Zomervakantie 2024

Zomervakantie 2024
14 juni 2024 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, dit jaar werd het een korte zomervakantie, welke in de tweede week van juni plaatsvond. Dat korte had allerlei oorzaken maar daar zal ik u niet mee lastig vallen.
 En mijmerend over vroeger; wellicht doet u dat ook zo nu en dan, mocht ik dit jaar de keus van verblijf maken. Ditmaal togen we naar de Bourgogne, in het gebied waar ondergetekende inmiddels vele jaren geleden, een aantal jaren woonde. Het werd een camping naast de wijnstad Beaune. Om precies te zijn in een dorpje wat bekend staat als Savigny-les-Beaune. Erg aan te bevelen om aldaar een camping, chambres d’hôtes of hotel te vinden; met de fiets bent u dan in 10 minuten in het centrum van Beaune en hoeft u geen parking te zoeken.

Vakantieverhalen van anderen duren eigenlijk altijd te lang; hou het bij het drinken van een meegebrachte Bourgogne; tijdens het genieten van muziek, zou ik zo zeggen. Maar één ding wil ik u toch niet onthouden. In het plaatsje Savigny-les-Beaune staat een redelijk fors kasteel. De eigenaar hield duidelijk van de geneugten des levens. Naast het produceren van de heerlijkste rode Bourgognes, hield hij zich ook bezig met het verzamelen van miniaturen. Miniaturen van auto’s, motoren, tractoren, brandweerauto’s, vliegtuigen en hij begon op een gegeven moment zijn verzameling, inmiddels bestaande uit duizenden stuks, te exposeren.
Gelijktijdig dan ook maar allerlei straaljagers, vliegtuigen, brommers, zijspannen, motoren, Abarth raceauto’s en ga zo nog maar even door. Tja; waarom niet…
Maar voor een liefhebber van al deze gekkigheid erg aan te raden om een half dagje, of wat langer te spenderen.

Best een mooi land toch, dat Frankrijk. Ze maken prachtige wijnen. Maar laten we niet vergeten dat het high-end audiomerk Jadis er één van de mooiste versterkermerken ter wereld is! Maar dat is in dit reisadvies een terzijde.

COPYRIGHT © 2024 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM