TEMPORAL COHERENCE

wanneer je denkt alles gehad te hebben, groeit er toch weer een bloem

Temporal Coherence is een innovatief bedrijf dat steeds op zoek is naar de beste technologie om de diepste, emotionele beleving van muziek mogelijk te maken. Zij nemen niet de ‘gemakkelijke weg’ wanneer een andere oplossing betere resultaten oplevert. Ontwerp en productie worden in Nederland met de grootst mogelijke zorg uitgevoerd om tot de hoogste kwaliteit te komen. Zonder opsmuk.
De exclusieve systemen van ‘Temporal Coherence’ onderscheiden zich op veel punten van traditionele audio componenten. Een aantal belangrijke verschillen zijn:
• De ‘systeem’-benadering
• Het ‘rondom afstraal’-concept
• De doelgerichte, unieke vormgeving.
• De grote aandacht voor het tijdsgedrag van het weergave systeem

Temporal Coherence stuurversterker en eindversterker

Wat onmiddellijk zal opvallen bij het inschakelen, is dat deze versterkerset direct ‘op klank’ klinkt. Elektronica die niet volgens de gebaande en logische weg is ontwikkeld. In de hedendaagse mogelijkheden bij versterkers die ‘neutraal’ en ‘afwezig’ lijken, is dat ze tegelijkertijd ook vrij snel ‘saai’ klinken.
Zo dus niet bij deze stuur/eind versterker combinatie. Alsof er geen elektronica aan het werk is; super schoon en transparant met een meer dan voortreffelijke ruimtelijke afbeelding. Maar niet op de soms ‘koude’ of ‘analytische’ manier van een groepje huidige versterkers, die alleen maar ‘hun kunstje’ doen, maar uiteindelijk zo ehhh saai zijn. Pardon dat ik het zo pardoes noteer.
Geen enkele korreligheid; super neutraal en het trekt me bij de muziek, die ik meestal dus niet ervaar bij een solid state ontwerp. Er klopt gewoon iets heel erg aan deze set! Daarmee zeggend; ik heb best heel veel gehoord, de afgelopen jaren, maar het gebeurt niet vaak, wat me bij deze set overkomt. Of het uw kopje thee is? Indien u geen ‘gedoe’ wenst; een versterker die niet warm wordt; een no-nonsense uiterlijk en het gevoel wilt hebben dat er helemaal geen elektronica aan de weergave ten grondslag ligt, dan is dit wellicht iets voor u.

Een paar technische gegevens over de stuurversterker:
– 6 RCA ingangen
– 3 uitgangen voor eindversterker/actieve luidsprekers
– Frequentie bereik 2 – 200.000 Herz
– volume regelaar met precisie weerstanden en relais
– Afstandsbediening: Ja

Een paar technische gegevens over de eindversterker:
– Uitgangsvermogen 75 Watt aan 6 Ohm
– Frequentie bereik 2 – 150.000 Herz

Prijs € 3.350,– Stuurversterker
Prijs € 3.650,– Eindversterker