CD SPELERS

wanneer digitaal analoog klinkt

CD spelers zijn voor een grote groep muziekliefhebbers de belangrijkste bron, ondanks dat er de laatste jaren een tweede digitale mogelijkheid is; dan heb ik het over het streamen van muziek. Pratende met luisteraars alhier, blijkt dat velen het geen enkel probleem vinden om af en toe op te staan om een cd in een laatje te leggen. Zorgeloos en tot op dit moment durf ik te beweren dat in een gelijk budget, er geen hoorbare verbetering is tussen streamen en cd weergave. En realiseert u zich eens dat er miljoenen cd’s in omloop zijn.

Onze cd speler collectie wordt onder andere bepaald of een speler een ‘analoog’ gehalte heeft, waarbij gestreefd wordt om de weergave van een elpee te evenaren.

.

 

Synthesis Roma 14DC cd speler met buizen en digitale ingangen

In de stijl van de Roma behuizingen; buizen in de voeding (2 x ECC88), een 32 bit/384 kHz converter en als optie allerlei digitale ingangen, waaronder USB 2.0, DSD 5.6 MHz, optisch en SPdif. Wat uitgangen betreft een variabele analoge uitgang en een optische uitgang. Een prachtig vloeiende weergave.  Ongelofelijk veel waar voor het geld.
Prijs € 2.590,–

.

.

Gold Note CD1000 mk2

Zoals elk Gold Note product, is de CD1000 mk2 ook weer wat u mag verwachten; gebouwd als een tank, elegant en perfect afgewerkt. Een topklasse 24bit 192 kHz hoogresolutie D/A converter met S/Pdif ingang coaxiaal. Bijzonder is dat er optioneel een USB ingangspoort verkrijgbaar is, om bijvoorbeeld uw laptop of tv op aan te sluiten. Dit maakt de CD1000 mk2 tot een multi functioneel apparaat met een echte meerwaarde. Ook optioneel is een volumeregeling, waarbij het apparaat rechtstreeks op bijvoorbeeld actieve luidsprekers of op een eindversterker aangesloten kan worden.
De lade is van stevig aluminium en dat is zeldzaam in deze prijsklasse. Het display is gelukkig goed af te lezen. Zeer veel aandacht is ook geschonken aan de trafo’s. Uitgangen: RCA (2 Volt) en XLR (4 Volt), S/Pdif. Met z’n 12 kilogram een zwaar apparaat.
Top cd speler!
De speler klinkt zeer ruimtelijk en genereert een vol en royale weergave. Geen ‘geknepen’ of ‘harde’ klank. De precisie en definitie zijn opvallend in deze prijsklasse en pas vanaf de Gryphon Scorpio S is er weer een stap te maken. Hetgeen dus een groot compliment is aan deze mk2 CD-1000 van Gold Note. Warm aanbevolen dus.

Upgrade mogelijkheden zijn de externe Klasse A buizen voeding (Tube 1006 of Tube 1012) of een externe voeding, de PSU-1000 of PSU-1250)

Link naar fabrikant: KLIK HIER

Prijs € 3.990,– Kleuren zwart / zilver / goud
Prijs 4.800,– (inclusief upgrade DAC en USB) Kleuren zwart / zilver / goud
prijs € 3.650,– PSU1000 upgrade voeding. Kleuren zwart / zilver / goud

.

.

 

Gryphon Scorpio S

Evolutie creëerde de Scorpio. Gryphon was de eerste fabrikant die gebruik ging maken van upsampling, een technologie die nu alomtegenwoordig in digitale audio. De bouwkwaliteit van deze voor-lader cd speler is fenomenaal, zoals alles van Gryphon top is.

In het belang van het van het puurste, meest onvervalste geluid dat mogelijk is uit de cd te halen, worden timingskwesties aangepakt met twee onafhankelijke, speciaal ontworpen, temperatuur gecompenseerde kristaloscillatoren die nauwkeurig zijn tot meer dan vijf delen per miljoen. De baanbrekende upsampling-technologie van Gryphon verlaagt de filtervereisten aan de analoge zijde van de D / A-omzetter aanzienlijk door het spectrum van kwantisatieruis op en af te schuiven van het bereik waarin dit het schadelijkst is, zodat de bovenste hoekfrequentie van de digitale anti-aliasing filter meer dan vier keer dat van de standaard 44.1 kHz sample frequentie is.

Dual mono opgebouwd in klasse A en klik voor alle benodigde informatie op de volgende link: KLIK HIER

Prijs € 9.075,–

.

.

Gryphon Ethos

Het deense Gryphon is overtuigd dat de CD nog steeds de beste digitale bron van dit moment is. Daarom ontwikkelde men de Ethos cd speler, welke in het voorjaar van 2019 gepresenteerd werd. De Ethos is een sculptuur en heeft eigenlijk slechts één nadeel; wanneer u de speler live ziet, dan raakt u nóg meer onder de indruk dan dat de beste foto weergaves kunnen.

Prijs: op aanvraag

.

.

Jadis Orphée mk2 high-end cd speler

In de compacte klasse is de Orphée mk2 van Jadis het antwoord voor hen die een top cd speler in huis willen halen. Als extra heeft deze speler de volgende uitgangen: S/Pdif (RCA), USB en AES/EBU.

Prijs € 15.680,– Orphée mk2
Prijs € 36.610,– Galliope CD drive

.

.

Request Audio The Beast

Neergedaald vanaf de bergen uit Zwitserland. Het heet: “The Beast’ en wordt geproduceerd en 100% ontwikkeld in eigen huis, door Request Audio. Dus geen ingekochte techniek.
Het is een muziekserver. Gewoon 1 apparaat, waar u uw volledige cd collectie in kunt huisvesten. En de collecties van uw hele straat. Een apparaat wat je neerzet, drukt op ‘on’ en na het opstarten, direct te beluisteren. Nuchter en geen moeilijk gedoe. Uiteraard kunt u dit apparaat daarna aan ‘het net’ hangen, zodat desgewenst elke internetbron etc. gebruikt kan worden. Via de meest eenvoudig bedienbare App op uw Ipad, bedient u in 4 seconden dit beest.

Een digitale bron, van het soort waar ‘analoge’ Mark wèl blij van wordt. Waarom? Vanwege de meest eenvoudig en snelle installatie die ik ooit heb ervaren? Vanwege z’n imposante verschijning? Vanwege het feit dat u toch eerst enkele maanden uw spieren dient te trainen in een sportschool, want oh zo zwaar. Vanwege z’n beestachtige prijs vanaf € 28.500,– Vanwege de mogelijkheid om 100 terra geheugen toe te voegen? Nee, het voorgaande is niet onbelangrijk, maar voor mij zijn het zaken die uiteindelijk ondergeschikt zijn voor het volgende. Het vergelijk is te maken met één van m’n beste draaitafel combinaties, in dezelfde prijsklasse. Wat duidelijk is geworden; die draaitafel combinatie heeft voortaan een respectabele collega. Maar alsnog gebeurt er meer bij een draaitafel. En voor het eerst dat ik een digitaal apparaat werkelijk analoog hoor spelen. Internationaal wordt dit apparaat door de ‘groten’ in de audio industrie uitermate gerespecteerd. Sommige mensen beweren: ‘er zit een analoog sausje’ over de weergave van dit apparaat en dat vindt men dan minder aantrekkelijk. Ik durf te beweren dat het precies andersom is: elke andere digitale bron, nog steeds in mindere- of meerdere mate digitaal klinkt, hoe goed ze eventueel ook zijn. En analoge weergave is mìjn referentie, voor velen in deze wereld is juist digitale weergave de referentie.

Waarom ‘doormodderen’ met jarenlange zoektochten naar losse DAC’s, losse muziekservers, losse NAS, benodigde kabels… gewoon het in één keer goed doen.

LEES EEN TEST 

The Beast die wij in onze winkel hebben staan, is voorzien van een optionele (voorversterker) module. Door die module, kunt u het apparaat gebruiken als een voorversterker. Dan heeft u nog enkel een eindversterker nodig. Hierdoor is het volume (analoog opgebouwd!) vanuit uw App te regelen. Bovendien kunt u dan ook een analoge bron op The Beast aansluiten. Bijvoorbeeld een draaitafel. Of uw televisie, of elke andere bron.

The Beast kan functioneren zonder gebruik te maken van het internet. Alles is ‘aan boord’. Het besturingssysteem is door Request Audio zelf geschreven en het resultaat van vele jaren ontwikkeling.

– Het chassis is van het ‘zero resonance’ type en vervaardigd uit high-grade (vliegtuigindustrie) aluminium.
– De belangrijkste componenten zijn gehuisvest in verzegelde compartimenten ter voorkoming van welke interferentie dan ook. De bedrading is geoptimaliseerd en aangebracht binnen deze verzegelde compartimenten.
– The Beast is verkrijgbaar met 1TB of 2TB opslag in SSD formaat. Desgewenst kan er een NAS harddisk worden toegevoegd.
– Door toevoeging van een Request Media Player, kunnen er ook films afgespeeld worden, waarbij The Beast gebruikt wordt voor video opslag.
– The Beast kan volledig geïntegreerd worden in een Domotica systeem.
– Het gebruik is extreem simpel en intuïtief. Binnen enkele seconden bedient u The Beast.
– Met de ARQLink kan waar ook ter wereld worden ingelogd om muziek te uploaden.
– Het is mogelijk om meervoudige iTunes bibliotheken te ex- en importeren. Daardoor kan iTunes gebruikt worden als bewerkingssoftware. The Beast kan vrijwel elk bestandsformaat aan, van MP3 tot DSD.