UNISON RESEARCH

door uitvindingen wijs geworden

Unison Research maakt sinds jaar en dag buizenversterkers en hybride versterkers. Op deze aarbol zijn deze extreem hoog aangeschreven in klank, duurzaamheid en uitstraling. Professor Gianni Sacchetti is de begenadigde ontwerper van alle buizenversterkers van dit Noord-Italiaanse bedrijf. Bijna alle buizenversterkers van Unison Research hebben een single-ended schakeling (dus volledig klasse A!). Dit resulteert in een schone en ruimtelijke weergave die nooit vermoeiend is. Luistermoeheid? Bestaat niet. Is het teveel gezegd dat de ontwerpers van Unison Research ‘Audio kunstenaars’ genoemd mogen worden?
Gianni Sacchetti doet veel research naar verbetering en optimalisering van single ended schakelingen, eindtrafo’s, en component keuze voor buizenversterkers. Naast een mooi geluid kenmerken de Unison Research buizenversterkers zich door een exclusief design van de hand van Claudio Chiarello. De huidige generatie Unison Research versterkers zijn vloeiend en neutraal.

Unison Research The Absolute

Dual mono single-ended, parallelle klasse A geïntegreerde buizenversterker. Ontwikkelt onbedaarlijk veel geweld en dynamiek. Combineert dit met fijnzinnige weergave op laag volume. Dit is het ultra statement in geïntegreerde buizenversterkers ter wereld.
Een ‘stevig tafeltje’ is wel raadzaam, aangezien dit wonder der techniek een slordige 90 kilo weegt en 80 centimeter breed is. Overigens, de houttoepassingen doen ook dienst ter voorkoming van de microfonie van het metalen chassis en het dempen van ongewenste resonanties.

Prijs: € 32.990,–

 

 

Unison Research Performance

2 x 45 Watt geïntegreerde dual mono single ended buizenversterker, 2 x ECC83, 2 x ECC82, 6 x KT88. Onlangs is de voeding vervangen voor een nieuw exemplaar, dit naar aanleiding van haar 25-jarig bestaan.
Dit resulteert ten opzichte van de voorgaande versies, in een nog schonere- en dynamischer weergave. 50 kilo en een breedte van 60 centimeter; een forse Italiaanse jongen. Of dame? Ultra verfijnd, de schoonste weergave, zonder randjes. Het gehele spectrum heeft u nog nooit zo verfijnd, fijnzinnig en delicaat gehoord.

Deze reeks buizenversterkers, omvat ook de Sinfonia en Preludio. (Lees hier een test over deze drie versterkers)

Overigens, de houttoepassingen doen ook dienst ter voorkoming van de microfonie van het metalen chassis en wederom het dempen van ongewenste resonanties. De Performance behoort bij een select groepje van allerbeste buizenversterkers!

Prijs € 9.890,–
Prijs € 10.490,– (25th Anniversary uitvoering)

 

Unison Research Sinfonia

Single-ended buizenversterker, met 2 x 27 Watt welke door 4 stuks KT88 gegenereerd wordt. Hierdoor kan bijna elke luidspreker met gemak aangestuurd worden. Een weergave die geen hardheid kent; u bevindt zich in een ‘bel’ van aanwezigheid van de opname.
Een uitstekende match kan gemaakt worden met de hoog rendement luidsprekers van Trenner&Friedl. Geen lichtgewicht met z’n 25 kilogram, maar de breedte is met 40 cm inpasbaar op elk hifi rack.

Prijs € 4.890,–

 

Unison Research S6 mkII

Een single-ended pure klasse A buizenversterker met 2 x 33 Watt aan kracht aan boord, triode geschakeld. Daarmee stuurt u praktisch elke moderne luidspreker zonder problemen aan. De buisbezetting is 6 x EL34 en 2 x ECC82. Twee twin-triode eindtrappen. De bias kunt u zelf op de meest simpele manier bijregelen; zonder benodigd gereedschap. De transformatoren zijn met de hand gewikkeld en het is een zware jongen met z’n 25 kilo, maar past wat formaat betreft op elk audio rack.

Hoe klinkt het? Een combinatie van gloedvol, rijk en strak. De S6 en Triode25 behoren tot de laatste lichting van Unison Research en hebben een duidelijk ‘moderner’ geluid dan de buizenversterkers die lang geleden op de markt waren. De S6 is een mooie combinatie van delicaat en autoriteit. Andere buizen proberen? Tja, de praktijk leert ‘iets anders klinkend’, maar nooit een verbetering van de zorgvuldig gematchte buizen.
Wat deze EL34 versterker anders maakt dan de collega’s is dat de S6 een levensechte bas genereert; snel, accuraat, gedetailleerd en rijk.

De afstandbediening is een houten versie, juweeltje.

Prijs € 3.990,–

 

Unison Research Triode 25

De nieuwste versterker van Unison Research heet: Triode 25. Als basis heeft men de inmiddels erg populaire Simply Italy genomen. Deze Triode 25 is echter voorzien van een extra schakeling en 2 extra eindbuizen. Hierdoor is het vermogen toegenomen, wat geresulteerd heeft in een strakkere laagweergave en met een toename van ‘echtheid’ in de weergave. De betovering is gelukkig gebleven.
Er is een schakelaar aanwezig, waarbij u kunt kiezen tussen ‘triode’ of ‘pentode’. De eerste genereert meer subtiliteit en de tweede genereert meer vermogen, 50 Watt. Beide instellingen hebben hun charme. Met deze versterker haalt u eigenlijk 2 versterkers in huis.

De versterker is ook uitgerust met een uitstekende DAC.

Prijs € 3.290,– inclusief DAC

 

 

De Unico versterker serie van Unison Research is altijd van het ‘hybride’ type. De combinatie van buizen-luchtigheid en de controle en strakheid van power mosfets. De unieke schakelingen zijn uitgevonden door professor Leopoldo Rossetto. Zijn schakeling bracht de ruisvloer aanzienlijk naar beneden, zonder in te boeten aan dynamiek. Het geluid is het best te omschrijven als ‘smooth’, gecombineerd met kracht en controle, helder, breed en harmonieus.
Belangrijk om te weten is dat door de gekozen schakeling, de buisjes elke vier jaar vervangen worden. En dan door degelijke exemplaren. Informeer welke dit zijn. Door verkeerd gekozen buisjes kunnen schades worden veroorzaakt.

 

 

 

Unison Research UNICO90

Unison Research Unico 90

Deze zojuist ontwikkelde Unico 90 heeft de befaamde Unico 50 vervangen. Een ‘beest in een maatpak’. We hebben het over een hybride versterker en deze gebruikt slechts 2 ‘stages’ van versterking.
De gebruikte buizen zijn de ECC83 en ECC81. Het vermogen stuurt elke luidspreker makkelijk aan, wat zou u zeggen van 160 Watt bij 4 Ω. Het gewicht bedraagt zo’n 20 kilogram.

De Unico 90 heeft een unieke klank en heeft niet de ‘korrelige’ weergave die u bij het gros van de versterkers hoort. We hebben het over een niet-aflatende energie, grootse afbeelding, extreem dynamisch, geraffineerd en een ontzettend rijk middengebied. Stemmen komen tot leven.

Prijs € 4.290,– (zilver)
Prijs € 4.390,– (zwart)

 

 

Unison Research unico150

Unison Research Unico 150

Ook deze Unico 150 heeft z’n voorganger de Unico 100 voorbij gestreefd. Een ‘dual mono’ ontwerp welke geresulteerd heeft in een product wat werkelijk anders ontworpen is dan elk ander product van Unison Research, of elke andere fabrikant. Verklapt kan worden dat de versterking geschiedt door 2 buizen en slechts één grote mosfet. In plaats van de ‘batterijen’ mosfets die u in de meeste versterkers ziet. Waarvan je je altijd maar weer moet afvragen of deze hoeveelheid elkaar niet ‘in de weg’ gaat zitten.

Deze ene mosfet genereert bij 4 Ohm een vermogen van 220 Watt bij een bandbreedte van 4 Hz tot 80 kHz. Hoezo nog vraagtekens bij het oplossende vermogen. De ingangen zijn zowel gebalanceerd als ongebalanceerd en geschikt voor bi-wiring. De afmetingen zijn 44 x 18 x 44 cm en het gewicht bedraagt zo’n 25 kilogram.

Prijs: Op aanvraag