PLATENSPELER BENODIGDHEDEN

zonder zitten is een discutabele optie

Weergave via analoog is leuk, klinkt fantastisch en is verslavend. Telkens weer word ik bevestigd dat mensen op verschillende manieren hun muziekbron aanpassen naargelang de situatie. CD en streaming voor het gemak, maar als we ‘ervoor gaan zitten’, hebben we het over platen. Analoog. Vinyl.
Er zijn verschillende mogelijkheden om de weergave van uw geliefde vinyl op eenvoudige wijze naar een nog hoger plan te tillen. Alles wat hieronder staat is proefondervindelijk getest.

Voor al uw bestellingen: Mail naar contact@audio21.eu

pluto-audio carbon matPluto Carbon ondermat

Wat deze carbon ondermat doet, is het elimineren van geluid, resonanties en verdere ongewenste bijverschijnselen van het draaiplateau. De versie met de dikte van 1 mm maakt het geluid wat uit het draaiplateau komt, geluidsneutraal, helder en vol energie. Met de juiste ondermat raakt u af van de ongewenste neveneffecten van uw draaischijf.

Prijs € 148,–

 pluto coppermat

Pluto Copper ondermat

Een koperen ondermat, niet nodig om de VTA bij te stellen, vanwege de ‘dunte’. We hebben het hier over de verbeterde mkII versie!! Bij praktisch elke draaitafel is het resultaat dat de transparantie van de weergave toeneemt; de weergave wordt veel opener, tezamen met een duidelijke toename in dynamiek.

Prijs bedraagt € 105,–

 

Inert-Casework-Matt 850

Ontkoppeling hifi apparatuur

Ideaal is natuurlijk om uw draaitafel op een stevige ondergrond te zetten. Alsnog is er winst te behalen door uw draaitafel vervolgens op een ontkoppelingsplaat te zetten. Het beeld wordt overtuigender, klinkt schoner en staat met meer ‘lucht’ in de ruimte. Er wordt bij deze plaat gebruik gemaakt van een speciaal ontworpen Akoestisch Polymeer dat tussen twee lagen staal zit en ervoor zorgt dat de kinetische energie wordt omgezet in warmte. Dit alles draagt bij aan verbeterde helderheid, scheiding en meer ‘zwart’ tussen de zangers en instrumenten.
Er zijn verschillende afmetingen verkrijgbaar:
210 x 310 mm. € 159,–
320 x 430 mm. € 199,–
350 x 450 mm. € 229,–

 Draaitafel platformDraaitafel platvorm

Uiterst stabiel draaitafel plateau. Maar uiteraard ook geschikt voor elk ander audio component. Wanneer u dit probeert, bent u direct ‘om’. Een verbetering in ruimtelijkheid, laag definitie en muzikale energie. Ook cd spelers, voorversterkers en buizenversterkers hebben erg veel baat bij dit plateau. Waarom het werkt, is door dit van sorbothaan gemaakt materiaal, alle ongewenste trillingen uit het apparaat opgenomen wordt. Eigenlijk is het op z’n minst ‘opmerkelijk’ te noemen wanneer u deze onderplaten niet gebruikt. Verkrijgbaar in zwart en berken. Voor apparatuur tot 50 kg.

Prijs € 399,–

 

Acoustic-solid-platenpuck

Acoustic Solid Puck

Een goede!! platenpuck kan vaak goed werk verrichten. Buiten het feit dat het vinyl vlakker op het plateau ligt, zorgt een puck of klem vaak ook voor een verbetering van de weergave. Doordat de plaat in feite één wordt met het plateau neemt de rust in de weergave toe en is er meer detail te horen. De muziek klinkt een stuk strakker, met een duidelijker plaatsing en er is duidelijk meer samenhang. Stemmen en instrumenten ‘waaien’ zonder een puck breder uit met een diffusere plaatsing.

Prijs € 125,–

Draaitafel stofkap

Draaitafel Stofkap – dust cover

Kunststof beschermkap voor uw platenspeler. In elk gewenst formaat en met vele opties mogelijk. Informeer of er voor uw draaitafel een beschermkap verkrijgbaar is. Voor alle draaitafels van bijvoorbeeld Avid, Project, Clearaudio, Nottingham Analogue, Takumi, Transrotor, Michel, Acoustic Solid, Acoustic Signature, Pluto, Kuzma, Fletcher, Gold Note.

Cover 6, afmeting buitenmaten 42 x 36 x 16. Prijs € 159,–
Cover 2H, afmeting buitenmaten 45 x 37 x 18. Prijs € 199,–
Cover 14H, afmeting buitenmaten 48 x 42 x 23. Prijs € 239,–
Cover 8H, afmeting buitenmaten 49 x 37 x 26. Prijs € 249,–
Cover 4H, afmeting buitenmaten 49 x 44 x 28. Prijs € 319,–
Cover 9, afmeting buitenmaten 50 x 45 x 25. Prijs € 299,–
Cover 12, afmeting buitenmaten 52 x 38 x 42. Prijs € 229,–
Cover 3, afmeting buitenmaten 53 x 42 x 20. Prijs € 239,–
Cover 11, afmeting buitenmaten 53 x 46 x 20. Prijs € 249,–
Cover 13, afmeting buitenmaten 58 x 46 x 28. Prijs € 319,–

Deze stofkappen passen over de platenspeler heen en links en rechts zitten twee uitsparingen waar u uw handen kunt plaatsen om de kap van z’n plaats te tillen. Op de achterkant een grote uitsparing voor kabels. De meeste kappen hierboven hebben we op voorraad of zijn binnen enkele dagen te leveren. De modellen met een ‘H’ zijn er ook in een lagere uitvoering.
Voor bestellingen: contact@audio21.eu

 

Revita platen reinigings vloeistof

Revita platen schoonmaakmiddel

Natuurlijk is de vloeistof die Okki Nokki en Watson leveren prima van kwaliteit. Maar toen we het middel Revita gingen proberen, bleek dit middel toch nòg beter te werken. 40 ml gemengd met 1 liter gedestilleerd/gedemineraliseerd water, wast ongeveer 200 – 250 platen. Dit kunt u met dit flesje dan 5 maal doen. Totaal dus voor minimaal 1.000 elpee’s. Belangrijk om te weten, is dat er bij gebruik van Revita, er geen residu achterblijft. Mail ons voor uw bestelling.

Prijs € 39,90 per flesje van 200 ml

 

tonar record brush

Platenborstel

Naar mijn mening is de beste platenborstel de Tonar Dust Jockey, een aluminium handgreep en een houder.

Prijs € 21,–

 

cleantip

Naaldborstel met koolborstel haren

De beste mechanische manier om de tip van het element te reinigen.

Prijs € 10,–

 

nagaoka sylus cleanerStylus cleaner

Prijs € 13,95

 

Draaitafel lagerolie

Draaitafel lagerolie

Prijs € 24,– per flesje

 

Lederen matten

Draaitafel lederen mat

Lederen matten op uw draaitafel in de kleuren bruin, zwart, wit, blauw en rood. Geeft meer gloed aan de weergave, zonder verlies van energie in de muziek. Het betreft een erg stevige kwaliteit leer.

Prijs € 58,–

 

Naalddrukweger elektronischElektronische naalddrukweger

Voor elke vinylist een onmisbaar item. Meet op eenvoudige manier of de naalddruk van uw element exact goed staat.

Prijs € 105,–

Stroboskoop licht draaitafel
Stroboscooplamp draaitafel

Meet op eenvoudige manier of uw draaitafel op de juiste snelheid ronddraait.

Prijs € 125,–

 

 

Platenwasmachine Watson

Watson’s platenwasmachine

De op 1 na beroemdste platenwasmachine is de “Watson’s Record Cleaning Machine”. Natuurlijk; er zijn (veel) duurdere fancy platenwasmachines, maar die doen in wezen hun werk niet beter.

De Watson’s is praktisch en nuchter. De behuizing is van aluminium en de afmetingen bescheiden 30 x 18 x 24 cm (BxDxH). Smaller dus dan een elpee en dat heeft een paar praktische voordelen. Het commentaar op de bekendste machine Okki Nokki, is dat deze nogal wat geluid produceert en de Watson’s is dus een stuk stiller. Verder is het zo dat de klem het gehele etiket als het ware insluit, dus ook bij een per ongeluk teveel gebruikte hoeveelheid vloeistof, wordt het etiket niet nat.

Een voordeel ten opzichte van de Okki Nokki is dat de Watson’s een stuk minder rumoer maakt tijdens de platen was bezigheid. En de afmeting is een stuk kleiner. En gemaakt van aluminium. En een instelbare afzuigmogelijkheid.

De Watson’s is compleet en u kunt direct aan de slag: plaat opleggen, clamp neerleggen, knop vastzetten, vloeistof zelf opbrengen, met de borstel verdelen, zuigarm indraaien, afzuiger starten en de plaat vervolgens omkeren, waarna het proces zich herhaalt. De zuigkracht is instelbaar.

De standaard afzuigarm is voor standaard elpee’s, maar er zijn kortere armen verkrijgbaar voor singels en ep’s.

Prijs: € 495,—

Watsons platenwas machine onderdelen

 

 

lean Green Record Cleaning Machine

Lean Green Record Cleaning Machine

Zeer doeltreffend om met de hand een plaat schoon te krijgen. U sluit uw stofzuiger op de opening aan. Wordt geleverd inclusief een fles reinigingsmiddel en benodigde borstel om de vloeistof op de juiste manier te verdelen over de plaat.

Prijs € 199,–

okki-nokki-witokki-nokki-zwart

 De Okki Nokki platenwas-machine

De verkrijgbare kleuren zijn wit en zwart en verzending is mogelijk. De Okki Nokki is te upgraden met een stofkap € 59,– en verdere accessoires zijn direct bij ons te bestellen.

Prijs € 449,–

Draaitafel afstel mal AvidDraaitafel afstelmal

Universele afstelmal, gemaakt van een kunstof met spiegelende bovenkant. € 59,–

 

 

Draaitafel waterpasDraaitafel waterpas

Voor hen die de mooiste draaitafel gadgets willen hebben, is deze universeel te gebruiken waterpas het ultieme gereedschap om uw draaitafel horizontaal te stellen. U plaatst de waterpas op de spindel en leest dan duidelijk af of uw draatafel recht staat.

Prijs € 98,–

 

Toonarmkabels:

Jelco ‘high-end’ 1,25 meter RCA € 129,–
Jelco ‘high-end’ 1,25 meter XLR € 229,–
Gold Note Standard 1,25 meter RCA € 200,–
Ortofon 6NX-TSW1010R 1,25 meter van RCA naar RCA € 275,–
Nordost Blue Heaven 1,25 meter RCA of XLR € 379,–
Nordost Heimdall2 1,25 meter RCA of XLR € 599,–
Gold Note Plus 1,25 meter RCA of XLR € 450,–
Nordost Frey2 1,25 meter RCA of XLR € 789,–
Gold Note Extra 1,5 meter RCA of XLR € 2.099,–
Nordost Valhalla2 Reference 1,25 meter RCA of XLR € 4.399,–
Gold Note Il Magnifico 1,5 meter RCA of XLR € 6.990,–
Nordost Odin Supreme Reference 1,25 meter RCA of XLR € 9.149,–

Let op: de phonokabels van Gold Note hebben een ‘gold note’ phonoplug en die is anders van opbouw dan de standaard (SME) gemonteerde phono plug die de andere merken hanteren.