JADIS

het levende bewijs van kwaliteit

Bij het ontwikkelen van de ultieme draaitafel, is Jadis uitgegaan van 3 uitgangspunten; ultieme klankkleur, ultieme definitie en ultieme dynamiek. Drie jaar heeft men genomen voor de ontwikkeling van beide draaitafels, want de missie was alleen geslaagd als het Jadis-waardig was. Dat is men verplicht aan zichzelf en vooral aan de meest kritische luisteraars van deze wereld. En de missie is geslaagd, blijkens deze state-of-the-art monumenten.

 

Jadis Hestia

Graniet staat aan de voet van de nieuwste draaitafel ontwikkelingen van Jadis. Snaaraangedreven en de ontkoppeling van het interne subchassis geschied via daarvoor ontwikkelde ‘silent blocks’. Kostbaar wordt het, wanneer je van ‘A’ tot ‘Z’ de mooiste materialen gebruikt en die keus heeft Jadis gemaakt.

De afmetingen zijn 52 x 42 x 18 centimeber (b x d x h) en het geheel weegt een indrukwekkende 36 kilogram.

Prijs: € 27.500,– (loopwerk inclusief toonarm)

 

 

 

Jadis Thalie

Het totale gewicht bedraagt zo’n slordige 80 kg! En haar afmetingen zijn niet gering; zo’n 60 x 70 cm. Het plateau is een beeldhouwwerk op zich, gemaakt van het meest bijzondere graniet uit Zuid-Frankrijk, die het plaatsje Lacrouzette herbergt. De ‘ijzerwaren’ van het meest schone soort edelmetaal ter wereld. 

En daar waar de collega top draaitafels bestaan uit een veelheid van onderdelen, is men bij de Talie (godin uit de Griekse mythologie) uitgegaan van: ‘zo min mogelijk onderdelen, maar niet minder dan mogelijk’. Gemaakt vanuit de passie die u gewend bent van dit nobele Franse merk. Kostbaar wordt het, wanneer je van ‘A’ tot ‘Z’ de mooiste materialen gebruikt en die keus heeft Jadis gemaakt.

De motor is ultra sterk, synchroon onverzettelijk z’n rondjes draaiend en behoort tot de beste van de wereld: Crouzet. De draaischijf is totaal ontkoppeld van het granieten plateau. Daar waar collega’s de ultieme gelijkloop zoeken in regel-electronica (welke naar mijn bescheiden mening altijd achter de feiten aanloopt), wordt de Thalie mechanisch voorzien van de ultieme gelijkloop.
Dit alles resulteert in de rijkste klankkleur, de meest ritmische timing en meest ongelofelijke dynamiek; allen in optima forma. De laagenergie van dit loopwerk voelt als 3 dB meer ten opzichte van elk ander loopwerk ter wereld. Black-metal of Vivaldi; de Thalie draait er z’n toonarm niet voor om. De Thalie overwint alle mechanische beperkingen van de elpee, om de muziek te behouden. Thalie staat voor: springlevend!

Ook bij dit Jadis product is men ervan uitgegaan dat een nieuwe eigenaar als vanzelf gaat stoppen met het zoeken naar de beste draaitafel.

Jadis Thalie toonarm

De Thalie is voorzien van een in eigen huis ontwikkelde 1 punts gelagerde arm. Nee, geen ‘wiebelarmpje’, maar een toonbeeld van stabiele evenwichtigheid. Een 12 inch exemplaar, welke uiteraard volledig instelbaar is en aan te passen naar elk element en uw smaak.

Prijs: € 47.520,– (loopwerk compleet en toonarm, exclusief element).