GOLD NOTE

zingt als een nachtegaal

Het Italiaanse high-end audiomerk Gold Note, maakt sinds jaar en dag draaitafels; ontworpen vanuit het hart, door hoofdontwerper Maurizio Aterini. Gezeteld in Montespertoli vlakbij Florence.
Een platenspeler van Gold Note is wellicht voor hen die geen zin hebben om ongerust te geraken of de juiste keuze is gemaakt. ‘Gewoon’ iets moois in uw luisterkamer willen, wat zéér goed speelt. En van Italiaanse afkomst is niet iets waarvoor we ons hoeven te schamen. De klank is energetisch, snel, dynamisch en erg ruimtelijk.

Als grootste Gold Note dealer van de Benelux, kunnen wij elk onderdeel leveren. Mail naar: contact@audio21.eu

.

.

.

Gold Note Valore 425 Plus

De Valore 425 Plus is een complete draaitafel en ondanks de relatief bescheiden prijs, toch serieus high-end. Compleet met de B5 toonarm, die direct afgeleid is van de B5.1 en beschermkap, waarbij u alleen nog een keus hoeft te maken, met welk element u wilt gaan genieten en uiteraard hebben we een aantal suggesties. Die suggesties hangen van een aantal factoren af; de rest van uw set, de akoestiek van uw luisterruimte en uw smaak.

Verreweg de meeste draaitafels in deze prijsklasse of lager, hoor je in de verte al aankomen; alsof ze willen gaan opstijgen. Nee, de Valore 425 Plus is juist heel erg stil. Zoals het hoort.

De weergave van deze minimalistische platenspeler laat zich het best omschrijven als vloeiend, zeer open en lekker ritmisch. Ja, deze tafel heeft er altijd zin in en weet u in beweging te krijgen. Wanneer je een Gold Note Valore 425plus vergelijkt met tafels die er optisch en prijsmatig ‘gelijk’ uitzien, dan wint de Valore 425plus het altijd. Een veel neutraler klankbeeld, dynamischer, ritmischer en veel ruimtelijker. Het fijne voor mij als draaitafelliefhebber èn draaitafelpaleis, is dat ik in de loop van de afgelopen 10 jaren alles met alles heb kunnen vergelijken. Dat gaf en geeft ons een grote voorsprong in luisterervaring en kennis.

Verkrijgbaar in mat gelakt wit, zwart en doorzichtig acryl. Daarnaast in diverse leder kleuren, rood, wit, beide, zwart (meerprijs). De gebruikte toonarm is een middengewicht, waardoor vele elementen toepasbaar zijn. Hieronder enkele voorstellen van te gebruiken MM elementen, maar uiteraard zijn sommige MC elementen ook mogelijk in deze veelzijdige draaitafel.

Prijs € 1.790,– afwerking: mat zwart (loopwerk inclusief toonarm)
(Uit voorraad leverbaar, met ronde voeten)
Prijs € 1.990,– afwerking: walnoot, doorzichtig acryl (loopwerk inclusief toonarm)
(Uit voorraad leverbaar, met ronde voeten)
Prijs € 1.990,– Afwerking bladzilver 975. (loopwerk inclusief toonarm)
Prijs € 0,– Ronde voeten (in hoogte instelbaar) in plaats van de ‘hoek’ voeten.

.

.

Gold Note Pianosa

Onlangs toegevoegd aan het uitgebreide pakket bijzondere topdraaitafels van Gold Note is het model ‘Pianosa’. Deze wordt opnieuw standaard voorzien van de toonarm B5.1.
Het verschil met de hieronder getoonde Giglio is dat de topplaat matzwart mdf is in plaats van het zwarte acryl en een iets minder geavanceerd lager en motor.

Prijs € 3.290,– afwerking zwart/zwart, zwart/walnoot, loopwerk inclusief toonarm
(Uit voorraad leverbaar, kleur zwart)

.

.

Goldnote Giglio hout

Golnote Giglio

Gold Note Giglio

De vorm volgde op de functie, bij het zoeken naar het ultieme loopwerk. En het mag mooi zijn; per slot van rekening blijven het Italianen; het designland bij uitstek. De kwaliteit van elke draaitafel begint bij het loopwerk. Nee, zowel de Giglio en de Mediterraneo zijn geen ‘hardboard’ stuk hout met wat gaten en ‘afgeplakt’ met een laag aluminium. Eddy Driesen van Pluto audio zou z’n afschuw hierover uitspreken. Nee, de materiaalkeuzes bij een Gold Note Giglio en Mediterraneo zijn zorgvuldig geselecteerd. Daarom geen ‘old-fashioned groovy sound’; nee, realistisch van klank, super dynamisch en ruimtelijkheid; om maar enkele eigenschappen te benoemen. 
En natuurlijk; de puristen willen absoluut geen vaste beschermkap en daar ben ik het wel mee eens. De ‘maar’ bij Gold Note is echter dat de constructie dusdanig uitgekiend is, dat de rumble waarde alsnog op -80 dB is en dat is een waarde die eigenlijk aangeeft dat een meer dan uitstekende waarde ook mogelijk is met een kap. Dus sorry purist; het is niet anders.
Er zijn verschillende variaties mogelijk: zwart/wit, zwart/zwart, zwart/walnoot. En daarbij kan gekozen worden uit metaaldelen in zwart aluminium of grijs aluminium.
De Giglio is gemaakt van 2 massieve plinten (3 mm RVS op 20 mm acryl) die op een gegolfd houten platform rusten. Dit is exclusief Italiaans handwerk, uitgevoerd door de beste vakmannen en vakvrouwen. Het walnoot hout wat men gebruikt, heeft een behandeling ondergaan die 8 jaar in beslag heeft genomen en is geoptimaliseerd voor het in dienst staan van de Giglio. Het uiteindelijke doel is om de ongewenste resonanties gecontroleerd te laten afvloeien.
De combinatie met de toonarm B5.1 is zeer goed, mocht u ervoor gaan om ook de laatste definities van uw elpee’s te willen horen, is de upgrade naar de B7 ceramic toonarm te overwegen.

Prijs € 4.990,– walnoot. Loopwerk inclusief toonarm B5.1
(Uit voorraad leverbaar)
Prijs € 6.090,– zwart / walnoot. Loopwerk inclusief toonarm B7 Ceramic
.

.

Gold Note Mediterraneo zwart walnoot

Gold Note Mediterraneo met stofkap

Gold Note Mediterraneo

Het kan allemaal nog beter, ten opzichte van de Giglio. Wow & Flutter cijfers beter, een zwaarder plateau, een lager wat hiertegen bestand is, dikkere plateaus, etc. In een erg goede- tot top installatie laat de Mediterraneo nòg beter horen wat er oorspronkelijk in ons geliefde vinyl geperst is.
Voor degene voor wie een ouderwets ‘groovy’ sound de voorkeur geniet; loop aan de Gold Note platenspelers voorbij. Maar voor degenen die het oorspronkelijk signaal van de elpee wil kunnen beluisteren, dan zeg ik: YES, kies een Gold Note.

Prijs € 6.990,– Afwerking walnoot. Loopwerk inclusief toonarm B5.1
Prijs € 7.990,– Afwerking walnoot. Loopwerk inclusief toonarm B-7
Prijs € 8.750,– Afwerking bladgoud 24K. Loopwerk inclusief toonarm B-7

Lees een test: KLIK HIER

.

.

Gold Note Mediterraneo X

Het verleden en de toekomst van Gold Note komen samen in ‘Mediterraneo X’. Geïnspireerd door de iconische Mediterraneo, combineert deze innovatieve draaitafel traditie met technologie om analoge liefhebbers te voorzien van een next-gen platenspeler met cutting-edge en authentiek high-end functies. Alle functies van de draaitafel kunnen worden bediend vanaf het touchscreen-display, wat het mogelijk maakt om de snelheid en het koppel van de motor af te stellen om ervoor te zorgen dat deze perfect wordt gesynchroniseerd met het type LP en muziek dat wordt afgespeeld. De timerfunctie is een nieuwe functie die registreert hoe lang de naald wordt gebruikt, zodat de slijtage van de stylus kan worden gecontroleerd. Het plateau is gemaakt van machinaal bewerkt massief aluminium en heeft een composietontwerp dankzij de toevoeging van POM om trillingen te minimaliseren, en weegt in totaal 7 kg, wat een uitstekende stabiliteit en maximale precisie van de rotatiesnelheid garandeert.


SUPERIEURE GELUIDSKWALITEIT

De plint bestaat uit drie componenten: een grote aluminium tafel, een 3 mm roestvrijstalen plaat en ten slotte de onderste plint van massief Italiaans hout. Deze ontleent Gold Note aan de beroemde vorm van de werken van Michelangelo en Galileo. Ze passen dit toe op de draaitafels om een ​​zo groot mogelijke structurele stijfheid te verkrijgen. Door dit alles presteren de Gold Note draaitafels zo uitstekend op het niveau van  detail, dynamiek en weergave.
De drie stijlvolle voeten zijn van geanodiseerd aluminium en in hoogte verstelbaar en de achterkant is voorzien van hoogwaardige RCA-connectoren. De ‘Mediterraneo X’ wordt geleverd met een eigen phonokabel.
Aandrijving middels een riem met een eigen besturingssysteem dat is ontwikkeld op een Quadral-Core-microcontroller. Dit zorgt voor een perfecte werking van de 12V synchroonmotor, zonder trillingen of variaties in snelheid. De voedingseenheid regelt de motor elektronisch en maakt het mogelijk om de snelheden van 33⅓rpm en 45rpm fijn af te stellen, waarbij alle instellingen in het geheugen worden opgeslagen.

Prijs n.n.b. Afwerking walnoot. Loopwerk inclusief toonarm B-7

Gold Note PST-10 upgrade voeding voor Gold Note draaitafels

Alles is te upgraden en ook de draaitafels van Gold Note. De normaal geleverde voeding:

kan vervangen worden door de PST-10. Deze upgrade voeding zorgt voor een nóg grootser, stabieler, dynamischer geluid met een toename van de muzikale energie. De PST-10 is een een gelijk chassis gebouwd als de PSU-10 upgrade voeding van de phonoversterker. Een ‘Dual Coke’ ontwerp, gevoed door een dubbele spoel die elke elektrische onregelmatigheid en veruiling vanuit ons aangeleverde stroomnet, weet te elimineren. Van de 4 trafo’s, worden er 3 strikt gebruikt voor de voeding en de vierde wordt alleen voor het inductieve filter ingezet. Het belangrijkste is natuurlijk dat het gelijk hoorbaar is dat de drive in de muziek toeneemt, de dynamische sprongen, meer rust en een hogere resolutie.

Prijs € 1.100,–

.

.

Gold Note B5.1 toonarm

Prijs € 1.090,–

.

.

Gold Note B7 Ceramic toonarm

Met de effectieve massa van 10 gram zijn de meeste elementen (tot ca 15 gram) geschikt om plaats te nemen in deze 9 inch titanium arm, die lagert in ceramiek.

Prijs € 2.190,–

.

.

.

Gold Note phonokabel ‘plus’. € 589,– (Nieuw)

Nieuwe phonokabel als upgrade van de standaard gebruikte phonokabel bij platenspelers van Gold Note. De lengte bedraagt 1,5 meter.

Informeer naar de volgende producten:
Gold Note aandrijfsnaar
Gold Note phono kabels
Gold Note Platenklem
Gold Note toonarm lift
Gold Note dust cover
Gold Note mat
etcetera