AANBIEDINGEN & SPECIALTY’S en inruil

Om stil van te worden...

Tweedehands, demo, specialty’s, hifi apparatuur. 

Hieronder de actuele lijst met onze occasions en aanbiedingen van nieuwe- en demo apparatuur.  Nieuw (N), Demo (D) en Gebruikt / Occasion / Inruil (O).  Gebruikte apparatuur welke we aanbieden wordt gecontroleerd op te herleiden afkomst, bouwjaar, technische staat en wij kunnen op het merendeel garantie verlenen.
Wij bieden u de mogelijkheid om uw gebruikte apparatuur in te ruilen bij aankoop van een nieuw apparaat en soms op gebruikte apparatuur. We nemen elke vraag serieus in behandeling.
Voor informatie mail naar contact@audio21.eu of bel naar 06 260 48 506.

.

.

Neil Young: lp bootlegNY over Hamburg 8.12.89 ‘Safe Conduct Pass’. SPR9002 Staat: zeer goed. Zeldzaam.

.

.

Nottingham Analogue Horizon. NU € 1.400,–

De Nottingham Analogue Horizon hebben we voorzien met de Nottingham Analogue Interspace toonarm. Werkelijk geproduceerd in Groot Britannië en gezien z’n bescheiden prijsstelling mag dat als bijzonder worden ervaren. Het betreft hier een nagenoeg nieuw exemplaar. Prijs inclusief Benz Micro Silver MC element € 1.625,–

.

.

Gold note ‘Bellagio Reference Limited Editon. Setprijs € 12.900,–

Deze Gold Note ‘Bellagio Reference’ is niet gloednieuw, maar wel zéér weinig gebruikt. Een platenspeler welke bij elke rechtgeaarde audiofiel een lichtje doet schijnen. Om de exclusiviteit te waarborgen is door het Italiaanse Gold Note een gelimiteerde oplage gemaakt: 40 stuks.
Om dit zeer bijzondere Gold Note elpee loopwerk te laten shinen heb ik een toonarm (nieuw) gemonteerd van het Zwitserse Holborne, de ‘Dualpivot’. Als element de Nederlandse Van den Hul ‘Condor’ (gebruikt èn geserviced) met de Nordost phonokabel ‘Hemdall2’ (nieuw).
Sommige draaitafels ‘smoelen’ op elke foto, maar de Bellagio scoort wat fotogeniekheid betreft naar mijn mening niet het hoogste cijfer. Maar wanneer u deze platenspeler gigant live bij ons in de zaak ziet staan, zult u als audio- èn muziekliefhebber uw hart voelen overslaan.

Klankmatig topniveau en de muziek zingt, is expressief, zelfverzekerd en verfijnd tegelijkertijd. De totale prijs voor dit samenspel komt dan op ruim € 17.000,—. Hetgeen wat u krijgt is zeer exclusief en gezien de samenstelling van toonarm, element, phonokabel beslist uniek te noemen.

De Bellagio Reference bestaat uit vijf verschillende plinten, welke allen een verschillende afmeting hebben. Dit om een zo groot mogelijke stijfheid en neutraliteit te garanderen. De plinten worden verbonden middels aluminium blokken, ook weer in verschillende diktes. De zeer stevige voeten zijn zowel optisch als mechanisch gezien, een lust voor het oog. Als een gepoetste diamant in de zon.

Voor de Bellagio koos Gold Note om hun beste spindle/lager en plateau te maken. Het lager bestaat uit het hardste staal met de kleinste toleranties. De binnenkant van de behuizing bestaat uit brons.

Ook aan de elektronica en de voeding is maximale aandacht geschonken. Genoemd de PWM (pulse width modulater) welke de stroom van AC naar DC en weer naar AC bouwt. Dit om de laagst mogelijke motor weerstand te genereren met het hoogste koppel, waardoor de tafel zéér veel drive heeft.

 

.

.

Avid Acutus SP. Prijs € 13.500,–

In nieuwstaat verkerende combinatie van een Avid Acutus SP inclusief een Pluto toonarm (inclusief phonokabel). Exclusief element. Informeer voor meer informatie.

De Acutus SP wijkt radicaal af van ieder ander platenspeler ontwerp. Geen enkel aandachtsgebied is bij het ontwerpen overgeslagen en voor iedere uitdaging is een oplossing toegepast.  In het kort is dit een snaar aangedreven, aan springveren opgehangen chassis en daar stopt dan ook de vergelijking met alle andere draaitafels. Bij de eerste aanblik wordt reeds duidelijk dat hier sprake is van een uitzonderlijk instrument, gebouwd voor de eeuwigheid. Het behoort niet tot de massa loopwerken terwijl het evenmin in te delen is in het hokje met traditionele verend subchassis ontwerpen.

Tijdens het afspelen van een grammofoonplaat veroorzaakt de naaldaftasting niet alleen het reproduceren van het vastgelegde audio-signaal, maar ook een scala aan ongewenste trillingen, inherent aan het principe van de wijze van monteren van de naald in het aftast element. Deze trillingen worden door de Acutus SP afgevoerd door de unieke constructie van de as en het lager alsmede door het gebruik van de meest speciale platenklem in de markt, die op de centrale as wordt geschroefd.

Alle in de grammofoonplaat terugkerende trillingen worden afgevoerd door het enige echte omgekeerde enkelpunts lager, dat rust op een tungsten-carbide kogel in een diamanten schaal. Dit lager is zelfsmerend en vereist geen olie filmlaag zoals gebruikelijk en de ongewenste trillingen worden niet in het plateau afgevoerd, het grote gewicht van het plateau is dus niet bedoeld om trillingen te absorberen! Trillingen vanuit de omgeving worden geïsoleerd door veel grotere dan gebruikelijke springveren en niet door massieve poten.

Waarom de verende draaitafel van Avid echt compleet anders geveerd is dan de traditioneel geveerde tafels, is als volgt uit te leggen. De Avid platenspelers maken gebruik van een verend sub-chassis, waarbij lange springveren (lagere resonantie frequentie), ver beneden de weergave mogelijkheid van het aftast-element en het hoorbare voor de mens worden gebruikt. Dit veersysteem is instelbaar via de bovenzijde van de poten. De veren worden voor het corrigeren van ongelijke gewichtsverdeling dus niet ongelijk samengeperst, zoals bij collega fabrikanten; het sub-chassis rust op een in de windingen van de veer opgehangen constructie die in hoogte wordt verplaatst. De massa, de diameter en de draaddikte van de veer verandert daardoor niet. Maar waartoe het leidt, is dat het verplaatsen van de ophanging van een aan de veer gekoppeld gewicht (plateau), tot dezelfde resonantiefrequentie leidt en dat is precies wat er moet gebeuren om te voorkomen dat er meerdere verschillende resonantiefrequenties, mogelijk in het hoorbare gebied ontstaan.

Een speciaal voor de Acutus motor ontwikkelde voeding op basis van een DSP (Digitale Signaal Processor) zorgt voor het genereren van een exacte sinus die de asynchrone motor aanstuurt. De verschillende toerentallen worden verzorgd door het genereren van een andere sinus frequentie en niet door het wijzigen van de afgegeven spanning aan de motor. Dit laatste zou overeenkomen met het leveren van een ander totaalvermogen aan de motor, waarbij er geen andere keuze mogelijk is dan een lagere spanning voor het 33.3 toerental, omdat het overgrote deel van uw muziekcollectie bestaat uit 33.3. toeren LP’s zou dat betekenen dat deze altijd met een verminderd ritme en aanslag t.o.v. van een 45.0 toeren LP wordt gespeeld.

De motor is een hand gewikkeld exemplaar met meer dan 10 keer het normaal gehanteerde vermogen, het plateau wordt gecontroleerd door de motor en niet als een vliegwiel aangestuurd met een lichte motor. De dubbele snaar zorgt voor een snelle start- en stoptijd alsmede voor de controle van de motor over het plateau. Mede verantwoordelijk voor het uitstekende ritme en aanslag waarvan alle recensenten melding maken. Het toerental is met deze DSP voeding uiterst stabiel en zorgt met de andere unieke eigenschappen van Avid voor een natuurlijke muziekbeleving in vinyl.

De Acutus SP speelt met heel veel rust en autoriteit, tegelijkertijd ook snel en levendig met het hoogst denkbare niveau als het gaat over pace, rhythm & timing. Maar niet met het romantisch karakter zoals traditioneel geveerde draaitafels. Rijk van klankkleuren en energetisch. Het gevoel wat deze speler bij me teweeg brengt, is dat het altijd het beste van de muziek wil maken; ook als de plaat niet perfect is opgenomen. Een platenspeler die niet in een hokje te plaatsen.

Nieuwprijs loopwerk € 15.000,–
Nieuwprijs Pluto toonarm 2A Wood € 9.900,–

.

.

Van den Hul The Condor. Prijs € 2.400,– (O)

Dit element heeft recentelijk een servicebeurt ondergaan door onze elementen restaurateur. Het element is in werkelijke nieuwstaat en voor de kenner is dit een unieke kans om het te bemachtigen. In Nederland geleverd.

.

.

Primare CD32 cd speler. NU € 1.000,– (O)

In uitstekende staat verkerende CD32. De speler is volledig nagekeken en heeft een uitgebreide servicebeurt gehad. Compleet met originele verpakking, voedingskabel en afstandsbediening.

De Primare CD32 levert zeer hoge audioprestaties waar menig muziekliefhebber erg gelukkig van zal worden. Deze cd speler kan met rca of gebalanceerd gebruikt worden. Het Oled display dimt het scherm automatisch tijdens het spelen. Veelzijdig apparaat met een precieze neutrale klank.
.
.

Stofkap voor draaitafel. NU € 100,–

Kunststof beschermkap voor uw draaitafel. Afmetingen buitenmaat 42 x 16 x 36 (b x h x d). De kap heeft aan beide zijkanten een opening waar uw handen in passen en aan de achterkant is er een sleuf, voldoende voor eventuele bedradingen.

.

.

Rosso Fiorentino Fiesole. Van € 6.940,– voor € 4.000,– (D)

Wij bieden aan ons demopaar van de Rosso Fiorentino Fiesole in de afwerking Black Deer. Let op: inclusief de originele Fiesole stands. Wat het eerst opvalt, is de enorm realistische, stevige voelbare bas. De uitgekiende kastvorm zal een van de belangrijkste oorzaken hiervoor zijn; de zijwanden zijn namelijk niet parallel, maar staan schuin tegenover elkaar.
In het midden is tussen de zijwanden een bracing aangebracht. De woofer is een 165 mm Peerless. De tweeter is de Morel DT30. Deze garandeert een extreem informatief hoog, dat toch nimmer scherp wordt. De uitstekend afgestemde intelligente filtering is hier ook debet aan. De componentkwaliteit is hoog. Voor de versterker een gemakkelijk impedantie gedrag en een heel mooi faseverloop.
De luidspreker is uitgevoerd met een ultrasonische generator. Het frequentiebereik loopt door tot 100 kHz, het gaat om een ‘hemispherical piezoelectric ceramic diaphragm ultrasonic generator’. Het effect is heel fascinerend: je hoort het niet direct (als je je oor bij de unit houdt, hoor je niets, maar je merkt het wel). Zittend in de luisterpositie is er een onwaarschijnlijke ruimtelijkheid; meer dan u zich kunt voorstellen.
De afmetingen van de speakers zijn 40 x 28 x 31 cm en ze wegen 12 kilo per stuk.

.

.

GamuT RS3i. NU € 12.900,– (D)

Liefhebbers van een top-monitor kunnen niet om deze geweldenaar heen. De speaker is onherroepelijk verbonden met de waanzinnig goed klinkende stands. Mede door een vernuftig ontkoppelingssysteem van deze stands, krijgt deze speaker een intense drive en ritme en precisie.
Maar zonder een moment te vergeten dat de muzikaliteit voorop staat en dat beleeft u vanaf de eerste seconde. Een set speakers die zichzelf totaal wegcijfert in de ruimte. Super verfijnd en wereldklasse. GamuT speakers klinken niet als een paar speakers in een luisterruimte, maar als muziek in een luisterruimte! Daarmee behoort GamuT intussen alweer een tijd tot de wereldtop.

Wanneer u een luisterruimte binnenloopt en de RS3i staat te spelen, dan bent u verbaasd dat de weergave door ‘slechts’ een monitor luidspreker geproduceerd wordt. Zo dynamisch, zo immens, zo groots, zo snel en desgewenst, zo luid. Wat je je ook realiseert, is dat naast de muziek, ook de omgeving aanwezig is, op een manier die spectaculair goed is. De kleur van dit paar is diep donkerbruin, richting zwart. Inruil mogelijk.

.

.

Opera Callas Monitor. Van € 3.750,– voor € 2.990,– (D)

De Callas monitor is recent vernieuwd naar de huidige inzichten van het Italiaanse Opera. Het geluid is extreem homogeen en compleet en deze set is uitgevoerd in mahonie. De laagweergave zal u doen verbazen. Deze monitor is ook makkelijk aan te sturen met eventueel een buizenversterker of hybride versterker.

Enkele cijfers: gewicht 15 kilo, frequentiebereik 40 – 25.000 Hz, 2-weg en Scanspeak units. Versterker vermogen vanaf 10 Watt, rendement 89 dB. Geen inruil mogelijk.

.

.

DIESIS Audio: Aura. Prijs: informeer. (O)

Specialty! Vanwege een upgrade verkregen we dit circa 3 jaar oude paar DIESIS AUDIO, model Aura. Deze set Aura’s is zo ver mogelijk technisch aangepast naar de huidige Diesis Audio Aura. (nieuwprijs huidig model € 23.000,–). Inruil mogelijk.

.

.

Synthesis 79DC buizen phonoversterker. Van € 2.090,– voor € 1.500,– (D)

Buizen phonotrap voor MM en MC. Voor MC is de impedantie (22/47/100/150/330/1 kOhm) (capaciteit 100pF) met een draaiknop instelbaar en de instelling is zichtbaar op het display. Voor MM is de capaciteit (47/100/150/200/270/370 pF) (impedantie 47 kOhm) met dezelfde draaiknop instelbaar en de instelling is zichtbaar op het display. Voor MM werkt de signaalversterking met ECC83 buisjes. Voor MC werkt de versterking met low noise fets en ECC83 buisjes. De RIAA nauwkeurigheid is 0,1 %. De gain voor MM is 40 dB en voor MC 60 dB en daarmee zijn alle elementen aan te sturen.

Wat prettig en erg bijzonder is; in praktijk blijkt ook de MC stand praktisch ruisvrij te zijn; iets wat voor een buizen phonoversterker niet vaak voorkomt. Niet een overdaad aan analytische info; alle info die op de plaat staat wordt wel weergegeven; maar zijn opvallendste karakter is vooral de betrokkenheid met de muziek. Kleine inruil mogelijk.

.

.

Jadis JPL buizenvoorversterer. NU € 5.990,– (D)

In absoluut nieuwstaat verkerende buizenvoorversterker van het supermerk Jadis. Het betreft de JPL mk1 buizen voorversterker. Een goede audioset, waarbij de Jadis JPL voorversterker wordt ingezet, gaan schijnen. De snelheid, dynamieksprongen, afbeelding, diepte en ik kan doorgaan met superlatieven; deze zijn allemaal waar. Het maakt hierbij niet uit of u een solid state eindversterker gebruikt of een buizen eindversterker.

.

.

Chord Epic XL luidsprekerkabel. NU: € 950,–

In nieuwstaat verkerende set luidsprekerkabels, de Epic XL (voorheen reference) van het Britse merk Chord. De lengte is 3 meter en voorzien van banaan stekkers. De originele verpakking is aanwezig. De nieuwprijs bedraagt € 1.500,–
De Epic XL luidsprekerkabels van The Chord Company leveren dynamiek, details en samenhang door het samenbrengen van de gescheiden geleider techniek van de Chord Signature Reference en het gebruik van de met XLPE geïsoleerde 3,3mm2 met zilver bedekte koperdraden uit de Chord Epic reeks.

Een daarvoor ontwikkelde PVC huls is aangebracht om de juiste afstand te waarborgen tussen de afscherming en mechanische invloeden tegen te gaan. De isolatie van de geleider bestaat uit Taylon, een verbeterde versie van PFTE. De afscherming is een geweven structuur van koper, omgeven met een folie en daarna verpakt in een doorzichtige huls. De kabels worden in Engeland met de hand gemaakt en de twee geleiders worden getwist tot een geheel, vastgezet en afgewerkt met naar keuze ChordOhmic banaanstekkers of spades. Het scheiden van de plus en min geleider heeft tot voordeel een meer verfijnde weergave, betere scheiding tussen de instrumenten onderling en een hogere resolutie. Vooral micro-dynamiek profiteert van deze nieuwe kabels. Nodig omdat de apparatuur en de luidsprekers steeds beter worden en de kabel geen beperkende factor mag zijn. De Chord Epic XL staat garant voor meer plezier aan uw muziek beleven.

.

.

Sonore interlink black

Sonore AC Audio diverse kabel aanbiedingen (D)

Interlink set XLR / symetrisch gebalanceerde kabel uit de serie ‘reference’. Lengte 2.5 meter.
Aanbiedingsprijs € 1.500,–

Interlinks RCA uit de serie ‘black’. Lengte 1.25 meter.
Aanbiedingsprijs € 775,–

Speakercable uit de serie ‘black’. Lengte 3.00 meter.
Aanbiedingsprijs is € 1.500,–

.

.

N = Nieuw, garantie 2 jaar

D = Demo, garantie 1 jaar

O = Occasion in uitstekende staat, garantie 4 weken