SYNTHESIS

bepaald niet met kunst- en vliegwerk gemaakt

Synthesis high end audio is meer dan dertig jaar gespecialiseerd in buizenversterkers. Sinds vele jaren weten zowel het publiek als de pers deze Italiaanse versterkers te waarderen.
Alle producten worden volledig handgemaakt in het noorden van Italië, onder bezielende leiding van eigenaar Luigi Lorenzo. Relatief betaalbaar en perfect afgewerkt en zullen zelfs niet misstaan in een design interieur.

Maar voor u verder gaat; eerst een opheldering van een algemene misvatting; het verschil in opgegeven vermogens van (buizen)versterkers lijkt vaak het enige verschil te zijn tussen verschillende modellen van een bepaalde lijn. Dat verschil in vermogen klopt natuurlijk wel, maar wat ‘het doet’ met het geluid, behelst veel meer dan dat. De klankmatige verschillen zijn dus veel groter dan dit aspect alleen. Wij kennen alle klankmatige eigenschappen en verschillen van de buizenversterkers die we voeren en kunnen daarom de meest logische- en inpasbare keuzes voor u- en met u maken.
.

.

Synthesis A40 Virtus

Synthesis Action A40Virtus

Aan de basis van de A40Virtus staat de ontwikkeling van een nieuwe uitgangstrafo die verder gaat in zijn frequentiebereik dan we normaal van buizenversterkers gewend zijn. Het effect is een duidelijk dieper laag en een mooier, vloeiender hoog met meer detail. Mede door de hoge bandbreedte, spreken we van ‘snelle versterkers’.

De Synthesis A40Virtus met de KT66 buizen wordt in onze winkel vaak vergeleken met de MastersounD Duetrenta met KT120 buizen.

Wanneer ik de A40Virtus met de A100Titan vergelijk, hebben we het over een lijn met sterke familiebanden. Maar toch echt verschillend. Echter zou ik zeggen; bij de A100Titan ligt het accent meer op kracht, waarbij de muziek ‘beetgepakt’ wordt en verteld wordt wat de muzikanten te doen hebben. De A40Virtus geeft wat dit laatste aspect betreft, de muzikanten iets meer de vrije loop. De A100Titan vindt het leuk om z’n spierballen te laten zien en de A40Virtus heeft geen enkele eigenschap die op de voorgrond of juist op de achtergrond treedt.

Deze twee versterkers laten goed horen wat de voordelen zijn van meer vermogen (met 8 buizen) en wat juist de voordelen zijn van minder vermogen (met 4 buizen). Homogeen, noemen we dat. Ik leg u graag uit wat de klankverschillen zijn. Zowel de A40Virtus als de A100Titan hebben geen enkele moeite om elke luidspreker met gemak aan te sturen, waarbij u slechts enkele Watts van de versterker gebruikt.

Uniek punt is dat de A40Virtus een mooie DAC aan boord heeft. Deze digitaal naar analoog converter bevat twee 24/192 Wolfson chips en is geschikt om asynchroon via USB of SPdif uw digitale muziekbestanden af te spelen. Dus overweegt u streaming, dan is de aanschaf van een Synthesis A40Virtus een ideale manier om te voorkomen dat u een separate (lees: duurdere) DAC dient aan te schaffen.

Prijs: € 5.990,–

.

.

.

 

Synthesis buizenversterker A100T

Synthesis Action A100Titan

De  Synthesis A100Titan geïntegreerde stereo buizenversterker levert 100 Watt met vier KT66 buizen per kanaal. Zelfs de moeilijkste luidsprekers worden hiermee probleemloos aangestuurd. In vergelijk met de hierboven vermelde A40 zijn er ‘plussen’ en ‘minnen’ ten opzichte van elkaar; voor beide modellen valt wat te zeggen.

Uniek punt is dat de A40Virtus en de A100Titan een mooie DAC aan boord hebben. Deze digitaal naar analoog converter bevat twee 24/192 Wolfson chips en is geschikt om asynchroon via USB of SPdif uw digitale muziekbestanden af te spelen. Dus overweegt u streaming, dan is de aanschaf van een Synthesis A40 Virtus een ideale versterker om te voorkomen dat u een separate (lees: duurdere) DAC dient aan te schaffen.

Prijs: € 7.990,–