DRAAITAFEL BENODIGDHEDEN

zonder zitten is een discutabele optie

Weergave via analoog is leuk, klinkt fantastisch en is verslavend. Telkens weer word ik bevestigd dat mensen op verschillende manieren hun muziekbron aanpassen naargelang de situatie. CD en streaming voor het gemak, maar als we ‘ervoor gaan zitten’, hebben we het over platen. Analoog. Vinyl.
Er zijn verschillende mogelijkheden om de weergave van uw geliefde vinyl, op eenvoudige wijze naar een nòg hoger plan te tillen. Alles wat hieronder staat is proefondervindelijk getest.

Voor al uw bestellingen: Mail naar contact@audio21.eu

 

pluto-audio carbon matPluto onderplaat Carbon ondermat

Wat deze carbon plaat doet, is het elimineren van het geluid, resonanties en verdere ongewenste bijverschijnselen van het draaiplateau. De versie met de dikte van 1mm maakt het geluid wat uit het draaiplateau, geluidsneutraal, maar helder en vol energie. Met de juiste ondermat raakt u af van de ongewenste neveneffecten van uw draaischijf.

Prijs € 148,– (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

.

 pluto coppermat

Pluto Copper mat mk3 – ondermat koper

Een koperen vilt, niet nodig om de VTA bij te stellen, vanwege de ‘dunte’. We hebben het hier over de verbeterde mkIII versie!! Bij praktisch elke draaitafel is het resultaat dat de transparantie van de weergave toeneemt; de weergave wordt veel opener, tezamen met een duidelijke toename in dynamiek.

Prijs bedraagt € 135,– (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

.

Ontkoppeling hifi apparatuur

Ideaal is natuurlijk om uw draaitafel op een stevige ondergrond te zetten. Alsnog is er winst te behalen door uw draaitafel vervolgens op een ontkoppelingsplaat te zetten. Het beeld wordt overtuigender, klinkt schoner en staat met meer ‘lucht’ in de ruimte. Er wordt bij deze plaat gebruik gemaakt van een speciaal ontworpen Akoestisch Polymeer dat tussen twee lagen staal zit en zorgt ervoor dat de kinetische energie wordt omgezet in warmte. Dit alles draagt bij aan verbeterde helderheid, scheiding en meer ‘zwart’ tussen de zangers en instrumenten.
Er zijn verschillende afmetingen verkrijgbaar:
Model C (210 x 310 mm.) € 159,–
Model F (320 x 430 mm.) € 199,–
Model TT (350 x 450 mm.) € 229,–
(uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

 .

.

 

Gold Note platenpuck

Alleen al de naam ‘Il Magnifico Clamp’ maakt deze bijzonder. In mijn ogen een ultra goede platenpuck. U zet de puck op de spindel en met uw linkerhand houdt u het onderste deel vast, met uw rechterhand draait u dan de puck vast op de spindel. Dus geen gedoe meer met spindels in verschillende diktes; op elke spindel past de Il Magnifico. Het resultaat is dat de elpee niet meer mee resoneert en de aftasting van de naald veel preciezer z’n werk kan doen. Meer ruimtelijkheid met een groter dynamisch bereik.

Prijs € 349,– (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

 

Acoustic-solid-platenpuck

Acoustic Solid Puck

Losse platen puck (ca 500 gram) verkrijgbaar. Een goede!! platenpuck kan vaak goed werk verrichten. Buiten het feit dat het vinyl vlakker op het plateau ligt, zorgt een puck of klem vaak ook voor een verbetering van de weergave.Doordat de plaat in feite een wordt met het plateau neemt de rust in de weergave toe en is er meer detail te horen. De muziek klinkt een stuk strakker, met een duidelijker plaatsing en er is duidelijk meer samenhang. Stemmen en instrumenten ‘waaien’ zonder een puck breder uit met een diffusere plaatsing.

Prijs € 119,– (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

.

Stable 33.33

Het probleem van veel aandrukgewichten voor elpee’s, is het gewicht. Niet elk lager waardeert een te hoog gewicht. De Stable 33.33 wegen 389 gram en dat blijkt in de praktijk een uitermate analoog fijne metgezel.

Prijs € 250,–

.

.

.

Draaitafel stofkap

Draaitafel Stofkap – dust cover

Kunststof beschermkap voor uw platenspeler, in vele formaten. Informeer desgewenst of er voor uw draaitafel een beschermkap verkrijgbaar is. De afmetingen zijn buitenmaten; voor de binnenmaten haalt u 8 mm van de maatvoering af.

Cover 6, afmeting buitenmaten 42 x 36 x 16. Prijs € 159,–
Cover 2H, afmeting buitenmaten 45 x 37 x 18. Prijs € 199,–
Cover 14H, afmeting buitenmaten 48 x 42 x 23. Prijs € 239,–
Cover 8H, afmeting buitenmaten 49 x 37 x 26. Prijs € 249,–
Cover 4H, afmeting buitenmaten 49 x 44 x 28. Prijs € 319,–
Cover 9, afmeting buitenmaten 50 x 45 x 25. Prijs € 299,–
Cover 12, afmeting buitenmaten 52 x 38 x 42. Prijs € 229,–
Cover 3, afmeting buitenmaten 53 x 42 x 20. Prijs € 239,–
Cover 11, afmeting buitenmaten 53 x 46 x 20. Prijs € 249,–
Cover 13, afmeting buitenmaten 58 x 46 x 28. Prijs € 319,–

Een stofkap zet over de platenspeler heen en links en rechts zitten twee uitsparingen waar u uw handen kunt plaatsen om de kap van z’n plaats te tillen. Aan de achterkant bevindt zich een grote uitsparing voor kabels. Een aantal kappen die hierboven staan, behoren tot onze standaar assortiment; een aantal niet: 9, 2H, 8H, 13. Deze niet tot onze standaard behorende modellen, kunnen we wel voor u bestellen en zijn veelal binnen enkele dagen te leveren. De modellen met een ‘H’ zijn er ook in een lagere uitvoering.
Voor bestellingen: contact@audio21.eu

.

.

Houten platenborstel bij AUDIO21

Houten Platenborstel ‘AUDIO21 borstel’

Unieke houten platenborstel, waarbij anti statische haren zijn gebruikt. Te plaatsen in de houder is het een handgemaakt juweeltje naast uw platenspeler. Het hout is van duurzaam plataan.

Prijs € 40,– (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)
Prijs € 47,50 (inclusief verzending)

Lees m’n blog over de houten platenborstel: KLIK HIER

.

.

DS audio ST50 stylus cleaner

Eén van de artikelen welke we met groteske regelmaat mogen leveren, is de naaldreiniger van DS Audio; de ST-50. Juist nu mensen veel thuis zitten, blijkt dit artikel nòg regelmatiger besteld te worden. Dit kan eenvoudig door het sturen naar een mail: contact@audio21.eu en we sturen u het item graag toe. De kosten bedrage € 80,– inclusief b.t.w.

De ST-50 is een innovatieve en veilige manier om je stylus perfect te reinigen. De reinigende gel van de ‘pad’ van de ST-50 is gemaakt van een materiaal ontworpen voor het vangen van micro-stofjes in clean rooms. De ST-50 geeft hiermee de best mogelijke reiniging voor je stylus. De DS Audio ST-50 maakt schoon met uitsluitend de naaldkracht ingesteld op de toonarm.

ST-50 stylus cleaner
ST-50 stylus cleaner

TOPKLASSE MATERIALEN – PRACHTIG ONTWERP

Het exclusieve ontwerp past bij een topklasse audio-systeem. De behuizing is gemaakt van een blokje solide aluminium dat eerst zorgvuldig wordt gepolijst. Daarna krijgt het oppervlak een nikkel-coating and wordt de lettering erop gelasert. Tot slot krijgt de onderzijde een leren kussentje. Dit alles heeft een exclusieve uitstraling gegenereerd.

.

.

 

tonar record brush

Platenborstel

Naar mijn mening is de Tonar borstel, één van de beste platenborstel de Tonar Dust Jockey, een aluminium handgreep en een houder om ze te plaatsen.

Prijs € 21,– (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

.

 

cleantip

Naaldborstel met koolborstel haren

De beste mechanische manier om de tip van het element te reinigen.

Prijs € 11,– (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

.

 

HA SC-1 stylus care

HA SC-1 Stylus Care / Naaldreiniger

Prijs € 30,– (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

.

 

nagaoka sylus cleanerStylus cleaner

Prijs € 13,95

.

.

 

Draaitafel lagerolie

Draaitafel lager olie

Prijs € 28,– per flesje (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

.

 

Lederen matten

Draaitafel lederen mat

Lederen matten, zware kwaliteit op uw draaitafel in de kleuren bruin, zwart of rood. Geeft meer gloed aan de weergave, zonder verlies van energie en resolutie in de muziek (wat bij veel matten namelijk gebeurt). Het betreft een erg stevige kwaliteit leer.

Prijs € 69,– (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

.

 

Naalddrukweger elektronischElektronische naalddruk weger

Voor elke vinylist een onmisbaar item. Meet op eenvoudige manier of de naalddruk van uw element exact goed staat.

Prijs € 109,– (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

.

Jelco SG-1 naalddrukweger

Een erg prettig en exact werkende naalddrukweger van het befaamde bedrijf Jelco. Het betreft de Jelco SG-1 Stylus Pressure Gauge.

Prijs € 129,– (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

.

Stroboskoop licht draaitafel
Stroboscoop lamp draaitafel

Meet op eenvoudige manier of uw draaitafel op de juiste snelheid ronddraait.

Prijs € 139,– (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

.

Platenwasmachine Watson

Watson’s platen wasmachine

De op 1 na beroemdste platen wasmachine is de “Watson’s Record Cleaning Machine”. Natuurlijk; er zijn (veel) duurdere fancy platenwas machines, maar die doen in wezen hun werk niet beter. Wij hebben diverse machines in voorraad en kunnen gelijk verzenden.

De Watson’s is praktisch en nuchter. De behuizing is van aluminium en de afmetingen bescheiden 30x18x24cm (BxDxH). Smaller dus dan een elpee en dat heeft een paar praktische voordelen. Het commentaar op de bekendste machine Okki Nokki, is dat deze nogal wat geluid produceert en de Watson’s is dus een stuk stiller. Verder is het zo dat de klem het gehele etiket als het ware insluit, dus ook bij een per ongeluk teveel gebruikte hoeveelheid vloeistof, wordt het etiket niet nat.

Een voordeel ten opzichte van de Okki Nokki is dat de Watson’s een stuk minder rumoer maakt tijdens de platen was bezigheid. En de afmeting is een stuk kleiner. en gemaakt van aluminium. En een instelbare afzuig mogelijkheid.

De Watson’s is compleet en u kunt direct aan de slag: plaat opleggen, clamp neerleggen, knop vastzetten, vloeistof zelf opbrengen, met de borstel verdelen, zuigarm indraaien, afzuiger starten en de plaat vervolgens omkeren, waarna het proces zich herhaalt. De zuigkracht is instelbaar.

De standaard afzuigarm is voor standaard elpee’s, maar er zijn kortere armen verkrijgbaar voor singels en ep’s.

Prijs: € 549,— (uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

.

.

.

Degritter mkII ultrasoon platenwasser

De ultrasoon platenwasser van Degritter is naar onze overtuiging één van de beste van de wereld. En wellicht de meest gebruikersvriendelijke.

De kern van het ultrasoon reinigen is dat er een groot aantal microscopisch kleine belletjes in het bad gecreëerd worden. Dit middels hoogfrequente drukgolven die door het water bewegen. Bij elke cyclus worden deze belletjes gevormd en een soort ‘samengeknepen’, waarbij minuscule sterke waterstraaltjes vrijkomen. Door al deze gecombineerde effecten worden uw geliefde elpee’s tot microscopisch niveau gereinigd. De Degritter heeft vier ultrasone ‘transducers’ in het ultrasone bad. En de bijzondere ‘sweep’ functie is iets voor u om te ontdekken. Maar zoals altijd zeg ik: RTFM (lees de gebruiksaanwijziging)

Het wonderlijke machien wordt geleverd met een actieve filteroplossing, wat betekent dat de kleine ongewenste deeltjes en alle vuil uit het water wordt verwijderd tijdens het schoonmaakproces. Het water wordt gecirculeerd en de filteroplossing wordt hierdoor schoongemaakt. Het filter welke u aan de zijkant van de machine kunt bereiken bevat een vervangbaar schuimfilter. Het buitenste deel van het filter is uit te spoelen.

De sensoren van de Degritter bewaken constant de situatie tijdens het wasproces. U wordt gewaarschuwd wanneer er onverhoopt een storing zou optreden.

Na het wassen droogt de Degritter de elpee’s automatisch. U hoeft feitelijk niets anders te doen dan te genieten van uw kostelijke glas rood. Om u tijdens dat genot niet teveel te storen, kunt u uit 20 verschillende ventilatorstanden kiezen. Wanneer u opteert voor een lage instelling, zult u de droog-ventilatoren nauwelijks horen, maar het neemt dan wat meer tijd. Maar dat is logisch. Wellicht voldoende extra tijd om uw kostelijke glas nogmaals bij te vullen.

Wij hebben altijd een zwart en grijs exemplaar op voorraad en desgewenst kunnen wij deze naar u opsturen.

Prijs € 2.890,– (zilvergrijs of zwart)
Prijs € 28,– 100ml schoonmaakvloeistof
Prijs € 22,– Filter pack 5 stuks

 

 

Solid Steel WS-5

Nou zijn er allerlei rekjes die u aan de muur kunt schroeven, om uw geliefde draaitafel op te gaan zetten. In allerlei (prijs)klasses die erg functioneel zijn. Echter is het ontkoppelen daarmee niet geheel opgelost. Een licht muurrackje heeft allerlei ongewilde resonantie frequenties, die dan alsnog terugkomen in het element en dus hoorbaar het geluid aantasten. Dat is niet wenselijk.

De nogal zeer zwaar uitgevoerde (13 kilogram) WS-5 van Solid Steel is één van de beste muurracks die ik ben tegengekomen. Zeer zwaar uitgevoerd, waarbij het plateau dus goed ontkoppeld is van het ijzeren frame. Het rack is in staat om draaitafels tot zo’n 50 kilogram te dragen. Uitermate belangrijk dus om het plateau goed aan de muur te bevestigen. Het plateau is in alle kleuren te verkrijgen, zolang het maar zwart is.

De afmetingen van de buitenmaten zijn: 55 x 16 x 47 cm

Prijs € 450,– ((uit voorraad leverbaar, stuur een mail naar contact@audio21.eu met uw naam/adres)

.

.

Ortofon phonokabel 6NX-TSW1010R

Eén van de meest opvallende toonarmkabels / phonokabels die ik ben tegengekomen. En dan doel ik op de bijzondere kwaliteit in relatie tot de relatief bescheiden prijs.

Prija € 285,– (uit voorraad leverbaar)

.

.

Gold Note phonokabel ‘plus’. € 589,– (Nieuw)

Nieuwe phonokabel als upgrade van de standaard gebruikte phonokabel bij platenspelers van Gold Note. De lengte bedraagt 1,5 meter.