GOLD NOTE VERSTERKERS

wanneer je denkt alles gehad te hebben, groeit er toch weer een bloem

Gold Note is een fabrikant welke we in de eerste plaats kennen vanwege de fantastische draaitafels, toonarmen en pickup elementen. Echter is hun pakket aanzienlijk groter; wat dacht u van luidsprekers, DAC’s, phonoversterkers, voorversterkers, eindversterkers en all-in-one’s. Even voorstellen, het team van Gold Note:

 

Gold Note IS-1000

De IS-1000 is een all-in-one. Een versterker, een phonoversterker, een DAC en een streamer. Gezamenlijk in een prachtig geboetseerd omhulsel. De kennis van 20 jaar onderzoek zit verwerkt in dit wonderlijke machien. Een volledig en zeer krachtige geïntegreerde versterker, welke is afgeleid van de topproducten uit de versterkerlijn.

Wanneer ik deze versterker klankmatig moet beschrijven, is dat het eigenlijk geen typerend karakter heeft. Neutraal en met een ziel, u wordt niet ‘afgeleid’ door een klank van het apparaat zelf.

Het vermogen bedraagt 125 Watt bij 8 Ohm en 250 Watt bij 4 Ohm. Deze alleskunner weegt bijna 20 kilogram en de afmetingen zijn 43 (b) x 14 (h) x 37 (d) cm. Er zijn 3 analoge ingangen, waarvan 2 maal RCA en 1 maal XLR.

De ingebouwde phonoversterker is technisch direct afgeleid van de Gold Note PH-10.

Een paar bijzonderheden, die het veelzijdige apparaat nog veelzijdiger maken; er is een mogelijkheid om de dempingsfactor aan uw wens aan te passen. De twee gekozen waardes zijn 250 en 25. In de laatste stand gedraagt de IS-1000 zich iets meer als een buizenversterker. Het volume is per kanaal in te stellen. Het display kunt u uitschakelen. Het volume is ook te zien in het display, op een formaat dat minder goed zienden, zoals ondergetekende, direct kan zien wat een stand is. Tevens is er een booster in te schakelen en deze werkt in praktijk een beetje, zoals u vroeger een ‘loudjess’ knop op uw versterker had. In de stand ‘off’ wordt deze functie geheel ge-bypassed. En wel erg fijn; een afstandbediening, waarbij bijna elk knopje een functie heeft.

Wat betreft het digitale gedeelte: 6 digitale ingangen, de gebruikte streaming services zijn Tidal, Qobuz, Roon, Spotify, Deezer en V-Tuner. De audioformaten die deze machine aankan zijn AIFF, WAV, FLAC, WmA, WAX, ASX, MPEG-4, MP3, DSD 64. Te bedienen via een App (Android en iOS), Airplay & Roon gereed, UPnP & DLNA ondersteund. De DAC is de BurrBrown PCM1796 en bij de ‘DAC de Luxe de BurrBrown PCM1792A.

De IS-1000 is (later) nog te upgraden met de separate voeding PSU-1000. Ook geschikt gemaakt middels een RCA ‘fixed’ om actieve luidsprekers aan te kunnen sturen. Een in te stellen dempingsfactor maakt het mogelijk om uw smaak en wensen te combineren met uw luidsprekers.

Kortom; ongelofelijk goed.

Verder informatie op de website van de fabrikant: KLIK HIER
Prijs € 4.790,–Geïntegreerde versterker met streamer/Dac
Prijs IS-1000 ‘De Luxe’ € 5.690,– Geïntegreerde versterker met streamer/Dac de Luxe en phonoversterker

.

.

Gold Note PA-10

De recente toevoeging bij de versterkers is de PA-10. Normaal zouden we zeggen: ‘klein maar fijn’, maar bij dit mirakel hebben we het over: ‘klein maar krachtg’.

De PA-10 is te gebruiken als stereo eindversterker of als monoblok. Dus u zou kunnen beginnen met 1 stuks, welke u in stereo gebruikt. Later kunt u een tweede exemplaar aanschaffen en dan beide exemplaren in mono schakelen. De gebruikte technologie van de PA-10 gedraagt zich als een klasse A versterker. 75 Watt aan 8 Ohm en 150 Watt aan 4 Ohm. En in mono geschakeld een respectabele 300 Watt aan 8 Ohm en 600 Watt aan 4 Ohm. Een fraai staaltje meedenken van de Italiaanse bouwer is dat de dempingsfactor is in te stellen. Daarbij kan het uw smaak en/of luidsprekermatch zijn welke waarde u kiest.

Ook praktisch; de unit schakelt zelf op stand-by als het geen audiosignaal meer ontvangt. De PA-10 heeft RCA en XLR ingangen, waardoor het een erg veelzijdig apparaat blijkt.

Prijs € 1.790,– (zwart, zilver, goud)

.

.

 

Gold Note P-1000 ‘De Luxe’

De Gold NOte P-1000 ‘De Luxe’ is een state-of-the-art klasse A voorversterker met 5 XLR en 5 RCA ingangen (en optioneel een DAC). Zeer geschikt ook voor oudere mono opnames, want de versterker is te schakelen in ‘Stereo’ en ‘Mono’. Gold Note maakt er altijd iets specialers van dan de collega’s, een ‘Booster’ is in te schakelen, wanneer de speaker (of U) dit vraagt.
Optioneel zijn er upgrades te maken met separate voedingen: de TUBE-1006/1012 en de PSU-1000/1250. Toekomstige updates ter verbeteringen zijn te doen middels een usb ingang.

Afmetingen: 43 x 13 x 38 (h), het gewicht bedraagt 11 kilo. Frequentiebereik van 2 Herz – 200 kHerz, verbruik 30 Watt

Lees een test, KLIK HIER

Prijs € 8.100,–

.

.

Gold Note PA-1175 mkII

De Gold Note PA-1175 mk2 is de meest recente versie van een internationaal zéér hoog gewaardeerde stereo eindversterker. Hoeveel Watt’s heeft u nodig; de PA-1175 mkII levert bij 8 Ohm een respectabele 200 Watt. Bijzonder is de in te stellen dempingsfactor, waardoor er altijd een match te maken is met uw luidsprekers.
Zonder moeite is de PA-1175 mkII om te bruggen om te fungeren als mono eindversterker, dan verleent ze 520 Watt.

Lees een test, KLIK HIER

Prijs € 7.590,– (zwart, zilver of goud)

.

.

Gold Note PSU

€ 3.790,– PSU 1000 upgrade voeding. Kleuren zwart / zilver / goud
€ 5.990,– PSU1250 upgrade voeding. Kleuren zwart / zilver / goud
€ 6.390,– Tube 1012 (12 buizen)