AANBIEDINGEN & SPECIALTY’S en inruil

Om stil van te worden...

Tweedehands, demo, specialty’s, hifi apparatuur. 

Hieronder de actuele lijst met onze occasions en aanbiedingen van nieuwe- en demo apparatuur.  Nieuw (N), Demo (D) en Gebruikt / Occasion / Inruil (O).  Gebruikte apparatuur welke we aanbieden wordt gecontroleerd op te herleiden afkomst, bouwjaar, technische staat en wij kunnen op het merendeel garantie verlenen.
Wij bieden u de mogelijkheid om uw gebruikte apparatuur in te ruilen bij aankoop van een nieuw apparaat en soms op gebruikte apparatuur. We nemen elke vraag serieus in behandeling.
Voor informatie mail naar contact@audio21.eu of bel naar 06 260 48 506.

En schrijf u in voor de nieuwsbrief, KLIK HIER.

.

.

Clearaudio Concept Wood. NU € 1.100,–

In zéér nette staat verkerende platenspeler van het merk Clearaudio. Het geheel zet er bijzonder smaakvol uit en de klank en kwaliteit van de Concept is verdienstelijk. U kunt opteren voor zowel een MM als MC element. Compleet inclusief originele verpakking etc. Geen inruil mogelijk.

.

.

Gold note ‘Bellagio Reference Limited Editon. Setprijs € 12.900,–

Deze Gold Note ‘Bellagio Reference’ is niet gloednieuw, maar wel zéér weinig gebruikt. Een platenspeler welke bij elke rechtgeaarde audiofiel een lichtje doet schijnen. Om de exclusiviteit te waarborgen is door het Italiaanse Gold Note een gelimiteerde oplage gemaakt: 40 stuks.
Om dit zeer bijzondere Gold Note elpee loopwerk te laten shinen heb ik een toonarm (nieuw) gemonteerd van het Zwitserse Holborne, de ‘Dualpivot’. Als element de Nederlandse Van den Hul ‘Condor’ (gebruikt èn geserviced) met de Nordost phonokabel ‘Hemdall2’ (nieuw).
Sommige draaitafels ‘smoelen’ op elke foto, maar de Bellagio scoort wat fotogeniekheid betreft naar mijn mening niet het hoogste cijfer. Maar wanneer u deze platenspeler gigant live bij ons in de zaak ziet staan, zult u als audio- èn muziekliefhebber uw hart voelen overslaan.

Klankmatig topniveau en de muziek zingt, is expressief, zelfverzekerd en verfijnd tegelijkertijd. De totale prijs voor dit samenspel komt dan op ruim € 17.000,—. Hetgeen wat u krijgt is zeer exclusief en gezien de samenstelling van toonarm, element, phonokabel beslist uniek te noemen.

De Bellagio Reference bestaat uit vijf verschillende plinten, welke allen een verschillende afmeting hebben. Dit om een zo groot mogelijke stijfheid en neutraliteit te garanderen. De plinten worden verbonden middels aluminium blokken, ook weer in verschillende diktes. De zeer stevige voeten zijn zowel optisch als mechanisch gezien, een lust voor het oog. Als een gepoetste diamant in de zon.

Voor de Bellagio koos Gold Note om hun beste spindle/lager en plateau te maken. Het lager bestaat uit het hardste staal met de kleinste toleranties. De binnenkant van de behuizing bestaat uit brons.

Ook aan de elektronica en de voeding is maximale aandacht geschonken. Genoemd de PWM (pulse width modulater) welke de stroom van AC naar DC en weer naar AC bouwt. Dit om de laagst mogelijke motor weerstand te genereren met het hoogste koppel, waardoor de tafel zéér veel drive heeft.

.

.

Avid Acutus SP. Gereserveerd.

In nieuwstaat verkerende combinatie van een Avid Acutus SP inclusief een Pluto toonarm (inclusief phonokabel). Exclusief element. De Acutus SP wijkt radicaal af van ieder ander platenspeler ontwerp. Geen enkel aandachtsgebied is bij het ontwerpen overgeslagen en voor iedere uitdaging is een oplossing toegepast.
In het kort is dit een snaar aangedreven, aan springveren opgehangen chassis en daar stopt dan ook de vergelijking met alle andere draaitafels. Bij de eerste aanblik wordt reeds duidelijk dat hier sprake is van een uitzonderlijk instrument, gebouwd voor de eeuwigheid. Het behoort niet tot de massa loopwerken terwijl het evenmin in te delen is in het hokje met traditionele verend subchassis ontwerpen.

Tijdens het afspelen van een grammofoonplaat veroorzaakt de naaldaftasting niet alleen het reproduceren van het vastgelegde audio-signaal, maar ook een scala aan ongewenste trillingen, inherent aan het principe van de wijze van monteren van de naald in het aftast element. Deze trillingen worden door de Acutus SP afgevoerd door de unieke constructie van de as en het lager alsmede door het gebruik van de meest speciale platenklem in de markt, die op de centrale as wordt geschroefd.

Alle in de grammofoonplaat terugkerende trillingen worden afgevoerd door het enige echte omgekeerde enkelpunts lager, dat rust op een tungsten-carbide kogel in een diamanten schaal. Dit lager is zelfsmerend en vereist geen olie filmlaag zoals gebruikelijk en de ongewenste trillingen worden niet in het plateau afgevoerd, het grote gewicht van het plateau is dus niet bedoeld om trillingen te absorberen! Trillingen vanuit de omgeving worden geïsoleerd door veel grotere dan gebruikelijke springveren en niet door massieve poten.

Waarom de verende draaitafel van Avid echt compleet anders geveerd is dan de traditioneel geveerde tafels, is als volgt uit te leggen. De Avid platenspelers maken gebruik van een verend sub-chassis, waarbij lange springveren (lagere resonantie frequentie), ver beneden de weergave mogelijkheid van het aftast-element en het hoorbare voor de mens worden gebruikt. Dit veersysteem is instelbaar via de bovenzijde van de poten. De veren worden voor het corrigeren van ongelijke gewichtsverdeling dus niet ongelijk samengeperst, zoals bij collega fabrikanten; het sub-chassis rust op een in de windingen van de veer opgehangen constructie die in hoogte wordt verplaatst. De massa, de diameter en de draaddikte van de veer verandert daardoor niet. Maar waartoe het leidt, is dat het verplaatsen van de ophanging van een aan de veer gekoppeld gewicht (plateau), tot dezelfde resonantiefrequentie leidt en dat is precies wat er moet gebeuren om te voorkomen dat er meerdere verschillende resonantiefrequenties, mogelijk in het hoorbare gebied ontstaan.

Een speciaal voor de Acutus motor ontwikkelde voeding op basis van een DSP (Digitale Signaal Processor) zorgt voor het genereren van een exacte sinus die de asynchrone motor aanstuurt. De verschillende toerentallen worden verzorgd door het genereren van een andere sinus frequentie en niet door het wijzigen van de afgegeven spanning aan de motor. Dit laatste zou overeenkomen met het leveren van een ander totaalvermogen aan de motor, waarbij er geen andere keuze mogelijk is dan een lagere spanning voor het 33.3 toerental, omdat het overgrote deel van uw muziekcollectie bestaat uit 33.3. toeren LP’s zou dat betekenen dat deze altijd met een verminderd ritme en aanslag t.o.v. van een 45.0 toeren LP wordt gespeeld.

De motor is een hand gewikkeld exemplaar met meer dan 10 keer het normaal gehanteerde vermogen, het plateau wordt gecontroleerd door de motor en niet als een vliegwiel aangestuurd met een lichte motor. De dubbele snaar zorgt voor een snelle start- en stoptijd alsmede voor de controle van de motor over het plateau. Mede verantwoordelijk voor het uitstekende ritme en aanslag waarvan alle recensenten melding maken. Het toerental is met deze DSP voeding uiterst stabiel en zorgt met de andere unieke eigenschappen van Avid voor een natuurlijke muziekbeleving in vinyl.

De Acutus SP speelt met heel veel rust en autoriteit, tegelijkertijd ook snel en levendig met het hoogst denkbare niveau als het gaat over pace, rhythm & timing. Maar niet met het romantisch karakter zoals traditioneel geveerde draaitafels. Rijk van klankkleuren en energetisch. Het gevoel wat deze speler bij me teweeg brengt, is dat het altijd het beste van de muziek wil maken; ook als de plaat niet perfect is opgenomen. Een platenspeler die niet in een hokje te plaatsen.

Nieuwprijs loopwerk € 15.000,–
Nieuwprijs Pluto toonarm 2A Wood € 9.900,–

.

.

Van den Hul The Condor. Prijs € 2.400,– (O)

Dit element heeft recentelijk een servicebeurt ondergaan door onze elementen restaurateur. Het element is in werkelijke nieuwstaat en voor de kenner is dit een unieke kans om het te bemachtigen. In Nederland geleverd.

.

.

Stofkap voor draaitafel. NU € 100,–

Kunststof beschermkap voor uw draaitafel. Afmetingen buitenmaat 42 x 16 x 36 (b x h x d). De kap heeft aan beide zijkanten een opening waar uw handen in passen en aan de achterkant is er een sleuf, voldoende voor eventuele bedradingen.

.

.

 

SPECIALTY! Blue Note: Stibbert mk2 Tube. NU € 1.600,– (O)

Deze cd speler van Blue Note (het bedrijf is later Gold Note genoemd) is een bereikbaar icoon. De ophanging is verend en deze speler is zojuist geheel geserviced en gereviseerd door de fabrikant. Een cd speler van deze leeftijd heeft een volledige revisie nodig om weer als nieuw te kunnen fungeren!
Compleet met afstandsbediening en garantie. Geen inruil mogelijk.

.

.

Rosso Fiorentino Fiesole. Van € 6.940,– voor € 4.000,– (setprijs)

Wij bieden aan een bijzonder paar monitor luidsprekers van het Italiaanse Rosso Fiorentino. Dit paar Fiesole is in de afwerking Black Deer. Let op: de setprijs is inclusief de originele Fiesole stands. Wat het eerst opvalt, is de enorm realistische, stevige voelbare bas. De uitgekiende kastvorm zal een van de belangrijkste oorzaken hiervoor zijn; de zijwanden zijn namelijk niet parallel, maar staan schuin tegenover elkaar.
In het midden is tussen de zijwanden een bracing aangebracht. De woofer is een 165 mm Peerless. De tweeter is de Morel DT30. Deze garandeert een extreem informatief hoog, dat toch nimmer scherp wordt. De uitstekend afgestemde intelligente filtering is hier ook debet aan. De kwaliteit van alle componenten is hoog. Voor de versterker een gemakkelijk impedantie gedrag en een heel mooi faseverloop.
De luidspreker is uitgevoerd met een ultrasonische generator. Het frequentiebereik loopt door tot 100 kHz, het gaat om een ‘hemispherical piezoelectric ceramic diaphragm ultrasonic generator’. Het effect is heel fascinerend: je hoort het niet direct (als je je oor bij de unit houdt, hoor je niets, maar je merkt het wel). Zittend in de luisterpositie is er een onwaarschijnlijke ruimtelijkheid; meer dan u zich kunt voorstellen.
De afmetingen van de speakers (zonder stands) zijn 40 x 28 x 31 cm en ze wegen 12 kilo per stuk.

.

.

GamuT RS3i. NU € 12.900,– (O) setprijs

Liefhebbers van een top-monitor kunnen niet om deze geweldenaar heen. De speaker is onherroepelijk verbonden met de waanzinnig goed klinkende stands. Mede door een vernuftig ontkoppelingssysteem van deze stands, krijgt deze speaker een intense drive en ritme en precisie.
Maar zonder een moment te vergeten dat de muzikaliteit voorop staat en dat beleeft u vanaf de eerste seconde. Een set speakers die zichzelf totaal wegcijfert in de ruimte. Super verfijnd en wereldklasse. GamuT speakers klinken niet als een paar speakers in een luisterruimte, maar als muziek in een luisterruimte! Daarmee behoort GamuT intussen alweer een tijd tot de wereldtop.

Wanneer u een luisterruimte binnenloopt en de RS3i staat te spelen, dan bent u verbaasd dat de weergave door ‘slechts’ een monitor luidspreker geproduceerd wordt. Zo dynamisch, zo immens, zo groots, zo snel en desgewenst, zo luid. Wat je je ook realiseert, is dat naast de muziek, ook de omgeving aanwezig is, op een manier die spectaculair goed is. De kleur van dit paar is diep donkerbruin, richting zwart. Inruil mogelijk.

.

.

Rosso Fiorentino giglioRosso Fiorentino Giglio € 2.250,– inclusief stands (N) setprijs

De ‘Giglio’ van Rosso Fiorentino is een monitor luidspreker welke ongelofelijk veel waar voor het geld is. Het paar wat we aanbieden is zwart van kleur en de hoogte (exclusief stands) bedraagt 42 cm. De bijbehorende stands zijn een overtuigende meerwaarde en geven de set een zeer exclusieve uitstraling.
Het geluid is zeer open, breed en dynamisch en kan met alle typen versterkers aangestuurd worden. Geen inruil.

.

.

Opera Callas Monitor. Van € 3.750,– voor € 2.990,– (D) setprijs

De Callas monitor is recent vernieuwd naar de huidige inzichten van het Italiaanse Opera. Het geluid is extreem homogeen en compleet en deze set is uitgevoerd in mahonie. De laagweergave zal u doen verbazen. Deze monitor is ook makkelijk aan te sturen met eventueel een buizenversterker of hybride versterker.

Enkele cijfers: gewicht 15 kilo, frequentiebereik 40 – 25.000 Hz, 2-weg en Scanspeak units. Versterker vermogen vanaf 10 Watt, rendement 89 dB. Geen inruil mogelijk.

.

.

DIESIS Audio: Aura. Gereserveerd

Specialty! Vanwege een upgrade verkregen we dit circa 3 jaar oude paar DIESIS AUDIO, model Aura. Deze set Aura’s is zo ver mogelijk technisch aangepast naar de huidige Diesis Audio Aura.
De Diesis ‘Aura’, vult het ‘gat’ op tussen de kleinere ‘Ludos’ en de grotere ‘Caput Mundi’. De Diesis ‘Aura’ is volledig handgebouwd in Italië op de unieke en kenmerkende Diesis manier. De exponentiële hoorn welke speciaal is geproduceerd voor dit model, is van een ultra stijf materiaal gemaakt en ook in de Aura zijn alleen de beste componenten gebruikt.
De bovenste 25 centimeter woofer wordt ingezet tot 1800 Herz en de onderste 30 centimeter woofer doet z’n werk tot 200 Herz. De behuizing is de met leder omhulde CLAD 58. Het genereert een natuurlijke en precieze laagweergave, waarbij snelheid en precisie van de allerhoogste kwaliteit zijn. Inruil mogelijk.

Lees een review: KLIK HIER

Rendement 93 dB
Impedantie 6 Ohm
Frequentiebereik 32 tot 28.000 Herz bij +/- 8dB
Minimaal versterker vermogen 20 Watt
Crossoverfrequentie 200 Herz en 1.800 Herz
Afmeting diepte x breedte x hoogte: 41 x 30 x 114 cm
Gewicht 47 kg per stuk
Nieuwprijs € 23.000,– per set

.

.

Rosso Fiorentino Volterra. Prijs € 7.100,– (D) setprijs

Dit jonggebruikte vloerstaande luidsprekermodel komt uit het huis van het Italiaanse Rosso Fiorentino. Het heeft een uitgekiende constructie. De kast van de Volterra is voorzien van een tweede Peerless woofer, die groter is dan de laag-/middenunit van de monitor. In het tussengedeelte zit het scheidingsfilter. De twee kasten staan niet met elkaar in verbinding. Er wordt dus ook geen gebruik gemaakt van een baspoort in het onderste laag gedeelte, waardoor we het feitelijk over een gesloten systeem kunnen hebben.
Omdat de Volterra hiermee feitelijk uit twee afzonderlijke kasten bestaat, is de kans op eigen kastgeluid nagenoeg nihil. Het laag is bijzonder strak en zeer informatief over het hele laagbereik. De weergave van eigenlijk elke Rosso Fiorentino luidspreker is bijzonder en heeft werkelijk iets ‘eigens’. Ondanks dat alle details extreem zuiver weergegeven worden, zult u nooit een opdringerig hoog en andere overdrijvingen horen. Het midden en hoog is juist zijdezacht; vloeiend en extreem rijk van klankkleur. Het impedantie verloop is erg vlak en daardoor erg makkelijk aan te sturen, waarbij ook een buizenversterker een prachtige optie is. Dynamisch, rijk van klankkleur en innemend.
De luidspreker is uitgevoerd met een ultrasonische generator. Het frequentiebereik loopt door tot 100 kHz, het gaat om een ‘hemispherical piezoelectric ceramic diaphrag multrasonic generator’. Het effect is heel fascinerend: je hoort het niet direct (als je je oor bij de unit houdt, hoor je niets, maar je merkt het wel). Zittend in de luisterpositie is er een onwaarschijnlijke invulling van de ruimtelijkheid; mits deze natuurlijk op de opname staat. De luidspreker weegt zo’n 40 kilogram in is afgewerkt in de optionele en zeer bijzondere ‘Brown Ostrich’. De nieuwprijs bedraagt € 10.250,–. Kleine inruil bespreekbaar.

.

.

Burmester Music Centre 111. NU: € 19.750,–

In nieuwstaat verkerende muziekserver van het befaamde Burmester. Geheel compleet met originele verpakking, afstandsbediening, etc.

.

.

Rega Elicit-R. Nu: Gereserveerd voor Wilfred

In zéér nette staat verkerende geïntegreerde versterker van het Britste Rega. Het betreft de Elicit-R en ze is compleet inclusief afstandsbediening. Wij verlenen garantie op deze aardige versterker.
De klank bevindt zich tussen neutraal en licht warm. Een aanzienlijke hoeveelheid ingangen en ook een platenspeler kan aangesloten worden (MM).

.

.

Synthesis 79DC buizen phonoversterker. Van € 2.090,– voor € 1.500,– (D)

Buizen phonotrap voor MM en MC elementen. De klank is dynamisch en zuiver.
Voor MC elementen is de impedantie in te stellen op: 22/47/100/150/330/1 kOhm (capaciteit 100pF) met een draaiknop en de instelling is zichtbaar op het display. Voor MM elementen is de capaciteit (47/100/150/200/270/370 pF) (impedantie 47 kOhm) met dezelfde draaiknop instelbaar en de instelling is zichtbaar op het display. Voor MM werkt de signaalversterking met ECC83 buisjes. Voor MC werkt de versterking met low noise fets en ECC83 buisjes. De RIAA nauwkeurigheid is 0,1 %. De gain voor MM is 40 dB en voor MC 60 dB en daarmee zijn alle elementen aan te sturen.

Wat prettig en erg bijzonder is; in praktijk blijkt ook de MC stand praktisch ruisvrij te zijn; iets wat voor een buizen phonoversterker altijd een uitdaging is. Bij inzet van deze 79DC merkt u een betrokkenheid bij de muziek, maar er wordt geen zout gelegd op alle details. Kleine inruil mogelijk.

.

.

Jadis JPL buizen voorversterker. Gereserveerd

In absoluut nieuwstaat verkerende buizenvoorversterker van het Franse supermerk Jadis Acoustics. Het betreft de JPL buizen voorversterker. Een goede audioset, waarbij de Jadis JPL voorversterker wordt ingezet, gaan schijnen. Besef dat de kwaliteit van een versterkerset voor een groot gedeelte bepaald wordt door de kwaliteit van de voorversterker.
Bij het inzetten van de JPL ervaart u onmiddellijk de toename in snelheid, dynamieksprongen, afbeelding, diepte en ruimtelijke invulling. Hoe tastbaar kunnen muzikanten in uw ruimte staan? Nou ik verzeker u; zet een Jadis JPL in. En ik kan doorgaan met superlatieven; deze zijn allemaal waar. Het maakt hierbij niet uit of u een solid state eindversterker gebruikt of een buizen eindversterker.

.

.

Jadis SE 300B. Gereserveerd

Een set zeer nette buizenversterkers. Geheel nagekeken en voorzien van nieuwe 300B eindbuizen. Ze wegen 30 kilogram per stuk en het vermogen en tezamen met de stroomlevering, kunnen zeer veel luidsprekers aangestuurd worden.

Het gros van de 300B versterkers die ik gehoord heb, vond ik meestal maar ‘zo-zo’. Zowel bij verschillende mensen thuis; op shows en degene die in m’n winkel zijn gepasseerd. Hoewel ook bepaalde aspecten juist wel m’n waardering kregen, vond ik de weergave meestal niet homogeen. Het ontbreken van laag; of een vaag laag; of een te dunne weergave. Dit is in het geheel niet van toepassing op zo’n set 300B versterkers van Jadis.

Hetzelfde over dynamiek en snelheid. Deze volledig in klasse A geschakelde, single ended 300B versterker combi, laat op deze manier, de akoestiek en essentie van de ruimte horen, waar de opname plaatsvond. Deze set 300B monoblokken zijn ook bijzonder vanwege het aanwezig zijn van 2 stuks 300B per monoblok; vier in totaal. De nieuwprijs van deze set bedraagt thans € 12.740,– en deze set is een zeldzaamheid om te verkrijgen.

In combinatie met de Jadis JPL en de Diesis Aura’s, welke hierboven staat, heeft u een zéér exceptionele set bijeengebracht.

.

.

Sonore interlink black

Sonore AC Audio diverse kabel aanbiedingen (D)

Interlink set XLR / symetrisch gebalanceerde kabel uit de serie ‘reference’. Lengte 2.5 meter.
Aanbiedingsprijs € 1.500,–

Interlinks RCA uit de serie ‘black’. Lengte 1.25 meter.
Aanbiedingsprijs € 775,–

Speakercable uit de serie ‘black’. Lengte 3.00 meter.
Aanbiedingsprijs is € 1.500,–

.

.

Neil Young: lp bootleg. NY over Hamburg 8.12.89 ‘Safe Conduct Pass’. SPR9002 Staat: zeer goed. Zeldzaam.

.

.

N = Nieuw, garantie 2 jaar

D = Demo, garantie 1 jaar

O = Occasion in uitstekende staat, garantie 4 weken