AANBIEDINGEN & SPECIALTY’S en inruil

Om stil van te worden...

Tweedehands, demo, specialty’s, hifi apparatuur. 

Hieronder de actuele lijst met onze occasions en aanbiedingen van nieuwe- en demo apparatuur.  Nieuw (N), Demo (D) en Gebruikt / Occasion / Inruil (O).  Gebruikte apparatuur welke we aanbieden wordt gecontroleerd op te herleiden afkomst, bouwjaar, technische staat en wij kunnen op het merendeel garantie verlenen.
Wij bieden u de mogelijkheid om uw gebruikte apparatuur in te ruilen bij aankoop van een nieuw apparaat en soms op gebruikte apparatuur. We nemen elke vraag serieus in behandeling.
Voor informatie mail naar contact@audio21.eu of bel naar 06 260 48 506.

En schrijf u in voor de nieuwsbrief, KLIK HIER.

.

.

 

Marten Miles-5. Van € 14.300,– voor € 10.500,– (D)

Vanwege de spoedige komst van de opvolger van de befaamde Miles -5, nemen we afstand van ons demo model, walnoot mat. Ons paar is smetteloos en u kunt nu uw voordeel doen met een lagere aanschafprijs.

De Miles-5 heeft 3 keramische units, die een schoon en extreem realistische weergave genereren. Opvallend ruimtelijk, maar wat opvalt is dat de kostbare keramische units van Accuton niet opvallen. Of klankmatig anderzijds aanwezig zijn. Het makkelijke impedantieverloop en relatieve hoge rendement, maken ook aansturing met praktisch elke buizenversterker mogelijk. De relatief bescheiden afmeting maakt dat de Miles zich makkelijk ‘wegcijfert’, ook vanwege het lichtjes naar achteren ‘leunen’.
Een paar cijfers welke interessant zijn; frequentiebereik van 28 tot 40.000 Herz, rendement 90 dB, gewicht circa 30 kilogram, afmetingen 116 x 32 x 22 centimeter, WBT terminals, intern Jorma bekabeling.

.

.

Rosso Fiorentino Fiesole. Van € 6.940,– voor € 4.000,– (setprijs)

Wij bieden aan een bijzonder paar monitor luidsprekers van het Italiaanse Rosso Fiorentino. Dit paar Fiesole is in de afwerking Black Deer. Let op: de setprijs is inclusief de originele Fiesole stands. Wat het eerst opvalt, is de enorm realistische, stevige voelbare bas. De uitgekiende kastvorm zal een van de belangrijkste oorzaken hiervoor zijn; de zijwanden zijn namelijk niet parallel, maar staan schuin tegenover elkaar.
In het midden is tussen de zijwanden een bracing aangebracht. De woofer is een 165 mm Peerless. De tweeter is de Morel DT30. Deze garandeert een extreem informatief hoog, dat toch nimmer scherp wordt. De uitstekend afgestemde intelligente filtering is hier ook debet aan. De kwaliteit van alle componenten is hoog. Voor de versterker een gemakkelijk impedantie gedrag en een heel mooi faseverloop.
De luidspreker is uitgevoerd met een ultrasonische generator. Het frequentiebereik loopt door tot 100 kHz, het gaat om een ‘hemispherical piezoelectric ceramic diaphragm ultrasonic generator’. Het effect is heel fascinerend: je hoort het niet direct (als je je oor bij de unit houdt, hoor je niets, maar je merkt het wel). Zittend in de luisterpositie is er een onwaarschijnlijke ruimtelijkheid; meer dan u zich kunt voorstellen.
De afmetingen van de speakers (zonder stands) zijn 40 x 28 x 31 cm en ze wegen 12 kilo per stuk.

.

.

GamuT RS3i. NU € 12.500,– (O) setprijs

Liefhebbers van een top-monitor kunnen niet om deze geweldenaar heen. De speaker is onherroepelijk verbonden met de waanzinnig goed klinkende stands. Mede door een vernuftig ontkoppelingssysteem van deze stands, krijgt deze speaker een intense drive en ritme en precisie.
Maar zonder een moment te vergeten dat de muzikaliteit voorop staat en dat beleeft u vanaf de eerste seconde. Een set speakers die zichzelf totaal wegcijfert in de ruimte. Super verfijnd en wereldklasse. GamuT speakers klinken niet als een paar speakers in een luisterruimte, maar als muziek in een luisterruimte! Daarmee behoort GamuT intussen alweer een tijd tot de wereldtop.

Wanneer u een luisterruimte binnenloopt en de RS3i staat te spelen, dan bent u verbaasd dat de weergave door ‘slechts’ een monitor luidspreker geproduceerd wordt. Zo dynamisch, zo immens, zo groots, zo snel en desgewenst, zo luid. Wat je je ook realiseert, is dat naast de muziek, ook de omgeving aanwezig is, op een manier die spectaculair goed is. De kleur van dit paar is diep donkerbruin, richting zwart. Inruil mogelijk.

.

.

Rosso Fiorentino giglioRosso Fiorentino Giglio € 2.250,– inclusief stands (N) setprijs

De ‘Giglio’ van Rosso Fiorentino is een monitor luidspreker welke ongelofelijk veel waar voor het geld is. Het paar wat we aanbieden is zwart van kleur en de hoogte (exclusief stands) bedraagt 42 cm. De bijbehorende stands zijn een overtuigende meerwaarde en geven de set een zeer exclusieve uitstraling.
Het geluid is zeer open, breed en dynamisch en kan met alle typen versterkers aangestuurd worden. Geen inruil.

.

.

Opera Callas Monitor. Van € 3.750,– voor € 2.990,– (D) setprijs

De Callas monitor is recent vernieuwd naar de huidige inzichten van het Italiaanse Opera. Het geluid is extreem homogeen en compleet en deze set is uitgevoerd in mahonie. De laagweergave zal u doen verbazen. Deze monitor is ook makkelijk aan te sturen met eventueel een buizenversterker of hybride versterker.

Enkele cijfers: gewicht 15 kilo, frequentiebereik 40 – 25.000 Hz, 2-weg en Scanspeak units. Versterker vermogen vanaf 10 Watt, rendement 89 dB. Geen inruil mogelijk.

.

.

Clearaudio Concept Wood. NU € 1.150,–

In zéér nette staat verkerende platenspeler van het merk Clearaudio. Het geheel zet er bijzonder smaakvol uit en de klank en kwaliteit van de Concept is in z’n prijsklasse best aardig. U kunt opteren voor zowel een MM als MC element. Compleet inclusief originele verpakking etc. Geen inruil mogelijk.

.

.

Pro-Ject Xtension 9 Evolution. Nu € 1.350,–

In nieuwstaat verkerende platenspeler ProJect Xtension 9 Evolution wit. Een hele mond vol. De prijs is compleet met originele verpakking, phonokabel, exclusief element. De Pro-Ject X-Tension 9 platenspeler is de jongste telg in het X-tension programma en is gebaseerd op zijn grotere broers, de X-Tension 10 en 12 echter. Electronisch omschakelbare quartz gestuurde toerentalregeling; een door een magnetische ring ondersteund zwaar aluminium draaiplateau voorzien van demping en vinyl toplaag; toegepaste revolutionaire PJ-9CC Evolution carbonfiber toonarm.
Console wordt ondersteund door middel van drie stabiele voeten welke aan de binnenzijde zijn gedempt met Sorbothane en door magneten worden ontkoppeld.

.

.

Nottingham Analogue Spacedeck met Ace Space toonarm. Binnenkort verwacht. Prijs € n.n.b.

In zeer nette staat verkerende platenspeler van het Britse Nottingham Analogue.

.

.

Gold note ‘Bellagio Reference Limited Editon. Setprijs € 12.900,–

Deze Gold Note ‘Bellagio Reference’ is niet gloednieuw, maar wel zéér weinig gebruikt. Een platenspeler welke bij elke rechtgeaarde audiofiel een lichtje doet schijnen. Om de exclusiviteit te waarborgen is door het Italiaanse Gold Note een gelimiteerde oplage gemaakt: 40 stuks.
Om dit zeer bijzondere Gold Note elpee loopwerk te laten shinen heb ik een toonarm (nieuw) gemonteerd van het Zwitserse Holborne, de ‘Dualpivot’. Als element de Nederlandse Van den Hul ‘Condor’ (gebruikt èn geserviced) met de Nordost phonokabel ‘Hemdall2’ (nieuw).
Sommige draaitafels ‘smoelen’ op elke foto, maar de Bellagio scoort wat fotogeniekheid betreft naar mijn mening niet het hoogste cijfer. Maar wanneer u deze platenspeler gigant live bij ons in de zaak ziet staan, zult u als audio- èn muziekliefhebber uw hart voelen overslaan.

Klankmatig topniveau en de muziek zingt, is expressief, zelfverzekerd en verfijnd tegelijkertijd. De totale prijs voor dit samenspel komt dan op ruim € 17.000,—. Hetgeen wat u krijgt is zeer exclusief en gezien de samenstelling van toonarm, element, phonokabel beslist uniek te noemen.

De Bellagio Reference bestaat uit vijf verschillende plinten, welke allen een verschillende afmeting hebben. Dit om een zo groot mogelijke stijfheid en neutraliteit te garanderen. De plinten worden verbonden middels aluminium blokken, ook weer in verschillende diktes. De zeer stevige voeten zijn zowel optisch als mechanisch gezien, een lust voor het oog. Als een gepoetste diamant in de zon.

Voor de Bellagio koos Gold Note om hun beste spindle/lager en plateau te maken. Het lager bestaat uit het hardste staal met de kleinste toleranties. De binnenkant van de behuizing bestaat uit brons.

Ook aan de elektronica en de voeding is maximale aandacht geschonken. Genoemd de PWM (pulse width modulater) welke de stroom van AC naar DC en weer naar AC bouwt. Dit om de laagst mogelijke motor weerstand te genereren met het hoogste koppel, waardoor de tafel zéér veel drive heeft.

.

.

Van den Hul The Condor. Prijs € 2.400,– (O)

Dit element heeft recentelijk een servicebeurt ondergaan door onze elementen restaurateur. Het element is in werkelijke nieuwstaat en voor de kenner is dit een unieke kans om het te bemachtigen. In Nederland geleverd.

.

.

Stofkap voor draaitafel. NU € 100,–

Kunststof beschermkap voor uw draaitafel. Afmetingen buitenmaat 42 x 16 x 36 (b x h x d). De kap heeft aan beide zijkanten een opening waar uw handen in passen en aan de achterkant is er een sleuf, voldoende voor eventuele bedradingen.

.

.

 

SPECIALTY! Blue Note: Stibbert mk2 Tube. NU: € 1.150,–

Deze cd speler van Blue Note (het bedrijf is later Gold Note genoemd) is een bereikbaar icoon. De ophanging is verend en deze speler is zojuist geheel geserviced en gereviseerd door de fabrikant. Een cd speler van deze leeftijd heeft een volledige revisie nodig om weer als nieuw te kunnen fungeren!
Compleet met afstandsbediening en garantie. Geen inruil mogelijk.

.

.

 

 

B.M.C. combinatie. Prijs: Informeer. (O)

In nieuwstaat verkerende geluidsset van het door kenners geroemde B.M.C. De set bestaat uit de volgende componenten:
B.M.C. CD speler
B.M.C. Voorversterker / DAC
B.M.C. set Monoblokken
verbindingskabels
Afstandsbediening

À titre personnel.
Een enkele keer komt er een gehele set binnen, welke om de een of andere reden van de hand gedaan wordt. Zo ook met deze B.M.C. combinatie. Op verschillende luidsprekers aangesloten, blijkt deze set vanaf het moment van inschakelen, een zeer schoon, realistisch, klankechtheid weer te kunnen geven. Twee monoblokken zijn gewoon ‘lekker’ en op elke volumestand wordt u getrakteerd met kwaliteit. Kwaliteit welke met HOOFDLETTERS geschreven kan worden, zowel geluidstechnisch als apparaattechnisch. Audio apparatuur kan mooi; oh zo mooi zijn! Maar om terug te komen op de eerste zin; ik begrijp niet dat iemand afstand neemt van zo’n set. Tja, niets is ondoorgrondelijker als de mens, zullen we maar zeggen.

.

.

Cyrus phono Signature en Cyrus PSX voeding. Nu € 2.000,– (O)

In nieuwstaat verkerende phonoversterker van het Britste Cyrus. Een ideale partner voor degene die méér dan 1 phono ingang wil; deze Cyrus heeft er maar liefst 4. Volledig instelbaar en ook na uitschakelen onthoudt deze Cyrus phono de gekozen instellingen per ingang.

.

.

Ortofon Verto step-up trafo. Nu € 500,–

Een jong gebruikte step-up trafo, welke u kunt inzetten als MC versterkertrap. De Verto is hierbij één van de meest praktische, want praktisch elk MC element kan hiervoor gebruikt worden.

.

.

Jadis JPL mk2. Van € 8.370,– voor € 5.500,– (O)

De JPL mk2 is een van de allerbeste voorversterkers in z’n prijsklasse. Naar mijn overtuiging de Beste! Het laat elke set in overtreffende trap spelen en u zult ervaren hoe dynamisch, snel, krachtig en gloedvol deze buizen voorversterker speelt. Het is een apparaat welke wij enkele jaren geleden nieuw hebben geleverd en hebben het zojuist ingeruild vanwege een flinke upgrade. Een buitenkans, deze Jadis JPL mk2. Wordt geleverd inclusief 1 jaar garantie.

.

.

Request Audio The Beast. Nu € 18.500

Neergedaald vanaf de bergen uit Zwitserland. Het heet: “The Beast’ en wordt geproduceerd en 100% ontwikkeld in eigen huis, door het Zwitserse Request Audio.
Het is een muziekserver. Gewoon 1 apparaat, waar u uw volledige cd collectie in kunt huisvesten. En de collecties van uw hele straat. Een apparaat wat je neerzet, drukt op ‘on’ en na het opstarten, direct te beluisteren. Nuchter en toegankelijk. Uiteraard kunt u dit apparaat daarna aan ‘het net’ hangen, zodat u de meest eenvoudig bedienbare App op uw Ipad, bedient.

Een digitale bron, van het soort waar ‘analoge’ Mark wèl blij van wordt. Waarom? Vanwege de meest eenvoudig en snelle installatie die ik ooit heb ervaren? Vanwege z’n imposante verschijning? Vanwege het feit dat u toch eerst enkele maanden uw spieren dient te trainen in een sportschool, want oh zo zwaar. Vanwege z’n beestachtige prijs vanaf € 28.500,– Vanwege de mogelijkheid om 100 terra geheugen toe te voegen? Nee, het voorgaande is niet onbelangrijk, maar voor mij zijn het zaken die uiteindelijk ondergeschikt zijn voor het volgende. Het vergelijk is te maken met één van m’n beste draaitafel combinaties, in dezelfde prijsklasse. Wat duidelijk is geworden; die draaitafel combinatie heeft voortaan een respectabele collega. En voor het eerst dat ik een digitaal apparaat werkelijk analoog hoor spelen. Internationaal wordt dit apparaat door de ‘groten’ in de audio industrie uitermate gerespecteerd. Sommige mensen beweren: ‘er zit een analoog sausje’ over de weergave van dit apparaat en dat vindt men dan minder aantrekkelijk. Ik durf te beweren dat het precies andersom is: elke andere digitale bron, nog steeds in mindere- of meerdere mate digitaal klinkt, hoe goed ze eventueel ook zijn. En analoge weergave is mìjn referentie, voor velen in deze wereld is juist digitale weergave de referentie.

Waarom ‘doormodderen’ met jarenlange zoektochten naar losse DAC’s, losse muziekservers, losse NAS, benodigde kabels… gewoon het in één keer goed doen.

LEES EEN TEST 

Deze The Beast is voorzien van een optionele voorversterker module. Door die module, kunt u het apparaat gebruiken als een voorversterker. Dan heeft u nog enkel een eindversterker nodig. Hierdoor is het volume (analoog opgebouwd!) vanuit uw App te regelen. Bovendien kunt u dan ook een analoge bron op The Beast aansluiten. Bijvoorbeeld een draaitafel. Of uw televisie, of elke andere bron.

The Beast kan functioneren zonder gebruik te maken van het internet. Alles is ‘aan boord’. Het besturingssysteem is door Request Audio zelf geschreven en het resultaat van vele jaren ontwikkeling.

– Het chassis is van het ‘zero resonance’ type en vervaardigd uit high-grade (vliegtuigindustrie) aluminium.
– De belangrijkste componenten zijn gehuisvest in verzegelde compartimenten ter voorkoming van welke interferentie dan ook. De bedrading is geoptimaliseerd en aangebracht binnen deze verzegelde compartimenten.
– The Beast is verkrijgbaar met 1TB of 2TB opslag in SSD formaat. Desgewenst kan er een NAS harddisk worden toegevoegd.
– Door toevoeging van een Request Media Player, kunnen er ook films afgespeeld worden, waarbij The Beast gebruikt wordt voor video opslag.
– Het gebruik is extreem simpel en intuïtief. Binnen enkele seconden bedient u The Beast.
– Met de ARQLink kan waar ook ter wereld worden ingelogd om muziek te uploaden.
– Het is mogelijk om meervoudige iTunes bibliotheken te ex- en importeren. Daardoor kan iTunes gebruikt worden als bewerkingssoftware. The Beast kan vrijwel elk bestandsformaat aan, van MP3 tot DSD.

.

.

Nordost Heimdall 2 interlink. Van € 899,– voor € 650,– (O)

In nieuwstaat, inclusief originele verpakking. Nordost behoeft geen uitleg meer en behoort tot de top 3 van de wereld, wanneer we het hebben over interlinks. De lengte van deze Nordost Heimdall 2 rca/rca interlink bedraag 1 meter.

.

.

Tellurium Q Ultra Black XLR interlink. Nu € 500,–

Nieuw in doos interlink van het Britse Tellurium Q. De lengte bedraagt 1 meter en het betreft de mk1 versie.

.

.

Sonore interlink black

Sonore AC Audio diverse kabel aanbiedingen (D)

Interlink set XLR / symetrisch gebalanceerde kabel uit de serie ‘reference’. Lengte 2.5 meter.
Aanbiedingsprijs € 1.500,–

Interlinks RCA uit de serie ‘black’. Lengte 1.25 meter.
Aanbiedingsprijs € 775,–

Speakercable uit de serie ‘black’. Lengte 3.00 meter.
Aanbiedingsprijs is € 1.500,–

.

.

Neil Young: lp bootleg. NY over Hamburg 8.12.89 ‘Safe Conduct Pass’. SPR9002 Staat: zeer goed. Zeldzaam.

.

.

N = Nieuw, garantie 2 jaar

D = Demo, garantie 1 jaar

O = Occasion in uitstekende staat, garantie 4 weken