STEKKERBLOK

voor als u een speld wilt horen vallen...

Waarom een goed stekkerblok? Het fundament onder de weergave van elke geluidsinstallatie, is gek genoeg ook vaak de sluitpost. Bijzonder eigenlijk, want het lichtnet is praktisch bij iedereen in mindere- of meestal in meerdere mate, vervuild. Deze vervuiling komt van buiten, maar net zo goed van binnen. Bij dat laatste kunt u denken aan de effecten van alle verlichting- en overige apparaten in uw huis. Bovendien vindt er vervuiling plaats van het ene audioproduct op het andere.
Een goed ontworpen en uitgevoerd stekkerblok verbetert de dynamiek en voorkomt ‘versmering’ van het geluid, waardoor de weergave natuurlijker en vloeiender wordt. Een tevens onderschat fenomeen, is dat het gebruikte netsnoer ‘vanuit de muur’ ook van goede kwaliteit dient te zijn. Luisterproeven geven snel een bewijs: hoe beter dit netsnoer, hoe groter het positieve effect van een stekkerblok. Ook blijkt dat een (te) kort netsnoer (1 meter of minder) minder goed z’n positieve werk doet. Het prijsverschil met een netsnoer van 2 meter lengte is relatief bescheiden, terwijl het positieve effect sterk verbetert!

AUDIO21 heeft uitstekende ervaringen met onderstaande stekkerblokken en altijd verschillende modellen op voorraad.

QRT: een revolutie in stroomzuivering. In de wereld van vandaag hebben we te maken met vervuilde elektriciteit en instabiliteit, waarbij storingen een behoorlijk nadelig effect hebben op de prestaties van elektronische systemen. Quantum Resonant Technology (QRT) biedt een unieke en compromisloze aanpak van de AC netstroom en het magnetisch veld effect in belangrijke signaaltoepassingen.

qrt

QRT Qb4 en Qb8 mkII

De uitdaging:

Wanneer we luisteren naar muziek via een hifi-systeem of een film kijken op een home theatre systeem, horen en zien we dan eigenlijk de voedingen van het systeem en nog belangrijker: de stroom waardoor het systeem gevoed wordt.

Het heeft lang geduurd voordat de hifi-industrie deze les heeft geleerd en zelfs nog langer voordat zij dit heeft toegepast. Basis hardware zoals netstroomkabels hebben een plek op de agenda in elke hifi set-up. De kwaliteit van de elektriciteit naar uw systeem is essentieel voor de prestatie, EMF lawaai en golfvorm vervorming ondermijnen allen de prestaties van de kostbare hifi-componenten waarin u hebt geïnvesteerd.

Terwijl conventionele filters de negatieve invloed van deze problemen kunnen verminderen, brengen ze andere problemen in uw systeem in door de impedantie van de bron te verhogen en het verlagen van het piekvermogen van het stroomnet. Deze makkelijk hoorbare – en zichtbare bijwerkingen zijn een beperking van de muzikale dynamiek en geven verlies van beelddiepte en kleursterkte.

De oplossing:

QRT’s eigen schakelschema wordt ingezet bij de bron van het probleem, en vermindert de elektromagnetische input en hoge frequentie storingen en verbetert tegelijk de continuïteit en gelijkmatigheid van de sinus van stroom, zonder de spanning te limiteren en zonder de impedantie van het stroomnet te veranderen. Dit maakt het werk van de voedingen van uw apparatuur en actieve componenten vele malen makkelijker – en dit zal u meteen van uw systeem horen of op uw scherm zien.

Gebruik de QRT stroomzuivering en u ervaart een lagere ruisvloer, verhoogde duidelijkheid en scherpte en een vergroot dynamisch bereik. Voordelen, die zowel zichtbaar en meetbaar zijn, wanneer het om kleur, definitie en detail zowel op het beeldscherm als in een hifi-systeem gaat.

De mkII versie die onlangs de mkI verving, is op enkele punten verbeterd:

  • Connectoren: De connectoren zijn opgewaardeerd naar nieuwe, meer duurzame connectoren die betere verbindingen handhaven na langdurig gebruik.
  • Frameplaat: Er is nu een op maat gemaakte “frameplaat” behuizing voor de connectoren, welke verbetering geeft aan de mechanische stabiliteit van het gehele apparaat.
  • PC Bord: De nieuwe QB8-mkII en QB4-mkII hebben verbeterde PC borden die zijn opgewaardeerd om zwaardere sporen op te nemen en ontworpen om meer stroom op te vangen.
  • Toegewijde zekering: Alle QB8 en QB4-mkII stroomverdelers hebben nu een toegewijde zekering die het stroomcircuit tegen piekstroom beschermt en is een preventie systeem voor schade veroorzaakt door oververhitting.
  • Voeten: Het herontwerp van het Qbase model heeft vier vaste stabiliserende voeten die meer contactoppervlak en een bredere stand hebben om stabiliteit  op een harde ondergrond te bieden.

Het resultaat is dan ook: meer muzikale en visuele samenhang en een groter realisme.

Prijs € 1.199,– / 4 aansluitingen
Prijs € 1.999,– / 8 aansluitingen.

PRIJSLIJST QRT

.

.

Essential  Audio Tools Mains Multiplier 6+

Het ‘+’ model Multiplier 6+ heeft altijd een separate aarde aansluitingsmogelijkheid. Dat wil zeggen dat het dus mogelijk is om een rechtstreekse aardedraad aan het stekkerblok te koppelen. In deze modellen is de Pulse Protector ingebouwd alsook een fase indicator.

6 contacten / 2 gefilterd (gescheiden common mode filters)

Prijs €    899,– (6 contacten)

.

.

Wireworld Matrix2 stekkerblok

 WireWorld Matrix2 Power Strip

Gezien de prijsklasse, een uitstekend gemaakt stekkerblok. OFC koper, ster-aarde opgebouwd met 6 ingangen. Er is geen filtering ingebouwd. Uitstekend gebouwd met uitstekende resultaten.

Prijs € 159,–

.

.

Wire World Spaceport netspanningsconditioner

Een bijzondere naam voor een bijzonder product. De Wireworld Cable Technology Spaceport netspanningsfilter/-conditioner met zes aansluitingen zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de audioweergavekwaliteit en muzikaliteit. Hij geeft het maximale effect vooral bij onze gevoelige apparatuur: een schoner en rustiger geluidsbeeld met diepte en een sterk verbeterde detaillering van de weergave.

De filtering begint al bij de netspanningsingang met zijn eigen speciaal ontworpen filter. Daarnaast is elk van de zes uitgangen volledig onafhankelijk gefilterd en door een getwist kabelpaar in sterconfiguratie direct verbonden met de centrale aarde en de netspanningsingang.

De uitgangen zijn dus niet onderling doorgelust zoals bij andere systemen, met alle nadelige gevolgen van dien.

Tot slot is elke uitgang beveiligd tegen stroom- en spanningspieken.

Dankzij de lage impedantie en de hoge belastbaarheid van 2500W worden grote dynamische belastingen probleemloos ondersteund.

Dit alles samen geeft een superieure onderdrukking (meer dan 40 dB) van alle stoorsignalen vanuit het lichtnet, voorkomt onderlinge beïnvloeding van de aangesloten apparaten en beveiligt deze bovendien tegen alle spanningspieken.

Prijs € 899,–