NORDOST en QRT

want u wilt toch niet van de wijs raken...

In de wirwar van kabelmerken en aanverwante artikelen, springen twee bedrijven eruit. Dat zijn Nordost en QRT. Nordost is de  maker van de enige echte Flatline® kabel. Vandaag de dag biedt Nordost meer dan veertig verschillende hoogwaardige kabelproducten aan. Alle kabels van Nordost worden vervaardigd met een hoge mate van constante nauwkeurigheid die in de kabelindustrie onovertroffen is.
Alle producten van Nordost hebben meetbare kenmerken zoals capaciteit, weerstand, inductie en snelheid die enorm superieur zijn aan andere kabels in de markt. De lijn “Leif’, bestaat uit interconnects en luidsprekerkabels en beschikken over geleiders van verzilverd 99,9999% Solid Core OFC koper met een FEP isolatie. Kenmerkend voor QRT is dat het positieve effect van hun producten altijd groter is dan bij hun collega’s.

LET OP; Wij geven een inruil garantie voor de bij ons gekochte Nordost kabels. Informeer naar de spelregels:

Sommigen onder u hebben een mening over Nordost, die gebaseerd is op de oude lijn kabels. Deze waren anders van kwaliteit en konden een enkele keer wel eens ‘harsh’ klinken. De huidige gehele lijn heeft dit niet. Je zou kunnen stellen dat een Nordost geen eigen klank heeft; klankloos is, maar een aantal eigenschappen heeft, die in toenemende mate hun positieve werk doen. Wat al erg goed is vanaf de White Lightning is de toename van energie, de duidelijker ruimtelijke weergave, een toename in ruimtelijke invulling en telkens de toename van de dynamische contrasten.

De meeste onderstaande Nordost kabels kunnen we uit voorraad leveren. Bestellen kan door het sturen van een email naar: contact@audio21.eu en verzending is altijd mogelijk.

 Nordost Blue Heaven

Nordost luidsprekerkabels

Nordost White Lightning set 3 meter € 539,–
Nordost Purple Flare set 3 meter € 759,–
Nordost Blue Heaven set 3 meter € 1.209,–
Nordost Red Dawn set 3 meter € 1.689,–
Nordost Heimdall2 set 3 meter € 2.949,–
Nordost Frey2 set 3 meter € 4.419,–
Nordost Tyr2 set 3 meter € 9.949,–
Nordost Valhalla-2 Reference set 3 meter € 18.799,–
Nordost Odin2 set 3 meter € 49.999,–

Let op: kortere- en langere lengtes zijn mogelijk tegen minder- en meer prijs.

 

Nordost-jumpers

Nordost luidspreker jumpers

Geef de verbindingsstukjes aan uw buurman en plaats deze ‘jumpers’ oftewel korte interlinks tussen de terminals. U zult versteld staan hoe eenvoudig het is om uw set op een hoger plan te tillen. Direct en met overtuiging hoorbaar. Grappig genoeg merkten we dat de winst in combinatie met Nordost speakerkabel nog duidelijker was. Deze ‘Bi-Wire Jumpers’ zijn gebaseerd op de micro mono-filament technologie, die zorgt voor een zeer veel betere fase- en tijdverloop van de verschillende units. Het resultaat is direct hoorbaar; meer diepte in het geluidsbeeld, een schonere weergave en een toename van dynamiek en kracht.

Het ultimum is dan de Referentie jumper. De techniek komt rechtstreeks uit de Odin serie.

Prijs € 199,– per set jumpers
Prijs € 799,– per set Reference jumpers

 

Nordost Red Dawn LS Leif Series Interlink

Nordost Interlinks / Interconnects

De interlinks van Nordost zijn relatief dun en soepel. Elke upgrading is direct hoorbaar en de connectoren zijn van een uitmuntende kwaliteit; ook na langdurig gebruik.

Nordost White Lightning set 1 meter € 269,–
Nordost Purple Flare set 1 meter € 379,–
Nordost Blue Heaven set 1 meter € 479,–
Nordost Red Dawn set 1 meter € 689,–
Nordost Heimdall2 set 1 meter € 1.199,–
Nordost Frey2 set 1 meter € 1.849,–
Nordost Tyr2 set 1 meter € 3.199,–
Nordost Valhalla-2  set 1 meter € 9.589,–
Nordost Odin-2  set 1 meter € 24.499,–

Let op: andere lengtes zijn mogelijk tegen minder/meer prijs.

 

Nordost digitale 75ohm interlink

Nordost Digitale Interlinks 75 Ohm en XLR 110 Ohm

Nordost Blue Heaven, digitale interlink 1 meter € 249,–
Nordost Heimdall2, digitale interlink 1 meter € 949,–
Nordost Tyr2, digitale interlink 1 meter € 1.929,–

Let op: langere lengtes zijn mogelijk tegen meerprijs.

Nordost power cord

Nordost Lichtnetkabels – Powercords

Afgeleid uit technologie die voor de ruimtevaartindustrie wordt ontwikkeld bereikt Nordost, met hun uniek gepatenteerde ontwerp en het gepatenteerde FEP (Fluorinated Ethylene Propylene), een prestatieniveau waarvan andere kabelbedrijven slechts kunnen dromen.

Nordost Blue Heaven lichtnetkabel 1,5 meter € 339,–
Nordost Red Dawn lichtnetkabel 1,5 meter € 569,–
Nordost Heimdall-2 lichtnetkabel 1 of 2 meter € 799,– of € 1.079,–
Nordost Frey2 lichtnetkabel 1 of 2 meter € 2.139,– of € 2.559,–
Nordost Tyr-2 lichtnetkabel 1  of 2 meter € 3.549,– of € 4.349,–
Nordost Valhalla-2 Reference lichtnetkabel 1 of meter € 6.249,– of € 7.499,–
Nordost Odin2 lichtnetkabel 1,25 meter € 16.899,–
Nordost figure-8 lichtnetkabel Purple Flare 1,5 meter € 239,–

Let op: langere lengtes zijn mogelijk tegen meerprijs.

Nordost toonarm kabel

Nordost toonarmkabels

Nordost Blue Heaven+ phonokabel 1,25 meter recht/90° aansluiting € 729,–
Nordost Heimdall2+ phonokabel 1,25 meter recht/90° aansluiting € 979,–
Nordost Frey2+ phonokabel 1,25 meter recht/90° aansluiting € 1.699,–
Nordost Tyr2+ phonokabel 1.25 meter recht/90° aansluiting € 3.299
Nordost Valhalla2 Reference phonokabel 1,25 meter recht/90° aansluiting € 5.999,–

.

.

Tuning en set-up CD

Een zeer handig hulpmiddel om een aantal dingen te kunnen checken in uw huissituatie. Onder andere fasegedrag, plaatsing luidsprekers, roze ruis, testtonen, lage frequentie tonen, etc.
In elke set en in elke ruimte, gebruik ik deze test cd al zeer vele jaren om tot een uitmuntend resultaat te komen van elke hifi set.

Prijs € 40,– exclusief verzending

 

 

QRT stroomproducten om uw hifi set op een (veel) hoger plan te zetten:

 

QRT QV2 AC harmoniser

De QV2 stekker stopt u hetzij in het overgebleven stopcontact ‘in de muur’ of in de overgebleven stopcontacten van uw stekkerblok.
De naam van de QV2 zegt u denk ik al voldoende wat het doet, maar het belangrijkste is het resultaat. U merkt dat de stiltes in de muziek, stiller worden en alsof er minder ruis te bespeuren is. Tegelijkertijd merkt u een dieper beeld en een duidelijker omlijnde 3 dimensionaliteit. In feite kom je nog dichter bij het oorspronkelijk signaal.
Het voordeel van meerdere QV2’s te gebruiken is dat het positieve resultaat cumulatief is.

Prijs QV2 € 409,–
Prijs QK1 € 299,–

 

 

QRT QKore

De QKore vervangt de aarde van uw hifi systeem en genereert een zogenaamde ‘aarde-afvoer’. U verbindt een van de modellen aan de aarde uitgang van uw stekkerblok; of aan de RCA uitgang van een/enkele component(en) of aan beide. En u weet niet wat u hoort!

Het is een parallel aardings apparaat, die een kunstmatige ‘schone’ aarde voor hifi audio systemen biedt. Sluit deze aan; liefst op de separate aarde uitgang van uw stekkerblok en ‘floeps’, de weergave wordt schoner, natuurlijker, ontspannender, dynamischer, krachtiger; onmiddellijke toename van de dynamische contrasten en de QKore laat dan horen hoe goed uw systeem is; of eindelijk kan zijn. Het is opvallend hoeveel echter en natuurlijker de weergave wordt; het ‘hifi’ gevoel verdwijnt en meer dan ooit bent u dichter bij de oorsprong van de kwaliteit van uw set. De muzikanten hebben er meer zin in gekregen en zijn onderscheidend aanwezig. Maar ook meer dan ooit bent u bij de oorsprong van de muziek en de opname.

Het klinkt de sceptici onder u waarschijnlijk als het zoveelste ‘bla-bla-bla’ verhaal, maar ik zou zo zeggen; kom gewoon luisteren en formuleer dan pas uw mening.

Om het moeilijk te maken zijn er drie modellen:

QKore 1 alleen voor aansluiting op de aarde zo dicht mogelijk bij de voeding; het stekkerblok dus. De stekkerblokken van QRT hebben deze aarde-uitgang en de stekkerblokken van EAT ook vanaf de ‘+’ modellen. Maar ook zeer veel andere merken stekkerblokken hebben deze mogelijkheid. Er wordt 1 stuk QWire bijgeleverd.

QKore 3 heeft drie uitgangen en deze worden aangesloten op de RCA uitgangen van een aantal componenten in uw set. Dit indien uw stekkerblok geen separate aarde-ingang heeft. Er wordt 1 stuk QWire bijgeleverd.

QKore 6 heeft alles; dus zowel een uitgang naar het stekkerblok, twee uitgangen voor monoblokken en drie uitgangen naar de componenten.

Elke unit wordt voorzien van een speciale QKore kabel. Niet zomaar ‘een kabeltje’ dus. De kabel is mechanisch afgestemd en bezit een verzilverde OFC solide kerngeleider. Deze QKore-Wire kan worden geleverd met de volgende aansluitingen: RCA, spade, banaan, XLR en BNC. Er worden 2 stuks QWire bijgeleverd.

Prijs € 3.149,–  QKore 1 inclusief 1 QKore wire
Prijs € 4.339,–  QKore 3 inclusief 1 QKore wire
Prijs € 6.299,–  QKore 6 inclusief 2 QKore wires
Prijs € 479,– – € 659,–  QKore wire 2 meter

 

Nordost Sort Kone ontkoppelaar van hifi apparatuur

Nordost Sort Kone ontkoppelaar

Eén van de dingen om het optimale uit uw apparatuur te krijgen, is het ontkoppelen van uw versterker, cd speler, voorversterker, eindversterker, etc. De Sort Kones van Nordost hebben een lange reputatie die in elke kwaliteit tot een positief effect leiden. Ze zijn verkrijgbaar in 4 kwaliteiten:
Aluminium/staal,  aluminium/ceramique, bronze/ceramique en titanium/ceramique. Ze zijn tevens geschikt voor zware versterkers.

GEBRUIKSINSTRUCTIES: KLIK HIER

Prijs: € 109,– per stuk, aluminium/ceramique
Prijs: € 189,– per stuk, bronze/ceramique
Prijs: € 479,– per stuk, titanium/ceramique

                                 

Nordost Sort Lift

Oké, het lijkt soms wat overdreven, maar een echt goede set laat horen dat als u uw luidsprekerkabels op deze ultieme Nordost Sort Lift zet, het geluid beter wordt. Een schonere weergave; meer ‘lucht’ om de instrumenten en dynamischer.

Prijs: € 739,– per 2 stuks

 

sortkone fut accessories

Nordost Sort Füt

De ultieme ontkoppeling van uw luidsprekers. De Sort Füt is een 4-delige constructie en zorgt voor een directe aarde zodat de energie kan ontsnappen uit de electronica zonder dat dit ongewenste vibraties met zich meebrengt. Zo kan het systeem het hoogst mogelijke in dynamiek bereiken waar het toe in staat is. Het is speciaal gebouwd om de prestatie van uw hifi-systeem te verhogen en de standaard spikes en stabilisatoren die geleverd worden met de luidsprekers en hifi-meubels te verbeteren.

Energie is een onvermijdelijk bij-product wanneer een component in gebruik is, wat vibraties genereert welke een groot effect op het geproduceerde geluid kan hebben. De gepatenteerde Sort Füt  elimineert deze ongewenste vibraties. De Sort Füt is per stuk verkrijgbaar maar ook in een zgn. Premium Package welke alle tools en instrument instructies bevat die nodig zijn om welk systeem dan ook met gemak, en nog belangrijker: met precisie, ‘Sorted’ te krijgen.

De hybride constructie van de Sort Füt is van aluminium en brons. Hij is op een speciale manier gevormd om de effecten van vibraties te minimaliseren. De 3 keramische ballen zorgen ervoor dat de contactpunten geminimaliseerd worden en tegelijkertijd geven deze stabiliteit aan de componenten waaronder de Sort Füt is geplaatst.

De Premium Package bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 4 Sort Füt units
  • gereedschap om de units op de juiste manier af te stellen onder de componenten
  • laser waterpas systeem voor precisie installatie
  • 8 mm, 6 mm en 1/4-20 bedrade adapters (voor bevestiging onder de luidspreker en/of meubel)

Afwijkende adapters, tot 14 mm, zijn ook leverbaar. Indien meer hoogte nodig is dan kan Nordost ook vervangende schroefdraadknoppen leveren, kijk hier voor een overzicht in PDF.

Prijs € 350,– per stuk

NORDOST en QRT – PRIJSLIJST