CD SPELERS

wanneer digitaal analoog klinkt

CD spelers zijn voor een grote groep muziekliefhebbers de belangrijkste bron, ondanks dat er de laatste jaren een tweede digitale mogelijkheid is; dan heb ik het over het streamen van muziek. Pratende met luisteraars alhier, blijkt dat velen het geen enkel probleem vinden om af en toe op te staan om een cd in een laatje te leggen. Zorgeloos en tot op dit moment durf ik te beweren dat in een gelijk budget, er geen hoorbare verbetering is tussen streamen en cd weergave. En realiseert u zich eens dat er miljoenen cd’s in omloop zijn.

Onze cd speler collectie wordt onder andere bepaald of een speler een ‘analoog’ gehalte heeft, waarbij gestreefd wordt om de weergave van een elpee te evenaren.

.

BEL CANTO e.One CD3t

Het CD loopwerk van BEL CANTO is de CD3t. Te gebruiken als cd loopwerk waarbij u een separate DAC benodigd heeft; dat kan uiteraard uit de eigen stal van BEL CANTO zijn, maar elke andere combinatie is uiteraard ook te maken. Immers zijn er intussen veel versterkers met een ingebouwde DAC.

Enkele cijfers:
* CD, CDR, CDRW
* AES/EBU, XLR, SPdif, BNC
* Afstandsbediening
* Frontbediening
* 2 digitale uitgangen: SPdif en AES/EBU
* Verbruik 4 Watt
* Afmeting: 22 cm breed, 9 cm hoog en 31 cm diep

Prijs € 2.050,– (zilver of zwart front) inclusief afstandsbediening

.

.

Gold Note CD1000 mk2 ‘De Luxe’

Zoals elk Gold Note product, is de CD1000 mk2 ‘De Luxe’ ook weer wat u mag verwachten; gebouwd als een tank, elegant en perfect afgewerkt. Een topklasse 24bit 192 kHz hoogresolutie D/A converter met S/Pdif ingang coaxiaal. Bijzonder is dat er optioneel een USB ingangspoort verkrijgbaar is, om bijvoorbeeld uw laptop of tv op aan te sluiten. Dit maakt de CD1000 mk2 ‘De Luxe’ tot een multi functioneel apparaat met een echte meerwaarde. Ook optioneel is een volumeregeling, waarbij het apparaat rechtstreeks op bijvoorbeeld actieve luidsprekers of op een eindversterker aangesloten kan worden.
De lade is van stevig aluminium en dat is zeldzaam in deze prijsklasse. Het display is gelukkig goed af te lezen. Zeer veel aandacht is ook geschonken aan de trafo’s. Uitgangen: RCA (2 Volt) en XLR (4 Volt), S/Pdif. Met z’n 12 kilogram een zwaar apparaat.
Top cd speler!
De speler klinkt zeer ruimtelijk en genereert een vol en royale weergave. Geen ‘geknepen’ of ‘harde’ klank. De precisie en definitie zijn opvallend in deze prijsklasse en pas vanaf de Gryphon Scorpio S is er weer een stap te maken. Hetgeen dus een groot compliment is aan deze mk2 CD-1000 mk2 ‘DeLuxe’ van Gold Note. Warm aanbevolen dus.

Upgrade mogelijkheden zijn de externe Klasse A buizen voeding (Tube 1006 of Tube 1012) of een externe voeding, de PSU-1000 of PSU-1250)

Link naar fabrikant: KLIK HIER

Prijs 4.800,– DeLuxe (inclusief upgrade DAC en USB) Kleuren zwart / zilver / goud
€ 3.190,– PSU 1000 upgrade voeding. Kleuren zwart / zilver / goud
prijs € 5.500,– PSU1250 upgrade voeding. Kleuren zwart / zilver / goud

.

.

 

Gryphon Scorpio S

De Scorpio S is naar mijn overtuiging de beste cd speler, net onder de € 10.000,– Evolutie creëerde de Scorpio. Gryphon was de eerste fabrikant die gebruik ging maken van upsampling, een technologie die nu alomtegenwoordig in digitale audio. De bouwkwaliteit van deze voor-lader cd speler is fenomenaal, zoals alles van Gryphon top is.

In het belang van het van het puurste, meest onvervalste geluid dat mogelijk is uit de cd te halen, worden timingskwesties aangepakt met twee onafhankelijke, speciaal ontworpen, temperatuur gecompenseerde kristaloscillatoren die nauwkeurig zijn tot meer dan vijf delen per miljoen. De baanbrekende upsampling-technologie van Gryphon verlaagt de filtervereisten aan de analoge zijde van de D/A-omzetter aanzienlijk door het spectrum van kwantisatieruis op en af te schuiven van het bereik waarin dit het schadelijkst is, zodat de bovenste hoekfrequentie van de digitale anti-aliasing filter meer dan vier keer dat van de standaard 44.1 kHz sample frequentie is.

Dual mono opgebouwd in klasse A en klik voor alle benodigde informatie op de volgende link: KLIK HIER

Prijs € 9.600,–

.

.

Nagra CDP cd speler

Met de CD speler CDP bouwt Nagra zo realistisch als mogelijk de realiteit van het oorspronkelijk signaal na. Een zeer precieze en robuuste klank en niet de uitgebeten klank zoals sommige duurdere cd spelers laten horen. Bij Nagra staat de techniek in dienst van de eerlijke reproductie van een cd.
De Nagra cd spelers en loopwerken gebruiken een externe voeding, de ACPS II. Het doel is om een zo vervormingsloos mogelijk signaal te genereren, zonder negatieve invloed van het stroomnet.
Prijs € 14.750,– (CDP + ACPS II power supply) CD transport plus interne DAC
Prijs € 16.900,– (CDC + ACPS II power supply) CD transport plus interne DAC plus voorversterker
Prijs € 13.500,– (CDT + ACPS II power supply) CD transport exclusief DAC

.

.

Jadis Orphée mk2 high-end cd speler

In de compacte klasse is de Jadis Orphée mk2 van Jadis het antwoord en de oplossing voor hen die een top cd speler in huis willen halen. Als extra heeft deze speler de volgende uitgangen: S/Pdif (RCA), USB en AES/EBU. De Jadis Oprhée is een bovenlader.

Wilt u de ultra top? Ja, dan gaan we nadenken over de Jadis Galliope CD drive met een separate DAC.

Prijs € 16.300,– Orphée mk2
Prijs € 43.800,– Galliope CD drive

.

.

Gryphon Ethos

Het Deense Gryphon is overtuigd dat de CD nog steeds de beste digitale bron van dit moment is. Daarom ontwikkelde men recent de Ethos cd speler, welke in het voorjaar van 2019 gepresenteerd werd. De Ethos is een sculptuur en heeft eigenlijk slechts één nadeel; wanneer u de speler live ziet, dan raakt u nóg meer onder de indruk dan dat de beste foto weergaves kunnen.

Prijs: op aanvraag