Gold Note Machiavelli, de-cantilever-in-de-hooiberg is gevonden

Gold Note Machiavelli, de-cantilever-in-de-hooiberg is gevonden
20 februari 2022 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, over draaitafelelementen wordt er driftig geschreven. Een hoop zin- en helaas een nog veel grotere hoop onzin. En bijna dagelijks voer ik gesprekken met mensen over dat onderwerp. En bijna dagelijks verwonder ik me over wat sommigen zijn gaan denken over het hoe-en-wat over dit onderwerp.
Zoals u weet zijn er ettelijke duizenden elementen verkrijgbaar. Zie dan maar eens als zoekende zijde, de cantilever te vinden in de bekende hooiberg. En dat is gelijktijdig natuurlijk ook de ‘fun’ van onze audiohobby. Immers; de zoektocht kan een beleving zijn. Maar evengoed een frustratie. Want waar ga je beginnen, wanneer u zin heeft in een upgrade van uw analoge keten. Of wanneer uw schoonmaakwoede (alhoewel meestal door “de huishouder/ster” veroorzaakt…) een afgebroken cantilever heeft veroorzaakt. Wat dat laatste aangaat; ook ondergetekende presteert het 1 à 2 maal per jaar om een betaalbaar òf kostbaar element te slopen. Gelukkig maar dat er na zulks een voorval, altijd een fles rood klaarstaat om me te troosten voor weer zo’n stommiteit. Wat dat laatste aangaat; u hoeft zich geen zorgen te maken, ik ben een matige- maar wel constante liefhebber van het rode goud; uit de Bourgogne of het midden van Italië. En als aanvulling op dat laatste; wij schenken pas een eerste glas in, wanneer de ‘vijf’ in het uur zit. Dus nee, maakt u zich geen zorgen; overdag is mijn hand vast en zeker en is het inbouwen en afregelen echt wel toevertrouwd.

Gisteren had ik een importeur op bezoek; hij had een recentelijke toevoeging aan zijn pakket draaitafelelementen. Hij liet een foto zien en ik zag een fraai element met een houten body. En mijn eerste reactie was: “tja, overal zijn liefhebbers voor, maar een houten body geeft altijd een klank mee aan het signaal. En eigelijk een ’toevoeging’ aan de klank. En eigenlijk is die ’toevoeging’ een ‘verandering’ van de oorspronkelijke klank. Dat kan iemands smaak of wens zijn; mijn zegen heeft hij of zij alsnog”. “Een Gold Note Machiavelli bijvoorbeeld, heeft een aluminium body en zo’n element doet die ’toevoeging’ of ‘verandering’ niet. Dus ik passeer deze fraaie nieuwkomer”. U begrijpt dat hij bij zo’n hoeveelheid onbegrip van mijn kant, hem deed grijpen naar een stuk chocolade. Want hij weet; Mark houdt van rode wijn, chocolade èn de Gold Note Machiavelli Gold mk2.

Het is niet voor niets dat de Gold Note Machiavelli Gold mk2 opnieuw op de 1e plaats staat bij een Duits vakblad 🙂

 

COPYRIGHT © 2022 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM
Niets uit deze bovenstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.