DRAAITAFEL TOONARMEN

onderdeel van het fundament

Draaitafelarmen of toonarmen zijn er in veel variaties. Wij concentreren ons op enkele bewezen concepten, die elk hun eigen methodiek hebben om tot het beste resultaat te komen. Een prestatie die dan in relatie staat tot de prijs. Wij kunnen u adviseren of uw element goed gaat matchen met de toonarm.

.

.

Kuzma Stogi S

De Kuzma Stogi S is verkrijgbaar in een aantal varianten, onder andere:
Stogi S zwart/brass 9 inch € 1.100,– (5pin DIN, exclusief phonokabel)
Stogi S zwart/brass 9 inch € 1.300,– (inclusief phonokabel)

.

.

.

Gold Note B5.1 toonarm

Handgemaakt Italiaans vakwerk en alle benodigde parameters zijn in te stellen. Een precisie weergave, wat met zowel MM als MC elementen tot uiting komt. Geschikt voor elementen tot zo’n 15 gram. Top toonarm! Sommige mensen laten zich op het verkeerde been zetten door de relatief bescheiden prijszettingen van deze Gold Note toonarmen. Simpelweg blijkt keer op keer in vergelijkingen, dat de kwaliteit van de muziek op een hoger niveau wordt gespeeld dan prijsgenoten; het is niet anders!

Prijs € 1.090,–

.

.

Gold Note B7 Ceramic toonarm

Met de effectieve massa van 10 gram zijn de meeste elementen (tot ca 15 gram) geschikt om plaats te nemen in deze 9 inch titanium arm, welke lagert in ceramiek.

Prijs € 2.190,–

.

.

Holborne DualPivot toonarm

Holborne toonarm Dualpivot

Het Zwitserse Holborne maakt in kleine series, exclusieve toonarmen. Wereldberoemd en gemaakt voor de eeuwigheid is deze 10 inch Dualpivot arm, deels gepatenteerd. We hebben het over een gebalanceerde 2-punts gelagerde arm, gemaakt van edelstaal. Een favoriete arm van me.
Geschikt voor elementen met een eigen gewicht van 6 tot 20 gram. De weergave is stabiel, superstrak, omarmend, gloedvol en boordevol energie. Het voordeel van een 2-punts gelagerde arm is dat het de voordelen heeft van minimale frictie als een 1-punts gelagerde arm, maar dan zonder ‘het gewiebel’. Door deze 2-punts lagering is axiaal draaien onmogelijk. De carbon schacht is gevuld met een speciaal materiaal om ongewenste resonanties te elimineren.

Prijs: € 2.990,–

.

.

.

Transrotor toonarm TRA9
Transrotor TRA9

De behuizing is een combinatie van aluminium en RVS, koper, ceramiek, technisch plastics, zilver en Ruthenium. De dubbele toonarm buizen zijn twee in elkaar geschoven buizen om stijfheid en nulresonantie te garanderen. De bedrading is zilver, de contragewichten een combinatie van aluminium en koper. De VTA is in te stellen, de dwarsdrukcompensatie middels een magnetisch in te stellen systeem en de arm wordt geleverd met een phonokabel. Effectieve lengte bedraagt 232,8 mm, we hebben het dan over een 9inch toonarm en omdat de effectieve massa 18 gram is, is deze arm geschikt voor nagenoeg elk element op deesz aardbol.

Prijzen:
TRA9 € 5.500,– mat zwart
TRA9 € 6.300,– zwart/chroom
TRA9 € 6.900,– zwart/goud
TRA9 € 7.100,– platinum

.

.

.

Kuzma 4Point toonarm

De toonarmen van Kuzma behoren wat mij betreft in de top van een korte top-toonarmen-lijst te staan. In opvolgende lijn blinken ze uit in het ‘afwezig’ zijn. De meeste toonarmen hebben eigenschappen en klankeigenschappen, die zorgvuldig gematched dienen te worden bij de draaitafel. Met een Kuzma kunt u het wat dat betreft nooit fout doen; een geruststellende gedachte.

Een 4-Point is een 11 inch toonarm, maar omdat ze middels een VTA toren werkt, is de montage afstand zoals een 9 inch toonarm.

LEES EEN TEST: KLIK HIER

Prijzen 12 inch:
€ 6.050,– zilver bekabeling (5pin DIN, exclusief phonokabel)
€ 6.250,–  zilver bekabeling (inclusief vaste phonokabel)
€ 6.750,– zilver bekabeling + RCA box (inclusief vaste phonokabel)
€ 8.250,– zilver Kondo bekabeling (inclusief vaste phonokabel)
€ 7.950,– zilver Kondo bekabeling met rca box (incl. vaste phonokabel)
€ 8.750 tot €  11.150,– 4Point 14 inch

Nordost phonokabels: (standaard 1.25m)
Frey2 €      789,— (extra 0,5m € 150,—)
Valhalla 2 Reference €   3.390,— (extra 0,5m € 500,—)
Odin 2 Supreme Reference € 11.999,— (extra 0,5m € 2.000,—)

.

.

Acoustical Systems Aguilar toonarm

Top toonarm, 10 inch en we hebben het over een product welke ontstaan is na solide wetenschappelijk onderzoek. Een toonarm die niet is ontstaan vanuit subjectieve voorkeuren. Wat opbouw betreft is het een pivot met dubbele nanogimbal lagering. De arm bestaat uit een combinatie van titanium en composiet en heeft door de specifieke constructie, nul-resonanties.
De vaste headshell is de beroemde ‘Arche-headshell’ en deze is gebouwd van airframe-grade aluminium met titanium. Ook met de afstelmogelijkheden zit het uiteraard goed en VTA is ‘on the fly’ in te stellen.

Prijs € 7.990,– (mat zilver, mat zwart)
Prijs € 8.649,– (glans zilver, glans zwart)

.

.

Kuzma safier

De onderzoeks- en ontwikkelingstijd nam 5 jaar in beslag en dat resulteerde in Kuzma’s beste toonarm, de ‘safir 9’. Een significante stap voorwaarts in alle audiofiele prestaties; een toonarm-vlaggeschip zogezegd.

Het meest in het oog springende aspect is de conische toonarm, gemaakt van safier. Dat genereert in een ongekende stabiliteit en levert mede daardoor een optimale weergave. Extreem rigide, een Echte Kuzma toonarm!

Prijs € 20.000,–