AANBIEDINGEN & SPECIALTY’S en inruil

Om stil van te worden...

Tweedehands, demo, specialty’s, hifi apparatuur. 

Hieronder de actuele lijst met onze occasions en aanbiedingen van nieuwe- en demo apparatuur.  Nieuw (N), Demo (D) en Gebruikt / Occasion / Inruil (O).  Gebruikte apparatuur welke we aanbieden wordt gecontroleerd op te herleiden afkomst, bouwjaar, technische staat en wij kunnen op het merendeel garantie verlenen.
Wij bieden u de mogelijkheid om uw gebruikte apparatuur in te ruilen bij aankoop van een nieuw apparaat en soms op gebruikte apparatuur. We nemen elke vraag serieus in behandeling.
Voor informatie mail naar contact@audio21.eu of bel naar 06 260 48 506.

En schrijf u in voor de nieuwsbrief, KLIK HIER.

.

.

Pied Piper mk IV. Gereserveerd voor Gerrit

Bijna curieus, zo’n set actieve luidsprekers van het Nederlandse Pied Piper. In zéér nette staat, van de eerste eigenaar! die er vele jaren mee heeft gespeeld. Het geheel speelt goed, de zwarte fronten zijn netjes evenals de grijze panelen. Compleet met benodigde bedradingen. Zoals gezegd; beide luidsprekers spelen foutloos, maar gezien de leeftijd kunnen we er geen garantie op verlenen.

De hoogte bedraagt 90 centimeter, wat volgens kenners een vrouw-vriendelijke afmeting betekent. Nou, ik weet het niet of ik het daarmee eens ben…

.

.

Jadis JS2 mk2 DAC. Van € 6.520,– voor € 4.750,– (N)

Eén van de mooiste dacs ooit, deze jadis JS2 mk2. We hebben het over een gloednieuw apparaat, welke uiteraard de (meestal gebruikte) SPdif uitgang heeft, maar een USB moet ontberen.
Het zit namelijk zo; toen Jadis met de JS2 mkII uitkwam, besloten de Fransen binnen enkele weken, dat er ook een USB ingang zou moeten zijn en zo is geschied. Iedereen die in het bezit wilde komen van één van de meest bijzondere D/A converters, kreeg automatisch de versie met USB.
Een echte BUITENKANS! 

.

.

Rosso Fiorentino Fiesole. Van € 6.940,– voor € 4.000,– (setprijs) (D)

Wij bieden aan een bijzonder paar monitor luidsprekers van het Italiaanse Rosso Fiorentino. Dit paar Fiesole is in de afwerking Black Deer. Let op: de setprijs is inclusief de originele Fiesole stands. Wat het eerst opvalt, is de enorm realistische, stevige voelbare bas. De uitgekiende kastvorm zal een van de belangrijkste oorzaken hiervoor zijn; de zijwanden zijn namelijk niet parallel, maar staan schuin tegenover elkaar.
In het midden is tussen de zijwanden een bracing aangebracht. De woofer is een 165 mm Peerless. De tweeter is de Morel DT30. Deze garandeert een extreem informatief hoog, dat toch nimmer scherp wordt. De uitstekend afgestemde intelligente filtering is hier ook debet aan. De kwaliteit van alle componenten is hoog. Voor de versterker een gemakkelijk impedantie gedrag en een heel mooi faseverloop.
De luidspreker is uitgevoerd met een ultrasonische generator. Het frequentiebereik loopt door tot 100 kHz, het gaat om een ‘hemispherical piezoelectric ceramic diaphragm ultrasonic generator’. Het effect is heel fascinerend: je hoort het niet direct (als je je oor bij de unit houdt, hoor je niets, maar je merkt het wel). Zittend in de luisterpositie is er een onwaarschijnlijke ruimtelijkheid; meer dan u zich kunt voorstellen.
De afmetingen van de speakers (zonder stands) zijn 40 x 28 x 31 cm en ze wegen 12 kilo per stuk.

.

.

GamuT RS3i. NU € 12.500,– (O) setprijs

Liefhebbers van een top-monitor luidspreker kunnen niet om deze geweldenaar heen. De speaker is onherroepelijk verbonden met de waanzinnig goed klinkende stands. Mede door een vernuftig ontkoppelings systeem van deze stands, krijgt deze speaker een intense drive en ritme en precisie.
Maar zonder een moment te vergeten dat de muzikaliteit voorop staat en dat beleeft u vanaf de eerste seconde. Een set speakers die zichzelf totaal wegcijfert in de ruimte. Super verfijnd en wereldklasse. De mate waarin een GamuT luidspreker de muzikanten in de ruimte weet te presenteren is blijvend facinerend. GamuT speakers klinken niet als een paar speakers in een luisterruimte, maar als muziek in een luisterruimte! Daarmee behoort GamuT intussen alweer een tijd tot de wereldtop.

Wanneer u een luisterruimte binnenloopt en de RS3i staat te spelen, dan bent u verbaasd dat de weergave door ‘slechts’ een monitor luidspreker geproduceerd wordt. Zo dynamisch, zo immens, zo groots, zo snel en desgewenst, zo luid. Wat je je ook realiseert, is dat naast de muziek, ook de omgeving aanwezig is, op een manier die spectaculair goed is. De kleur van dit paar is diep donkerbruin, richting zwart. Inruil mogelijk.

.

.

Rosso Fiorentino giglioRosso Fiorentino Giglio € 2.250,– inclusief stands (N) setprijs

De ‘Giglio’ van Rosso Fiorentino is een monitor luidspreker welke ongelofelijk veel waar voor het geld is. Het paar wat we aanbieden is zwart van kleur en de hoogte (exclusief stands) bedraagt 42 cm. De bijbehorende stands zijn een overtuigende meerwaarde en geven de set een zeer exclusieve uitstraling.
Het geluid is zeer open, breed en dynamisch en kan met alle typen versterkers aangestuurd worden. Geen inruil.

.

.

Opera Callas Monitor. Van € 3.750,– voor € 2.990,– (D) setprijs

De Callas monitor is recent vernieuwd naar de huidige inzichten van het Italiaanse Opera. Het geluid is extreem homogeen en compleet en deze set is uitgevoerd in mahonie. De laagweergave zal u doen verbazen. Deze monitor is ook makkelijk aan te sturen met eventueel een buizenversterker of hybride versterker.

Enkele cijfers: gewicht 15 kilo, frequentiebereik 40 – 25.000 Hz, 2-weg en Scanspeak units. Versterker vermogen vanaf 10 Watt, rendement 89 dB. Geen inruil mogelijk.

.

.

Pro-Ject Xtension 9 Evolution. GERESERVEERD voor Mark

In nieuwstaat verkerende platenspeler ProJect Xtension 9 Evolution wit. Het geheel zet er bijzonder smaakvol uit en de klank en kwaliteit van de Pro-Ject platenspeler is in z’n prijsklasse erg goed. De prijs is compleet met originele verpakking, phonokabel, exclusief element. U kunt opteren voor zowel een MM als MC element. De Pro-Ject X-Tension 9 platenspeler is de jongste telg in het X-tension programma en is gebaseerd op zijn grotere broers, de X-Tension 10 en 12. Electronisch omschakelbare quartz gestuurde toerental regeling; een door een magnetische ring ondersteund zwaar aluminium draaiplateau voorzien van demping en vinyl toplaag; toegepaste revolutionaire PJ-9CC Evolution carbonfiber toonarm.
Console wordt ondersteund door middel van drie stabiele voeten welke aan de binnenzijde zijn gedempt met Sorbothane en door magneten worden ontkoppeld. Wij verlenen garantie en inruil is niet mogelijk.

.

.

Nottingham Analogue Spacedeck inclusief Ace Space toonarm. Prijs € 1.600,– (O)

In nieuwstaat verkerende platenspeler van het Britse Nottingham Analogue. Inclusief de toonarm Nottingham Analogue Ace Space, inclusief phonokabel, exclusief element. Deze speler hebben we nieuw verkocht en onlangs weer ingeruild vanwege een upgrade.

.

.

Gold note ‘Bellagio Reference Limited Editon. Setprijs € 12.900,–

Specialty! Deze Gold Note ‘Bellagio Reference’ is niet gloednieuw, maar wel zéér weinig gebruikt. Een platenspeler welke bij elke rechtgeaarde audiofiel een lichtje doet schijnen. Om de exclusiviteit te waarborgen is door het Italiaanse Gold Note een gelimiteerde oplage gemaakt: 40 stuks.
Om dit zeer bijzondere Gold Note elpee loopwerk te laten shinen heb ik een toonarm (nieuw) gemonteerd van het Zwitserse Holborne, de ‘Dualpivot’. Als element de Nederlandse Van den Hul ‘Condor’ (gebruikt èn geserviced) met de Nordost phonokabel ‘Hemdall2’ (nieuw).
Sommige draaitafels ‘smoelen’ op elke foto, maar de Bellagio scoort wat fotogeniekheid betreft naar mijn mening niet het hoogste cijfer. Maar wanneer u deze platenspeler gigant live bij ons in de zaak ziet staan, zult u als audio- èn muziekliefhebber uw hart voelen overslaan.

Klankmatig topniveau en de muziek zingt, is expressief, zelfverzekerd en verfijnd tegelijkertijd. De totale prijs voor dit samenspel komt dan op ruim € 17.000,—. Hetgeen wat u krijgt is zeer exclusief en gezien de samenstelling van toonarm, element, phonokabel beslist uniek te noemen.

De Bellagio Reference bestaat uit vijf verschillende plinten, welke allen een verschillende afmeting hebben. Dit om een zo groot mogelijke stijfheid en neutraliteit te garanderen. De plinten worden verbonden middels aluminium blokken, ook weer in verschillende diktes. De zeer stevige voeten zijn zowel optisch als mechanisch gezien, een lust voor het oog. Als een gepoetste diamant in de zon.

Voor de Bellagio koos Gold Note om hun beste spindle/lager en plateau te maken. Het lager bestaat uit het hardste staal met de kleinste toleranties. De binnenkant van de behuizing bestaat uit brons.

Ook aan de elektronica en de voeding is maximale aandacht geschonken. Genoemd de PWM (pulse width modulater) welke de stroom van AC naar DC en weer naar AC bouwt. Dit om de laagst mogelijke motor weerstand te genereren met het hoogste koppel, waardoor de tafel zéér veel drive heeft.

.

.

Van den Hul The Condor. Prijs € 2.400,– (O)

Dit element heeft recentelijk een servicebeurt ondergaan door onze elementen restaurateur. Het element is in werkelijke nieuwstaat en voor de kenner is dit een unieke kans om het te bemachtigen. In Nederland geleverd.

.

.

Stofkap voor draaitafel. NU € 100,–

Kunststof beschermkap voor uw draaitafel. Afmetingen buitenmaat 42 x 16 x 36 (b x h x d). De kap heeft aan beide zijkanten een opening waar uw handen in passen en aan de achterkant is er een sleuf, voldoende voor eventuele bedradingen.

.

.

Pathos Classic Remix. Van € 3.380,– voor € 2.750,– (N)

De Pathos Classic Remix is een juweeltje om te zien en om naar te luisteren. Met z’n 2 x 70 Watt stuurt het de meeste luidsprekers moeiteloos aan. Er zijn 4 analoge ingangen en 1 XLR ingang.

Bijzonder is dat de versterker is uitgerust met de optionele DAC. Deze 24bit/192KHz DAC heeft de volgende uitgangen: USB voorzijde en 2 stuks USB achterzijde, SPdif, ethernet.

Prijs € 3.380,– Inclusief ingebouwde HiDac 24 bit/192 Khz (zwart)

.

.

Pathos TT Anniversary van € 5.690,– voor € 4.500,– (D)

De Pathos TT geïntegreerde versterker was de eerste versterker van het bedrijf en niet alleen in het uiterlijk maar ook in de interne opbouw is het bedrijfsmotto “The unorthodox approach” goed te herkennen. Het gaat hier namelijk niet om zo maar een hybride versterker maar om een versterker van het inmiddels gepatenteerde Inpol type. INPOL staat voor Inseguitore a Pompa Lineare ofwel linear pump tracker. Het Inpol circuit is single-ended, geen push-pull.
Intussen zijn er sinds het ontstaan van deze hybride versterker verschillende upgrades en aanpassingen doorgevoerd. De nieuwste versie die direct in onze winkel te beluisteren valt, speelt dan ook veruit het mooist.
Toen ik deze hybride versterker voor het eerst hoorde, was mijn eerste reactie: Betoverend! Toen ik de tweede keer ging luisteren, dacht ik: Betoverend! En dat is altijd gebleven. De nieuwste versie (mkII) in de houten kist met de ingevreesde letters, is meer dan een cadeau. Er zijn ten opzichte van de ‘oude’ TT een aantal verbeteringen aangebracht, waardoor het beeld nog strakker, ruimtelijker en grootser wordt weergegeven.
Omdat slechts een klein deel van de zeer grote voltage swings, waartoe de twee buizen van de voorversterker in staat zijn, ook daadwerkelijk gebruikt wordt blijft de vervorming extreem laag. Zowel buizen voor- als solid state eindversterker zijn non feedback ontwerpen en beide werken in pure klasse A. De eindversterker gebruikt Mosfet transistors per kanaal. De buizen input stage van elk kanaal voedt een transistor die op zijn beurt een grote inductor controleert. Beide inductoren werken als stroom generatoren en verdubbelen de voltage swing hetgeen de efficiëntie van de output transistors verdubbelt waardoor ze niet, zoals de meeste pure klasse A versterkers, 25% maar 50% efficiënt zijn.
De versterker is best zwaar; 40 kilo. Het frame is, in verband met afscherming, van dik aluminium gemaakt. Kwaliteit van de gebruikte onderdelen is hoog. Zo wordt er voor de interne bekabeling gebruik gemaakt van door koper afgeschermd zilver. De omschrijving van het geluid is: neutraal, transparant, open, ruimtelijk, luchtig en dynamisch met een krachtig en strak laag. Vooral: betoverend mooi!

Deze Pathos TT is praktisch nieuw. We leveren deze mooie machine dan ook met garantie en compleet met a/b en houten kist.

.

.

Pathos Heritage

Pathos Heritage. Nu € 10.500,– (D)

De nieuwste Inpol geschakelde versterker van Pathos is de ‘Heritage’. Een apparaat wat het toppunt is wat Pathos met z’n degelijk geconstrueerde design versterkers laat zien. ‘Van alles het beste’ was de opdracht aan de ontwerpers en hierin zijn ze geslaagd.
Minder hoeft niet en had u uiteraard ook niet verwacht. Uiteraard volledig gebalanceerd opgebouwd volgens het INPOL principe. INPOL staat voor Inseguitore a Pompa Lineare ofwel linear pump tracker. Het Inpol circuit is single-ended, geen push-pull.
Met z’n 2 x 80 Watt in klasse A dubbel geschakelde Inpol technologie, een ultra krachtpatser. Een beetje zwaar, 58 kilo.

Nieuwprijs € 13.490,–

.

.

 

 

B.M.C. combinatie. Prijs: Informeer. (O)

Specialty!!! In nieuwstaat verkerende geluidsset van het door kenners geroemde B.M.C. De set bestaat uit de volgende componenten:
B.M.C. CD speler
B.M.C. Voorversterker / DAC
B.M.C. set Monoblokken
verbindingskabels
Afstandsbediening

À titre personnel.
Een enkele keer komt er een gehele set binnen, welke om de een of andere reden van de hand gedaan wordt. Zo ook met deze B.M.C. combinatie. Op verschillende luidsprekers aangesloten, blijkt deze set vanaf het moment van inschakelen, een zeer schoon, realistisch, klankechtheid weer te kunnen geven. Twee monoblokken zijn gewoon ‘lekker’ en op elke volumestand wordt u getrakteerd met kwaliteit. Kwaliteit welke met HOOFDLETTERS geschreven kan worden, zowel geluidstechnisch als apparaattechnisch. Audio apparatuur kan mooi; oh zo mooi zijn! Maar om terug te komen op de eerste zin; ik begrijp niet dat iemand afstand neemt van zo’n set. Tja, niets is ondoorgrondelijker als de mens, zullen we maar zeggen.

.

.

Ortofon Verto step-up trafo. Nu € 500,–

Een jong gebruikte step-up trafo, welke u kunt inzetten als MC versterkertrap. De Verto is hierbij één van de meest praktische, want praktisch elk MC element kan hiervoor gebruikt worden.

.

.

Jadis JPL mk2. Van € 8.370,– voor € 5.500,– (O)

De JPL mk2 is een van de allerbeste voorversterkers in z’n prijsklasse. Naar mijn overtuiging de Beste! Het laat elke set in overtreffende trap spelen en u zult ervaren hoe dynamisch, snel, krachtig en gloedvol deze buizen voorversterker speelt. Het is een apparaat welke wij enkele jaren geleden nieuw hebben geleverd en hebben het zojuist ingeruild vanwege een flinke upgrade. Een buitenkans, deze Jadis JPL mk2. Wordt geleverd inclusief 1 jaar garantie.

.

.

Pathos Aurium hoofdtelefoonversterker. Nu € 990,– (D)

De Pathos Aurium is het summum als u een hoofdtelefoonversterker zoekt. Met 2 buizen in de uitgang en volledig in klasse A geschakeld met 3,6 Watt vermogen. Stelt u zich voor hoe dit met uw hoofdtelefoon gaat klinken: transparant, dynamisch en nooit last van luistermoeheid. Belangrijk is de instelbare uitgangs impedantie, waardoor u altijd de instelling kunt kiezen die bij uw hoofdtelefoon past, voor een perfecte match. De waardes gaan van 16 tot 1.000 Ohm.
Ingangen: 3 stuks RCA en 1 stuk XLR.
Nieuwprijs 1.290,–

Deze Pathos Aurium is praktisch nieuw. Wij leveren deze hoofdtelefoonversterker met garantie.

.

.

Request Audio The Beast. Nu € 18.500

Neergedaald vanaf de bergen uit Zwitserland. Het heet: “The Beast’ en wordt geproduceerd en 100% ontwikkeld in eigen huis, door het Zwitserse Request Audio.
Het is een muziekserver. Gewoon 1 apparaat, waar u uw volledige cd collectie in kunt huisvesten. En de collecties van uw hele straat. Een apparaat wat je neerzet, drukt op ‘on’ en na het opstarten, direct te beluisteren. Nuchter en toegankelijk. Uiteraard kunt u dit apparaat daarna aan ‘het net’ hangen, zodat u de meest eenvoudig bedienbare App op uw Ipad, bedient.

Een digitale bron, van het soort waar ‘analoge’ Mark wèl blij van wordt. Waarom? Vanwege de meest eenvoudig en snelle installatie die ik ooit heb ervaren? Vanwege z’n imposante verschijning? Vanwege het feit dat u toch eerst enkele maanden uw spieren dient te trainen in een sportschool, want oh zo zwaar. Vanwege z’n beestachtige prijs vanaf € 28.500,– Vanwege de mogelijkheid om 100 terra geheugen toe te voegen? Nee, het voorgaande is niet onbelangrijk, maar voor mij zijn het zaken die uiteindelijk ondergeschikt zijn voor het volgende. Het vergelijk is te maken met één van m’n beste draaitafel combinaties, in dezelfde prijsklasse. Wat duidelijk is geworden; die draaitafel combinatie heeft voortaan een respectabele collega. En voor het eerst dat ik een digitaal apparaat werkelijk analoog hoor spelen. Internationaal wordt dit apparaat door de ‘groten’ in de audio industrie uitermate gerespecteerd. Sommige mensen beweren: ‘er zit een analoog sausje’ over de weergave van dit apparaat en dat vindt men dan minder aantrekkelijk. Ik durf te beweren dat het precies andersom is: elke andere digitale bron, nog steeds in mindere- of meerdere mate digitaal klinkt, hoe goed ze eventueel ook zijn. En analoge weergave is mìjn referentie, voor velen in deze wereld is juist digitale weergave de referentie.

Waarom ‘doormodderen’ met jarenlange zoektochten naar losse DAC’s, losse muziekservers, losse NAS, benodigde kabels… gewoon het in één keer goed doen.

LEES EEN TEST 

Deze The Beast is voorzien van een optionele voorversterker module. Door die module, kunt u het apparaat gebruiken als een voorversterker. Dan heeft u nog enkel een eindversterker nodig. Hierdoor is het volume (analoog opgebouwd!) vanuit uw App te regelen. Bovendien kunt u dan ook een analoge bron op The Beast aansluiten. Bijvoorbeeld een draaitafel. Of uw televisie, of elke andere bron.

The Beast kan functioneren zonder gebruik te maken van het internet. Alles is ‘aan boord’. Het besturingssysteem is door Request Audio zelf geschreven en het resultaat van vele jaren ontwikkeling.

– Het chassis is van het ‘zero resonance’ type en vervaardigd uit high-grade (vliegtuigindustrie) aluminium.
– De belangrijkste componenten zijn gehuisvest in verzegelde compartimenten ter voorkoming van welke interferentie dan ook. De bedrading is geoptimaliseerd en aangebracht binnen deze verzegelde compartimenten.
– The Beast is verkrijgbaar met 1TB of 2TB opslag in SSD formaat. Desgewenst kan er een NAS harddisk worden toegevoegd.
– Door toevoeging van een Request Media Player, kunnen er ook films afgespeeld worden, waarbij The Beast gebruikt wordt voor video opslag.
– Het gebruik is extreem simpel en intuïtief. Binnen enkele seconden bedient u The Beast.
– Met de ARQLink kan waar ook ter wereld worden ingelogd om muziek te uploaden.
– Het is mogelijk om meervoudige iTunes bibliotheken te ex- en importeren. Daardoor kan iTunes gebruikt worden als bewerkingssoftware. The Beast kan vrijwel elk bestandsformaat aan, van MP3 tot DSD.

.

.

Nordost Heimdall 2 interlink. Van € 899,– voor € 650,– (O)

In nieuwstaat, inclusief originele verpakking. Nordost behoeft geen uitleg meer en behoort tot de top 3 van de wereld, wanneer we het hebben over interlinks. De lengte van deze Nordost Heimdall 2 rca/rca interlink bedraag 1 meter.

.

.

Sonore interlink black

Sonore AC Audio diverse kabel aanbiedingen (D)

Interlink set XLR / symetrisch gebalanceerde kabel uit de serie ‘reference’. Lengte 2.5 meter.
Aanbiedingsprijs € 1.500,–

Interlinks RCA uit de serie ‘black’. Lengte 1.25 meter.
Aanbiedingsprijs € 775,–

Speakercable uit de serie ‘black’. Lengte 3.00 meter.
Aanbiedingsprijs is € 1.500,–

.

.

N = Nieuw, garantie 2 jaar

D = Demo, garantie 1 jaar

O = Occasion in uitstekende staat, garantie 4 weken