DRAAITAFEL BENODIGDHEDEN

zonder zitten is een discutabele optie

Weergave via analoog is leuk, klinkt fantastisch en is verslavend. Telkens weer word ik bevestigd dat mensen op verschillende manieren hun muziekbron aanpassen naargelang de situatie. CD en streaming voor het gemak, maar als we ‘ervoor gaan zitten’, hebben we het over platen. Analoog. Vinyl.
Er zijn verschillende mogelijkheden om de weergave van uw geliefde vinyl, op eenvoudige wijze uw geliefde vinyl naar een nog hoger plan te tillen. Alles wat hieronder staat is proefondervindelijk getest.

Voor al uw bestellingen: Mail naar contact@audio21.eu

pluto-audio carbon matPluto onderplaat Carbon ondermat

Wat deze carbon plaat doet, is het elimineren van het geluid, resonanties en verdere ongewenste bijverschijnselen van het draaiplateau. De versie met de dikte van 1mm maakt het geluid wat uit het draaiplateau, geluidsneutraal, maar helder en vol energie. Met de juiste ondermat raakt u af van de ongewenste neveneffecten van uw draaischijf.

Prijs € 148,–

 pluto coppermat

Pluto Copper mat mk3 – ondermat koper

Een koperen vilt, niet nodig om de VTA bij te stellen, vanwege de ‘dunte’. We hebben het hier over de verbeterde mkIII versie!! Bij praktisch elke draaitafel is het resultaat dat de transparantie van de weergave toeneemt; de weergave wordt veel opener, tezamen met een duidelijke toename in dynamiek.

Prijs bedraagt € 135,–  Mail naar contact@audio21.eu

 

Inert-Casework-Matt 850

Ontkoppeling hifi apparatuur

Ideaal is natuurlijk om uw draaitafel op een stevige ondergrond te zetten. Alsnog is er winst te behalen door uw draaitafel vervolgens op een ontkoppelingsplaat te zetten. Het beeld wordt overtuigender, klinkt schoner en staat met meer ‘lucht’ in de ruimte. Er wordt bij deze plaat gebruik gemaakt van een speciaal ontworpen Akoestisch Polymeer dat tussen twee lagen staal zit en zorgt ervoor dat de kinetische energie wordt omgezet in warmte. Dit alles draagt bij aan verbeterde helderheid, scheiding en meer ‘zwart’ tussen de zangers en instrumenten.
Er zijn verschillende afmetingen verkrijgbaar:
210 x 310 mm. € 159,–
320 x 430 mm. € 199,–
350 x 450 mm. € 229,–

 .

 

Gold Note platenpuck

Alleen al de naam ‘Il Magnifico Clamp’ maakt deze bijzonder. In mijn ogen een ultra goede platenpuck. U zet de puck op de spindel en met uw linkerhand houdt u het onderste deel vast, met uw rechterhand draait u dan de puck vast op de spindel. Dus geen gedoe meer met spindels in verschillende diktes; op elke spindel past de Il Magnifico. Het resultaat is dat de elpee niet meer mee resoneert en de aftasting van de naald veel preciezer z’n werk kan doen. Meer ruimtelijkheid met een groter dynamisch bereik.

Prijs € 349,–

.

 

Acoustic-solid-platenpuck

Acoustic Solid Puck

Losse platen puck (ca 500 gram) verkrijgbaar. Een goede!! platenpuck kan vaak goed werk verrichten. Buiten het feit dat het vinyl vlakker op het plateau ligt, zorgt een puck of klem vaak ook voor een verbetering van de weergave.Doordat de plaat in feite een wordt met het plateau neemt de rust in de weergave toe en is er meer detail te horen. De muziek klinkt een stuk strakker, met een duidelijker plaatsing en er is duidelijk meer samenhang. Stemmen en instrumenten ‘waaien’ zonder een puck breder uit met een diffusere plaatsing.

Prijs € 119,–

.

.

Draaitafel stofkap

Draaitafel Stofkap – dust cover

Kunststof beschermkap voor uw platenspeler, in vele formaten. Informeer desgewenst of er voor uw draaitafel een beschermkap verkrijgbaar is. De afmetingen zijn buitenmaten, voor de binnenmaten haalt u circa 5 mm van de maatvoering af.

Cover 6, afmeting buitenmaten 42 x 36 x 16. Prijs € 159,–
Cover 2H, afmeting buitenmaten 45 x 37 x 18. Prijs € 199,–
Cover 14H, afmeting buitenmaten 48 x 42 x 23. Prijs € 239,–
Cover 8H, afmeting buitenmaten 49 x 37 x 26. Prijs € 249,–
Cover 4H, afmeting buitenmaten 49 x 44 x 28. Prijs € 319,–
Cover 9, afmeting buitenmaten 50 x 45 x 25. Prijs € 299,–
Cover 12, afmeting buitenmaten 52 x 38 x 42. Prijs € 229,–
Cover 3, afmeting buitenmaten 53 x 42 x 20. Prijs € 239,–
Cover 11, afmeting buitenmaten 53 x 46 x 20. Prijs € 249,–
Cover 13, afmeting buitenmaten 58 x 46 x 28. Prijs € 319,–

Een stofkap zet over de platenspeler heen en links en rechts zitten twee uitsparingen waar u uw handen kunt plaatsen om de kap van z’n plaats te tillen. Aan de achterkant bevindt zich een grote uitsparing voor kabels. Een aantal kappen die hierboven staan, behoren tot onze standaar assortiment; een aantal niet: 9, 2H, 8H, 13. Deze niet tot onze standaard behorende modellen, kunnen we wel voor u bestellen en zijn veelal binnen enkele dagen te leveren. De modellen met een ‘H’ zijn er ook in een lagere uitvoering.
Voor bestellingen: contact@audio21.eu

.

.

Houten platenborstel bij AUDIO21

Houten Platenborstel ‘AUDIO21 borstel’

Unieke houten platenborstel, waarbij anti statische haren zijn gebruikt. Te plaatsen in de houder is het een handgemaakt juweeltje naast uw platenspeler. Het hout is van duurzaam plataan.

Prijs € 30,– (inclusief verzending € 35,50)

Lees m’n blog over de houten platenborstel: KLIK HIER

.

.

 

tonar record brush

Platenborstel

Naar mijn mening is de Tonar borstel, één van de beste platenborstel de Tonar Dust Jockey, een aluminium handgreep en een houder om ze te plaatsen.

Prijs € 21,–

.

 

cleantip

Naaldborstel met koolborstel haren

De beste mechanische manier om de tip van het element te reinigen.

Prijs € 10,–

.

 

HA SC-1 stylus care

HA SC-1 Stylus Care / Naaldreiniger

Prijs € 30,–

.

 

nagaoka sylus cleanerStylus cleaner

Prijs € 13,95

.

.

 

Draaitafel lagerolie

Draaitafel lager olie

Prijs € 25,– per flesje

 

Lederen matten

Draaitafel lederen mat

Lederen matten op uw draaitafel in de kleuren bruin, zwart, wit, blauw en rood. Geeft meer gloed aan de weergave, zonder verlies van energie in de muziek. Het betreft een erg stevige kwaliteit leer.

Prijs € 58,–

 

Naalddrukweger elektronischElektronische naalddruk weger

Voor elke vinylist een onmisbaar item. Meet op eenvoudige manier of de naalddruk van uw element exact goed staat.

Prijs € 106,–

Stroboskoop licht draaitafel
Stroboscoop lamp draaitafel

Meet op eenvoudige manier of uw draaitafel op de juiste snelheid ronddraait.

Prijs € 129,–

.

 

Platenwasmachine Watson

Watson’s platen wasmachine

De op 1 na beroemdste platen wasmachine is de “Watson’s Record Cleaning Machine”. Natuurlijk; er zijn (veel) duurdere fancy platenwas machines, maar die doen in wezen hun werk niet beter. Wij hebben diverse machines in voorraad en kunnen gelijk verzenden.

De Watson’s is praktisch en nuchter. De behuizing is van aluminium en de afmetingen bescheiden 30x18x24cm (BxDxH). Smaller dus dan een elpee en dat heeft een paar praktische voordelen. Het commentaar op de bekendste machine Okki Nokki, is dat deze nogal wat geluid produceert en de Watson’s is dus een stuk stiller. Verder is het zo dat de klem het gehele etiket als het ware insluit, dus ook bij een per ongeluk teveel gebruikte hoeveelheid vloeistof, wordt het etiket niet nat.

Een voordeel ten opzichte van de Okki Nokki is dat de Watson’s een stuk minder rumoer maakt tijdens de platen was bezigheid. En de afmeting is een stuk kleiner. en gemaakt van aluminium. En een instelbare afzuig mogelijkheid.

De Watson’s is compleet en u kunt direct aan de slag: plaat opleggen, clamp neerleggen, knop vastzetten, vloeistof zelf opbrengen, met de borstel verdelen, zuigarm indraaien, afzuiger starten en de plaat vervolgens omkeren, waarna het proces zich herhaalt. De zuigkracht is instelbaar.

De standaard afzuigarm is voor standaard elpee’s, maar er zijn kortere armen verkrijgbaar voor singels en ep’s.

Prijs: € 495,—

.

.

Watsons platenwas machine onderdelen

 

 

lean Green Record Cleaning Machine

Lean Green Record Cleaning Machine

Zeer doeltreffend om met de hand een plaat schoon te krijgen. U sluit uw stofzuiger op de opening aan. Wordt geleverd inclusief een fles reinigingsmiddel en benodigde borstel om de vloeistof op de juiste manier te verdelen over de plaat.

Prijs € 199,–

Draaitafel afstel mal AvidDraaitafel afstel mal

Universele afstel mal, gemaakt van een kunstof met spiegelende bovenkant. € 59,–

 

Draaitafel waterpasDraaitafel waterpas

Voor hen die de mooiste draaitafel gadgets willen hebben, is deze universeel te gebruiken waterpas het ultieme gereedschap om uw draaitafel horizontaal te stellen. U plaats de waterpas op de spindel en leest dan duidelijk af of uw draatafel recht staat.

Prijs € 98,–

Toonarmkabels:

Jelco ‘high-end’ 1,25 meter RCA € 149,–
Jelco ‘high-end’ 1,25 meter XLR € 249,–
Gold Note Standard 1,25 meter RCA € 299,–
Ortofon 6NX-TSW1010R 1,25 meter van RCA naar RCA € 275,–
Nordost ‘Blue Heaven +’ 1,25 meter RCA of XLR € 599,–
Nordost ‘Heimdall 2 +’ 1,25 meter RCA of XLR € 799,–
Gold Note Plus 1,25 meter RCA of XLR € 699,–
Nordost ‘Frey 2 +’ 1,25 meter RCA of XLR € 1.399,–
Nordost ‘Tyr 2 +’ 1,25 meter RCA of XLR € 2.799,–
Gold Note Extra 1,5 meter RCA of XLR € 2.099,–
Nordost ‘Valhalla 2 Reference’ 1,25 meter RCA of XLR € 4.999,–
Gold Note Il Magnifico 1,5 meter RCA of XLR € 8.349,–
Nordost ‘Odin 2 Supreme Reference’ 1,25 meter RCA of XLR € 11.999,–

Let op: de phonokabels van Gold Note hebben een ‘gold note’ phonoplug ‘4 pins din”.

 

 

Solid Steel WS-5

Nou zijn er allerlei rekjes die u aan de muur kunt schroeven, om uw geliefde draaitafel op te gaan zetten. In allerlei (prijs)klasses die erg functioneel zijn. Echter is het ontkoppelen daarmee niet geheel opgelost. Een licht muurrackje heeft allerlei ongewilde resonantie frequenties, die dan alsnog terugkomen in het element en dus hoorbaar het geluid aantasten. Dat is niet wenselijk.

De nogal zeer zwaar uitgevoerde (13 kilogram) WS-5 van Solid Steel is één van de beste muurracks die ik ben tegengekomen. Zeer zwaar uitgevoerd, waarbij het plateau dus goed ontkoppeld is van het ijzeren frame. Het rack is in staat om draaitafels tot zo’n 50 kilogram te dragen. Uitermate belangrijk dus om het plateau goed aan de muur te bevestigen. Het plateau is in alle kleuren te verkrijgen, zolang het maar zwart is.

De afmetingen van de buitenmaten zijn: 55 x 16 x 47 cm

Prijs € 550,– (uit voorraad leverbaar)