PLATEN WASMACHINE

een nieuwe lente, een nieuw geluid

Om uw geliefde vinyl schoon te maken, hebben wij een tweetal mogelijkheden. De geliefde Watson’s en de fameuze ultrasoon Degritter.

Platenwasmachine Watson

Watson’s platenwasmachine (uit voorraad leverbaar)

De inmiddels op 1 na beroemdste platenwasmachine is de Watson’s Record Cleaning Machine. Natuurlijk; er zijn (veel) duurdere vergelijkbare fancy hand – platenwasmachines, maar die doen in wezen hun werk niet beter.

De Watson’s is praktisch en nuchter. De behuizing is van aluminium en de afmetingen bescheiden 30 x 18 x 24 cm (BxDxH). Smaller dus dan een elpee en dat heeft een paar praktische voordelen. Het commentaar op de bekendste machine Okki Nokki, is dat deze nogal wat geluid produceert en de Watson’s is dus een stuk stiller. Verder is het zo dat de klem het gehele etiket als het ware insluit, dus ook bij een per ongeluk teveel gebruikte hoeveelheid vloeistof, wordt het etiket niet nat.

Een voordeel ten opzichte van de Okki Nokki is dat de Watson’s een stuk minder rumoer maakt tijdens de platenwas-bezigheid. En de afmeting is een stuk kleiner. En gemaakt van aluminium. En een instelbare afzuigmogelijkheid.

De Watson’s is compleet en u kunt direct aan de slag: plaat opleggen, clamp neerleggen, knop vastzetten, vloeistof zelf opbrengen, met de borstel verdelen, zuigarm indraaien, afzuiger starten en de plaat vervolgens omkeren, waarna het proces zich herhaalt. De zuigkracht is instelbaar. De ruimtelijke afbeelding is als nooit tevoren; het hoog, midden en laag krijgen eigenschappen die sinds de persing verloren waren gegaan

De standaard afzuigarm is voor standaard elpee’s, maar er zijn kortere armen verkrijgbaar voor singels en ep’s.

Prijs: € 549,— (inclusief borstel, flacon schoonmaakvloeistof)

.

.

Degritter mkII ultrasoon platenwasser (uit voorraad leverbaar)

De ultrasoon platenwasser van Degritter is naar onze overtuiging één van de beste van de wereld. En wellicht de meest gebruikersvriendelijke.

De kern van het ultrasoon reinigen is dat er een groot aantal microscopisch kleine belletjes in het bad gecreëerd worden. Dit middels hoogfrequente drukgolven die door het water bewegen. Bij elke cyclus worden deze belletjes gevormd en een soort ‘samengeknepen’, waarbij minuscule sterke waterstraaltjes vrijkomen. Door al deze gecombineerde effecten worden uw geliefde elpee’s tot microscopisch niveau gereinigd. De Degritter heeft vier ultrasone ’transducers’ in het ultrasone bad. En de bijzondere ‘sweep’ functie is iets voor u om te ontdekken. Maar zoals altijd zeg ik: RTFM (lees de gebruiksaanwijziging)

Het wonderlijke machien wordt geleverd met een actieve filteroplossing, wat betekent dat de kleine ongewenste deeltjes en alle vuil uit het water wordt verwijderd tijdens het schoonmaakproces. Het water wordt gecirculeerd en de filteroplossing wordt hierdoor schoongemaakt. Het filter welke u aan de zijkant van de machine kunt bereiken bevat een vervangbaar schuimfilter. Het buitenste deel van het filter is uit te spoelen.

De sensoren van de Degritter bewaken constant de situatie tijdens het wasproces. U wordt gewaarschuwd wanneer er onverhoopt een storing zou optreden.

Na het wassen droogt de Degritter de elpee’s automatisch. U hoeft feitelijk niets anders te doen dan te genieten van uw kostelijke glas rood. Om u tijdens dat genot niet teveel te storen, kunt u uit 20 verschillende ventilatorstanden kiezen. Wanneer u opteert voor een lage instelling, zult u de droog-ventilatoren nauwelijks horen, maar het neemt dan wat meer tijd. Maar dat is logisch. Wellicht voldoende extra tijd om uw kostelijke glas nogmaals bij te vullen.

Wij hebben altijd een zwart en grijs exemplaar op voorraad en desgewenst kunnen wij deze naar u opsturen.

Prijs € 2.890,– (zilvergrijs of zwart)
Prijs € 28,– 100ml schoonmaakvloeistof
Prijs € 22,– Filter pack 5 stuks
Prijs € 60,– 7 inch of 10 inch adapter

.