CD SPELERS

wanneer digitaal analoog klinkt

CD spelers zijn voor een grote groep muziekliefhebbers de belangrijkste bron, ondanks dat er de laatste jaren een tweede digitale mogelijkheid is; dan heb ik het over het streamen van muziek. Pratende met luisteraars alhier, blijkt dat velen het geen enkel probleem vinden om af en toe op te staan om een cd in een laatje te leggen. Zorgeloos en tot op dit moment durf ik te beweren dat in een gelijk budget, er geen hoorbare verbetering is tussen streamen en cd weergave. En realiseert u zich eens dat er miljoenen cd’s in omloop zijn.

Onze cd speler collectie wordt onder andere bepaald of een speler een ‘analoog’ gehalte heeft, waarbij gestreefd wordt om de weergave van een elpee te evenaren.

.

.

.

Gold Note CD1000 mk2 ‘De Luxe’

Zoals elk Gold Note product, is de CD1000 mk2 ‘De Luxe’ ook weer wat u mag verwachten; gebouwd als een tank, elegant en perfect afgewerkt. Een topklasse 24bit 192 kHz hoogresolutie D/A converter met S/Pdif ingang coaxiaal. Bijzonder is dat er optioneel een USB ingangspoort verkrijgbaar is, om bijvoorbeeld uw laptop of tv op aan te sluiten. Dit maakt de CD1000 mk2 ‘De Luxe’ tot een multi functioneel apparaat met een echte meerwaarde. Ook optioneel is een volumeregeling, waarbij het apparaat rechtstreeks op bijvoorbeeld actieve luidsprekers of op een eindversterker aangesloten kan worden.
De lade is van stevig aluminium en dat is zeldzaam in deze prijsklasse. Het display is gelukkig goed af te lezen. Zeer veel aandacht is ook geschonken aan de trafo’s. Uitgangen: RCA (2 Volt) en XLR (4 Volt), S/Pdif. Met z’n 12 kilogram een zwaar apparaat.
Top cd speler!
De speler klinkt zeer ruimtelijk en genereert een vol en royale weergave. Geen ‘geknepen’ of ‘harde’ klank. De precisie en definitie zijn opvallend in deze prijsklasse en pas vanaf de Gryphon Scorpio S is er weer een stap te maken. Hetgeen dus een groot compliment is aan deze mk2 CD-1000 mk2 ‘DeLuxe’ van Gold Note. Warm aanbevolen dus.

Upgrade mogelijkheden zijn de externe Klasse A buizen voeding (Tube 1006 of Tube 1012) of een externe voeding, de PSU-1000 of PSU-1250)

Link naar fabrikant: KLIK HIER

Prijs € 4.790,– standaard Kleuren zwarat / zilver / goud
Prijs 5.190,– DeLuxe (inclusief upgrade DAC en USB) Kleuren zwart / zilver / goud
€ 3.790,– PSU 1000 upgrade voeding. Kleuren zwart / zilver / goud
prijs € 5.990,– PSU1250 upgrade voeding. Kleuren zwart / zilver / goud

.

.

.

Jadis Orphée mk2 high-end cd speler

In de compacte klasse is de Jadis Orphée mk2 van Jadis het antwoord en de oplossing voor hen die een top cd speler in huis willen halen. Als extra heeft deze speler de volgende uitgangen: S/Pdif (RCA), USB en AES/EBU. De Jadis Oprhée is een bovenlader.

Wilt u de ultra top? Ja, dan gaan we nadenken over de Jadis Galliope CD drive met een separate DAC.

Prijs € 17.400,– Orphée mk2
Prijs € 46.950,– Galliope CD drive

.

.