GOLD NOTE LUIDSPREKERS

niet het vele is goed, maar het goede is veel

Hoewel Gold Note bij veel mensen, veel belletjes laten rinkelen wanneer het gaat over draaitafels en versterkers, is het merk ook al langere tijd bezig om de best klinkende luidsprekers te maken in hun prijsklasse. Jaja, ik weet dat dit klinkt als een dooddoener: “dat zeggen er zoveel Mark”. En daar ben ik het geheel mee eens. Maar bedenk het volgende; we leven in een wereld waar ‘de macht van het grote’ heerst en toen ik Maurizio Aterini erover aansprak, legde hij me in een paar zinnen uit wat hij bedoelde.
Het komt er eigenlijk op neer dat wanneer je als relatief kleine speler wilt opboksen tegen de grote commerciële merken, dat een product werkelijk beter, meer bijzonder en exclusiever moet zijn. Een luistertest naar de XT-7 van Gold Note overtuigde mij snel. Ook in 1-op-1 vergelijkingen. Van A tot Z made in Italy. Kenmerkend is een zeer open geluid, waarbij met name het laag niet ‘log’ of ‘sloom’ is, maar juist de snelheid van het midden- en hoogbereik zeer goed bij kan houden en daardoor volstrekt harmonieus is. Bij veel luidsprekers die ik de afgelopen 30 jaar hoorde, leek het laag er in snelheid en dynamiek zéér vaak achteraan te hobbelen. Velen van u voelen aan dat er ‘iets niet klopt’, maar kunnen de vinger er niet opleggen. Ik zou zo zeggen; kom eens luisteren naar bijvoorbeeld de Gold Note A6 EVO en dan weet ik snel waarom wij zo onder de indruk zijn.

Gold Note XT-7

De 3-weg XT-7 is voorzien van een zeer rigide kastbehuizing, multi-laags hout om ongewenste resonanties te elimineren en de dynamiek in de weergave optimaal te kunnen benutten. Elke unit heeft z’n eigen afgelosten kabinet te voorkoming van interne reflecties. De speakers staan zeer solide op spikes.

State-of-the-art oplossingen voor een compromisloze weergave met exclusief vervaardgigde Mundorf en Clarity componenten. Units van Seas en een Duitste AMT ribbon tweeter.

Enkele gegevens; makkelijk aan te sturen met een comfortabel rendement van 90 dB waarbij de impedantie nooit onder de 4 Ohm daalt. Hoogte 112 centimeter, diepte 52 centimeter en het gewicht circa 50 kilogram.

Verkrijgbaar in Italiaans walnoot, hoogglans zwart en hoogglans wit.

Prijs € 13.500,–

.

.

Gold Note A6 Evo

De Gold Note A6-Evo is een relatief compacte luidspreker. Maar desondanks in staat is om een zeer groot, aangrijpend en volwassen geluid neer te zetten. Geschikt voor Opera èn Heavy Metal. De nieuw ontwikkelde midden woofer is een papieren versie welke met relatief grote magneten gecontroleerd in beweging gezet worden. Het laag is droog en strak en ruimtelijk, stemmen klinken zeer natuurlijk en gloedvol en het hoog laat alle details horen, zonder ooit hard te gaan worden. Een zeer goede zijde dome tweeter is gebruikt.

De diamantvorm is zowel bijzonder alsook functioneel. Verstevigd de kast en heeft zelfs aluminium verstevigingen, hetgeen bijzonder is in de prijsklasse. Het tekent de aandacht van het team van Gold Note.
De laagpoort bevindt zich niet aan de achterkant of voorkant, maar aan de onderzijde. Dit is iets wat wij erg plezierig vinden en wat de praktische plaatsing altijd ten goede komt. Opnieuw voor Gold Note exclusief gemaakte Mundorf en Clarity componenten waarbij wederom geen compromissen zijn gesloten. Gold Note gaat voor Topkwaliteit.

Een paar praktische gegevens; het rendement van 88 dB, tezamen met het vlakke impedantieverloop maakt de Gold Note A6 Evo geschikt voor buizenversterkers vanaf 15 Watt of solid state vanaf zo’n 50 Watt. De afmetingen zijn 108 cm (h), 29 cm (d) en 23 cm (b) waarbij het gewicht onverwacht zwaar is met z’n circa 30 kilo per stuk.

Prijs € 6.500,– per set, walnoot
Prijs € 5.950,– per set, hoogglans zwart

KLIK HIER voor wat ik er over te zeggen heb

KLIK HIER voor een bezoek aan de website van Gold Note