SYNTHESIS

bepaald niet met kunst- en vliegwerk gemaakt

Synthesis high end audio is meer dan dertig jaar gespecialiseerd in buizenversterkers. Sinds vele jaren weten zowel het publiek als de pers deze Italiaanse versterkers te waarderen.
Alle producten worden volledig handgemaakt in het noorden van Italië, onder bezielende leiding van eigenaar Luigi Lorenzon. Relatief betaalbaar en perfect afgewerkt en zullen zelfs niet misstaan in een design interieur. Hieronder een kleine greep uit de collectie.

Maar voor u verder gaat; eerst een opheldering van een algemene misvatting; het verschil in opgegeven vermogens van (buizen)versterkers lijkt vaak het enige verschil te zijn tussen verschillende modellen van een bepaalde lijn. Dat verschil in vermogen klopt natuurlijk wel, maar wat ‘het doet’ met het geluid, behelst veel meer dan dat. De klankmatige verschillen zijn dus veel groter dan dit aspect alleen. Wij kennen alle klankmatige eigenschappen en verschillen van de modellen en kunnen daarom de meest logische keuzes met luidsprekers maken.

Synthesis 96DC rood

Synthesis 96DC zilver

Synthesis 96DC achterkant

Synthesis Roma 96DC

De 96DC is de meest recente aanvulling in de Roma-serie. We hebben het over een 25 Watt pure klasse A  geschakelde geïntegreerde buizenversterker. Bijzonder is, dat we het nog steeds over een in Italië geproduceerd product hebben en dus geen Chinese tekens gaan tegenkomen op het exterieur en interieur.
Wat ik uitstekend vind; inclusief een rechtstreekse aansluiting voor uw platenspeler, waarbij het element van het MM soort dient te zijn. Een versterker met phono ingang, van erg goede kwaliteit.
Vier van m’n favoriete buizen zijn geplaatst, de EL34. Het formaat doet anders vermoeden, maar 18 kg zwaar en de afmeting is 26x38x20 bxdxh. Het houten front is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Ook is het mogelijk om de versterker tegen een kleine meerprijs uit te voeren met een ingebouwde DAC. Deze uitvoering heet dan Roma 96DC+.

Een supersnoepje, met een super verfijnde weergave en ondanks  z’n prettige formaat, te combineren met praktisch elke luidspreker. Het is een versterker die zowel iemands hoofdset kan bevolken, maar liefhebbers van een tweede set zullen deze 96DC zeker moeten beluisteren. Het speelt zelfverzekerd, super vloeiend zonder artefacten en het zal u verbazen hoezeer de kamer gevuld raakt met muziek.

Prijs € 2.490,–
Prijs € 2.790,– (inclusef DAC)

KLIK HIER VOOR PDF BROCHURE

 

 

Synthesis Roma R753Synthesis Roma R753AC

Geïntegreerde en erg betaalbare krachtige buizenversterker van 2 x 50 Watt, die in z’n prijsklasse elke buizen liefhebber laat watertanden.
Zijdezacht, krachtig en super vloeiend in het midden en hoog, waarbij er geen accent op de wel aanwezige details gepresenteerd wordt. De buizen zijn 4 x de befaamde EL34; deze zijn transparant, elastisch, snel en holografisch in deze buizenversterker. De hieronder vermelde R510 speelt (daad)krachtiger en de 753 net ietsje vloeiender. De verschillen zijn niet heel groot, maar wel onmiddellijk hoorbaar. Voor beide modellen is wat te zeggen en ik zou de keuze laten afhangen van de muzieksmaak en de te gebruiken luidsprekers.
Het handgemaakte houten front is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Prijs € 3.490,–

 

 

synthesis roma R510Synthesis Roma R510AC

Geïntegreerde buizenversterker van 2 x 80 Watt per kanaal. In vergelijk met de hierboven benoemde R753, is de R510 krachtiger, sneller en speelt resoluter.
De gebruikte componenten in de gehele Roma serie zijn van een erg hoge kwaliteit en ook van deze buizenversterker vinden we de prijs ongelofelijk. Buisbezetting 4 x KT88. Heel open, vloeiend met veel lucht en urenlang luisteren met een glimlach. (download brochure).

In vergelijk met de hieronder benoemde A40/A50/A100 van de serie Action, hebben de Roma series een iets praktischer afmeting (lees: minder diep). Dat zal lang niet voor iedereen van belang zijn, maar wel waard om te benoemen.
Het handgemaakte houten front is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Prijs € 3.990,–

.

.

Synthesis A40 Virtus

Synthesis Action A40Virtus

Aan de basis van de A40Virtus, de A50Taurus en A100Titan staat de ontwikkeling van een nieuwe uitgangstrafo die verder gaat in zijn frequentiebereik dan we normaal van buizenversterkers gewend zijn. Het effect is een duidelijk dieper laag en een mooier, vloeiender hoog met meer detail. Mede door de hoge bandbreedte, spreken we van ‘snelle versterkers’.

De Synthesis A40Virtus met de KT66 buizen wordt in onze winkel vaak vergeleken met de Jadis i35 met KT90 buizen.

Wanneer ik de A40Virtus met de A100Titan vergelijk, hebben we het over een lijn met sterke familiebanden. Maar toch echt verschillend. Echter zou ik zeggen; bij de A100Titan ligt het accent meer op kracht, waarbij de muziek ‘beetgepakt’ wordt en verteld wordt wat de muzikanten te doen hebben. De A40Virtus geeft wat dit laatste aspect betreft, de muzikanten iets meer de vrije loop. De A100Titan vindt het leuk om z’n spierballen te laten zien en de A40Virtus heeft geen enkele eigenschap die op de voorgrond of juist op de achtergrond treedt.

Deze twee versterkers laten goed horen wat de voordelen zijn van meer vermogen (met 8 buizen) en wat juist de voordelen zijn van minder vermogen (met 4 buizen). Homogeen, noemen we dat. Ik leg u graag uit wat de klankverschillen zijn. Zowel de A40Virtus als de A100Titan hebben geen enkele moeite om elke luidspreker met gemak aan te sturen, waarbij u slechts enkele Watts van de versterker gebruikt.

Uniek punt is dat de A40Virtus en de A100Titan een mooie DAC aan boord hebben. Deze digitaal naar analoog converter bevat twee 24/192 Wolfson chips en is geschikt om asynchroon via USB of SPdif uw digitale muziekbestanden af te spelen. Dus overweegt u streaming, dan is de aanschaf van een Synthesis A40Virtus of A100Titan een ideale manier om te voorkomen dat u een separate (lees: duurdere) DAC dient aan te schaffen.

Prijs: € 5.690,–

DOWNLOAD EEN BROCHURE

.

.

Synthesis buizenversterker A100T

Synthesis Action A100Titan

De  Synthesis A100Titan geïntegreerde stereo buizenversterker levert 100 Watt met vier KT66 buizen per kanaal. Zelfs de moeilijkste luidsprekers worden hiermee probleemloos aangestuurd. In vergelijk met de hierboven vermelde A40 zijn er ‘plussen’ en ‘minnen’ ten opzichte van elkaar; voor beide modellen valt wat te zeggen.

Aan de basis van de A40Virtus, de A50Taurus en A100Titan staat de ontwikkeling van een nieuwe uitgangstrafo die verder gaat in zijn frequentiebereik dan we normaal van buizenversterkers gewend zijn. Het effect is een duidelijk dieper laag en een mooier, vloeiender hoog met meer detail. Door de hoge bandbreedte, spreken we van ‘snelle versterkers’. Het vergelijk wat alhier vaak plaatsvindt, is met de Jadis DA50S.

Uniek punt is dat de A50Taurus en de A100Titan een mooie DAC aan boord hebben. Deze digitaal naar analoog converter bevat twee 24/192 Wolfson chips en is geschikt om asynchroon via USB of SPdif uw digitale muziekbestanden af te spelen. Dus overweegt u streaming, dan is de aanschaf van een Synthesis uit de ‘Action’ serie een ideale versterker om te voorkomen dat u een separate (lees: duurdere) DAC dient aan te schaffen.

Prijs: € 7.590,–

 

 

Wat extra informatie over de werking van Synthesis buizenversterkers kan geen kwaad, denk ik.

De versterkers uit de Roma serie staan in een zgn. ‘Fixed bias’. Dat houdt in dat er per buis door middel van een potmetertje in de versterker heel precies ingesteld kan worden, hoe hoog de ruststroom moet zijn. Dit principe geeft een grotere dynamiek en een strakker laag, in vergelijking met de zgn. ‘auto bias’. Bovendien een lager energieverbruik.
De fixed bias instellingen van alle Synthesis Roma versterkers zijn klasse AB1 instellingen. Bij normaal volume speelt de versterker in klasse A. bij de klasse AB1-instelling van bv de Roma 753AC is de gekozen ruststroom per EL34 eindbuis 45 mA. Bij een klasse A-instelling van een autonome bias is de ruststroom voor de EL34 minimaal 80 mA of heel vaak hoger. Dit is afhankelijk van de productietolerantie van de buis. We hebben EL34 buizen gezien die zelfs op 100 mA of nog hoger uitkomen.

Bij een versterker met ‘auto bias’ (= autonome bias) bepaalt de buis zelf hoe hoog de ruststroom wordt. Enkele nadelen zijn een verminderde dynamiek; het is altijd een volledig klasse A instelling met een grote tot erg grote ruststroom. Dit genereert meer hitte, waardoor de buizen sneller slijten en/of stuk gaan.

Met de kleine voorversterker-buizen kunt u naar hartelust zelf experimenteren, omdat deze wel in klasse A geschakeld zijn. En wist u dat juist de kleine buizen het meeste effect op de klank hebben? De grote buis versterkt wat de kleine buis (goed) doet. De grote buis zet als het ware een vergrootglas op de kleine buis. Juist doordat men bij de Synthesis producten minder de neiging heeft om de buizen te willen vervangen, blijft u bij het gebruiken van de origineel geplaatste buizen, recht behouden op garantie. Helaas gebeurt het te vaak dat men in (nieuwe) buizenversterkers, andere buizen gaat plaatsen en dat er toch iets stuk gaat. Bovendien klinken andere buizen soms een beetje ‘anders’ en dat is iets anders dan ‘beter’.