GOLD NOTE VERSTERKERS

wanneer je denkt alles gehad te hebben, groeit er toch weer een bloem

Gold Note is een fabrikant welke we in de eerste plaats kennen vanwege de fantastische draaitafels, toonarmen en pickup elementen. Echter is hun pakket aanzienlijk groter; wat dacht u van luidsprekers, DAC’s, phonoversterkers, voorversterkers, eindversterkers en all-in-one’s.

 

 

Gold Note IS-1000

De IS-1000 is een all-in-one. Een versterker, een phonoversterker, een DAC en een streamer. Gezamenlijk in een prachtig geboetseerd omhulsel. De kennis van 20 jaar onderzoek zit verwerkt in dit wonderlijke machien. Een volledig en zeer krachtige geïntegreerde versterker, welke is afgeleid van de topproducten uit de versterkerlijn.

Wanneer ik deze versterker klankmatig moet beschrijven, is dat het eigenlijk geen typerend karakter heeft. Neutraal en met een ziel, u wordt niet ‘afgeleid’ door een klank van het apparaat zelf.

Het vermogen bedraagt 125 Watt bij 8 Ohm en 250 Watt bij 4 Ohm. Deze alleskunner weegt bijna 20 kilogram en de afmetingen zijn 43 (b) x 14 (h) x 37 (d) cm. Er zijn 3 analoge ingangen, waarvan 2 maal RCA en 1 maal XLR.

De ingebouwde phonoversterker is technisch direct afgeleid van de Gold Note PH-10.

Een paar bijzonderheden, die het veelzijdige apparaat nog veelzijdiger maken; er is een mogelijkheid om de dempingsfactor aan uw wens aan te passen. De twee gekozen waardes zijn 250 en 25. In de laatste stand gedraagt de IS-1000 zich iets meer als een buizenversterker. Het volume is per kanaal in te stellen. Het display kunt u uitschakelen. Het volume is ook te zien in het display, op een formaat dat minder goed zienden, zoals ondergetekende, direct kan zien wat een stand is. Tevens is er een booster in te schakelen en deze werkt in praktijk een beetje, zoals u vroeger een ‘loudjess’ knop op uw versterker had. In de stand ‘off’ wordt deze functie geheel ge-bypassed. En wel erg fijn; een afstandbediening, waarbij bijna elk knopje een functie heeft.

Wat betreft het digitale gedeelte: 6 digitale ingangen, de gebruikte streaming services zijn Tidal, Qobuz, Spotity, Deezer en V-Tuner. De audioformaten die deze machine aankan zijn AIFF, WAV, FLAC, WmA, WAX, ASX, MPEG-4, MP3, DSD 64. Te bedienen via een App (Android en iOS), Airplay & Roon gereed, UPnP & DLNA ondersteund. De DAC is de BurrBrown PCM1796, PCM192A.

De IS-1000 is (later) nog te upgraden met de separate voeding PSU-1000. Ook geschikt gemaakt middels een RCA ‘fixed’ om actieve luidsprekers aan te kunnen sturen. Een in te stellen dempingsfactor maakt het mogelijk om uw smaak en wensen te combineren met uw luidsprekers.

Kortom; ongelofelijk goed.

Verder informatie op de website van de fabrikant: KLIK HIER

Prijs € 4.950,– (zwart of zilver)