DAVONE LUIDSPREKERS

Deens vakmanschap is meesterschap

De luidsprekers van DAVONE uit Denemarken, voldoen precies aan datgene wat men verwacht: Deens design en een méér dan uitstekend geluid. De achtergrond van Paul Schenkel is een fysicus en natuurkundige, wie zich gespecialiseerd heeft in aëronautica en akoestiek.
De achtergrond van de ontwerper is dus technisch, maar de weergave geenszins. Een heerlijke melange van retro, tijdloos èn modern design. De vormen lijken wel geboetseerd, maar bestaan uit een multi-laags beukenhout, deskundig afgewerkt met een fineer. Telkens handgemaakt in Denemarken. Hoewel het rendement niet extreem hoog is, zijn de Davone luidsprekers altijd makkelijk aan te sturen met een buizenversterker; maar voorkeur voor buizen, hybride of solid state is er eigenlijk niet. Maar let op; kwaliteit van versterking wordt op prijs gesteld.

Davone Solo

Hoewel de vloeiende lijnen anders doen vermoeden, merken we telkens dat de te verplaatsen 30 kilogram per stuk, verbaasde blikken veroorzaakt. Ook is 1.10 meter hoger dan de foto’s doen vermoeden. Deze sculpturen zijn veel méér dan alleen sculpturen; ze maken werkelijk muziek. Ze weten een innemend, groots beeld neer te zetten, waarbij de woorden ‘precisie’, ‘innemend’ en ‘vergevingsgezind’ in me opborrelden. Kom eens luisteren en verbaas uzelf.
Een paar wetenswaardigheden: rendement 89 dB, gewicht 30 kilogram.

Prijs € 6.500,– per paar

.

.

Davone Twist

De Davone Twist is er in twee varianten, de Davone Twist Classic en de Davone Twist Select. Het verschil is dat er bij de ‘Classic’ altijd een zwart rooster is en bj de ‘Select’ zijn de units altijd zichtbaar. Elegant gebogen lijnen, bij deze schoonheden uit het noorden.
Een paar wetenswaardigheden: rendement 88 dB, gewicht 18 kilogram.

Prijs € 3.400,– per paar ‘Classic’
Prijs € 3.910,– per paar ‘Select’

.

.

Davone Studio

De monitor luidspreker van Davone is de Studio. Een speaker als deze, maag niet een ‘boekenplank’ heten, daar zijn ze natuurlijk veel te mooi voor. De woofer is een 7 inch versie is en de tweeter van het anodised aluminium. Verrassend elke keer, dat het laag uit dit kleine wondertje zo compleet is.
De bijbehorende metalen stands zijn zwaar, waardoor er een stevig fundament is. Een Studio op een stand weegt totaal zo’n 10 kilo per stuk. Daar houdt Mark van; stevig fundament. De optioneel verkrijgbare stand is 64 centimeter hoog.
Een paar wetenswaardigheden: rendement 88 dB, gewicht 10 kilogram.

Prijs € 2.400,– per paar
Prijs €    800,– 2 stands
Prijs € 4.400,– per paar DSP

.

.

Davone Moxie

De kleinste vloerstaander uit onze luidspreker collectie is de Moxie van Davone. Slechts 80 centimeter hoog en desondanks een uitblinker in z’n soort, wanneer het over helderheid en schoonheid van klank gaat. De baspoort bevindt zich aan de voorzijde en maakt een plaatsing tegen de muur mogelijk. Aansturing door elke versterker blijkt in de praktijk moeiteloos te verwezenlijken en zowel voor het oog als voor het oor; een muzikale streling.

Prijs € 2.300,– per paar

.

.

Davone Ray

Hebben we het over een vloerstaander of een monitor luidspreker? Ach, wat doet het ertoe, de Ray is gewoon bijzonder bijzonder! Ook weer vrij makkelijk aan te sturen vanwege het rendement van 89dB. De hoogte bedraagt 74 centimeter, niet zo makkelijk te zien op een foto en vergist u zich niet, de Ray is veel méér een high-end design luidspreker dan het soms doet vermoeden. Met poot en al 26 kilogram.

Prijs € 5.900,–