PLATEN WASMACHINE

een nieuwe lente, een nieuw geluid

Om uw geliefde vinyl schoon te maken, hebben wij een drietal mogelijkheden. De overbekende Okki Nokki, de Watson’s en als laatste de eenvoudige maar doeltreffende Lean Green Record Cleaning Machine.

okki-nokki-witokki-nokki-zwart

 Okki Nokki platenwasmachine

De Okki Nokki is een naam die qua betekenis nog het dichtst in de buurt komt van de Engelse uitdrukking ‘thumbs up’, hetgeen zoveel betekent als ‘alles goed’. Een prima werkend apparaat om uw waardevolle zwarte schijven; vinyl; langspeelplaten op de juiste manier schoon te maken en te houden.
Op eenvoudige wijze en na onze uitleg, zorgt u ervoor dat een plaat voortaan schoner klinkt door de afwezigheid van stof en er dimensies bij gekomen zijn. De ruimtelijke afbeelding is als nooit tevoren; het hoog, midden en laag krijgen eigenschappen die sinds de persing verloren waren gegaan. ‘Helaas’ zult u uw collectie opnieuw moeten ontdekken, na reiniging met de Okki Nokki.

De verkrijgbare kleuren zijn wit en zwart. Verzending is mogelijk. De Okki Nokki is te upgraden met een stofkap en verdere accessoires zijn direct bij ons te bestellen.

Prijs € 449,–

.

.

Platenwasmachine Watson

Watson’s platenwasmachine

De inmiddels op 1 na beroemdste platenwasmachine is de Watson’s Record Cleaning Machine. Natuurlijk; er zijn (veel) duurdere fancy platenwas machines, maar die doen in wezen hun werk niet beter.

De Watson’s is praktisch en nuchter. De behuizing is van aluminium en de afmetingen bescheiden 30 x 18 x 24 cm (BxDxH). Smaller dus dan een elpee en dat heeft een paar praktische voordelen. Het commentaar op de bekendste machine Okki Nokki, is dat deze nogal wat geluid produceert en de Watson’s is dus een stuk stiller. Verder is het zo dat de klem het gehele etiket als het ware insluit, dus ook bij een per ongeluk teveel gebruikte hoeveelheid vloeistof, wordt het etiket niet nat.

Een voordeel ten opzichte van de Okki Nokki is dat de Watson’s een stuk minder rumoer maakt tijdens de platenwas-bezigheid. En de afmeting is een stuk kleiner. En gemaakt van aluminium. En een instelbare afzuigmogelijkheid.

De Watson’s is compleet en u kunt direct aan de slag: plaat opleggen, clamp neerleggen, knop vastzetten, vloeistof zelf opbrengen, met de borstel verdelen, zuigarm indraaien, afzuiger starten en de plaat vervolgens omkeren, waarna het proces zich herhaalt. De zuigkracht is instelbaar.

De standaard afzuigarm is voor standaard elpee’s, maar er zijn kortere armen verkrijgbaar voor singels en ep’s.

Prijs: € 495,— (inclusief borstel, flacon schoonmaakvloeistof)

Watsons platenwas machine onderdelen

.

.

lean Green Record Cleaning Machine

Lean Green Record Cleaning Machine

Zeer doeltreffend om met de hand een plaat schoon te krijgen. U sluit uw stofzuiger op de opening aan. Wordt geleverd inclusief een fles reinigingsmiddel en benodigde fijnharige borstel om de vloeistof op de juiste manier te kunnen verdelen. Een erg functioneel en nuchter werkend apparaat.

Prijs € 199,–