Watson’s platenwasmachine is vernieuwd

Watson’s platenwasmachine is vernieuwd
3 juni 2021 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, hoewel ik mij de laatste tijd schuldig heb gemaakt door geheel terecht enthousiast te zijn over de Degritter ultrasoon platenwasmachine, is er een ander machien, welke zich ook van meet af aan in onze collectie bevindt.
We hebben het dan uiteraard over de Watson’s plantenwasmachine. Het voortschrijdend inzicht bij de fabrikant leidde tot enkele aanpassingen en warempel; deesz aanpassingen zijn verbeteringen. Ik zou zo zeggen; gaat u zitten, schenk een glas rood in en laat u het nieuws binnenkomen:
– Het plateau draait voortaan zowel linksom als rechtsom.
– De watertank is opnieuw vormgegeven; sommige oude exemplaren gingen op den duur lekken.
– De armhouder en pin zijn steviger gemaakt.
– De hoek van de vacuum-arm ten opzichte van de spindle is anders, waardoor de arm de klem niet meer kan raken.
– De klem heeft een nieuwe rubberen rand, waardoor het nòg beter afsluit.
– De klemschroef heeft nu een hard-messing ‘insert’.
– De aarding van de machine is verbetert, dus hoorbare storingen in uw set tijdens het platenwassen behoort tot het verleden.

Dat laatste is natuurlijk wel verwonderlijk; de machine maakt alsnog wel geluid en ik vraag me af of het minuscule reuteltje door uw speakers dan hoorbaar zijn. Maar het zou kunnen zijn dat gebruikers hun platenwastafel pal voor hun luidsprekers gezet hebben. 

Het moge duidelijk zijn; Wij van AUDIO21 (en niet wc-eend) hebben altijd een aantal exemplaren op voorraad. Verzenden kan kosteloos en ondanks de verbeteringen is de prijs gelijk gebleven € 495,–. Stuur een mail naar: contact@audio21.eu en dan regelen we toezending. Uiteindelijk komt het altijd goed met uw gekoesterde elpee’s: Watson’s of Degritter.

Copyright © 2021 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam.