VOORVERSTERKERS

beter laat dan nooit

Waarom zou u een separate voorversterker wensen, terwijl er al zoveel goede geïntegreerde versterkers zijn? In een geïntegreerde zit toch altijd een voorversterker-gedeelte. De nadelen zijn; een extra kast, extra interlink, extra voedingskabel, extra kosten. Maar toch… zijn dat juist ook de voordelen.

Een paar redenen hiervoor kan ik u geven:
– De ingangstrap van de voorversterker is een eenvoudiger belasting voor de uitgangstrappen van de verschillende bronnen. Die uitgangstrappen hebben het makkelijker en daardoor wordt het oorspronkelijk signaal minder verstoord.
– De separate voorversterker regelt dus de uitgangsspanning en hoeft bijvoorbeeld geen voeding ‘te delen’ met de eindversterker. De voorversterker heeft z’n eigen voeding. Het moge duidelijk zijn; hoe beter de voeding, hoe beter het resultaat.
– Juist doordat de voorversterker z’n eigen chassis, z’n eigen voeding en eigen regelcircuit heeft, zitten de voor- en eindversterker elkaar niet ‘in de weg’.
– Een goede externe voorversterker heeft een extreem goede volumeregeling. Het volume van de bron wordt in mindere of meerdere mate verzwakt, voordat het aangeleverd wordt aan de eindversterker.
– De meeste voorversterkers hebben achter de volumeregelaar, een zgn. buffertrap. Deze zorgt ervoor dat er aan de uitgang voldoende stroom is en dat deze stroom niet meer varieert bij een verschillende stand van de volumeregelaar. Bovendien maakt dit de voorversterker onafhankelijker voor de eigenschappen van de bron. Hoe beter de kwaliteit van die buffertrap, hoe beter het eindresultaat.

De praktijk laat ook bijna altijd zien, dat fabrikanten die hun beste geïntegreerde versterkers willen verbeteren, dan overgaan/vervolgen in een losse voor- en eindversterker.

.

.

MastersounD PHL5 voorversterker

Gezien de kwaliteit een relatief erg betaalbare buizenvoorversterker. Ik ben erg gelukkig met de ingebouwde MM phonomodule en optioneel is een MC versie verkrijgbaar. Er staan 4 lijningangen voor u beschikbaar en 1 maal een gebalanceerde XLR ingang. Daarnaast dus een phonoingang.

Enkele specificaties:
Schakeling: ‘Dual Drive’ in klasse A
Buisbezetting: 5 x ECC82/ECC83
Afmeting (b x d x h): 45 x 40 x 13 centimeter
Gewicht: 10 kilogram

Prijs € 7.690,— (inclusief afstandsbediening)

.

.

.

Jadis - JPL voorversterker met buizen

Jadis JPL - buizenvoorversterker - 03

Jadis JPL mkII buizen voorversterker

Hoe geweldig goed de JP15 ook is, hij is toch weer te upgraden. Deze krachtpatser heet Jadis JPL mkII. De JPL mkII is een buizen voorversterker en voor hen die dat interessant vinden is de buisbezetting 3 ECC83/12AX7/7025 – 1 ECC82/12AU7. De prijs kan betiteld worden als bereikbaar en deze ultieme voorversterker is een statement in uw zorgvuldig opgebouwde set. Een ultra hoog oplossend vermogen, spectaculair dynamisch, razendsnel, neutraal en rijk van klankstructuur. Ik krijg het altijd warm, wanneer ik aan deze voorversterker denk.
De cd ingang heeft een extra buis en heeft een aangepaste gain/impedantie, waardoor u uw cd speler in positieve zin, niet meer zult terug herkennen als zijnde een digitale bron! De dynamische contrasten van deze top voorversterker zullen u keer op keer laten schrikken.

Prijs € 9.750,—

.

.

Jadis Pre1

De gebalanceerde buizen voorversterker van Jadis is de Pre1. Op verzoek kan deze voorzien worden van RCA of XLR ingangen, maar doorgaans wordt deze voorversterker altijd met XLR ingangen gekozen.

Prijs € 11.150,–

.

.

Jadis JP30MC mk3

Een top-voorversterker met een ingebouwde MM en MC phonoversterker. De voeding begeeft zich in een separaat chassis. Hoewel de purist het niet wenst, is deze voorversterker uit te breiden met een afstandsbediening (+€ 800,–). Deze voorversterker bevindt zich in de basiscollectie van onze winkelvoorraad en dat is niet voor niets. De unit openbaart de muziek, is vol energie, super-dynamisch en ruimtelijk. Pas vanaf de JP80 is ze voorbij te streven.

Prijs € 11.850,–

.

.

MastersounD Spettro voorversterker

De bandbreedte van 1 tot 100.000 Herz is een waarde waar we allen van dromen. Vier sets lijningangen, 1 x XLR ingang en een phono ingang. MC op specifieke aanvraag.

Enkele specificaties:
Schakeling: voorversterker met buizen in klasse A
Buisbezetting: 3 x ECC82/ECC83
Afmeting (b x d x h): 42 x 39 x 12 centimeter
Gewicht: 9 kilogram

Prijs € 11.990,—(inclusief afstandsbediening)

.

Jadis JPS2

Stereo buizenvoorversterker met 5 ingangen en 1 tape ingang.

Prijs € 15.500,–

.

.

.

Nagra Classic Voorversterker – Preamp

De Classic Preamp is een plaatje. Een buizen voorversterker welke zowel RCA als XLR uitgangen heeft. Kleine dingen maken dat het zo’n fijne muziekmaker is; denk eens aan de hoofdtelefooningang aan de voorzijde, met een eenvoudig schakelaartje in te schakelen. Het kleine schakelaartje links van de meter maakt een instelbaarheid mogelijk van de lichtsterkte. Ook de gain van deze buizenvoorversterker is aan te passen op de te gebruiken eindversterker.
Feitelijk bouwt u met de Nagra Classic voorversterker en de Nagra Classic Klasse A eindversterker een hybride systeem op.
Prijs € 15.990,–
Prijs € 1.990,– VFS (ontkoppelingsplaat t.b.v. voorversterker)
.
.
.

Gryphon Essence voorversterker

Onlangs toegevoegd aan het pakket van The Gryphon is de voorversterker Essence. Feitelijk gelijk aan de Gryphon Zena voorversterker, maar wat ‘verpakking’ betreft, geheel passend in de stijl van de Essence stereo eindversterker en monoblokken.

Prijs € 16.200,–
Optioneel: Zena DAC, PS2-S MM/MC phonoboard

.

.

Gryphon Zena voorversterker

Topvoorversterker passend in de stijl van de Antileon EVO eindversterker en monoblokken.

Prijs € 16.200,–
Optioneel: Zena DAC, PS2-S MM/MC phonoboard

.

.

.

Jadis - JP80MC

Jadis JP80 buizen voorversterker met phono ingang

Opnieuw een stap verder vanaf de JPL en deze heet JP80MC. Zoals de naam al belooft, is er een ultra hoogwaardige MM en MC phono versterker aan boord. Misschien is dit wel de meest beroemde voorversterker van het edele Jadis. 4 lijningangen en 2 phono ingangen. Deze phono ingangen kunnen elk element aan, ook degene met lage impedanties. De overgedimensioneerde voeding is separaat gebouwd. Alles is in het werk gesteld om de wereld te kunnen voorzien van de beste (phono)voorversterker van de wereld.

Prijs € 23.100,–

.

.

.

Gryphon Pandora voorversterker

Absolute referentie voorversterker. Optineel legato L RIAA modules

Prijs € 31.200,–