingen een behoorlijk nadelig effect hebben op de prestaties van elektronische systemen. Quantum Resonant Technology (QRT) biedt een unieke en compromisloze aanpak van de AC netstroom en het magnetisch veld effect in belangrijke signaaltoepassingen.

qrt

QRT Qb4 en Qb8 mkII

De uitdaging:

Wanneer we luisteren naar muziek via een hifi-systeem of een film kijken op een home theatre systeem, horen en zien we dan eigenlijk de voedingen van het systeem en nog belangrijker: de stroom waardoor het systeem gevoed wordt.

Het heeft lang geduurd voordat de hifi-industrie deze les heeft geleerd en zelfs nog langer voordat zij dit heeft toegepast. Basis hardware zoals netstroomkabels hebben een plek op de agenda in elke hifi set-up. De kwaliteit van de elektriciteit naar uw systeem is essentieel voor de prestatie, EMF lawaai en golfvorm vervorming ondermijnen allen de prestaties van de kostbare hifi-componenten waarin u hebt geïnvesteerd.

Terwijl conventionele filters de negatieve invloed van deze problemen kunnen verminderen, brengen ze andere problemen in uw systeem in door de impedantie van de bron te verhogen en het verlagen van het piekvermogen van het stroomnet. Deze makkelijk hoorbare – en zichtbare bijwerkingen zijn een beperking van de muzikale dynamiek en geven verlies van beelddiepte en kleursterkte.

De oplossing:

QRT’s eigen schakelschema wordt ingezet bij de bron van het probleem, en vermindert de elektromagnetische input en hoge frequentie storingen en verbetert tegelijk de continuïteit en gelijkmatigheid van de sinus van stroom, zonder de spanning te limiteren en zonder de impedantie van het stroomnet te veranderen. Dit maakt het werk van de voedingen van uw apparatuur en actieve componenten vele malen makkelijker – en dit zal u meteen van uw systeem horen of op uw scherm zien.

Gebruik de QRT stroomzuivering en u ervaart een lagere ruisvloer, verhoogde duidelijkheid en scherpte en een vergroot dynamisch bereik. Voordelen, die zowel zichtbaar en meetbaar zijn, wanneer het om kleur, definitie en detail zowel op het beeldscherm als in een hifi-systeem gaat.

De mkII versie die onlangs de mkI verving, is op enkele punten verbeterd:

  • Connectoren: De connectoren zijn opgewaardeerd naar nieuwe, meer duurzame connectoren die betere verbindingen handhaven na langdurig gebruik.
  • Frameplaat: Er is nu een op maat gemaakte “frameplaat” behuizing voor de connectoren, welke verbetering geeft aan de mechanische stabiliteit van het gehele apparaat.
  • PC Bord: De nieuwe QB8-mkII en QB4-mkII hebben verbeterde PC borden die zijn opgewaardeerd om zwaardere sporen op te nemen en ontworpen om meer stroom op te vangen.
  • Toegewijde zekering: Alle QB8 en QB4-mkII stroomverdelers hebben nu een toegewijde zekering die het stroomcircuit tegen piekstroom beschermt en is een preventie systeem voor schade veroorzaakt door oververhitting.
  • Voeten: Het herontwerp van het Qbase model heeft vier vaste stabiliserende voeten die meer contactoppervlak en een bredere stand hebben om stabiliteit  op een harde ondergrond te bieden.

Het resultaat is dan ook: meer muzikale en visuele samenhang en een groter realisme.

Prijs €    949,– / 4 aansluitingen
Prijs € 1.499,– / 8 aansluitingen.

PRIJSLIJST QRT

 

Essential Audio Tools – EAT stroomproducten

Essential Audio Tools maakt sinds jaar en dag, uitstekend gemaakte stekkerblokken en kabels. Allen zeer degelijk gebouwd volgens het ‘ster’ principe en dat geldt zowel voor de fase alsook voor de aarde. De gefilterde aansluitingen zijn geschikt voor digitale bronnen.
Het resultaat na het aansluiten van uw apparatuur is een schonere weergave, waarbij de instrumenten en klanken, duidelijker van elkaar te onderscheiden zijn.

Essential-Audio-Tools Mains Multiplier 5

Essential-Audio-Tools Mains Multiplier 8

Essential  Audio Tools Mains Multiplier

In elke Mains Multiplier is er een Pulse Protector ingeplugd. Deze Pulse Protector beschermt uw apparatuur tegen over- en onderspanningen. We hebben het dan over aan- en uitslaande apparaten in uw eigen huis, maar ook in dat van uw buren. Alle signalen boven de 250 Volt, worden omgezet in warmte. We hebben het dus niet over een filter! Het resulteert in een transparantere soundstage.

5 contacten / 2 gefilterd (HF parallel filtering)
7 contacten / 3 gefilterd (HF parallel filtering)
8 contacten / 4 gefilterd (HF parallel filtering)

Prijs € 379,– (5 contacten)
Prijs € 529,– (7 contacten)
Prijs € 649,– (8 contacten)

.

.

essential-audio-tools-mains-multiplier-8

Essential  Audio Tools Mains Multiplier 6+ / 8+

De ‘+’ modellen hebben altijd een separate aarde aansluitingsmogelijkheid. Dat wil zeggen dat het dus mogelijk is om een rechtstreekse aardedraad aan het stekkerblok te koppelen. In deze modellen is de Pulse Protector ingebouwd.

6 contacten / 2 gefilterd (gescheiden common mode filters)
8 contacten / 4 gefilterd (gescheiden common mode filters)

Prijs €    899,– (6 contacten)
Prijs € 1.299,– (8 contacten)

.

.

Essential-Audio-Tools Filtered Multiplier

Essential  Audio Tools Filtered Multiplier 8+

8 contacten / 6 gefilterd (2 gescheiden common mode filters, 4 DC-blokkers)

Lichtnet filter met 8 outlets in 3 aparte groepen:
Groep I met 2 ongefilterde outlets voor ‘zware’ versterkers;
Groep II met 2 outlets met common mode filters voor 6A per outlet;
Groep III met 4 outlets voorzien van een krachtig differential mode filter met DC blocker.
Deze Filtered Multiplier 8 is voor maximaal 20A. Ook met sterbekabeling, Hi Current IEC, aparte aardeconnector, Sound Saver.

Prijs € 2.799,–

Wireworld Matrix2 stekkerblok

 WireWorld Matrix2 Power Strip

Gezien de prijsklasse, een uitstekend gemaakt stekkerblok. OFC koper, ster-aarde opgebouwd met 6 ingangen.

Prijs € 149,–

 

Wireworld-Stratus-7

Perfect gemaakte instap netsnoer. Vanaf de ‘dropveter’ tot de Stratus 7 bereikt u voor een beminnelijke investering, een erg goed resultaat. Bij ons uit voorraad leverbaar.

Prijs 129,– 1,5 meter lengte
Prijs 149,– 2,0 meter lengte