SUGDEN AUDIO

zonder bezieling geen ziel

Het Engelse merk ‘Sugden Audio’ bestaat sinds audiofiele heugenis en is onlosmakelijk verbonden met de beste hifi uit Engeland. Een bedrijf waar met de hand en met veel liefde audioapparatuur wordt gebouwd.
Op een heel erg traditionele manier, waarbij één enkele werknemer verantwoordelijk is voor een gereed gekomen apparaat! Producten van Sugden Audio‘ gaan lang mee en zijn weinig aan verandering onderhevig.

SugdenA21SE

 Sugden A21 SE – Special Edition

De A21SE is een verdere uitbreiding van de muzikale prestaties die beschikbaar zijn vanaf de Sugden single ended klasse A output circuits. Ontworpen om meer vermogen, een grotere compatibiliteit luidspreker en een groter klankbereik te bieden. De SE bevat een pre-amp met hoge ingangsimpedantie, hoog voltage gain, lage ruis, grote bandbreedte, lage vervorming en lage impedantie naar de klasse A power stages. Deze pre-amp, gekoppeld aan een vijftig procent verzwaarde voeding, maakt een zeer dynamisch geluid en ontwikkelt een klankbeeld met pin point beeldvorming en verfijning. Een versterker van ongedwongen spontaniteit die simpelweg meer muziek genereert. In combinatie met de bijpassende cd speler een muzikaal genoegen. Optie is een phono ingang.
Wat ik erg goed vind aan apparatuur van Sugden, is dat er nergens overdrijvingen op een kunstmatige manier worden toegepast. Daardoor gaan onze hersenen niet ‘rekenen’ om het overschot aan informatie te corrigeren. Mede daardoor wordt u nooit moe na enkele uren luisteren. En moe worden was niet de bedoeling. Toch?

Prijs € 3.000,–

Sugden ia4

Sugden IA4

Maak kennis met de grootste en meest krachtige geïntegreerde klasse A versterker, die gebruik maakt van de oorspronkelijke Sugden klasse A output configuratie. De krachtige Pure klasse A Solid State eindtrap is uitgerust met een custom-build transformator en een lage impedantie voeding. Zo kan de versterker een holografisch klankbeeld projecteren met simpelweg ‘meer muziek’. Met veel overtuiging de grotere broer van de A21SE. En die is al zo goed! U wilt alleen nog maar luisteren; meer waarde dan duizend woorden… Optioneel een MM phonotrap van zeer hoge kwaliteit.

Prijs € 5.500,–

SUGDEN-DAP 800

Sugden DAP 800 voorversterker

Multifunctionele voorversterker van Sugden met ingebouwde DAC. Vele ingangen, waardoor alle vormen van digitale apparatuur geïntegreerd kunnen worden in een high-end systeem: 4 lijningangen, 1 XLR ingang en 5 digitale ingangen; 3 SPDIF coaxiale ingangen, 2 SPDIF optische ingangen en 1 USB ingang, type B.
Een voorversterker waar u bijvoorbeeld uw SONOS aankoppelt. Of digitale tv ontvanger. Of uw laptop. Of een cd loopwerk. Of een streamer. Tevens is er een ‘bypass ingang’, handig voor home theater toepassingen, om via de voorversterker door te lussen naar de eindversterker.

Deze super-voorversterker is in eerste instantie ontworpen in combinatie met de nieuwste eindversterker, de FBA 800. (zie hieronder), maar kan uiteraard gekoppeld worden aan elke eindversterker. Ook erg geschikt om als alleskunner voorversterker te koppelen aan actieve luidsprekers.

Prijs € 4.300,–

SUGDEN-FBA-800

Sugden FBA 800 stereo eindversterker klasse A

Nieuwste stereo-eindversterker van het befaamde Sugden, uiteraard hebben we het over klasse A. Ontworpen volgens het ‘floating bridge’ principe. Een groots, breed en diep beeld met een vanzelfsprekende betrokkenheid bij de muziek. Uitvoerenden krijgen een menselijke proportie, een drumsolo spettert in uw luisterruimte. Of u vrienden blijft met uw buren…?

Prijs € 6.600,–