VPI Industries is BACK!!!

VPI Industries is BACK!!!
14 juli 2022 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, toen AUDIO21 zich10 jaar geleden ging mengen in de vaderlandsche audiowereld, waren de winkels waar vinyl; dus draaitafels de belangrijkste bron waren, nagenoeg uitgestorven. Behoudens een winkel in het noorden, was het voornamelijk streaming en cd spelers, wanneer we het over de bron hebben van onze geliefde audioketen. Wij volgend ons hart en van meet af aan werden draaitafels de belangrijkste bron.

Sommige merken bleven vanaf het eerste uur tot op de dag van vandaag in onze basiscollectie, zoals Gold Note, Transrotor en Kuzma. Andere merken verdwenen om uiteenlopende redenen. Bij die laatste hoorde VPI. We konden ons indertijd niet goed vinden in bepaalde bouwkeuzes. De kwaliteiten achten wij niet geheel constant met- (en om) het merk. Uiteindelijk werd het een ‘liefje van vroeger’. Maar ja, zoals u wellicht weet blijft een liefde van vroeger soms toch in het achterhoofd ronddolen. Zoals met mijn tederbeminde Cathleen. Maar dat is een terzijde. 

Hoe-dan-ook; we zijn toch altijd het Amerikaanse VPI op de achtergrond blijven volgen en in de loop van de tijd… warempel verdwenen langzamerhand de oude modellen en een geheel nieuwe lijn openbaarde zich. De kwaliteit werd constant bij alle producten, vanaf de kleinste Cliffwood. De kwaliteitsslag kreeg kreeg elk model ‘aan z’n pants’. Dit alles ging ook niet voorbij aan de importeur van Nordost; want een deel van de modellen is intussen voorzien van de Nordost toonarmbekabeling. Afijn; u raadt het al: VPI Industries is BACK in onze AUDIO21 basiscollectie, met hoofdletters geschreven.

De modellen welke wij het interessantst vinden, zijn de Cliffwood, de Scout21 en de Signature21. En het zal u niet verbazen dat een model uit de toplijn, de Avanger Reference ook z’n intrede gaat doen.

Hoewel ik hier niet uit de doeken ga doen wat de klankmatige verschillen zijn; waarin de VPI’s echt een andere geluidsmatige inslag hebben, dan bijvoorbeeld Transrotor, kan ik verklappen dat de ‘good-old-groovy-sound’ toch wel is gebleven. Maar met méér precisie dan voorheen. Audiofiel gezien klopt het nu gewoon beter dan voorheen. Neen, geen revolutie, maar evolutie. Bovenal; het KLINKT gewoon ehhhh… lekker: groovy en sexy 🙂

Voor het overzicht van de modellen: KLIK HIER KLIK HIER KLIK HIER

COPYRIGHT © 2022 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM