GRYPHON VERSTERKERS

Gryphon is verbluffend

The Gryphon is een wereld op zich. Het is niet zomaar dat AUDIO21 dealer van Gryphon werd. Een cultstatus in de high-end audiowereld bereik je niet zomaar. Flemming Rasmussen is de godfather van Gryphon Audio Designs. Zijn wens was en is, om bij u thuis de muziekbeleving net zo te laten zijn als bij het liveconcert. Een veelbewogen en veelbesproken man, afgestudeerd in de schilderkunst en grafische kunst aan de Aarhus Kunstacademie in Denemarken.
Aanvankelijk begon hij z’n loopbaan met fotografie en schilderkunst en vanwege zijn creativiteit viel hij al snel op en werd hoofdontwerper bij een groot sportkledingmerk. Waarvan hij later president werd. Maar het hart werd gevolgd en zijn droom was en bleef high-end audio. En daarom richtte hij in 1985 Gryphon Audio Designs op. Sindsdien staat Gryphon Audio Designs in de wereld bekend vanwege de ongekende prestaties en verbluffende schoonheid. De achtergrond van Rasmussen doet van zich spreken. Het pakket is compleet; versterkers, phonoversterker, voorversterker, eindversterkers, luidsprekers, bekabeling, audioracks en randapparatuur.

Gryphon Diablo 300

De geïntegreerde krachtpatser Gryphon Diablo 300 hoort bij de meest begeerlijke solid-state versterker aller tijden. En niet voor niets één van de meest bekroonde versterkers in zijn klasse.
De Diablo 300 is extreem breedbandig en gaat van 0,5 Herz tot 350 kHerz. Een enorm vermogen van 300 Watt bij 8 Ohm maakt dat elke luidspreker gecontroleerd wordt. Een enorme hoeveelheid reserve, ultra stabiel, precies, snel, autoriteit en een moeiteloze weergave van alle dynamische contrasten welke u in de muziek aan kunt treffen.  Optioneel zijn een DAC of een DAC en Phono board. Voor de overige technische informatie verwijzen we u graag naar de fabrikant: KLIK HIER.
Prijs € 17.760,–
Prijs € 24.120,– (inclusief DAC)
Prijs € 20.760,– (inclusief phono PS2-S)
Prijs € 24.600,– (inclusief DAC en inclusief Phono board MM/MC)

.
.

.

Gryphon Diablo 120

Doen we de Diablo 120 tekort, door deze de ‘instap’ te noemen? Nee integendeel, hier is geen sprake van. In wezen zijn de Diablo 300 en Diablo 120 twee monoversterkers in één behuizing. En met 2 x 120 Watt bij 8 Ohm (240 Watt bij 4 Ohm en 440 Watt bij 2 Ohm) hoeft u zich bepaald niet te schamen. En gelukkig kan ook de Diablo 120 later uitgevoerd worden met een phono board voor alle MM en MC elementen. Evenals de DAC module. Ook weer state-of-the-art.

Prijs € 12.960,–
Prijs € 15.960,–(inclusief Phono board MM/MC)
Prijs €  17.640,- (inclusief DAC)

.

.

.

Gryphon Legato SA phonoversterker

Een legendarische top phonoversterker, bevindt zich in de basisvoorraad van AUDIO21. Deze phonoversterker heeft vele internationale prijzen gewonnen en dat is niet voor niets. Kom luisteren en huiver.

Prijs 22.080,–

.

.

The Gryphon Audio Essence versterker lijn:
de essentie van klasse A

Echte Klasse A-operatie is nog altijd het speerpunt van The Gryphon, simpelweg omdat er volgens de fabrikant tot op heden  niets is uitgevonden dat overeenkomt met de sonische kwaliteit van pure klasse A. Echte, pure klasse A betekent zware transformatoren, enorme koellichamen, veel warmte, veel elektriciteit, dure onderdelen en dure assemblage.

Hoewel The Gryphon naar eigen zeggen alles in het werk stelt om energie te besparen en onze wereldwijde hulpbronnen te behouden, stelt het bedrijf dat ze dus geen klasse A-prestaties hebben kunnen behalen met alternatieve typologieën. In hun woorden: “het maakt duidelijk dat er gewoon geen vervanging is voor de pure magie van pure klasse A”. Op basis van een grondige analyse van typische luistersituaties heeft het bedrijf echter Gryphon Green Bias bedacht (groen voor aanzienlijk minder impact op het milieu). Green Bias biedt echte, pure klasse A met een aanzienlijk lager stroomverbruik.

Met elke Gryphon-voorversterker en eindversterker met Green Bias-regeling kan de gebruiker de hoeveelheid klasse A selecteren die nodig is om de luidsprekers volledig in klasse A te laten werken. De instellingen houden rekening met factoren als luidsprekergevoeligheid, ruimtegrootte, muzikale dynamiek en algemeen volumeniveau. Programmeerbare bias van klasse A is een efficiënt, handig middel om het stroomverbruik te verminderen zonder afbreuk te doen aan de prestaties van klasse A. Hoewel Green Bias niet het lage stroomverbruik van klasse AB of zelfs het lage stroomverbruik van “auto-biasing”-systemen biedt, is het stroomverbruik aanzienlijk lager zonder concessies te doen aan zelfs een fractie van zijn pure klasse A prestatie.

De nieuwe Essence voorversterker van The Gryphon Audio Designs heeft een dual-mono-configuratie en heeft naar eigen zeggen het kortst mogelijke signaalpad met minimale interne bedrading. “Overbodige” schakelingen zoals toonregeling, balansregeling, koptelefoonverbindingen, mono-switching, polariteitinversie en meer zijn verbannen uit het signaalpad. Het resultaat is minder overspraak en signaalpadkleuring.

Gryphon Essence voorversterker

De Gryphon Essence-voorversterker is een pure lijnvoorversterker met een tweetal XLR-ingangen en drie cinch-ingangen. De Essence is verregaand instelbaar. De microprocessorgestuurde, volledig instelbare menu-items omvatten onder andere ingangsnaamgeving met maximaal acht tekens, maximaal niveau, startniveau, gelijkmaking van de ingangsniveaus (maximaal 8 dB), AV-doorvoer, door de gebruiker selecteerbare displayhelderheid (100/75/50/25 %, Uit), standaardherstel en Gryphon Green Bias. De Gryphon Essence-voorversterker kan worden geconfigureerd met een 0 dB AV-doorvoer voor ideale integratie met een afzonderlijke meerkanaalsinstallatie.

Onlangs toegevoegd aan het pakket van The Gryphon is de voorversterker Essence. Feitelijk gelijk aan de Gryphon Zena voorversterker, maar wat ‘verpakking’ betreft, geheel passend in de stijl van de Essence stereo eindversterker en monoblokken.

Als optionele extra kan de Essence worden uitgerust met een draaitafel ingang voor zowel mc- als mm-elementen. De phono-versterker is gebaseerd op de dual mono Legato Legacy. Ook kan een DA-convertermodule worden toegevoegd die is voorzien van alle gangbare aansluitingen en alle gangbare audioformaten kan weergeven. Er is overigens slechts plaats voor één module. De gebruiker moet dus kiezen voor een phonostage module òf een DAC-module.

Bij gebruik van een compatibele The Gryphon klasse A-eindversterker, kan de gebruiker ervoor kiezen om de Green Bias-bedieningskoppeling aan te sluiten voor automatische regeling van door de gebruiker selecteerbare klasse A-voorspanning. Op deze wijze kan van klasse A worden genoten, terwijl het stroomgebruik aanzienlijk kan worden verlaagd.

Versterkingsfactor: +18 dB, max.
Uitgangsimpedantie: 15 Ohm XLR, 22,5 Ohm RCA
Frequentiebereik (-3 dB): 0,1 Hz – 1 MHz
Voeding capaciteit: 2 x 26.000 μF
Ingangsimpedantie, gebalanceerd (20 Hz – 20 kHz): 50 kOhm
Ingangsimpedantie, ongebalanceerd (20 Hz – 20 kHz): 25 kOhm

Prijs € 17.600,–
Prijs € 6.000,– DAC module
Prijs € 2.400,– Phono module

.

.

The Gryphon Essence stereo- òf monoblok eindversterkers

De nieuwe Essence eindversterker heeft een groot frequentiebereik: 0,5 Hz tot 350 kHz op -3 dB. Het opgegeven vermogen is conservatief gemeten 50 Watt (8 Ohm), 100 Watt (4 Ohm), 190 Watt (2 Ohm) in stereo, klasse A. Als monoversterker levert de Essence 50 Watt (8 Ohm), 100 Watt (4 Ohm), 200 Watt (2 Ohm), ook in klasse A. Deze cijfers garanderen stabiliteit bij elke luidsprekerbelasting, aldus The Gryphon.

Het dual-mono ontwerp maakt gebruik van een op maat gemaakte afgeschermde, hoge stroom ringkerntransformator. Verder gebruiken de uitgangstrap en de stuurtrap afzonderlijke voedingen voor een effectieve isolatie van de uitgangstrap van de ingangstrap. Ten slotte isoleert een afzonderlijke transformator voor besturings- en weergavecircuits ze van het signaalpad.

In tegenstelling tot andere krachtige versterkers, stelt Gryphon de compromisloze, pure klasse A-topologie in staat om op verzoek extreme vermogensreserves te bieden, “gecombineerd met verfijning en delicatesse in de muzikale presentatie”.

De fundamentele filosofie van de Gryphon is dat alle elektronica in de afspeelketen idealiter neutraal moet zijn en niets aan de opname moet toevoegen of aftrekken, hoe “aantrekkelijk” dergelijke aanpassingen ook lijken te zijn. Daartoe is de Essence naar eigen zeggen een product voor het toenemende aantal muziekliefhebbers die puurheid zoeken in de weergave van muziek.

De eindtrappen zijn voorzien van Sanken bipolaire uitgangstransistors die een extreme betrouwbaarheid hebben aangetoond naast uitstekende sonische prestaties. De Essence Stereo gebruikt tien transistors per kanaal, terwijl de Essence Monoblock is voorzien van twintig stuks per eenheid.

De afzonderlijke driversectie heeft zijn eigen voeding en individuele wikkelingen op de op maat gemaakte ringkerntransformatoren. Het mechanische ontwerp zorgt voor optimale thermische tracking tussen drivers en eindtransistors. Ook beschikt het drivergedeelte over een eigen bank van hoogwaardige afvlakcondensatoren. Over afvlakconensatoren gesproken: in de stereoversie is de afvlakcapaciteit 440.000 µF en in de monoversie is dat 880.000 µF.

The Gryphon Essence stereo of monoblok eindversterkers: beveiliging

Het unieke, niet-invasieve beveiligingssysteem biedt betrouwbare, probleemloze bescherming zonder concessies te doen aan de signaalzuiverheid en de eenvoud van het signaalpad. Wanneer DC of HF wordt gedetecteerd aan de ingang, dempt de versterker totdat de fout is verholpen. Het uitgangssignaal wordt continu vergeleken met de ingang, zodat, in de aanwezigheid van een verschil dat vooraf bepaalde limieten overschrijdt (typisch een kortsluitingstoestand), de versterker dempt totdat de fouttoestand is gecorrigeerd.

De temperatuur van het koellichaam wordt continu bewaakt. In geval van oververhitting (temperatuur boven 90° C) wordt de versterker uitgeschakeld. De normale werking wordt hervat wanneer een veilige bedrijfstemperatuur is bereikt.

The Gryphon Essence maakt gebruik van een volledig onafhankelijke transformator en voeding voor weergave- en stuurcircuits, waardoor effectief wordt voorkomen dat digitale ruis die door deze circuits wordt gegenereerd de versterkercircuits bereikt.

Gryphon Essence stereo eindversterker en Gryphon Essence mono eindversterkers

Pure Klasse A eindversterker.

 • 2 x 50 Watt @ 8 Ohm, 2 x 100 Watt @ 4 Ohm, 2 x 190 Watt @ 2 Ohm
 • Tien bipolaire uitgangstransistors per kanaal
 • Uitgangsimpedantie: 0,015 Ohm
 • Bandbreedte (-3dB): 0,3 Hz tot 350 kHz
 • Voedingscapaciteit (beide kanalen): 440.000 μF
 • Versterkingsfactor: +31.0 dB
 • Ingangsimpedantie, gebalanceerd (20 Hz – 20 kHz): 20 kOhm

Essence eindversterker: mono

 • 1 x 50 Watt @ 8 Ohm, 2 x 100 Watt @ 4 Ohm, 2 x 200 Watt @ 2 Ohm
 • Twintig bipolaire uitgangstransistors per monoblok
 • Uitgangsimpedantie: 0,0075 Ohm
 • Bandbreedte (-3dB): 0,3 Hz tot 350 kHz
 • Voedingscapaciteit (beide kanalen): 880.000 μF
 • Versterkingsfactor: +31.0 dB
 • Ingangsimpedantie, gebalanceerd (20 Hz – 20 kHz): 20 kOhm

Prijs € 22.560,– Stereo eindversterker
Prijs € 45.000,– 2 stuks monoblokken

.

.

Gryphon Zena voorversterker

Topvoorversterker passend in de stijl van de Antileon EVO eindversterker en monoblokken.
Versterkingsfactor: +18 dB, max.
Uitgangsimpedantie: 15 Ohm XLR, 22,5 Ohm RCA
Frequentiebereik (-3 dB): 0,1 Hz – 1 MHz
Voeding capaciteit: 2 x 26.000 μF
Ingangsimpedantie, gebalanceerd (20 Hz – 20 kHz): 50 kOhm
Ingangsimpedantie, ongebalanceerd (20 Hz – 20 kHz): 25 kOhm

Prijs € 17.600,–
Optioneel: Zena DAC, PS2-S MM/MC phonoboard

.

.

Gryphon Antileon EVO stereo eindversterker

Deense topversterker, deze Antileon EVO eindversterker, pure Klasse A

Prijs € 39.600,– stereo eindversterker
Prijs € 78.200,– 2 stuks monoblokken

.

.

Gryphon Mephisto stereo eindversterker

Absolute topklasse Klasse A versterker uit Denemarken.

Prijs € 59.400,– stereo eindversterker
Prijs 118.800,– 2 stuks monoblokken

.

.

Gryphon StandArt

De kwaliteit van een set hangt weldegelijk af van de meubelen. Hoewel velen van u er alleen maar vanuit gaan dat de apparatuur ergens op moet staan, blijkt in een A – B vergelijk dat er vele sprongen te maken zijn. Voor het geld zijn de meubelen van Solid Steel erg goed. Maar een geluidsmatige verbetering is te verkrijgen wanneer u overstapt naar de IsoSquaire van Music Tools. Maar wilt u het summum? Denk dan aan de StandArt van Gryphon. Werkelijk ongelofelijk hoe een weergave een sprong maakt; meer definitie, meer ruimtelijkheid met een betere invulling van de uitvoerenden en zo kan ik doorgaan. U begrijpt; zulks is kostbaar. Maar volledig begrijpelijk, wanneer u het ziet, voelt en vooral: Hoort!
Het is een modulair systeem, dus zowel dat de planken in hoogte verstelbaar zijn, alsook uitbreiding de hoogte of breedte is mogelijk.

Prijs foto € 10.740,–

.

.

.