TRANSROTOR

het levende bewijs van kwaliteit

Jochen Räke’s Transrotor weet al ruim vier decennia lang analoog liefhebbers over de hele wereld te plezieren met schitterende en goed doordachte draaitafels. Op z’n eigen manier weten onze oosterburen heel goed, hoe uit ons zwarte goud, een geweldige klank gehaald kan worden. AUDIO21 kan alle modellen leveren, echter de hieronder afgebeelde modellen hebben onze voorkeur.
Transrotor zet inmiddels vele jaren de maatstaf voor schitterende ontwerpen en de afwerking van hun producten behoort tot de absolute wereldtop. Maar het is niet alleen het uiterlijk en afwerkingskwaliteit wat de klok slaat. In combinatie met de juiste toonarm en elementkeuze, zult u aangenaam verrast en blijvend onder de indruk zijn van de klank. De klank van elke Transrotor is het best te beschrijven als: schoon, soepel en dynamisch.

Het is erg belangrijk bij de keuze van een draaitafel, om zich goed te realiseren welke tafel wat klankmatige eigenschappen betreft, het best combineert in uw set; met uw speakers, versterker en akoestiek. ‘Zomaar’ een tafel ‘op de looks’ aanschaffen, raden we ook ten zeerste af!

Transrotor artusTransrotor Artus

Het referentie model van Transrotor heeft de naam ‘Artus’ gekregen. In dit topmodel draaitafel stopt men alles wat maar mogelijk is en alles wat men in de afgelopen 40 jaar ontwikkeld heeft.

Prijs: op aanvraag

.

.

 

Transrotor Zet3

Transrotor ZET3

Bewezen technieken en de beste materialen. Is de ZET1 dan niet goed? Jawel, maar indien u kiest, tast dan iets dieper in uw portemonee en neem de ZET3. Deze draaitafel kan later desgewenst met 2 armen uitgevoerd worden. 

De ZET3 heeft ten opzichte van de ZET1 een betere grondplaat. Deze bestaat uit een sandwich constructie van speciaal acryl en aluminium. Dit geeft nog betere controle over de ongewenste resonanties, vanwege de verschillende resonantie eigenschappen van de verschillende materialen en ten opzichte van elkaar. Klankmatig zet de ZET3 een stabieler klankbeeld neer, het klinkt rijker en schoner. Met meer ‘zwart’ tussen de uitvoerenden. Met een gewicht van 35 kilo, zowaar geen lichte jongen.
En als u dan toch geld aan het uitgeven bent, overweeg dan ook de optionele referentie voeding (€ 765,–), deze tafel verdient dit.

Prijs € 4.810,– (loopwerk compleet exclusief toonarm)
Prijs € 5.910,– (loopwerk compleet met Gold Note B5.1 toonarm)
Prijs € 6.910,– (loopwerk compleet met Gold Note B7 toonarm)
Prijs € 7.890,– (loopwerk compleet met Holborne Dual-pivot toonarm)
Prijs € 120,– Benodigd armboard
Prijs € 10.310,– (loopwerk compleet met Transrotor TRA9 toonarm)
Prijs €   877,–  (Upgrade separate M1 Reference motor aansturing met voeding). Bij aanschaf achteraf € 1.000,–

.

.

 

Transrotor dark star silver shadow

Transrotor Dark Star Silver Shadow

Eén van de nieuwste creaties van Transrotor heeft de prachtige naam meegekregen: Dark Star Silver Shadow. De gewichten onder het POM plateau, draaien mee. Dit zorgt zowel voor een afvoer van ongewenste resonanties alsook een betere gelijkloop. Geen lichtgewicht met z’n ruim 30 kilo.
De klank is zowel gloedvol als dynamisch, waarbij de klankbalans in het gehele spectrum erg stabiel en homogeen is. Ten opzichte van de ZET3 klinkt de Dark Star Silver Shadow een tikkeltje warmer; precies maar minder klinisch. Het is niet een groot verschil, maar een nuance.

Deze tafel is bij ons beluisterbaar. En inn één woord te omschrijven: SUPERTAFEL

Prijs € 4.000,– (loopwerk compleet)
Prijs € 5.190,– (loopwerk compleet met Gold Note B5.1 toonarm)
Prijs € 6.190,– (loopwerk compleet met Gold Note B7 toonarm)
Prijs € 120,– Benodigd armboard
Prijs € 8.900,– (loopwerk compleet met Transrotor TRA9)
Prijs € 648,– (Upgrade motor aansturing (Konstant Studio) met voeding).

.

.

 

Transrotor - Fat-Bob-S

Transrotor Fat Bob S TMD

Het meest bekende muzikale zwaargewicht van Transrotor heet ‘Fat Bob’. Mijn voorkeur gaat uit naar de ‘S’. Massa loopwerken behoren sinds jaar en dag tot de traditie van dit Duitse high-end merk. Deze nieuwe ‘S’ maakt gebruik van de jarenlange ervaringen, waarbij verschillende materialen, zowel in ‘wat u ziet’- en ‘niet ziet’ (lager), gebruikt worden. De klassieker onder de massa loopwerken. Het speciale profiel aan de onderzijde zit er niet voor niets, heeft ook weer te maken met de controle over de ongewenste resonanties. Iets minder gloedvol dan de ZET3.

Prijs € 3.965,– (loopwerk compleet incl armboard SME etc.)
Prijs € 5.065,– (loopwerk compleet met toonarm Gold Note B5.1). Andere combinaties zijn ook mogelijk.
Prijs €    648,– (Upgrade motoraansturing (Konstant Studio) met voeding).

.

.

Transrotor - Max

Transrotor Max

De laatste creatie van Transrotor, betreft een revolutie. Hoe gek het ook klinkt; een goede draaitafel maken die betaalbaar is en welke dient te voldoen aan de kwaliteitsnormen van Transrotor, is een schier onmogelijke taak. Toch blijkt de missie geslaagd, gezien de Transrotor Max.

Prijs € 2.800,– (loopwerk compleet exclusief toonarm)
€ 3.900,– (loopwerk compleet inclusief toonarm Gold Note B5.1)

.

.

Transrotor Konstant Studio

Transrotor Konstant Studio

Upgrade ten opzichte van de standaard voeding en elektronica. Een direct hoorbaar verschil.

Prijs € 648,–

.

.

Transrotor upgrade voeding reference

Transrotor Konstant M1 Reference

Upgrade voeding voor elke Transrotor draaitafel. In een paar woorden; het genereert meer rust, meer detail en meer dynamiek.

Prijs € 1.008,–