Wegreiger: deel twee

Wegreiger: deel twee
27 januari 2017 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer,

In navolging van de gebeurtenissen rondom ‘Wegreiger’, hebben wij ons op deugdelijke wijze laten informeren door de plaatselijke Hermandad, meneer Ad van der Steur en ‘The ministry of silly walks’.
Dit hardnekkige doorzoeken van ons, heeft ermee te maken dat wij het zwaar hebben om definitief afscheid te moeten nemen van Wegreiger. De gedachte alleen al, achten wij feitelijk geheel onacceptabel.

Wij vernamen dat sinds afgelopen 1 januari (jaja, waar 2017 al goed voor is, maar dat terzijde) de legale mogelijkheid geschapen is middels aangepaste wetgeving, om hem toch te gaan voorzien van een nieuwe interne vulling. Al zoekende kwamen we bij een, zeg maar ‘high end’ taxidermist terecht in Deventer, door het vogelleven gaande als ‘The Bird Company’.
De blije verwachting is uitgesproken dat Wegreiger er ongeveer als volgt gaat uitzien:

Hoe het woord ‘taxidermist’ ooit is ontstaan is me thans nog niet geheel duidelijk, maar in elk geval zal deze vogel preparateur onze Wegreiger een ‘staande behandeling’ geven, alwaar Wegreiger ons binnen enkele maanden gaat verrijken met z’n aanwezigheid. Staand en voor den eeuwigheid. Het lijkt warempel wel een gemiddelde levertijd voor een high-end audio artikel. Maar dat terzijde.

En wees niet bevreesd; ik hou u op de hoogte. Jawel.