AANBIEDINGEN & SPECIALTY’S en inruil

Om stil van te worden...

Tweedehands, demo, specialty’s, hifi apparatuur. 

Hieronder de actuele lijst met onze occasions en aanbiedingen van nieuwe- en demo apparatuur.  Nieuw (N), Demo (D) en Gebruikt / Occasion / Inruil (O).  Gebruikte apparatuur welke we aanbieden wordt gecontroleerd op te herleiden afkomst, bouwjaar, technische staat en wij kunnen op het merendeel garantie verlenen.
Wij bieden u de mogelijkheid om uw gebruikte apparatuur in te ruilen bij aankoop van een nieuw apparaat en soms op gebruikte apparatuur. We nemen elke vraag serieus in behandeling.
Voor informatie mail naar contact@audio21.eu of bel naar 06 260 48 506.

En schrijf u in voor de nieuwsbrief, KLIK HIER.

.

.

Spendor D7.2 speakers. Nu € 4.150,–

In nieuwstaat verkerende set Spendor D7.3 vloerstaande luidsprekers. Een zeer plaatsbare luidspreker van ongeveer 1 meter hoogte. Het rendement is met 90dB een garantie dat vrijwel elke versterker in te zetten is, een buizenversterker vanaf 15 Watt en Solid State vanaf 50 Watt. Deze versie 2 is een licht verbeterde van de voorgaande serie. De nieuwprijs bedraagt € 5.750,– en deze fraaie set is nu te bewonderen in onze winkel.

.

.

Sonus Faber Guarneri Evolution Graphite. Prijs: € 8.500,– (O)

In mint conditie een set Sonus Faber Guarneri Evolution. Geheel compleet met dozen en kist. Na de Sonus Faber Guarneri Hommage kwam de Sonus Faber Guarneri Evolution. De Evolution helt iets achterover en dat is een mechanische manier om het fasegedrag correct te krijgen. De luidspreker worden gekoppeld aan de stands en het geheel staat stevig. Het paar is de Graphite. Wonderschoon. De Evolution is van massief hout, waarop een aantal laklagen zijn aangebracht. In uitstekende staat inclusief de originele verpakking.

.

.

Rosso Fiorentino giglioRosso Fiorentino Giglio € 2.250,– inclusief stands (N) setprijs

De ‘Giglio’ van Rosso Fiorentino is een monitor luidspreker welke ongelofelijk veel waar voor het geld is. Het paar wat we aanbieden is zwart van kleur en de hoogte (exclusief stands) bedraagt 42 cm. De bijbehorende stands zijn een overtuigende meerwaarde en geven de set een zeer exclusieve uitstraling.
Het geluid is zeer open, breed en dynamisch en kan met alle typen versterkers aangestuurd worden. Het laag is, ondanks dat we het over een wat grotere monitor luidspreker hebben, compleet. Geen inruil.

.

.

Falcon LS3/5A. Nu setprijs € 2.250,–  (D)

Als we het hebben over de LS3/5A, dan blijkt dit kleine mirakel een heel leger aanhangers te hebben. Ooit in de zestiger jaren door de BBC ontwikkeld als monitor luidspreker, gaf men in de volgende tientallen jaren, verschillende bedrijven de licentie tot het bouwen ervan. Toen ergens halverwege de onderdelen niet meer geproduceerd werden, zijn er verschillende look-a-likes geweest, maar die het nooit helemaal waren.

Totdat het Britse Falcon Acoustics de licentie verwierf. Waarom? Omdat men in staat bleek, de originele units te gebruiken, de originele kasten te kunnen maken en het originele filter te kunnen fabriceren. Eigenaar Malcolm Jones is de ontwerper van de befaamde units, te weten de T27 tweeter en B110 woofer en het originele autoformer filter. En het belangrijkste: in 15 Ohm versie; want Britser dan Brits; zoals ‘het heurt’. Hoogte 30 cm, Breedte 19 cm. Het paar ‘Burl Walnut’ welke we aanbieden is de mooiste en duurste uit de serie, € 2.990,–

.

.

Thiel CS1.7. Nu € 2.400,– (O)

Zojuist ingeruild een set Thiel CS1.7 in zeer nette staat. Gelukkig met de optionele ‘outriggers’ waardoor ze erg stevig staan. Vreest niet; de originele spikes zijn er ook nog. Ik weet het nog goed, eind jaren negentig kocht ik mijn tweede paar high-end speakers, de kleinere voorlopers van deze CS1.7. Dus ik heb persoonlijk wat met zo’n set CS1.7. Deze set geeft een zeer precies ‘beeld’ van de muzikale gebeurtenissen. De kast genereert een strak laag en fraai midden- en hoogweergave. Ik adviseer een versterker met een hoog oplossend vermogen en wat ‘body’.

.

.

Sonus Faber Cremona

Binnenkort verwacht een set in mint conditie verkerende vloerstaande luidspreker van het Italiaanse huis Sonus Faber. Het betreft de Cremona en deze set is iets meer dan 10 jaar oud. Desalnietemin in super-staat en we bieden deze aan voor een zeer acceptabele prijs. Beschikbaar eind november.

.

.

Diapason Dynamis. Prijs € 30.000,– (O)

Hebben we het over de Dynamis van Diapason, dan hebben we het over een top- en referentie luidspreker. Heerlijk eigenwijs en tegendraads, maar dit geldt niet voor de top-realistische weergave van uw muziek! Diapason moet het hebben van de ware- en authentieke kwaliteit van hun producten en dat is bekend bij een groep trouwe fans. Fans die kwaliteit herkennen en waarderen. Van een Diapason weet je gewoon dat deze is uitontwikkeld en erg lang mee gaat.

Het is geen ‘slakkenhuis’, geen ‘aluminium toren’, niet enorm te groot, niet voorzien van teveel units. Alle know-how en inzichten van de afgelopen 25 jaar, heeft Alessandro en z’n team gestopt in deze Dynamis. Door z’n vorm die in dienst staat van de functie, toch duidelijk herkenbaar als een erg grote Diapason. Sommige wanden zijn meer dan 5 cm dik en dat is vrij uniek in luidsprekerland.

De extra woofer heeft een volstrekt eigen deel van de speaker gekregen, volstrekt afgesloten van de bovenunits. Om een droog en snel laag te kunnen generen, heeft de Dynamis massa meegekregen. Een speciaal ontwikkeld materiaal, ultradicht wordt gebruikt. 100 kilogram per stuk. Het plateau waar de luidspreker op staat, heeft verzonken wieltjes, waardoor deze 100 kilo met enkele vingers verplaatst kan worden.

Om te beschrijven wat- en hoe goed de Dynamis is? Maak een luisterafspraak.

.

.

Gold note ‘Bellagio Reference Limited Editon. Setprijs € 12.900,–

Specialty! Deze Gold Note ‘Bellagio Reference’ is niet gloednieuw, maar wel zéér weinig gebruikt. Een platenspeler welke bij elke rechtgeaarde audiofiel een lichtje doet schijnen. Om de exclusiviteit te waarborgen is door het Italiaanse Gold Note een gelimiteerde oplage gemaakt: 40 stuks.
Om dit zeer bijzondere Gold Note elpee loopwerk te laten shinen heb ik een toonarm (nieuw) gemonteerd van het Zwitserse Holborne, de ‘Dualpivot’. Als element de Nederlandse Van den Hul ‘Condor’ (gebruikt èn geserviced) met de Nordost phonokabel ‘Hemdall2’ (nieuw).
Sommige draaitafels ‘smoelen’ op elke foto, maar de Bellagio scoort wat fotogeniekheid betreft naar mijn mening niet het hoogste cijfer. Maar wanneer u deze platenspeler gigant live bij ons in de zaak ziet staan, zult u als audio- èn muziekliefhebber uw hart voelen overslaan.

Klankmatig topniveau en de muziek zingt, is expressief, zelfverzekerd en verfijnd tegelijkertijd. De totale prijs voor dit samenspel komt dan op ruim € 17.000,—. Hetgeen wat u krijgt is zeer exclusief en gezien de samenstelling van toonarm, element, phonokabel beslist uniek te noemen.

De Bellagio Reference bestaat uit vijf verschillende plinten, welke allen een verschillende afmeting hebben. Dit om een zo groot mogelijke stijfheid en neutraliteit te garanderen. De plinten worden verbonden middels aluminium blokken, ook weer in verschillende diktes. De zeer stevige voeten zijn zowel optisch als mechanisch gezien, een lust voor het oog. Als een gepoetste diamant in de zon.

Voor de Bellagio koos Gold Note om hun beste spindle/lager en plateau te maken. Het lager bestaat uit het hardste staal met de kleinste toleranties. De binnenkant van de behuizing bestaat uit brons.

Ook aan de elektronica en de voeding is maximale aandacht geschonken. Genoemd de PWM (pulse width modulater) welke de stroom van AC naar DC en weer naar AC bouwt. Dit om de laagst mogelijke motor weerstand te genereren met het hoogste koppel, waardoor de tafel zéér veel drive heeft.

.

.

Van den Hul The Condor. Prijs € 2.400,– (O)

Dit element heeft recentelijk een servicebeurt ondergaan door onze elementen restaurateur. Het element is in werkelijke nieuwstaat en voor de kenner is dit een unieke kans om het te bemachtigen. In Nederland geleverd.

.

.

Stofkap voor draaitafel. NU € 100,–

Kunststof beschermkap voor uw draaitafel. Afmetingen buitenmaat 42 x 16 x 36 (b x h x d). De kap heeft aan beide zijkanten een opening waar uw handen in passen en aan de achterkant is er een sleuf, voldoende voor eventuele bedradingen.

.

.

Jadis JS2 mk2 DAC. Van € 6.520,– voor € 4.750,– (N)

Eén van de mooiste dacs ooit, deze jadis JS2 mk2. We hebben het over een gloednieuw apparaat, welke uiteraard de (meestal gebruikte) SPdif uitgang heeft, maar een USB moet ontberen.
Het zit namelijk zo; toen Jadis met de JS2 mkII uitkwam, besloten de Fransen binnen enkele weken, dat er ook een USB ingang zou moeten zijn en zo is geschied. Iedereen die in het bezit wilde komen van één van de meest bijzondere D/A converters, kreeg automatisch de versie met USB.
Een echte BUITENKANS! 

.

.

Pathos TT Anniversary van € 5.690,– voor € 4.500,– (D)

De Pathos TT geïntegreerde versterker was de eerste versterker van het bedrijf en niet alleen in het uiterlijk maar ook in de interne opbouw is het bedrijfsmotto “The unorthodox approach” goed te herkennen. Het gaat hier namelijk niet om zo maar een hybride versterker maar om een versterker van het inmiddels gepatenteerde Inpol type. INPOL staat voor Inseguitore a Pompa Lineare ofwel linear pump tracker. Het Inpol circuit is single-ended, geen push-pull.
Intussen zijn er sinds het ontstaan van deze hybride versterker verschillende upgrades en aanpassingen doorgevoerd. De nieuwste versie die direct in onze winkel te beluisteren valt, speelt dan ook veruit het mooist.
Toen ik deze hybride versterker voor het eerst hoorde, was mijn eerste reactie: Betoverend! Toen ik de tweede keer ging luisteren, dacht ik: Betoverend! En dat is altijd gebleven. De nieuwste versie (mkII) in de houten kist met de ingevreesde letters, is meer dan een cadeau. Er zijn ten opzichte van de ‘oude’ TT een aantal verbeteringen aangebracht, waardoor het beeld nog strakker, ruimtelijker en grootser wordt weergegeven.
Omdat slechts een klein deel van de zeer grote voltage swings, waartoe de twee buizen van de voorversterker in staat zijn, ook daadwerkelijk gebruikt wordt blijft de vervorming extreem laag. Zowel buizen voor- als solid state eindversterker zijn non feedback ontwerpen en beide werken in pure klasse A. De eindversterker gebruikt Mosfet transistors per kanaal. De buizen input stage van elk kanaal voedt een transistor die op zijn beurt een grote inductor controleert. Beide inductoren werken als stroom generatoren en verdubbelen de voltage swing hetgeen de efficiëntie van de output transistors verdubbelt waardoor ze niet, zoals de meeste pure klasse A versterkers, 25% maar 50% efficiënt zijn.
De versterker is best zwaar; 40 kilo. Het frame is, in verband met afscherming, van dik aluminium gemaakt. Kwaliteit van de gebruikte onderdelen is hoog. Zo wordt er voor de interne bekabeling gebruik gemaakt van door koper afgeschermd zilver. De omschrijving van het geluid is: neutraal, transparant, open, ruimtelijk, luchtig en dynamisch met een krachtig en strak laag. Vooral: betoverend mooi!

Deze Pathos TT is praktisch nieuw. We leveren deze mooie machine dan ook met garantie en compleet met a/b en houten kist.

.

.

Pathos Heritage

Pathos Heritage. Nu € 10.500,– (D)

De nieuwste Inpol geschakelde versterker van Pathos is de ‘Heritage’. Een apparaat wat het toppunt is wat Pathos met z’n degelijk geconstrueerde design versterkers laat zien. ‘Van alles het beste’ was de opdracht aan de ontwerpers en hierin zijn ze geslaagd.
Minder hoeft niet en had u uiteraard ook niet verwacht. Uiteraard volledig gebalanceerd opgebouwd volgens het INPOL principe. INPOL staat voor Inseguitore a Pompa Lineare ofwel linear pump tracker. Het Inpol circuit is single-ended, geen push-pull.
Met z’n 2 x 80 Watt in klasse A dubbel geschakelde Inpol technologie, een ultra krachtpatser. Een beetje zwaar, 58 kilo.

Nieuwprijs € 13.490,–

.

.

 

 

B.M.C. combinatie. Prijs: € 8.700,– (O)

Specialty!!! In nieuwstaat verkerende geluidsset van het door kenners geroemde B.M.C. De set bestaat uit de volgende componenten:
B.M.C. CD speler
B.M.C. Voorversterker / DAC
B.M.C. set Monoblokken
verbindingskabels
Afstandsbediening

À titre personnel.
Een enkele keer komt er een gehele set binnen, welke om de een of andere reden van de hand gedaan wordt. Zo ook met deze B.M.C. combinatie. De eigenaar ging verhuizen naar een klein appartement. Op verschillende luidsprekers aangesloten, blijkt deze set vanaf het moment van inschakelen, een zeer schoon, realistisch, klankechtheid weer te kunnen geven. Twee monoblokken zijn gewoon ‘lekker’ en op elke volumestand wordt u getrakteerd met kwaliteit. Kwaliteit welke met HOOFDLETTERS geschreven kan worden, zowel geluidstechnisch als apparaattechnisch. Audio apparatuur kan mooi; oh zo mooi zijn! Maar om terug te komen op de eerste zin; ik begrijp niet dat iemand afstand neemt van zo’n set; ook al ga je veel kleiner wonen. Dat dressoir kan toch ook gewoon de deur uit? Tja, niets is ondoorgrondelijker als de mens, zullen we maar zeggen.

.

.

Ortofon Verto step-up trafo. Nu € 500,–

Een jong gebruikte step-up trafo, welke u kunt inzetten als MC versterkertrap. De Verto is hierbij één van de meest praktische, want praktisch elk MC element kan hiervoor gebruikt worden.

.

.

Jadis JPL mk2. Van € 8.370,– voor € 5.500,– (O)

De JPL mk2 is een van de allerbeste voorversterkers in z’n prijsklasse. Naar mijn overtuiging de Beste! Het laat elke set in overtreffende trap spelen en u zult ervaren hoe dynamisch, snel, krachtig en gloedvol deze buizen voorversterker speelt. Het is een apparaat welke wij enkele jaren geleden nieuw hebben geleverd en hebben het zojuist ingeruild vanwege een flinke upgrade. Een buitenkans, deze Jadis JPL mk2. Wordt geleverd inclusief 1 jaar garantie.

.

.

Pathos Aurium hoofdtelefoonversterker. Van € 1.290,– voor € 990,– (D)

De Pathos Aurium is het summum als u een hoofdtelefoonversterker zoekt. Met 2 buizen in de uitgang en volledig in klasse A geschakeld met 3,6 Watt vermogen. Stelt u zich voor hoe dit met uw hoofdtelefoon gaat klinken: transparant, dynamisch en nooit last van luistermoeheid. Belangrijk is de instelbare uitgangs impedantie, waardoor u altijd de instelling kunt kiezen die bij uw hoofdtelefoon past, voor een perfecte match. De waardes gaan van 16 tot 1.000 Ohm.

Ingangen: 3 stuks RCA en 1 stuk XLR. Wij leveren deze hoofdtelefoonversterker met garantie.

.

.

Request Audio The Beast. Nu € 18.500

Neergedaald vanaf de bergen uit Zwitserland. Het heet: “The Beast’ en wordt geproduceerd en 100% ontwikkeld in eigen huis, door het Zwitserse Request Audio.
Het is een muziekserver. Gewoon 1 apparaat, waar u uw volledige cd collectie in kunt huisvesten. En de collecties van uw hele straat. Een apparaat wat je neerzet, drukt op ‘on’ en na het opstarten, direct te beluisteren. Nuchter en toegankelijk. Uiteraard kunt u dit apparaat daarna aan ‘het net’ hangen, zodat u de meest eenvoudig bedienbare App op uw Ipad, bedient.

Een digitale bron, van het soort waar ‘analoge’ Mark wèl blij van wordt. Waarom? Vanwege de meest eenvoudig en snelle installatie die ik ooit heb ervaren? Vanwege z’n imposante verschijning? Vanwege het feit dat u toch eerst enkele maanden uw spieren dient te trainen in een sportschool, want oh zo zwaar. Vanwege z’n beestachtige prijs vanaf € 28.500,– Vanwege de mogelijkheid om 100 terra geheugen toe te voegen? Nee, het voorgaande is niet onbelangrijk, maar voor mij zijn het zaken die uiteindelijk ondergeschikt zijn voor het volgende. Het vergelijk is te maken met één van m’n beste draaitafel combinaties, in dezelfde prijsklasse. Wat duidelijk is geworden; die draaitafel combinatie heeft voortaan een respectabele collega. En voor het eerst dat ik een digitaal apparaat werkelijk analoog hoor spelen. Internationaal wordt dit apparaat door de ‘groten’ in de audio industrie uitermate gerespecteerd. Sommige mensen beweren: ‘er zit een analoog sausje’ over de weergave van dit apparaat en dat vindt men dan minder aantrekkelijk. Ik durf te beweren dat het precies andersom is: elke andere digitale bron, nog steeds in mindere- of meerdere mate digitaal klinkt, hoe goed ze eventueel ook zijn. En analoge weergave is mìjn referentie, voor velen in deze wereld is juist digitale weergave de referentie.

Waarom ‘doormodderen’ met jarenlange zoektochten naar losse DAC’s, losse muziekservers, losse NAS, benodigde kabels… gewoon het in één keer goed doen.

LEES EEN TEST 

Deze The Beast is voorzien van een optionele voorversterker module. Door die module, kunt u het apparaat gebruiken als een voorversterker. Dan heeft u nog enkel een eindversterker nodig. Hierdoor is het volume (analoog opgebouwd!) vanuit uw App te regelen. Bovendien kunt u dan ook een analoge bron op The Beast aansluiten. Bijvoorbeeld een draaitafel. Of uw televisie, of elke andere bron.

The Beast kan functioneren zonder gebruik te maken van het internet. Alles is ‘aan boord’. Het besturingssysteem is door Request Audio zelf geschreven en het resultaat van vele jaren ontwikkeling.

– Het chassis is van het ‘zero resonance’ type en vervaardigd uit high-grade (vliegtuigindustrie) aluminium.
– De belangrijkste componenten zijn gehuisvest in verzegelde compartimenten ter voorkoming van welke interferentie dan ook. De bedrading is geoptimaliseerd en aangebracht binnen deze verzegelde compartimenten.
– The Beast is verkrijgbaar met 1TB of 2TB opslag in SSD formaat. Desgewenst kan er een NAS harddisk worden toegevoegd.
– Door toevoeging van een Request Media Player, kunnen er ook films afgespeeld worden, waarbij The Beast gebruikt wordt voor video opslag.
– Het gebruik is extreem simpel en intuïtief. Binnen enkele seconden bedient u The Beast.
– Met de ARQLink kan waar ook ter wereld worden ingelogd om muziek te uploaden.
– Het is mogelijk om meervoudige iTunes bibliotheken te ex- en importeren. Daardoor kan iTunes gebruikt worden als bewerkingssoftware. The Beast kan vrijwel elk bestandsformaat aan, van MP3 tot DSD.

.

.

QRT QB4 aanbieding

QRT QB4 van € 949,– voor € 640,–

In uiterst nette staat verkerend stekkerblok van het befaamde QRT. Het betreft de QB4 met 4 inputs. Tevens is de QRT te voorzien van de QKore ontaardingssysteem, voor een nòg opener, schoner en transparanter geluid.

.

.

Nordost Heimdall 2 interlink. Van € 899,– voor € 650,– (O)

In nieuwstaat, inclusief originele verpakking. Nordost behoeft geen uitleg meer en behoort tot de top 3 van de wereld, wanneer we het hebben over interlinks. De lengte van deze Nordost Heimdall 2 rca/rca interlink bedraag 1 meter.

.

.

Sonore interlink black

Sonore AC Audio diverse kabel aanbiedingen (D)

Interlink set XLR / symetrisch gebalanceerde kabel uit de serie ‘reference’. Lengte 2.5 meter.
Aanbiedingsprijs € 1.500,–

Interlinks RCA uit de serie ‘black’. Lengte 1.25 meter.
Aanbiedingsprijs € 775,–

.

.

N = Nieuw, garantie 2 jaar

D = Demo, garantie 1 jaar

O = Occasion in uitstekende staat, garantie 4 weken