Zomaar een paddestoel

Zomaar een paddestoel
30 oktober 2016 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Gisteren de gehele dag op pad geweest, als eerste om een set versterkers van het Deense Gamut af te leveren en te installeren. In de buurt van Boskoop. Zo leuk om te zien hoe er een grijs van oor tot oor ontstond, zelfs direct bij het inschakelen van deze gloednieuwe voor- en eindversterker.
En ondanks dat deze apparatuur zich van z’n beste kant laat zien, na de inspeeltijd die zo’n 2 weken bedraagt. Na een tijdje luisteren heb ik ook de luidsprekers RS3 van ditzelfde Gamut uit m’n automobiel getild en even ‘uit de losse pols’ neergezet, voor een thuis-indruk. En de grijns werd nòg groter en sprong bijna van z’n gezicht af. De spontane reactie liet niet lang op zich wachten: ‘dit gaat er komen Mark’.

Vervolgens toog ik naar een bevriende dealer in het midden van het land, volgens m’n navigatie slechts 68 kilometer, maar ik merkte toch weer hoe druk het in de randstad is. Bijna 2 uren duurde deze reis. Tjonge; en ik weet dat dit onaardig kan klinken, maar als ik dan bedenk hoe fijn het voor een bezoeker moet zijn om richting Audio21 te rijden, waarbij de laatste kilometers na de snelweg, heerlijk rustig door bos en bomen omgeven wegen gaat, en dan de parking oprijdt; geen zorg of er plaats is; geen zorg of je wel genoeg parkeergeld betaald hebt; geen zorg dat je slechts 1 uur mag parkeren. Dat moet toch een verademing zijn.

Op de heenweg, voordat ik de snelweg te betreden had, toch even m’n auto uitgestapt om een snapshot te maken van enkele paddestoelen. Jaja, ik weet het, dit heeft in het geheel niets met audio en zo te maken; maar genieten heeft vele gezichten.

‘s-Avonds een bezoek gebracht aan de importeur van het Italiaanse luidsprekermerk Rosso Fiorentino en na een indrukwekkende luistersessie van de ‘Certaldo’, die door de buizenversterker S6 werd aangestuurd, hakte ik de knoop door: die Certaldo gaat onze collectie versterken; zijpanelen in de kleur ‘theatraal rood’ (klinkt toch beter dan het gehanteerde ‘dark red’. Kan niet wachten.

Fijne dag aan u allen.