AANBIEDINGEN

Om stil van te worden...

Tweedehands, demo, specialty’s, hifi apparatuur. 

Hieronder de actuele lijst met onze occasions en aanbiedingen van nieuwe- en demo apparatuur.  Nieuw (N), Demo (D) en Gebruikt / Occasion (O). Voor informatie mail naar contact@audio21.eu of bel naar 06 260 48 506

 

 

Diapason Nux € 1.150,–

SPECIALTY! Een in uiterst nette staat verkerend paar Diapason Nux in de afwerking walnoot. De Nux staat in principe ‘boven’ de huidige Neos, maar deze Nux bleek uiteindelijk te kostbaar om te produceren. De originele dozen zijn ook aanwezig. Ook een stukje hoger met z’n circa 1.20 m en de breedte bedraagt 20 centimeter. Hoe klinkt dit? Net als de Neos, hebben we het over een allemansvriend; geen super-de-super hifi of high-end luidspreker, maar een speaker die je neerzet en juist door die eigenschap, het audiofiele vergeet en de luisteraar direct naar de muziek gaat luisteren. ‘Gewoon’ een lekker geluid en weldadig goed gemaakt; dan kunnen die Italianen wel. Wat opvalt is dat de hoogweergave heel vriendelijk is. Met name in een stream- of digitale omgeving hierdoor een erg prettige metgezel. Ook hoef je niet direct een beul van een versterker te gebruiken, zeg maar solid state vanaf 50 Watt en een buizenversterker vanaf 25 Watt.

 

 

GamuT Phi 5 (D) van € 3.590,– voor € 2.750,– (D)

Vanwege het uitfaseren van de Phi5, bieden we aan ons demo model. Het betreft het zwarte exemplaar. De PHI 5 serie is conform wat u mag verwachten van GamuT, uiterst perfect afgewerkt. En zo klinkt het ook. De hoogte van deze Deense designluidsprekers  bedraagt ongeveer 1 meter.

Wanneer je deze speakers vergelijkt met andere merken, dan valt telkens op dat het ‘beeld’ groter is; dat het lekker dynamisch is en dat het tonaal altijd wat ‘ronder’ klinkt. Andere speakers klinken tijdens het vergelijk wat ‘korzeliger’. Het laag is vol en gedetailleerd. Het is ook een speaker die vergevingsgezind is; ook wat mindere opnames zijn nog steeds prima ‘te pruimen’.

 

 

Fun13-03

Blumenhofer Fun 13 Prijs: € 2.500,–

Specialty!
De Blumenhofer ‘Fun13’ is een bescheiden speaker, ongeveer 1 meter hoog en aan de voorzijde, licht aflopend. Deze speaker laat zich het liefst aansturen met een (lichte) versterker. Het speelt met een lichtvoetig gemak waarbij de klemtoon licht op het genieten van de muziek. Voor elke muzieksoort geschikt en vult de luisterkamer tot zo’n 35m3 met gemak.Een speaker die zeer evenwichtig is in z’n prestatie. De speciale uitvoering heet ‘Makassar”; een sculptuur.

 

 

Jadis WR 17 02

Jadis WR17 € 3.750,– GERESERVEERD

Specialty!!!
Voor iemand die iets bijzonders in huis wenst te hebben, bieden we dit bijzondere paar speakers aan van het Franse Jadis. Een luidspreker met een breedbander en het laag volgt een zogenoemde transmissielijn. en dat vraag om aansturing met een lichte buizenversterker.

Ze geven een heel open geluid, wat volstrekt stressloos uw ruimte vult. Die ruimte is dan ook direct vol met muziek. Het is niet super gedetailleerd en de focus is redelijk goed. Het voelt heel losjes en supersnel en ik denk dat het een hele leuke speaker is van iemand met een buizenversterker, die niet zo technisch-audiofiel luistert, maar gewoon wil genieten van muziek. En dan zo stressloos mogelijk. Het geluid ‘waait’ over je heen, als een mistral in de Franse Provence. Een heel klein tikkeltje aan de warme kant, maar niet gekleurd. Zangstemmen zijn akelig goed en mooi en de lucht in de stem is voelbaar aanwezig. Het laag is behoorlijk vol, maar gaat niet tot de voelbaar diepste octaven. Dat maakt plaatsing in de gemiddelde woonkamer ook niet moeilijk. Een speaker die ook uitermate geschikt is in kleine luisterruimtes. Over plaatsing betreft; het is wel een speaker waar je een tijdje mee ‘bezig’ kunt zijn, nonchalance wordt afgestraft met een wat kalige weergave; precisie wordt beloond met dat heerlijke open en makkelijke geluid. Het voelt niet als hifi en daarmee heb ik denk ik genoeg gezegd.

 

 

Gioia 600x600Blumenhofer Gioia. Informeer.

Specialty!!!
Bijzondere luidsprekers, die in ruimtes vanaf 25m2 al tot hun recht gaan komen, maar grote ruimtes ook vullen met muzikaliteit. Een heel open geluid, waarbij stilzitten bij het luisteren naar uw lievelingsmuziek gaat niet meer lukken.
 Een muziek-sculptuur in uw luisterruimte, waarom niet.
Een van de praktische voordelen is dat u niet direct multi kostende elektronica nodig heeft om de kwaliteiten en het natuurlijke gemak te ervaren; door het hoge rendement, voldoet een kleine buizenversterker ook al. Een grote trouwens ook.

Met de relatief eenvoudige buizenversterker aan deze speaker geknoopt, vroeg ik me werkelijk af hoe ‘gek’ dat nou eigenlijk is. Eigenlijk niet dus. Met de aankoop van deze speakers ben je klaar; daarna is een eventueel gewenste upgrade alleen nog met de electronica uit te voeren, maar tot die tijd is de som der delen altijd fantastisch.

Iets bijzonders over deze speakers; de ruimte waarin ze staan, is door de hoornvorm, veel minder van invloed dan conventionele speaker systemen. Je hebt dus veel minder de reflecties van de zijmuren/plafond/vloer nodig om tot een mooi driedimensionaal, homogene weergave te komen Daardoor blijft de ‘stage’ ook overeind als de speakers tegen de achtermuur gezet worden.

Klassieke muziek in een groots 3-d formaat, keiharde rockmuziek, electro, jazz, pop; alles is mogelijk; deze speaker is een muzikale ‘alleseter’.

 

Cyrus Signature Phono en PSX. Pakketprijs € 2.350,– (N)

Een uitstekende phonoversterker, inclusief de upgrade voeding. Gaat u ervoor zitten: 1 x XLR uitgang en 4 x lijnuitgangen! Nu een goede reden voor u, om een tweede of derde toonarm op uw draaitafel te plaatsen, waarbij u de phonokabels allen op dit ene apparaat kunt aansluiten. Los van al die ingangen, voorgaande hoeft natuurlijk helemaal niet, deze phono stage klinkt werkelijk briljant!!
De opbouw van dit apparaat is volledig analoog, waarbij geen enkele trafo in het signaalpad zit. Aan de voeding is extreem veel aandacht geschonken en dit resulteerde in een ultra stille en stabiele voeding. De RIAA correctie is passief. Het geheel tezamen presteert enorm dynamisch met een grote mate van autoriteit.

De extra PSX upgrade voeding genereert een extra stap. De ruimtelijke afbeelding neemt toe, de ruisvloer gaat hoorbaar naar beneden wat een hoorbaar schonere weergave genereert, alsook de dynamiek.

De ‘Warp’ knop is een subsonic filter. Deze phonoversterker is bovendien erg geschikt voor low-output MC elementen.
Afsluitweerstand instellingen: 11, 16, 33, 47, 100, 150, 333, 500, 1.000, 47.000 Ohm.
Capaciteit instellingen: 220, 1.000, 2.000, 3.000 pF.
Afmeting: 7 x 22 x 36 cm.

 

Jadis JD3 referentie cd speler. Van € 10.990,– voor: Informeer.

Een referentie cd speler met separate voeding. Is er meer te wensen? Ik denk het niet en wat mogen we blij zijn dat er de Jadis JD3 is. In feite het bescheiden broertje van de absolute referentie, de Calliope. In de voeding zijn buizen verwerkt, alsook in de analoge uitgang. Non plus ultra in ruimtelijkheid en informatie.

 

Jadis JP15 van € 4.900,– voor € 3.850,–

De JP15 is onlangs vervangen door de Jadis JPL mkII voorversterker. De JP15 buizenvoorversterker die wij hier aanbieden is slechts als demo ingezet en als extra voorzien van een buis in de cd ingang. Een rijke klank zoals u van elke Jadis kent in de onverwoestbare bouwkwaliteit. Buitenkans.

 

 

Synthesis shine

 Synthesis Shine en Pride Setprijs € 3.500,– (N).

Specialty!!!
Deze geïntegreerde buizenversterker “Shine” heeft alles in zich wat de muziekliefhebber verlangt. De component kwaliteit is erg hoog voor deze prijsklasse.
 Deze buizenversterker heeft een vermogen van 2 x 40 Watt. Synthesis kenmerkt zich door een natuurlijk geluid en ondanks het kleine formaat (31 cm breed), zijn ze op een gemakkelijke manier in staat om een groots en breed geluid te kunnen produceren; u zult onder de indruk zijn.

CD speler “Pride” die ondanks het kleine formaat, verrassend volwassen en rijk klinkt. Onlangs vernieuwd met een nieuwe voeding, verbeterd loopwerk en verbeterde componenten bij de digitaal-analoog omzetting. Muzikaal en prettig soort warme en een makkelijk soort vanzelfsprekendheid

 

 

Ayre AX5 gebruikt en tweedehands

VERWACHT: Ayre AX5

 

 

 

Graaf 13.5 buizenvoorversterker

Graaf GM 13.5B voorversterker. € 2.400,–

Specialty!!
In uitstekende staat verkerende buizen voorversterker van het legendarische Italiaanse Graaf, de GM13.5B. De B staat voor volledig gebalanceerd en we hebben het over een liefhebbers object. Volledig nagekeken en getest en hiervan ontvangt u een certificaat.

 

 

 

Avid Diva aanbieding 01

Avid DivaII van € 3.500,– voor € 2.800,– (D)

In nieuwstaat verkerende draaitafel van het befaamde Engelse Avid. Het betreft de DivaII, welke we voorzien hebben van een nieuwe Jelco toonarm en een MC element Sumiko Blue Point Special.

Een tafel die robuust is opgebouwd en een weergave heeft die zich het best laat omschrijven als vol energie en precies met een prachtige ruimtelijke weergave.

 

 

Pluto draaitafel aanbieding

Pluto 12A black. Prijs: INFORMEER.

BUITENKANS! Het betreft de befaamde Pluto 12A Black. Let op; het betreft het loopwerk, zonder toonarm/element. De motor is de originele Pluto motor met accuvoeding, inclusief het optionele vliegwiel. Het plateau draait in het gebruikelijke diamantlager.
Hoewel de standaard mounting geschikt is voor een SME toonarm, kunnen we deze tafel uiteraard voorzien van praktisch elke toonarm; SME, Holborne, Ikeda, Reed, Kuzma, Graham, etc. etc.

 

 

Feickert blackbird aanbieding

Feickert blackbird occassion

Dr. Feickert Blackbird. Prijs Van € 6.199,– voor € 4.500,– (D)

Wij bieden als zomer-voordeel aan onze demo plint draaitafel, de ‘Blackbird’ van Feickert. Het betreft de speciale uitvoering in zilvergrijs met een houten plint. Deze platenspeler is geschikt om elke lengte toonarm te monteren en bij de Blackbird kunt u desgewenst twee verschillende armen plaatsen, van 9 inch tot 12 inch. De weergave is netjes, maar niet analytisch. Twee ingebouwde motoren met snaar aandrijving. Het materiaal van het draaiplateau is bekend als ‘Delrin’, wat nagenoeg dezelfde akoestische eigenschappen heeft als ons geliefde vinyl.

 

 

Acoustic Solid mpx6

Acoustic Solid Wood Round MPX met toonarm. Nu € 4.700,–

Onze demo MPX gaat plaats maken voor een grotere broer. Een krachtig en evenwichtig top loopwerk.

 

Acoustic Solid WTB 313
Een geweldig loopwerk als deze verdiend een super toonarm. Derhalve is de tafel voorzien van een 12inch arm van Acoustic Solid en het enige waar we nog over kunnen ‘debateren’ is met welk element u wilt gaan spelen. Bedenk dat in dit soort robuustere lange armen, het beste resultaat verkregen gaat worden met elementen die mechanisch ‘stevig’ zijn. Liever geen wiebelige lichtgewicht exemplaren. Ik ben altijd erg gecharmeerd van de tafels van dit merk, waarbij een houten chassis is gebruikt. Dit geeft een mooie klankbalans en een gloedvolle, maar tonale correctheid. Onverstoorbaar spelend met een heldere klanksignatuur. Een tafel waar niemand in de verste verten commentaar op kan hebben. U bemachtigt de tafel met volledige garantie.

 

 

Sumiko Blue point special

Sumiko Blue Point Special € 375,–

High output MC element met een uitgangsspanning van 2,5mVolt, waardoor aansluiten op de meeste MM phono versterkers een optie is. De tip is van het elliptische type, de naalddruk gaat van 1.6 tot 2.0 gram en het gewicht bedraagt 6,3 gram, waardoor we het over een redelijk licht element hebben. Het element is nooit gespeeld, desondanks hebben we de demper laten vervangen.

Een zeer precies spelend element, beroemd om z’n enorme soundstage en ruimtelijkheid. Klankmatig zou ik dit element met een draaitafel combineren die wat aan de donkere kant van het spectrum zit, een Nottingham Analogue, een Avid, dr. Feickert of een enkele tafel uit de stal van Transrotor.

 

Kubala Sosna anticipation

Kubala Sosna luidsprekerkabel € 395,–

Kubala Sosna luidsprekerkabel uit de lijn ‘Anticipation’, lengte 2,5 meter, voorzien met banaan stekkers. Een kabel met een precieze weergave en die ik zou omschrijven als licht gloedvol.

 

 

MIT powercord Z cord II

MIT Z cord II

In prima staat verkerende netsnoeren van het befaamde MIT. Het betreft model ‘Z cord II’. Het gaat over 3 stuks en alleen aan te schaffen als pakket van 3 powererkabels met het hieronder vermelde stekkerblok, de Transparent Audio Powerlink. Geen inruil mogelijk. Totaalprijs 3 powercords met 1 powerlink € 1.025,–

 

 

Transparent Audio powerlink

Transparent Audio Powerlink Ultra. € 425,–

In nieuwstaat verkerende Powerlink van het merk Transparent Audio. In combinatie met de MIT powercords II die hierboven vermeld worden, creëert u een uiterst schone weergave.

Pakketprijs: 3 stuks powercords en 1 stuk Powerlink € 1.025,–

 

 

Sonore interlink black

Sonore AC Audio diverse kabel aanbiedingen

Interlink set XLR / symetrisch gebalanceerde kabel uit de serie ‘reference’. Lengte 2.5 meter.
Aanbiedingsprijs € 2.000,–

Interlinks RCA uit de serie ‘black’. Lengte 1.25m.
Aanbiedingsprijs € 975,–

Interlinks uit de serie ‘white’. Lengte 1.25m.
Aanbiedingsprijs is € 500,–

Speakercable uit de serie ‘black’. Lengte 3.00 m.
Aanbiedingsprijs is € 1.990,–

 

 

Nordost Red Dawn powercords van € 515,– voor € 415,–

In nieuwstaat verkerende powercords of netkabels, 1,5 meter lengte, ongeveer een half jaartje oud. Het gaat om 3 stuks nieuw bij ons gekochte kabels en dus gegarandeerd.

 

 

Vovox xlr interlink

Vovox XLR gebalanceerde interlink 1,5m van € 998,– voor € 589,– (D)

In nieuwstaat verkerende set gebalanceerde XLR interlinks van het beroemde Vovox. Lengte: 1,5 meter.

 

 

Universal Loudspeaker Harmonizer

Set van 2 stuks bandtweeters € 450,–

Een set bandtweeters, ons geleverd door het voormalige SonoreAC. Bij deze tweeters zijn neodium magneten gebruikt en ze lopen door tot 45.000 KHz.

Een leuke truuk is om met behulp van een condensator, een demping toe te passen van ca. 20dB. Dan hebben we het plots over een supertweeter. De tweeter lijkt daardoor geen hoorbaar geluid meer te produceren, maar niets is minder waar. M’n nichtje van 6 hoorde duidelijk geluid uit de tweeter komen :). Door het op deze manier toe te passen, wordt er wel wat vermogen onttrokken aan de overige units.
De weergave lijkt bij sommige speakers waarmee we het hier met een luisterpannel tijdens enkele luistersessies hebben getest, transparanter met iets meer openheid. Het geluid wordt echter ook iets technischer en legt meer nadruk op detail.
De eerste hamvraag is of dit effect natuurlijk(er) is, of juist niet. De tweede hamvraag is of er een kunstmatige- of schijn ruimtelijkheid cq informatie wordt gecreëerd door de ontstane snelheid- en faseverschillen met de bestaande tweeter/units in de luidspreker. Het zal voor iedereen een andere beleving geven.

U mag dit desgewenst thuis uitproberen.

 

custom design sq 404 grijsCustom design luidsprekerstand van € 400,– voor € 230,– (O)

In nieuwstaat verkerende luidsprekerstand voor monitor speakers. Het betreft de SQ404 van Custom design met de optionele glazen voet. De afmeting van de bovenplaat is 17 cm bij 18 cm., de hoogte ruim 60cm. en het beste resultaat krijgt u als u de poten vult met zand.

 

N = Nieuw, garantie 2 jaar

D = Demo, garantie 1 jaar

O = Occasion in uitstekende staat, garantie 4 weken

 

 

norstone esse wit

Norstone audio rack. Nu: € 200,–

Poederstaal in wit of zwart met glazen plateau’s in verschillende kleuren. Draagvermogen per plaat 50 kg tot 80 kg.  Maatvoering: lengte 110, hoogte 53, diepte 40 cm. Gewicht 30 kg.

 

 

 

Vintage Audio en hifi componenten te koop.

Op deze pagina staan met regelmaat verschillende vintage audio en hifi componenten te koop. Op de markt worden vele componenten in ‘originele’ staat aangeboden. Het verschil bij ons, is dat wij de ‘krenten uit de audio pap’ halen en dat vereist nationaal en internationaal speurwerk. Als het dan lukt om zulks een interessant- of bijzonder component te verkrijgen, gaan we vervolgens bij binnenkomst bekijken wat er gedaan moet worden om het u met fatsoen en in goed werkende staat, te kunnen aanbieden.

Praktisch altijd worden er kleine of grotere reparaties gedaan om de componenten weer in uitstekende staat te brengen. De onderdelen die we gebruiken zijn nieuw of ‘new old stock’. Dat laatste heeft wel de voorkeur.

Dit alles betekent dat wij, voordat we de componenten te koop aanbieden, al de nodige uren- en materiaalkosten gemaakt hebben. Alsnog is het ondoenlijk om een langdurige garantie te kunnen geven, maar hebben toch gemeend dat 1 week garantie redelijk is. In onze winkel kunt u desgewenst de apparatuur bekijken en/of beluisteren. Na eventuele aankoop kunt u dan thuis bemerken dat de apparatuur werkelijk goed speelt. Mocht er toch binnen een week een defect of storing zijn; welke niet te wijten is aan verkeerd gebruik, dan laten wij aan u de keus; of reparatie van het defecte onderdeel, of u krijgt uw geld retour.

 

Philips-SG1408

Philips platenspeler.

Voorzien van nieuwe snaar en nieuwe MM naald, speelt deze Philips SG1408 vintage platenspeler prima. Erg leuke draaitafel met een notenhouten plint en voorzien van verloopstekker, waardoor aansluiting op oude- en nieuwe versterkers mogelijk is. De beschermkap van deze compacte platenspeler is ook in een opmerkelijk goede staat.

Prijs: € 290,–

 

 

Nikko-NA330

Nikko NA390 classic amp.

Een klassieke versterker die onlangs is nagekeken en is voorzien van vele nieuwe onderdelen. Daardoor speelt deze krachtige versterker kraakhelder en fris. De phono ingang maakt dat u rechtstreeks een platenspeler kunt aansluiten. Een krachtige Nikko NA390 versterker, die moeiteloos 35Watt aan 4Ohm produceert en daardoor praktisch elke luidspreker uit die periode kan aansturen. Een zeldzaamheid en liefhebbers object.

Prijs € 400,–

 

 

Harman Karkon-330C

Harman Kardon Receiver – versterker.

Een retro receiver / versterker 330C van Harman Kardon; ook indertijd een van de duurdere en betere verkrijgbare versterkers. Het heet een ‘receiver’ vanwege de aanwezigheid van een tuner/radio. Een bijzonder oplichtend scherm en een uitstekend functionerende phono versterker, waardoor u direct een draaitafel kunt aansluiten. Totaal nagekeken en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Indertijd, zeventiger jaren, hoorde deze Harman Kardon al bij de top-receivers van dat moment.

Prijs: € 380,–

 

 

BW-DM4

B&W vintage luidspreker op stands.

In uitstekende staat verkerende beroemde B&W speakers uit de zeventiger jaren; de DM4. Een speaker die lange tijd door de BBC als referentie speaker werd gebruikt en gemonteerd op originele stands uit die periode. Een makkelijk aan te sturen speaker, ook door lichte versterkers. En de speaker is goed in z’n soort en ondanks z’n respectabele leeftijd; zeldzaam goed en in deze staat komt u zo’n set zelden tegen. De tweeter is de befaamde STC24 ‘ultra hoog’ en de midunit de olie gekoelde Celestion HF1300

Prijs: € 400,–

 

 

Sharp speaker - hornSharp vintage hoorn luidspreker Prijs € 350,–

Een zeldzaamheid, deze hoogrendement speakers uit begin jaren ’70. Een kleine hoorn voor mid/hoog en in zeldzame goede staat. Uitstekende match met eventueel een (lichte) buizenversterker. Het hout is het begeerde ‘rosewood’. Een vintage speaker voor de liefhebber van een makkelijk en open geluid en ook voor die tijd, zeer dynamisch.

Sharp maakte een korte tijd 2 modellen, waaronder deze 2-weg hoorn tweeter. Daar waar indertijd de collega’s veelal spaanplaat materiaal gebruikte voor de kast, gebruikte Sharp het veel hoogwaardige multiplex. Mede hierdoor ontstond een veel schoner en dynamischer geluid. Het rendement is erg hoog en dat geeft het gemakkelijke in de weergave. Zoals het betaamde in die tijd, een opgeschroefde achterkant met een gegoten aluminium hoorn.

Sharp 2-way speaker from the ’70. Critically damped Lossy, cabinet birch multiply rosewood, cast aluminium hf horn. Price on request.