GOLD NOTE LUIDSPREKERS

niet het vele is goed, maar het goede is veel

Hoewel Gold Note bij veel mensen, veel belletjes laten rinkelen wanneer het gaat over draaitafels en versterkers, is het merk ook al langere tijd bezig om de best klinkende luidsprekers te maken in hun prijsklasse. Jaja, ik weet dat dit klinkt als een dooddoener: “dat zeggen er zoveel Mark”. En daar ben ik het geheel mee eens. Maar bedenk het volgende; we leven in een wereld waar ‘de macht van het grote’ heerst en toen ik Maurizio Aterini erover aansprak, legde hij me in een paar zinnen uit wat hij bedoelde.
Het komt er eigenlijk op neer dat wanneer je als relatief kleine ‘speler’ wilt opboksen tegen de grote commerciële merken, dat een product werkelijk beter, méér bijzonder en exclusiever moet zijn. Een luistertest naar de XT-7 van Gold Note overtuigde mij snel. Ook in 1-op-1 vergelijkingen.
Van A tot Z -made in Italy-. Kenmerkend is een zeer open geluid, waarbij met name het laag niet ‘log’ of ‘braafjes’ is, maar juist met de snelheid van het midden- en hoogbereik zeer homogeen is en daardoor volstrekt harmonieus is. Bij veel luidsprekers die ik de afgelopen 30 jaar hoorde, leek het laag er in snelheid en dynamiek zéér vaak achteraan te hobbelen. Velen van u voelen aan dat er ‘iets niet klopt’, maar kunnen de vinger er niet opleggen. Ik zou zo zeggen; kom eens luisteren naar bijvoorbeeld de Gold Note A6 EVO of Gold Note XT7 en dan weet U snel waarom wij zo onder de indruk zijn.

.

.

Gold Note XS-85

De grootste muzikale kolossen van Gold Note zijn de XS-85. Een ultra stijve behuizing met sierlijke lijnen. Zéér exclusief Italiaans vakwerk. Deze luidsprekers bestaan eigenlijk uit twee separate behuizingen; voor de bas/midden sectie en voor de hoge geluidsregionen. Gekoppeld middels een dik metalen paneel om de stijfheid van de totale structuur te verstevigen.
De bovenkant van de behuizing herbergt twee 150 mm ultra-lineaire midrange-drivers en een extra dunne 28 mm ultra-lineaire zijden dome-tweeter. Het onderste gedeelte bevat twee 220 mm ultra-lineaire drivers gemaakt van Nextel-gecoat papier die een snelle, natuurlijke audio-respons produceren in de lage frequenties. Negentig kilo per stuk, hoogte 1.28m

In de stalen voet bevinden zich de verstelbare spikes.

Prijs € 49.900,– per paar. (hoogglans zwart, hoogglans wit, walnoot glans

.

.

 

Gold Note XT-7

De modern vormgegeven 3-weg XT-7 is voorzien van een zeer rigide kastbehuizing, multi-laags hout om ongewenste resonanties te elimineren en de dynamiek in de weergave optimaal te kunnen benutten. Elke unit heeft z’n eigen afgesloten deel in de kast ter voorkoming van interne reflecties. De speakers staan zeer solide op spikes.

State-of-the-art oplossingen voor een compromisloze weergave met exclusief vervaardgigde Mundorf en Clarity componenten. Units van Seas en een Duitste AMT ribbon tweeter. Op niets is bezuinigd.

Enkele gegevens; makkelijk aan te sturen met een comfortabel rendement van 90 dB waarbij de impedantie nooit onder de 4 Ohm daalt. Hoogte 112 centimeter, diepte 52 centimeter en het gewicht circa 50 kilogram. In praktijk blijken deze luidsprekers vrij dicht tegen de achterwand te kunnen staan.

De zijpanelen zijn verkrijgbaar in Italiaans walnoot mat, hoogglans zwart, goud folie.

Prijs € 14.500,– (hoogglans zwart of walnoot mat zijpanelen)
Prijs € 15.500,– (‘gold leaf’ zijpanelen)

LEES MIJN BLOG, KLIK HIER

.

.

Gold Note A6 Evo mk2

De Gold Note A6-Evo is een relatief compacte luidspreker. Maar desondanks in staat is om een zeer groot, aangrijpend en volwassen geluid neer te zetten. Geschikt voor Opera èn Heavy Metal. De nieuw ontwikkelde midden woofer is een papieren versie welke met relatief grote magneten gecontroleerd in beweging gezet worden. Het laag is droog en strak en ruimtelijk, stemmen klinken zeer natuurlijk en gloedvol en het hoog laat alle details horen, zonder ooit hard te gaan worden. Een zeer goede zijde dome tweeter is gebruikt.

De diamantvorm is zowel bijzonder alsook functioneel. Verstevigd de kast en heeft zelfs aluminium verstevigingen, hetgeen bijzonder is in de prijsklasse. Het tekent de aandacht van het team van Gold Note.
De laagpoort bevindt zich niet aan de achterkant of voorkant, maar aan de onderzijde. Dit is iets wat wij erg plezierig vinden en wat de praktische plaatsing altijd ten goede komt. Opnieuw voor Gold Note exclusief gemaakte Mundorf en Clarity componenten waarbij wederom geen compromissen zijn gesloten. Gold Note gaat voor Topkwaliteit.

Een paar praktische gegevens; het rendement van 88 dB, tezamen met het vlakke impedantieverloop maakt de Gold Note A6 Evo geschikt voor buizenversterkers vanaf 15 Watt of solid state vanaf zo’n 50 Watt. De afmetingen zijn 108 cm (h), 29 cm (d) en 23 cm (b) waarbij het gewicht onverwacht zwaar is met z’n circa 30 kilo per stuk.

Prijs € 7.490,– per set, walnoot mat
Prijs € 7.990,– per set, hoogglans walnoot

KLIK HIER voor wat ik er over te zeggen heb

.

.

 

Gold Note A3 EVO – II

Hoewel de Italianen deze A3 EVO betitelen als ‘boekenkast’ luidsprekers, ben ik van mening dat dit stempel deze luidsprekers bepaald geen recht gedaan worden! Wilt u op het puntje van uw stoel komen te zitten? Wilt u verbaast zijn hoezeer deze bescheiden afmetingen van geluidsproducten een laagweergave weten te ‘melden’?

Prijs € 4.990,– per paar hoogglans walnoot
Prijs € 4.490,– per paar mat walnoot
Prijs €    990,– stands per paar

.

.

KLIK HIER voor een bezoek aan de website van Gold Note