AANBIEDINGEN & SPECIALTY’S en inruil

Om stil van te worden...

Tweedehands, demo, specialty’s, hifi apparatuur. 

Hieronder de actuele lijst met onze occasions en aanbiedingen van nieuwe- en demo apparatuur.  Nieuw (N), Demo (D) en Gebruikt / Occasion / Inruil (O).  Gebruikte apparatuur welke we aanbieden wordt gecontroleerd op te herleiden afkomst, bouwjaar, technische staat en wij kunnen op het merendeel garantie verlenen.
Wij bieden u de mogelijkheid om uw gebruikte apparatuur in te ruilen bij aankoop van een nieuw apparaat en soms op gebruikte apparatuur. We nemen elke vraag serieus in behandeling.
Voor informatie mail naar contact@audio21.eu of bel naar 06 260 48 506.

En schrijf u in voor de nieuwsbrief, KLIK HIER.

.

.

Rosso Fiorentino giglioRosso Fiorentino Giglio € 2.250,– inclusief stands (D)

De ‘Giglio’ van Rosso Fiorentino is een monitor luidspreker welke ongelofelijk veel waar voor het geld is. Het paar wat we aanbieden is zwart van kleur en de hoogte (exclusief stands) bedraagt 42 cm, dus op de stands circa 105 cm. De bijbehorende stands zijn een overtuigende meerwaarde en geven de set een zeer exclusieve uitstraling.
Het geluid is zeer open, breed en dynamisch en kan met alle typen versterkers aangestuurd worden. De speakers hebben een volle en licht warme, aangename klank. Het laag is, ondanks dat we het over een wat grotere monitor luidspreker hebben, compleet. Geen inruil mogelijk.

.

.

Rosso Fiorentino: Fiesole met stands. Prijs per set € 2.000,– (O)

Specialty! In een wel zeer mooie staat verkerende set luidsprekers van het Italiaanse Rosso Fiorentino. Het betreft de mk1 versie, terwijl de stands de mk2 versies zijn. De Fiesole is een bijzondere luidspreker, welke een ruimtelijk en vol geluid genereert. In acht nemende dat het relatief bescheiden luidsprekers zijn, is het laag bijzonder te noemen. Geen inruil mogelijk

.

.

Thiel CS1.7. Nu € 2.400,– (O)

Zojuist ingeruild een set Thiel CS1.7 in zeer nette staat. Gelukkig met de optionele ‘outriggers’ waardoor ze erg stevig staan. Vreest niet; de originele spikes zijn er ook nog. Ik weet het nog goed, eind jaren negentig kocht ik mijn tweede paar high-end speakers, de kleinere voorlopers van deze CS1.7. Dus ik heb persoonlijk wat met zo’n set CS1.7. Deze set geeft een zeer precies ‘beeld’ van de muzikale gebeurtenissen. De kast genereert een strak laag en fraai midden- en hoogweergave. Ik adviseer een versterker met een hoog oplossend vermogen en wat ‘body’. Een paar zo mooi en origineel als deze komt u niet vaak tegen. Geen inruil mogelijk.

.

.

Chario Sonnet Academy en stands Nu € 4.000,– (O)

In nieuwstaat verkerende set Chario, het betreft de Sonnet Academy, gemaakt van de bij Chario zo bekende walnoot. Bloedmooi handarbeid; bijna alsof ze zijn geboetseerd uit hout. Een zéér speciaal paar handgemaakte monitor luidsprekers voor iemand die iets bijzonders zoekt. Ze zijn als eenheid bevestigd op de hiervoor door Chario ontwikkelde zware metalen stands. En het geheel zal een sierraad in uw kamer zijn.
Het geluid is te omschrijven als: (gloed)vol, rijk, ruimtelijk, gedetailleerd en meeslepend mits er de juiste versterker wordt gebruikt. Hier in de winkel staan ze thans te spelen met de Gold Note IS1000 en dat is wonderschoon. Ook een buizenversterker maakt een zeer indrukwekkende weergave. Indien de opname dat in zich heeft, weten deze Chario’s een vele meters diepe stage te plaatsen, opmerkelijk. Natuurlijk krijgt u zoals bij de meeste monitor luidsprekers niet het diepste kerkorgellaag of complete laaginformatie. Maar stemmen, gitaren, het is allemaal even verfijnd. Vergist u zich trouwens niet over het formaat; u haalt geen ‘klein speakertje’ in huis, door de hoogte van de stands zijn ze lekker uitdagend aanwezig. Zo’n 120 centimeter welteverstaan en omdat de opbouw van de units ‘omgekeerd’ zit, begeeft de tweeter zich op de gewenste oorhoogte.

De nieuwprijs van dit paar bedraagt € 6.550,– en een dergelijk paar komt u zelden tegen.
. Daardoor: buitenkans en een kleine inruil is bespreekbaar.

.

.

Sonus Faber Guarneri Evolution Graphite. Prijs: € 8.500,– (O)

In mint conditie een set Sonus Faber Guarneri Evolution. Geheel compleet met dozen en kist. Na de Sonus Faber Guarneri Hommage kwam de Sonus Faber Guarneri Evolution. De Evolution helt iets achterover en dat is een mechanische manier om het fasegedrag correct te krijgen. De luidspreker worden gekoppeld aan de stands en het geheel staat stevig. Het paar is de Graphite. Wonderschoon. De Evolution is van massief hout, waarop een aantal laklagen zijn aangebracht. In uitstekende staat inclusief de originele verpakking. De speaker weet een zéér royaal beeld te geven. Een kleine inruil is bespreekbaar.

.

.

 

Diapason Dynamis. Prijs € 30.000,– (Ex demo)

Hebben we het over de Dynamis van Diapason, dan hebben we het over een top- en referentie luidspreker. Heerlijk eigenwijs en tegendraads, maar dit geldt niet voor de top-realistische weergave van uw muziek! Diapason moet het hebben van de ware- en authentieke kwaliteit van hun producten en dat is bekend bij een groep trouwe fans. Fans die kwaliteit herkennen en waarderen. Van een Diapason weet je gewoon dat deze is uitontwikkeld en erg lang mee gaat.

Het is geen ‘slakkenhuis’, geen ‘aluminium toren’, niet enorm te groot, niet voorzien van teveel units. Alle know-how en inzichten van de afgelopen 25 jaar, heeft Alessandro en z’n team gestopt in deze Dynamis. Door z’n vorm die in dienst staat van de functie, toch duidelijk herkenbaar als een erg grote Diapason. Sommige wanden zijn meer dan 5 cm dik en dat is vrij uniek in luidsprekerland.

De extra woofer heeft een volstrekt eigen deel van de speaker gekregen, volstrekt afgesloten van de bovenunits. Om een droog en snel laag te kunnen generen, heeft de Dynamis massa meegekregen. Een speciaal ontwikkeld materiaal, ultradicht wordt gebruikt. 100 kilogram per stuk. Het plateau waar de luidspreker op staat, heeft verzonken wieltjes, waardoor deze 100 kilo met enkele vingers verplaatst kan worden.

Om te beschrijven wat- en hoe goed de Dynamis is? Maak een luisterafspraak. Een inruil is mogelijk.

.

.

Linn Axis platenspeler compleet. Prijs € 695,–

Een mooie platenspeler van het bekende Linn. Het betreft de Linn Axis, en is compleet met toonarm/phonokabel/Ortofon MC3 turbo/lederen mat. De Linn toonarm is voorzien van upgrade zilveren armbekabeling. Dus ‘plug & play’ en het enige wat u nog nodig heeft is een phonoversterker (indien uw versterker geen phono ingang heeft). Geen inruil mogelijk.

.

.

ProJect 2Experience acryl dc. Nu € 850,–

In supernette staat verkerende platenspeler van Pro-ject. Het betreft de ‘2Experience acryl DC’ met carbon toonarm en is geheel compleet. De kap is nagenoeg krasvrij, phonokabel en platenklem aanwezig. En een leuke extra optie is de ‘little fwend’ automatische toonarmlift. (€ 149,00). Het nieuwe (nog door ons te plaatsen) MM element is de Ortofon 2M Black (€ 599,–). De nieuwprijs van deze complete speler bedraagt door dit alles circa € 1.800,—. Geen inruil mogelijk.

.

.

Gold note ‘Bellagio Reference Limited Editon. Setprijs € 11.000,–

Specialty! Deze Gold Note ‘Bellagio Reference’ is niet gloednieuw, maar wel zéér weinig gebruikt. Een platenspeler welke bij elke rechtgeaarde audiofiel een lichtje doet schijnen. Om de exclusiviteit te waarborgen is door het Italiaanse Gold Note een gelimiteerde oplage gemaakt: 40 stuks.
Om dit zeer bijzondere Gold Note elpee loopwerk te laten shinen heb ik een toonarm (nieuw) gemonteerd van het Zwitserse Holborne, de ‘Dualpivot’. Het enige wat u nog te doen hebt is het kiezen van een element.
Sommige draaitafels ‘smoelen’ op elke foto, maar de Bellagio scoort wat fotogeniekheid betreft naar mijn mening niet het hoogste cijfer. Maar wanneer u deze platenspeler gigant live bij ons in de zaak ziet staan, zult u als audio- èn muziekliefhebber uw hart voelen overslaan.

Klankmatig topniveau en de muziek zingt, is expressief, zelfverzekerd en verfijnd tegelijkertijd. Hetgeen wat u krijgt is zeer exclusief en beslist uniek te noemen.

De Bellagio Reference bestaat uit vijf verschillende plinten, welke allen een verschillende afmeting hebben. Dit om een zo groot mogelijke stijfheid en neutraliteit te garanderen. De plinten worden verbonden middels aluminium blokken, ook weer in verschillende diktes. De zeer stevige voeten zijn zowel optisch als mechanisch gezien, een lust voor het oog. Als een gepoetste diamant in de zon.

Voor de Bellagio koos Gold Note om hun beste spindle/lager en plateau te maken. Het lager bestaat uit het hardste staal met de kleinste toleranties. De binnenkant van de behuizing bestaat uit brons.

Ook aan de elektronica en de voeding is maximale aandacht geschonken. Genoemd de PWM (pulse width modulater) welke de stroom van AC naar DC en weer naar AC bouwt. Dit om de laagst mogelijke motor weerstand te genereren met het hoogste koppel, waardoor de tafel zéér veel drive heeft. Een kleine inruil is bespreekbaar.

.

.

Kuzma Stabi Ref2 met Kuzma Stogi 4Point 14inch. Van € 15.800,– voor € 10.990,– (O)

De Stabi Ref2 is een sandwich constructie van 2 aluminium platen van 1 cm dik, bij elkaar gehouden door een acryl plaat. De bovenplaat is verend opgehangen aan een aantal stalen veren welke weer in een bad siliconenolie rusten. De resonantiefrequentie van het loopwerk wist men op deze manier op 2.2 Herz te krijgen. Dat is een prestatie van formaat. Het geheel staat op drie spikes welke gemaakt zijn van RVS en aluminium en het geheel is door het draaien aan deze knoppen snel waterpas te zetten.

De twee motoren verzorgen de beweging van het plateau. Het lager is van het ‘inverted’ soort en draait op een ‘ruby’ bal. Zowel de bal als de draairing hebben hun eigen oliebad. De combinatie dempt alle ongewenste resonanties. Het plateau is tevens een sandwich constructie en dit is een manier om ongewenste resonanties die optreden en in de basis in elke draaitafel ontstaan, te elimineren. Zowel de bijbehorende mat en platenklem zijn vanuit deze basisprincipes ontworpen.
De voeding/electronica unit heet de PS Ref2 en deze werd een aantal jaren toegevoegd aan de Stabi Ref, waardoor we het nu over de Stabi Ref2 hebben. Hoewel het plaatje dit niet doet vermoeden; het geheel weegt zo’n 40 kilogram.

De gemonteerde toonarm is de befaamde 4Point en deze top toonarm behoeft voor kenners geen uitleg. Een inruil is bespreekbaar.

.

.

Benz Micro Glider S. Prijs € 500,–

In nieuwstaat verkerend element van Benz Micro, het betreft de Glider H2, voorzien van nieuw cantilever/tip en heeft een schoonmaakbeurt bij de restaurateur ondergaan. Uitgangsspanning 2,5 mVolt, afsluitimpedantie 1.000 Ohm of hoger, het volgt het spoor het best op 1.9 gram. Geen inruil mogelijk.

.

.

Stofkap voor draaitafel. NU € 100,–

Kunststof beschermkap voor uw draaitafel. Afmetingen buitenmaat 42 x 16 x 36 (b x h x d). De kap heeft aan beide zijkanten een opening waar uw handen in passen en aan de achterkant is er een sleuf, voldoende voor eventuele bedradingen.

.

.

.

Unison Research Sinfonia Prijs: n.n.b. (O)

Deze Unison Research Sinfonia heeft de afgelopen jaren in een liefdevol huis haar muzikale kunsten kunnen laten horen.
De Sinfonia is een geïntegreerde buizenversterker welke met z’n 2x 27 Watt (4 x KT 88, 2 x ECC 82, 2 x ECC 83) voldoende krachtig is om met een groot aantal luidsprekers gecombineerd kan worden. Praktisch is dat de bias van het automatische soort is. We hebben het over een single-ended in Klasse A geschakelde versterker. De versterker is compleet met afstandsbediening, netsnoer en verpakking.
Afmetingen 40 x 38,5 x 20 cm en het gewicht bedraagt 25 kilogram.
De weergave is te omschrijven als gloedvol en robuust. Aan de achterzijde kunt u kiezen uit 4 Ohm en 8 Ohm, waardoor een match met uw luidsprekers snel te maken is.

Voordat deze versterker door ons aangeboden wordt, heeft ze een uitgebreide inspectiebeurt ondergaan (factuur aanwezig) en voorzien van nieuwe voorbuizen. De eindbuizen meten goed en niet nodig om vervangen te worden. Derhalve verkopen we deze versterker met garantie.

.

.

Pathos Heritage

Pathos Heritage. Nu € 10.500,– (D)

De nieuwste Inpol geschakelde versterker van Pathos is de ‘Heritage’. Een apparaat wat het toppunt is wat Pathos met z’n degelijk geconstrueerde design versterkers laat zien. ‘Van alles het beste’ was de opdracht aan de ontwerpers en hierin zijn ze geslaagd.
Minder hoeft niet en had u uiteraard ook niet verwacht. Uiteraard volledig gebalanceerd opgebouwd volgens het INPOL principe. INPOL staat voor Inseguitore a Pompa Lineare ofwel linear pump tracker. Het Inpol circuit is single-ended, geen push-pull.
Met z’n 2 x 80 Watt in klasse A dubbel geschakelde Inpol technologie, een ultra krachtpatser. Een kleine inruil is bespreekbaar.

Nieuwprijs € 13.490,–

.

.

 

 

B.M.C. combinatie. Prijs: € 8.700,– (O)

Specialty!!! In nieuwstaat verkerende geluidsset van het door kenners geroemde B.M.C. De set bestaat uit de volgende componenten:
B.M.C. CD loopwerk
B.M.C. Voorversterker / DAC
B.M.C. set Monoblokken
verbindingskabels
Afstandsbediening

À titre personnel.
Een enkele keer komt er een gehele set binnen, welke om de een of andere reden van de hand gedaan wordt. Zo ook met deze B.M.C. combinatie. De eigenaar ging verhuizen naar een klein appartement. Op verschillende luidsprekers aangesloten, blijkt deze set vanaf het moment van inschakelen, een zeer schoon, realistisch, klankechtheid weer te kunnen geven. Twee monoblokken zijn gewoon ‘lekker’ en op elke volumestand wordt u getrakteerd met kwaliteit. Kwaliteit welke met HOOFDLETTERS geschreven kan worden, zowel geluidstechnisch als apparaattechnisch. Audio apparatuur kan mooi; oh zo mooi zijn! Maar om terug te komen op de eerste zin; ik begrijp niet dat iemand afstand neemt van zo’n set; ook al ga je veel kleiner wonen. Dat dressoir kan toch ook gewoon de deur uit? Tja, niets is ondoorgrondelijker als de mens, zullen we maar zeggen. Een kleine inruil is bespreekbaar.

.

.

Jadis JPL mk2. Van € 8.640,– voor € 5.500,– (O)

De JPL mk2 is een van de allerbeste voorversterkers in z’n prijsklasse. Naar mijn volle overtuiging de Beste! Slechts de grote modellen van Jadis spelen nòg beter. Het laat elke set in overtreffende trap spelen en u zult ervaren hoe dynamisch, snel, krachtig en gloedvol deze buizen voorversterker speelt. Het is een apparaat welke wij enkele jaren geleden nieuw hebben geleverd en hebben het zojuist ingeruild vanwege een flinke upgrade. Een buitenkans, deze Jadis JPL mk2. Wordt geleverd inclusief 1 jaar garantie. Inruil mogelijk.

.

.

Request Audio The Beast. Nu € 18.500

Neergedaald vanaf de bergen uit Zwitserland. Het heet: “The Beast’ en wordt geproduceerd en 100% ontwikkeld in eigen huis, door het Zwitserse Request Audio.
Het is een muziekserver. Gewoon 1 apparaat, waar u uw volledige cd collectie in kunt huisvesten. En de collecties van uw hele straat. Een apparaat wat je neerzet, drukt op ‘on’ en na het opstarten, direct te beluisteren. Nuchter en toegankelijk. Uiteraard kunt u dit apparaat daarna aan ‘het net’ hangen, zodat u de meest eenvoudig bedienbare App op uw Ipad, bedient.

Een digitale bron, van het soort waar ‘analoge’ Mark wèl blij van wordt. Waarom? Vanwege de meest eenvoudig en snelle installatie die ik ooit heb ervaren? Vanwege z’n imposante verschijning? Vanwege het feit dat u toch eerst enkele maanden uw spieren dient te trainen in een sportschool, want oh zo zwaar. Vanwege z’n beestachtige prijs vanaf € 28.500,– Vanwege de mogelijkheid om 100 terra geheugen toe te voegen? Nee, het voorgaande is niet onbelangrijk, maar voor mij zijn het zaken die uiteindelijk ondergeschikt zijn voor het volgende. Het vergelijk is te maken met één van m’n beste draaitafel combinaties, in dezelfde prijsklasse. Wat duidelijk is geworden; die draaitafel combinatie heeft voortaan een respectabele collega. En voor het eerst dat ik een digitaal apparaat werkelijk analoog hoor spelen. Internationaal wordt dit apparaat door de ‘groten’ in de audio industrie uitermate gerespecteerd. Sommige mensen beweren: ‘er zit een analoog sausje’ over de weergave van dit apparaat en dat vindt men dan minder aantrekkelijk. Ik durf te beweren dat het precies andersom is: elke andere digitale bron, nog steeds in mindere- of meerdere mate digitaal klinkt, hoe goed ze eventueel ook zijn. En analoge weergave is mìjn referentie, voor velen in deze wereld is juist digitale weergave de referentie.

Waarom ‘doormodderen’ met jarenlange zoektochten naar losse DAC’s, losse muziekservers, losse NAS, benodigde kabels… gewoon het in één keer goed doen.

LEES EEN TEST 

Deze The Beast is voorzien van een optionele voorversterker module. Door die module, kunt u het apparaat gebruiken als een voorversterker. Dan heeft u nog enkel een eindversterker nodig. Hierdoor is het volume (analoog opgebouwd!) vanuit uw App te regelen. Bovendien kunt u dan ook een analoge bron op The Beast aansluiten. Bijvoorbeeld een draaitafel. Of uw televisie, of elke andere bron.

The Beast kan functioneren zonder gebruik te maken van het internet. Alles is ‘aan boord’. Het besturingssysteem is door Request Audio zelf geschreven en het resultaat van vele jaren ontwikkeling.

– Het chassis is van het ‘zero resonance’ type en vervaardigd uit high-grade (vliegtuigindustrie) aluminium.
– De belangrijkste componenten zijn gehuisvest in verzegelde compartimenten ter voorkoming van welke interferentie dan ook. De bedrading is geoptimaliseerd en aangebracht binnen deze verzegelde compartimenten.
– The Beast is verkrijgbaar met 1TB of 2TB opslag in SSD formaat. Desgewenst kan er een NAS harddisk worden toegevoegd.
– Door toevoeging van een Request Media Player, kunnen er ook films afgespeeld worden, waarbij The Beast gebruikt wordt voor video opslag.
– Het gebruik is extreem simpel en intuïtief. Binnen enkele seconden bedient u The Beast.
– Met de ARQLink kan waar ook ter wereld worden ingelogd om muziek te uploaden.
– Het is mogelijk om meervoudige iTunes bibliotheken te ex- en importeren. Daardoor kan iTunes gebruikt worden als bewerkingssoftware. The Beast kan vrijwel elk bestandsformaat aan, van MP3 tot DSD. Inruil bespreekbaar.

.

.

Furutech interlink. Van € 240,– voor € 160,–

Een nauwelijks gebruikte set interlinks van Furutech. Het betreft de Alpha Line Plus, de lengte bedraagt 1 meter. Opsturen is mogelijk, geef me uw n/a/w gegevens via mail door. Geen inruil.

.

.

Audioquest interlink ‘golden gate’. Nu € 50,–

In nieuwstaat verkerende interlink rca/rca van Audioquest, het betreft de ‘Golden Gate’ in 1 meter. Tja, met zo’n naam voor een kabel moet u toch vast in de muzikale hemel kunnen komen. Geen inruil.

.

.

Sonore interlink black

Sonore AC Audio diverse kabel aanbiedingen (D)

Interlink set XLR / symetrisch gebalanceerde kabel uit de serie ‘reference’. Lengte 2.5 meter.
Aanbiedingsprijs € 1.500,–

Interlinks RCA uit de serie ‘black’. Lengte 1.25 meter.
Aanbiedingsprijs € 775,–

.

.

N = Nieuw, garantie 2 jaar

D = Demo, garantie 1 jaar

O = Occasion in uitstekende staat, garantie 4 weken