AANBIEDINGEN & SPECIALTY’S en inruil

Om stil van te worden...

Tweedehands, demo, specialty’s, hifi apparatuur. 

Hieronder de actuele lijst met onze occasions en aanbiedingen van nieuwe- en demo apparatuur.  Nieuw (N), Demo (D) en Gebruikt / Occasion / Inruil (O).  Gebruikte apparatuur welke we aanbieden wordt gecontroleerd op te herleiden afkomst, bouwjaar, technische staat en wij kunnen op het merendeel garantie verlenen.
Wij bieden u de mogelijkheid om uw gebruikte apparatuur in te ruilen bij aankoop van een nieuw apparaat en soms op gebruikte apparatuur. We nemen elke vraag serieus in behandeling.
Voor informatie mail naar contact@audio21.eu of bel naar 06 260 48 506.

En schrijf u in voor de nieuwsbrief, KLIK HIER.

.

.

 

Rosso Fiorentino giglioRosso Fiorentino Giglio € 2.000,– inclusief stands (O)

De ‘Giglio’ van Rosso Fiorentino is een monitor luidspreker welke ongelofelijk veel waar voor het geld is. Het paar wat we aanbieden is zwart van kleur en de hoogte (exclusief stands) bedraagt 42 cm, dus op de stands circa 105 cm. De bijbehorende stands zijn een overtuigende meerwaarde en geven de set een zeer exclusieve uitstraling.
Het geluid is zeer open, breed en dynamisch en kan met alle typen versterkers aangestuurd worden. De speakers hebben een volle en licht warme, aangename klank. Het laag is, ondanks dat we het over een wat grotere monitor luidspreker hebben, compleet. Geen inruil mogelijk.

.

.

.


Gold Note A6 EVO. Nu € 4.750,– (D)

Vanwege de recente upgrade naar de ‘mk2’ versie, bieden wij nu aan ons demo paar van de Gold Note A6 EVO in de prachtige high-gloss walnoot.

De Gold Note A6-Evo is een relatief compacte luidspreker. Maar desondanks in staat is om een zeer groot, aangrijpend en volwassen geluid neer te zetten. Geschikt voor Opera èn Heavy Metal. De midden woofer is een papieren versie welke met relatief grote magneten gecontroleerd in beweging gezet worden. Het laag is droog en strak en ruimtelijk, stemmen klinken zeer natuurlijk en gloedvol en het hoog laat alle details horen, zonder ooit hard te gaan worden. Een zéér goede zijde dome tweeter is gebruikt.

De diamantvorm is zowel bijzonder alsook functioneel. Verstevigd de kast en heeft zelfs aluminium verstevigingen, hetgeen bijzonder is in de prijsklasse. Het tekent de aandacht van het team van Gold Note.
De laagpoort bevindt zich niet aan de achterkant of voorkant, maar aan de onderzijde. Dit is iets wat wij erg plezierig vinden en wat de praktische plaatsing altijd ten goede komt. Opnieuw voor Gold Note exclusief gemaakte Mundorf en Clarity componenten waarbij wederom geen compromissen zijn gesloten. Gold Note gaat voor Topkwaliteit.

Een paar praktische gegevens; het rendement van 88 dB, tezamen met het vlakke impedantieverloop maakt de Gold Note A6 Evo geschikt voor buizenversterkers vanaf 15 Watt of solid state vanaf zo’n 50 Watt. De afmetingen zijn 108 cm (h), 29 cm (d) en 23 cm (b) waarbij het gewicht onverwacht zwaar is met z’n circa 30 kilo per stuk.

.

.

.

Sonus Faber Guarneri Evolution Graphite. Prijs: Informeer (O)

In mint conditie een set Sonus Faber Guarneri Evolution. Geheel compleet met dozen en kist. Na de Sonus Faber Guarneri Hommage kwam de Sonus Faber Guarneri Evolution. De Evolution helt iets achterover en dat is een mechanische manier om het fasegedrag correct te krijgen. De luidspreker worden gekoppeld aan de stands en het geheel staat stevig. Het paar is de Graphite. Wonderschoon. De Evolution is van massief hout, waarop een aantal laklagen zijn aangebracht. In uitstekende staat inclusief de originele verpakking. De speaker weet een zéér royaal beeld te geven. Een kleine inruil is bespreekbaar.

.

.

Diesis Aura mk1. Nu € 13.800,– (O)

In uiterst nette staat verkerende set luidsprekers van het befaamde huis Diesis Audio. Het betreft de ‘Aura’ in de kleur hoogglans wit. De set is circa 3,5 jaar oud en in uiterst nette staat. Daarbij is de techniek naar nagenoeg de huidige stand gebracht.

.

.

 

Diapason Dynamis. Prijs: Informeer

Hebben we het over de Dynamis van Diapason, dan hebben we het over een top- en referentie luidspreker. Heerlijk eigenwijs en tegendraads, maar dit geldt niet voor de top-realistische weergave van uw muziek! Diapason moet het hebben van de ware- en authentieke kwaliteit van hun producten en dat is bekend bij een groep trouwe fans. Fans die kwaliteit herkennen en waarderen. Van een Diapason weet je gewoon dat deze is uitontwikkeld en erg lang mee gaat.

Het is geen ‘slakkenhuis’, geen ‘aluminium toren’, niet enorm te groot, niet voorzien van teveel units. Alle know-how en inzichten van de afgelopen 25 jaar, heeft Alessandro en z’n team gestopt in deze Dynamis. Door z’n vorm die in dienst staat van de functie, toch duidelijk herkenbaar als een erg grote Diapason. De wanden zijn meer dan 5 cm dik en dat is vrij uniek in luidsprekerland.

De woofer heeft een eigen deel van de speaker gekregen, volstrekt afgesloten van de bovenunits. Om een droog en snel laag te kunnen generen, heeft de Dynamis massa meegekregen. Er is voor deze luidspreker een speciaal ontwikkeld ultradicht materiaal voor de kast gebruikt. 100 kilogram per luidspreker. Het plateau waar de luidspreker op staat, heeft verzonken wieltjes, waardoor deze 100 kilo met erg veel gemak verplaatst kan worden.

Om te beschrijven wat- en hoe goed de Dynamis is? Maak een luisterafspraak. Een inruil is mogelijk.

.

.

.

Krell KAV28 CD speler. NU: € 900,–

In zeer goede staat verkerende CD speler. Gebouwd als een huis, door Krell welteverstaan. De klank is neutraal en precies. Inclusief originele verpakking en garantie; inruil is niet mogelijk op dit apparaat.

.

.

.

Nottingham Analogue Spacedeck. Nu € 1.950,– (O)

In uiterst nette staat en praktisch niet van nieuw te onderscheiden, een Spacedeck van het Engelse Nottingham Analogue. De toonarm komt eveneens van Nottingham Analogue en heeft een eigen vaste phonokabel. De tafel wordt geleverd met een MC element, de Sumiko Blue Point Special. De tafel wordt door ons top afgeregeld.

.

.

.


Acoustic Solid ‘Small’ platenspeler compleet. Nu € 2.350,– (O)

In nette staat verkerende platenspeler van het Duitse Acoustic Solid. Het betreft de ‘solid small’ en is een massa loopwerk. Welke wordt aangestuurd door een separate, vrijstaande motor met erg fraaie aansturing. De toonarm is zeer bijzonder, de Hadcock ‘GH242’ eenpunts gelagerd. Een zeer verfijnd klinkende toonarm, welke geschikt is voor lichte- en middengewicht elementen. Hoewel op de foto een element is gemonteerd, leveren wij deze speler exclusief element.
De klank is te omschrijven als neutraal, ruimtelijk, open en helder.
De speler is compleet met Acoustic Solid platenpuck, phonokabel en het enige wat u hoeft te overwegen is welk element te gaan monteren. Uiteraard kunnen we u hierin van dienst zijn.

.

.

Gold note ‘Bellagio Reference Limited Editon. Setprijs € 11.000,–

Specialty! Deze Gold Note ‘Bellagio Reference’ is niet gloednieuw, maar wel zéér weinig gebruikt. Een platenspeler welke bij elke rechtgeaarde audiofiel een lichtje doet schijnen. Om de exclusiviteit te waarborgen is door het Italiaanse Gold Note een gelimiteerde oplage gemaakt: 40 stuks.
Om dit zeer bijzondere Gold Note elpee loopwerk te laten shinen heb ik een toonarm (nieuw) gemonteerd van het Zwitserse Holborne, de ‘Dualpivot’. Het enige wat u nog te doen hebt is het kiezen van een element.
Sommige draaitafels ‘smoelen’ op elke foto, maar de Bellagio scoort wat fotogeniekheid betreft naar mijn mening niet het hoogste cijfer. Maar wanneer u deze platenspeler gigant live bij ons in de zaak ziet staan, zult u als audio- èn muziekliefhebber uw hart voelen overslaan.

Klankmatig topniveau en de muziek zingt, is expressief, zelfverzekerd en verfijnd tegelijkertijd. Hetgeen wat u krijgt is zeer exclusief en beslist uniek te noemen.

De Bellagio Reference bestaat uit vijf verschillende plinten, welke allen een verschillende afmeting hebben. Dit om een zo groot mogelijke stijfheid en neutraliteit te garanderen. De plinten worden verbonden middels aluminium blokken, ook weer in verschillende diktes. De zeer stevige voeten zijn zowel optisch als mechanisch gezien, een lust voor het oog. Als een gepoetste diamant in de zon.

Voor de Bellagio koos Gold Note om hun beste spindle/lager en plateau te maken. Het lager bestaat uit het hardste staal met de kleinste toleranties. De binnenkant van de behuizing bestaat uit brons.

Ook aan de elektronica en de voeding is maximale aandacht geschonken. Genoemd de PWM (pulse width modulater) welke de stroom van AC naar DC en weer naar AC bouwt. Dit om de laagst mogelijke motor weerstand te genereren met het hoogste koppel, waardoor de tafel zéér veel drive heeft. Een kleine inruil is bespreekbaar.

.

.

Kuzma Stabi Ref2 met Kuzma Stogi 4Point 14inch. Van € 15.800,– voor € 10.990,– (O)

De Stabi Ref2 is een sandwich constructie van 2 aluminium platen van 1 cm dik, bij elkaar gehouden door een acryl plaat. De bovenplaat is verend opgehangen aan een aantal stalen veren welke weer in een bad siliconenolie rusten. De resonantiefrequentie van het loopwerk wist men op deze manier op 2.2 Herz te krijgen. Dat is een prestatie van formaat. Het geheel staat op drie spikes welke gemaakt zijn van RVS en aluminium en het geheel is door het draaien aan deze knoppen snel waterpas te zetten.

De twee motoren verzorgen de beweging van het plateau. Het lager is van het ‘inverted’ soort en draait op een ‘ruby’ bal. Zowel de bal als de draairing hebben hun eigen oliebad. De combinatie dempt alle ongewenste resonanties. Het plateau is tevens een sandwich constructie en dit is een manier om ongewenste resonanties die optreden en in de basis in elke draaitafel ontstaan, te elimineren. Zowel de bijbehorende mat en platenklem zijn vanuit deze basisprincipes ontworpen.
De voeding/electronica unit heet de PS Ref2 en deze werd een aantal jaren toegevoegd aan de Stabi Ref, waardoor we het nu over de Stabi Ref2 hebben. Hoewel het plaatje dit niet doet vermoeden; het geheel weegt zo’n 40 kilogram.

De gemonteerde toonarm is de befaamde 4Point en deze top toonarm behoeft voor kenners geen uitleg. Een inruil is bespreekbaar.

.

.

Transfiguration phoenix - MC element

Transfiguration Phoenix S. Nu € 2.100,– (D)

Het geesteskindje van de Japanner Seiji Yoshioka is de Transfiguration Phoenix S. Ze bevat dubbele ringmagneten. Door de plaatsing van de spoelen in het magneetveld, is een juk overbodig geworden. Het voordeel bij veel elementen van het gebruik van een juk, is dat deze zorgt voor zeg maar een concentratie van het magneetveld. Een nadeel van een juk is dat het verlies in detail en dynamiek genereert. Het gebruik van een dubbele ringmagneet heeft volgens Transfiguration een aantal voordelen. Er zijn maar twee spoelen nodig in plaats van vier. Het magneetveld is overal even sterk, waarbij de spoelen precies in het krachtige deel van het magnetisch veld hangen. De dubbele spoel, aan het draaipunt van de cantilever vastgemaakt, minimaliseert de dynamische massa en de mechanische impedantie.

De kenmerken van de Phoenix S, naast het bovenstaande, zijn onder meer: een dubbele spoel uit zilverdraad, een resonantie vrije behuizing, een demping die de invloed van temperatuurschommelingen klein houdt en de diamant is gelijmd op een boron cantilever. Het element weegt 7 gram, heeft een output van 0,4 mVolt; de Phoenix S sluit het beste af boven de 20 Ohm en de aanbevolen naalddruk is 2 gram.

Transfiguration valt eigenlijk in een aantal opzichten tussen het wat uitbundige karakter van Dynavector en Zyx in. Zyx is wat ‘netter’ en rustiger, z’n contrasterende broertje is Dynavector. In z’n algemeenheid zijn de Transfiguration elementen te omschrijven als: snel, rijk van klankkleur, dynamisch, neutraal, zonder overdreven analytisch te zijn. Zangerig is een woord wat bij me opborrelde. Transfiguration legt de nadruk fractioneel meer op ruimtelijkheid, terwijl Dynavector de nadruk iets meer legt op kracht. De presentatie van de Phoenix S is zeer open, met een diep en breed stereobeeld. Stemmen zijn verschrikkelijk zuiver en staan heel ruimtelijk te zingen.

.

.

Van den Hul ‘Condor’. Nu € 2.400,–

Zojuist door Van den Hul volledig nagezien, een in nieuwstaat verkerende Condor. Weinig speeluren en voor vele uren speelplezier, dit topelement.

.

.

.

Lyra Delos. Nu € 800,–

In nieuwstaat verkerend element. De ‘Delos’ behoeft geen uitleg meer.

.

.

Sumiko Blue Point Special. Nu € 450,–

In nieuwstaat verkerend MC element. Het betreft een High-Output MC element, welke u echter aan de MM phono ingang koppelt. U bereikt hiermee een MC weergave, maar met de vloeiendheid van een MM weergave. Bovendien hoeft u niet te beschikken over een MC phonoversterker.
Uitgangsspanning bedraag 2,5 mV, afsluitimpedantie 47 kOhm en de aanbevolen naalddruk welke onze voorkeur geniet, is 1,95 gram. Met z’n 8 gram gewicht is het een element welke in het gros van de toonarmen gemonteerd kan worden. Bij twijfel informeert u bij ons. Nieuwprijs circa € 625,–

.

.

.

Jadis JPL mk1. Nu € 3.800,– (O)

In nette staat verkerende buizenvoorversterker van het befaamde Jadis. Goed te combineren met een buizen eindversterker of monoblokken. Maar ook om een hybride systeem te bouwen met een solid state eindtrap.

De klank is rijk, dynamisch, transparant en snel.

.

.


Advance Acoustics MAP 350II. Prijs: informeer.

Een grote versterker, deze MAP350II. Fijn is de ook ingebouwde phono module, waardoor u een platenspeler rechtstreeks kunt inpluggen. Wat kunnen we verder vertellen; de machine komt van de eerste eigenaar, ziet er netjes uit, speelt zoals ‘t heurt en compleet met afstandsbediening, aansluitkabel en doos. Een zeer schappelijke prijs voor een zeer schappelijke klinkende versterker.

.

.


Grypnon Sonett phonoversterker. Nu € 4.900,– (ex-Demo)

De benjamin is de Gryphon Sonett. Bijzonder in deze prijsklasse is de onafhankelijke dual-mono voeding voor deze MM/MC phonoversterker. De weergave is extreem vloeiend, neutraal, homogeen en Super verfijnd. De Sonett springt nergens uit de band, zogezegd. De Sonett weet goed de drama van de muziek weer te geven en maakt dat U zeer snel ‘in’ de muziek geraakt. Alsof er geen phonoversterker aan het werk is.
Middels schakelaars op de achterzijde is de afsluitimpedantie in te stellen om de perfecte match met het element te kunnen maken. De opbouw van de Sonett is dusdanig dat componenten uitstekend van elkaar gescheiden zijn, voor een extreem stille werking. Nieuwprijs € 7.150,–

.

.

Pathos Heritage

Pathos Heritage. Nu € 10.500,– (D)

De nieuwste Inpol geschakelde versterker van Pathos is de ‘Heritage’. Een apparaat wat het toppunt is wat Pathos met z’n degelijk geconstrueerde design versterkers laat zien. ‘Van alles het beste’ was de opdracht aan de ontwerpers en hierin zijn ze geslaagd.
Minder hoeft niet en had u uiteraard ook niet verwacht. Uiteraard volledig gebalanceerd opgebouwd volgens het INPOL principe. INPOL staat voor Inseguitore a Pompa Lineare ofwel linear pump tracker. Het Inpol circuit is single-ended, geen push-pull.
Met z’n 2 x 80 Watt in klasse A dubbel geschakelde Inpol technologie, een ultra krachtpatser. Een kleine inruil is bespreekbaar.

Nieuwprijs € 13.490,–

.

.

.

MastersounD Evo 300B. Prijs € 4.750,– (O)

In nieuwstaat verkerende MastersounD buizenversterker. Wij hebben deze 300B versterker bijna 2 jaar geleden nieuw geleverd en vanwege een upgrade weer ingeruild. De buizen zijn recentelijk vernieuwd. Binnenkort beschikbaar.

Er zijn 3 normale lijningangen (RCA) en 1 gebalanceerde ingang (XLR). Deze 300B laat u de verfijningen, ruimtelijkheid en charme horen van de befaamde 300B buis, maar heeft niet de nadelen, die veel 300B buizenversterkers nou eenmaal hebben. 

Enkele specificaties:
Schakeling: parallel single-ended in klasse A
Buisbezetting: 2 x ECC802, 2 x 6SN7 en 4 x 300B met semi-automatische bias
Vermogen: 2 x 24 Watt
Afmeting (b x d x h): 46 x 41,5 x 27,5 centimeter
Gewicht: 34 kilogram

.

.

.

Jadis 300B set monoblokken. Nu € 5.900,– (O)

In goede staat verkerende set monoblokken van het befaamde Jadis. Deze set geeft een zeer gedetailleerde weergave. Extreem ruimtelijk met een uiterst precieze laagweergave. Echter verwacht geen pompend laag, maar juist een uitgebalanceerd en gedetailleerd laag. Geschikt voor luidsprekers vanaf 90dB en ook erg prettig in een set- of luisterruimte waar het laag een boemerig probleem is.

.

.

.

Request Audio The Beast. Nu € 14.500,– (O)

Neergedaald vanaf de bergen uit Zwitserland. Het heet: “The Beast’ en wordt geproduceerd en 100% ontwikkeld in eigen huis, door het Zwitserse Request Audio.
Het is een muziekserver. Gewoon 1 apparaat, waar u uw volledige cd collectie in kunt huisvesten. En de collecties van uw hele straat. Een apparaat wat je neerzet, drukt op ‘on’ en na het opstarten, direct te beluisteren. Nuchter en toegankelijk. Uiteraard kunt u dit apparaat daarna aan ‘het net’ hangen, zodat u de meest eenvoudig bedienbare App op uw Ipad, bedient.

Een digitale bron, van het soort waar ‘analoge’ Mark wèl blij van wordt. Waarom? Vanwege de meest eenvoudig en snelle installatie die ik ooit heb ervaren? Vanwege z’n imposante verschijning? Vanwege het feit dat u toch eerst enkele maanden uw spieren dient te trainen in een sportschool, want oh zo zwaar. Vanwege z’n beestachtige prijs vanaf € 28.500,– Vanwege de mogelijkheid om 100 terra geheugen toe te voegen? Nee, het voorgaande is niet onbelangrijk, maar voor mij zijn het zaken die uiteindelijk ondergeschikt zijn voor het volgende. Het vergelijk is te maken met één van m’n beste draaitafel combinaties, in dezelfde prijsklasse. Wat duidelijk is geworden; die draaitafel combinatie heeft voortaan een respectabele collega. En voor het eerst dat ik een digitaal apparaat werkelijk analoog hoor spelen. Internationaal wordt dit apparaat door de ‘groten’ in de audio industrie uitermate gerespecteerd.

Waarom ‘doormodderen’ met jarenlange zoektochten naar losse DAC’s, losse muziekservers, losse NAS, benodigde kabels… gewoon het in één keer goed doen.

LEES EEN TEST 

Deze The Beast is voorzien van een optionele voorversterker module. Door die module, kunt u het apparaat gebruiken als een voorversterker. Dan heeft u nog enkel een eindversterker nodig. Hierdoor is het volume (analoog opgebouwd!) vanuit uw App te regelen. Bovendien kunt u dan ook een analoge bron op The Beast aansluiten. Bijvoorbeeld een draaitafel. Of uw televisie, of elke andere bron.

The Beast kan functioneren zonder gebruik te maken van het internet. Alles is ‘aan boord’. Het besturingssysteem is door Request Audio zelf geschreven en het resultaat van vele jaren ontwikkeling.

– Het chassis is van het ‘zero resonance’ type en vervaardigd uit high-grade (vliegtuigindustrie) aluminium.
– De belangrijkste componenten zijn gehuisvest in verzegelde compartimenten ter voorkoming van welke interferentie dan ook. De bedrading is geoptimaliseerd en aangebracht binnen deze verzegelde compartimenten.
– The Beast 1TB opslag in SSD formaat. Desgewenst kan er een NAS harddisk worden toegevoegd.
– Het gebruik is extreem simpel en intuïtief. Binnen enkele seconden bedient u The Beast.
– Met de ARQLink kan waar ook ter wereld worden ingelogd om muziek te uploaden.
– Het is mogelijk om meervoudige iTunes bibliotheken te ex- en importeren. Daardoor kan iTunes gebruikt worden als bewerkingssoftware. The Beast kan vrijwel elk bestandsformaat aan, van MP3 tot DSD. Inruil bespreekbaar.

.

.

.

Audioquest interlink ‘golden gate’. Nu € 50,–

In nieuwstaat verkerende interlink rca/rca van Audioquest, het betreft de ‘Golden Gate’ in 1 meter. Tja, met zo’n naam voor een kabel moet u toch vast in de muzikale hemel kunnen komen. Geen inruil.

.

.

.

Gold Note Phonokabel ‘Plus’. Prijs € 699,– (N)

Een mooie upgrade van uw Gold Note platenspeler is mogelijk, wanneer u de standaard phonokabel vervangt voor de phonokabel ‘Plus’. De lengte bedraagt 1,5 meter.

.

.

Sonore interlink black

Sonore AC Audio diverse kabel aanbiedingen (D)

Interlink set XLR / symetrisch gebalanceerde kabel uit de serie ‘reference’. Lengte 2.5 meter.
Aanbiedingsprijs € 1.000,–

Interlinks RCA uit de serie ‘black’. Lengte 1.25 meter.
Aanbiedingsprijs € 500,–

.

.

Nottingham Analogue Armboard. Nu € 180,– (N)

.

.

Avid aandrijfsnaren (N)

Diverse aandrijfsnaren t.b.v. Avid draaitafels:
– Ingenium € 40,–
– Sequel (set van 2 stuks) € 70,–
– Acutus (set van 2 stuks) € 70–

.

.


Avid stofkap € 100,–

In prima staat verkerende stofkap t.b.v. Avid draaitfels

.

.

 

Stofkap voor draaitafel. NU € 100,–

Kunststof beschermkap voor uw draaitafel. Afmetingen buitenmaat 42 x 16 x 36 (b x h x d). De kap heeft aan beide zijkanten een opening waar uw handen in passen en aan de achterkant is er een sleuf, voldoende voor eventuele bedradingen.

.

.

.

N = Nieuw, garantie 2 jaar

D = Demo, garantie 1 jaar

O = Occasion in uitstekende staat, garantie 4 weken