MARTEN LUIDSPREKERS

MARTEN; EEN NAAM OM NIMMER LOS TE LATEN

De luidsprekers van het Zweedse Marten Loudspeakers hebben een langdurige reputatie opgebouwd om een extreem realistische weergave te kunnen presenteren. Verpakt in een minimalistische perfectie. Wij hebben vele merken beluisterd, welke ook werken met de keramische units. Bij het ene merk ervoeren we de muziek te rustig en vele merken juist het tegenovergestelde; te a-muzikaal; harsh, plat of afstandelijk. En telkens kwamen we opnieuw uit bij Marten. Dit Zweedse bedrijf heeft het werken met de Accuton units tot een kunst verheven. Precies het juiste evenwicht in openheid, helderheid, dynamiek en realisme. Uiteindelijk de hamvraag; weten ze uw emoties te beroeren? Ik zou zo zeggen; kom luisteren en kom tot dezelfde conclusie die wij trokken…

Marten Miles-5

De Miles-5 heeft 3 keramische units, die een schoon en extreem realistische weergave genereren. Opvallend ruimtelijk, maar wat op opvalt is dat de kostbare keramische units van Accuton niet opvallen. Of klankmatig anderzijds aanwezig zijn. Het makkelijke impedantieverloop en relatieve hoge rendement, maken aansturing met elke buizenversterker mogelijk. U begrijpt dat zulks een voorwaarde is voor AUDIO21. De relatief bescheiden afmeting maakt dat de Miles zich makkelijk ‘wegcijfert’, ook vanwege het lichtjes naar achteren ‘leunen’.
Een paar cijfers welke interessant zijn; frequentiebereik van 28 tot 40.000 Herz, rendement 90 dB, gewicht circa 30 kilogram, afmetingen 116 x 32 x 22 centimeter, WBT terminals, intern Jorma bekabeling.

Prijs € 14.300,– per paar (walnoot mat)
Prijs € 14.800,– per paar (zwart of walnoot hoogglans)

.

.

Marten Oscar Trio

De nieuwste aanwinst van Marten luidsprekers is de Oscar Trio. Om in de kwaliteit te denken en te bouwen is het een prestatie om tot de Oscar Trio te komen. Maar het is ze gelukt. Hoofdontwerper Leif Olofsson wist met behoud van de Marten kwaliteit; zowel constructief als geluidstechnisch, een werkelijk competitief model te ontwerpen. Als eerste in de Benelux, is de Marten Oscar Trio te beluisteren bij AUDIO21 en behoort ze tot de huiscollectie. De klank is zeer precies, maar gelijktijdig ook vergevingsgezind. Een lekker geluid, welke de kamer inrolt. Een hoog oplossend vermogen en wat ik uiterst belangrijk vind; extreem homogeen; zoals elk Marten product. Goed doordacht en uitontwikkeld.

Een paar cijfers welke interessant zijn; frequentiebereik van 27 tot 27.000 Herz, rendement 89 dB, gewicht circa 30 kilogram, afmetingen 109 x 40 x 20 centimeter, WBT terminals, intern Jorma bekabeling.

Prijs € 9.500,– per paar (pianolak wit, zwart, walnoot mat)

.

.

Marten Oscar Duo

De nieuwste monitor luidspreker van het Deense Marten Loudspeakers, heeft de Duo. Verkrijgbaar in het pianolak wit, zwart en walnoot. We hebben het over een 1-weg systeem met twee ceramische units. Afmetingen 20 x 40 x 32 centimeter en het gewicht bedraagt 13 kilogram en de luidspreker terminals zijn van WBT. Deze monitor geeft een zeer groots beeld en is erg compleet. De afwerking is zoals elk Marten product; topklasse.

Prijs € 5.800,– (per paar)
Prijs € 900,– (stands per paar)

.

.

Marten Mingus Twenty

Hoewel indrukwekkend in verschijning is de voorzijde smaller en ‘verdwijnt’ de Marten Mingus Twenty makkelijker dan mening andere luidspreker in deze klasse. Het oorspronkelijke doel was en is, om een top-luidspreker te maken, welke door z’n relatief bescheiden afmeting nog telkens makkelijk in een huiskamer is te integreren. Het is opmerkelijk hoe vrij en makkelijk de geluiden uit de ruimte lijken te komen. Een resultaat welke door 20 jaar Marten-evolutie is ontstaan. De drie laagunits bestaan uit een aluminium ‘sandwich’ constructie, de middentoner is keramisch en de hoogunit de befaamde diamanttweeter.

Een paar cijfers welke interessant zijn; frequentiebereik van 24 tot 100.000 Herz, rendement 87 dB, gewicht circa 60 kilogram, afmetingen 107 x 38 x 28 centimeter, WBT terminals, intern Jorma Statement bekabeling, voeten gepolijst rvs, in hoogte instelbaar, demping o.a. schapenwol.

Mingus Twenty: Prijs € 59.000,– per paar (piano zwart, zebrano top)
Mingus Quintet: Prijs € 45.900,– per paar (pianolak zwart)
Mingus Quintet: Prijs € 47.900,– per paar (pianolak walnoot)

.

.

  

Marten Coltrane 3

Prijs per set € 107.000,–