ONTKOPPELING AUDIO APPARATUUR

want goed gezeept is half geschoren

Ontkoppeling van audio componenten is zorgen dat apparatuur letterlijk ontkoppeld wordt van de ondergrond en geen nadelige gevolgen heeft van de andere componenten. Een erg onderschat fenomeen. Waar de meeste apparatuur ondersteuningen zeggen isolatie apparaten te zijn, gaat dit eigenlijk helemaal voorbij aan de aard van het probleem. De meest schadelijke mechanische energie komt niet in de apparatuur van buitenaf, maar wordt intern gegenereerd door de audiocircuits en hun stroomvoorziening.

Transformatoren, stroomkappen, luidsprekers en de ingeschakelde apparaten zelf vibreren en trillen. Deze vibraties doen zich voor op de plek waar het meest fragiele signaal is wat zorgt voor timingfouten die de muziek ‘uitsmeren’ en vervormen. Eigenlijk trilt alles; tot uw eigen huis aan toe.

Dempingsplaat - iRAPEr wordt bij deze akoestische dempingsplaat iRAP voor hifi apparatuur, gebruik gemaakt van een speciaal ontworpen Akoestisch Polymeer dat tussen twee lagen staal zit en dit zorgt ervoor dat de kinetische energie wordt omgezet in warmte. De plaat staat op metalen ‘cups’ met daartussen een metalen balletje van enkele milimeters doorsnee. Dit alles draagt bij aan verbeterde helderheid, scheiding en meer ‘zwart’ tussen de zangers en instrumenten.
Ondanks allerlei verkrijgbare hifi meubels, is er praktisch altijd een verbetering te merken bij het gebruik van deze onderplaten. Uw apparatuur plaatst u op deze gedemagnetiseerde stalen plaat. Deze absorbeert ongewenste resonanties zoals deze voorkomen bij cd spelers, draaitafels, d/a converters en (voor)versterkers.

Er zijn verschillende afmetingen verkrijgbaar:

iRAP C   210 x 310 mm. € 189,–
iRAP F   320 x 430 mm. € 239,–
iRAP TT 350 x 450 mm. € 269,–

Onze demo-apparatuur staat altijd op zo’n plaat en het is voor ons iets vanzelfsprekends. Wanneer u de plaat in uw handen houdt, merkt u direct dat het materiaal veel zwaarder is (het meest gekozen model ‘TT’ weegt ca. 4 kg) dan verwacht en tevens ‘dood’ aanvoelt. Het resultaat in geluidskwaliteit is direct overtuigend en zonder moeite hoorbaar. U tilt op een eenvoudige wijze uw installatie naar een hoger niveau, met een relatief kleine investering.

.

.

Draaitafel platform

Ontkoppelingsplaat voor hifi apparatuur

Uiterst stabiel houten ontkoppelings high density plateau. Zo’n isolatie platvorm lijkt wellicht een overbodige toevoeging aan uw draaitafel. Totdat u dit probeert en dan bent u direct ‘om’. Ook cd spelers, voorversterkers en buizenversterkers hebben erg veel baat bij dit plateau. Waarom het werkt, is omdat door dit van sorbothaan gemaakt materiaal, alle ongewenste trillingen uit het apparaat opgenomen worden. Eigenlijk is het op z’n minst ‘opmerkelijk’ te noemen wanneer u deze onderplaten niet gebruikt. Verkrijgbaar in zwart en berken. Voor apparatuur tot 50 kg.

Prijs € 399,–

.

.

.

.

Soundcare luidsprekervoeten

Hoewel relatief bescheiden in prijs, bereikt u met deze voeten een verbetering van het geluid. Het laag krijgt meer definitie, het hoog wordt schoner en de focus verbetert. Duidelijk hoorbaar en daarom van harte aanbevolen. Uit voorraad leverbaar.

De SuperSpike High-End bestaan uit een kern van zink met een laag koper, chroom en goud. De constructie is omhuld met doorzichtig polycarbonaat.

Prijs € 85,– per set van 4 stuks, M6 of M8 (andere maten op aanvraag)
Prijs € 200,– Super spike High-End per set van 4 stuks, M6 of M8 (andere maten op aanvraag)
Prijs € 630,– Spike 1Ti titanium zelfplakkend per 3 stuks
Prijs € 3.000,– Spike 2Ti titanium per 3 stuks

.

.

Nordost Sort Kone ontkoppelaar van hifi apparatuur

Nordost Sort Kone ontkoppelaar

Eén van de dingen om het optimale uit uw apparatuur te krijgen, is het ontkoppelen van uw versterker, cd speler, voorversterker, eindversterker, etc. De Sort Kones van Nordost hebben een lange reputatie die in elke kwaliteit tot een positief effect leiden. Ze zijn verkrijgbaar in 3 kwaliteiten:
Aluminium/ceramique, bronze/ceramique en titanium/ceramique. Ze zijn tevens geschikt voor zware versterkers.

GEBRUIKSINSTRUCTIES: KLIK HIER

Prijs: € 109,– per stuk, aluminium/ceramique
Prijs: € 179,– per stuk, bronze/ceramique
Prijs: € 399,– per stuk, titanium/ceramique

.

.

Nordost Sort Lift

Oké, het lijkt soms wat overdreven, maar een echt goede set laat horen dat als u uw luidsprekerkabels op deze ultieme Nordost Sort Lift zet, het geluid beter wordt. Een schonere weergave; meer ‘lucht’ om de instrumenten en dynamischer.

Prijs: € 599,– per 2 stuks

.

.

sortkone fut accessories

Nordost Sort Füt

De ultieme ontkoppeling van uw luidsprekers. De Sort Füt is een 4-delige constructie en zorgt voor een directe aarde zodat de energie kan ontsnappen uit de electronica zonder dat dit ongewenste vibraties met zich meebrengt. Zo kan het systeem het hoogst mogelijke in dynamiek bereiken waar het toe in staat is. Het is speciaal gebouwd om de prestatie van uw hifi-systeem te verhogen en de standaard spikes en stabilisatoren die geleverd worden met de luidsprekers en hifi-meubels te verbeteren.

Energie is een onvermijdelijk bij-product wanneer een component in gebruik is, wat vibraties genereert welke een groot effect op het geproduceerde geluid kan hebben. De gepatenteerde Sort Füt  elimineert deze ongewenste vibraties. De Sort Füt is per stuk verkrijgbaar maar ook in een zgn. Premium Package welke alle tools en instrument instructies bevat die nodig zijn om welk systeem dan ook met gemak, en nog belangrijker: met precisie, ‘Sorted’ te krijgen.

De hybride constructie van de Sort Füt is van aluminium en brons. Hij is op een speciale manier gevormd om de effecten van vibraties te minimaliseren. De 3 keramische ballen zorgen ervoor dat de contactpunten geminimaliseerd worden en tegelijkertijd geven deze stabiliteit aan de componenten waaronder de Sort Füt is geplaatst.

De Premium Package bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 4 Sort Füt units
  • gereedschap om de units op de juiste manier af te stellen onder de componenten
  • laser waterpas systeem voor precisie installatie
  • 8 mm, 6 mm en 1/4-20 bedrade adapters (voor bevestiging onder de luidspreker en/of meubel)

Afwijkende adapters, tot 14 mm, zijn ook leverbaar. Indien meer hoogte nodig is dan kan Nordost ook vervangende schroefdraadknoppen leveren, kijk hier voor een overzicht in PDF.

Prijs € 430,– per stuk
Prijs € 1.890,– Premium Package

.

.

Solid Steel WS-5

Nou zijn er allerlei rekjes die u aan de muur kunt schroeven, om uw geliefde draaitafel op te gaan zetten. In allerlei (prijs)klasses die erg functioneel zijn. Echter is het ontkoppelen daarmee niet geheel opgelost. Een licht muurrackje heeft allerlei ongewilde resonantie frequenties, die dan alsnog terugkomen in het element en dus hoorbaar het geluid aantasten. Dat is niet wenselijk.

De nogal zeer zwaar uitgevoerde (13 kilogram) WS-5 van Solid Steel is één van de beste muurracks die ik ben tegengekomen. Zeer zwaar uitgevoerd, waarbij het plateau dus goed ontkoppeld is van het ijzeren frame. Het rack is in staat om draaitafels tot zo’n 50 kilogram te dragen. Uitermate belangrijk dus om het plateau goed aan de muur te bevestigen. Het plateau is in alle kleuren te verkrijgen, zolang het maar zwart is.

De afmetingen van de buitenmaten zijn: 55 x 16 x 47 cm. Uit voorraad leverbaar.

Prijs € 550,–