PATHOS ACOUSTICS

presentatie - prestatie - emotie - inhoud

De createurs van het Italiaanse merk Pathos Acoustics moeten hebben gedacht dat het leven te kort is om je alleen te omringen met spullen die alleen maar praktisch zijn… De afwerking is schitterend te noemen. Alle Pathos componenten vallen op door hun bijzondere behuizingen.

De oude Grieken spraken over drie elementen die helpen om een verhaal over te laten komen. Ethos, Pathos, Logos. Oftewel: presentatie, emotie en inhoud. Dat is aan alle componenten dan ook duidelijk te horen en te zien. Audio snoepjes zijn het, stuk voor stuk. Bij ‘Pathos Acoustics’ wordt gewerkt met alleen buizen in de voorversterker (ECC88) en er wordt in klasse A geschakeld, zonder terugkoppeling, waardoor we spreken van hybride versterkers. Voor de eindtrappen worden mosfet transistors gebruikt. De PATHOS versterkers hebben een combinatie van “buizenkarakter” met de ruimtelijkheid van een klasse A versterker. Maar met daarbij genoeg vermogen om elke luidspreker probleemloos en met autoriteit aan te sturen. Wij zijn bijzonder trots om de grootste Pathos dealer te zijn van de Benelux.

Universeel van elke Pathos versterker is dat het ook prachtig combineert met luidsprekers die wat ‘kaal’ in het middengebied (stemmen) zijn.

.

Pathos Classic RemixPathos Classic Remix

De nieuwste telg aan de briljante collectie heet ‘Classic Remix’. Ook deze versterker kunt u bij de grootste Pathos dealer van de Benelux direct beluisteren; namelijk bij AUDIO21.
Een juweeltje om te zien en om naar te luisteren. Met z’n 2 x 70 Watt stuurt het de meeste luidsprekers moeiteloos aan. Er zijn 4 analoge ingangen en 1 XLR ingang.

Bijzonder is de mogelijkheid dat de versterker met een ingebouwde DAC geleverd kan worden. Dan krijgt deze 24bit/192KHz DAC de volgende uitgangen: USB voorzijde en 2 stuks USB achterzijde, SPdif, ethernet.

Prijs € 2.790,– (zwart)
Prijs € 3.190,– (zwart metalic, wit, rood en zebrano hout)
Prijs € 3.380,– Inclusief ingebouwde HiDac 24 bit/192 Khz (zwart)

.

.

Pathos Logos mkII

Pathos Logos mkII

Hybride geïntegreerde versterker, met een grote autoriteit. Deze hybride versterker levert nog steeds 2 x 110  Watt maar is in deze nieuwste versie verkrijgbaar met de uitstekende DAC.
Daardoor kunt u rechtstreeks uw digitale bronnen aansluiten. Tevens is nieuw dat er een geheugen is voor het volume per ingangsbron. De kracht, souplesse en prestaties zijn duidelijk toegenomen ten opzichte van de vorige uitvoering. Ook moeilijke luidsprekers zijn geen enkel probleem voor deze krachtpatser, die ze aan het zingen krijgt. Klinkt dynamisch, zuiver en helder. De weergave zit letterlijk tussen een buizenversterker en transistor versterker.

Prijs € 4.290,–
Prijs € 4.840,– (inclusief DAC)

.

.

pathos tt anniversary

Pathos TT Anniversary

De  Pathos TT geïntegreerde versterker was de eerste versterker van het bedrijf en niet alleen in het uiterlijk maar ook in de interne opbouw is het bedrijfsmotto “The unorthodox approach” goed te herkennen. Het gaat hier namelijk niet om zo maar een hybride versterker maar om een versterker van het inmiddels gepatenteerde Inpol type. INPOL staat voor Inseguitore a Pompa Lineare ofwel linear pump tracker. Het Inpol circuit is single-ended, geen push-pull.
Intussen zijn er sinds het ontstaan van deze hybride versterker verschillende upgrades en aanpassingen doorgevoerd. De nieuwste versie die direct in onze winkel te beluisteren valt, speelt dan ook veruit het mooist.

Toen ik deze hybride versterker voor het eerst hoorde, was mijn eerste reactie: Betoverend! Toen ik de tweede keer ging luisteren, dacht ik: Betoverend! En dat is altijd gebleven. De nieuwste versie (mkII) in de houten kist met de ingevreesde letters, is meer dan een cadeau. Direct na aansluiten merkt u dat Pathos zelf hun apparaten al ingespeeld heeft. Er zijn ten opzichte van de ‘oude’ TT een aantal verbeteringen aangebracht, waardoor het beeld nog strakker, ruimtelijker en grootser wordt weergegeven.

Omdat slechts een klein deel van de zeer grote voltage swings, waartoe de twee buizen van de voorversterker in staat zijn, ook daadwerkelijk gebruikt wordt blijft de vervorming extreem laag. Zowel buizen voor- als solid state eindversterker zijn non feedback ontwerpen en beide werken in pure klasse A. De eindversterker gebruikt Mosfet transistors per kanaal. De buizen input stage van elk kanaal voedt een transistor die op zijn beurt een grote inductor controleert. Beide inductors werken als stroom generatoren en verdubbelen de voltage swing hetgeen de efficiëntie van de output transistors verdubbelt waardoor ze niet, zoals de meeste pure klasse A versterkers, 25% maar 50% efficiënt zijn.
De versterker is best zwaar; 40 kilo. Het frame is, in verband met afscherming, van dik aluminium gemaakt. Kwaliteit van de gebruikte onderdelen is hoog. Zo wordt er voor de interne bekabeling gebruik gemaakt van door koper afgeschermd zilver. De omschrijving van het geluid is: neutraal, transparant, open, ruimtelijk, luchtig en dynamisch met een krachtig en strak laag. Vooral: betoverend mooi! De nieuwste Pathos TT mkII klinkt sneller, grootser en speelt met nog meer autoriteit dan z’n toch al zo prachtige voorganger.

Prijs Pathos TT Remote Reference € 5.690,–
Prijs Pathos TT Anniversary € 5.990,– (inclusief gebalanceerde ingangen)

.

.

Pathos Inpolremix MKII

Pathos Inpol Remix mkII

De opvolger van deze kleinste telg uit de ‘Inpol stal’ is de opvolger van de Inpol Remix. De mkII is gegroeid en levert voortaan meer dan het dubbele vermogen, om precies te zijn 25 Watt in pure gebalanceerde klasse A. Voor de techneuten onder u; voorzien van de dubbele Inpol technologie. Wat ook toenam is het aantal inputs, die bij de vorige inderdaad wat karig was. Vier maal RCA en 1 maal XLR. Wat is gebleven is de volledig ‘korrelloze’ weergave, met de typische Pathos klank. Ook opnieuw Super Pathos afgewerkt en ondanks z’n bescheiden afmetingen 37 x 27 x 18 verrassend zwaar gebouwd.
De Inpol Remix mkII kan voorzien worden van een prachtige DAC en krijgt dan een USB type ‘a’, een USB type ‘b’ en SPdif.
Verkrijgbaar in de kleuren zwart, zwart hoogglans, wit, rood en hout fineer.

En oh ja, ook een hoofdtelefoon ingang ontbreekt niet. Al met al een ontzettend begeerlijk en compleet apparaat. En ubercool!

Prijs € 4.490,– (zwart)
Prijs € 4.990,– (zwart, wit hoogglans, rood)
€ 5.540,– (HiDac inclusief inbouwkosten)

.

.

Pathos Inpol2Pathos Inpol2

De ‘Pathos Inpol2’ is de geïntegreerde combinatie van de ‘Pathos Incontrol’ en ‘Pathos Inpower‘. Inpol2 is zo genoemd, vanwege de 2e generatie van hun Inpol® technologie. Het is een compleet gebalanceerde zgn. ‘dual-mono’ configuratie, direct herkenbaar als u het apparaat ontmoet. Het gepatenteerde Inpol® ontwerp zal u bij het luisteren doen verbazen en van uw stoel doen afvallen! De volledig in klasse A, single ended geschakelde hybride versterker, heeft een magistrale bandwijdte. De voorversterker is volledig op buizen gebaseerd, en geoptimaliseerd gemaakt om met de mosfets van de eindversterker samen te werken. Deze versterker is in staat om bij een lage impedantie, veel stroom te leveren, dus erg geschikt voor de allermoeilijkste luidsprekers die veel stroom nodig hebben om te presteren. De eindversterker is volledig gebalanceerd, door 2 separate circuits, die in tegengestelde fase ten opzichte van elkaar zijn geschakeld. Hierdoor wordt verstoring van het signaal voorkomen.
Typisch Pathos is om opnieuw op een onorthodoxe manier de voeding te ontwerpen. De voorversterker heeft een aparte voeding, ontworpen voor de buizen die een lage stroom nodig hebben. De eindversterker daarentegen is een ‘switch mode’ voeding met grote ‘opslag’. De reden voor deze keus is om de eindversterker ook bij lage impedantie van veel stroom te kunnen voorzien en ook om de variaties efficiënt op te kunnen vangen. De twee voedingen van de voorversterker en eindversterker zijn volledig van elkaar gescheiden en zorgvuldig ontkoppeld.
De weergave van de Inpol2 is weergaloos in detail, transparantie en betrokkenheid in optima forma met een enorme brede, hoge en diepe ‘stage’ en benadert heel ver de kwaliteit van de InPower en InControl, maar dan in één behuizing. De muzikale rijkdom van weergave, tegelijkertijd met de oneindige dynamiek, maakt dat er een optimale betrokkenheid ontstaat. Geen seconde zult u verveeld raken en snel het gevoel krijgen dat u niet verder meer hoeft te zoeken naar ‘meer’. “Luistermoeheid? Wat is dat?”, zult u zich afvragen.
Waarom het wiel opnieuw uitvinden als het wiel al bestaat?

Prijs € 8.490,–

.

.

Pathos Kratos

Geïntegreerde, hybride en volledig gebalanceerde versterker, die er met gemak 2 x 200W@ 8 Ohm uit perst. Er zijn 5 paar RCA ingangen alsook twee XLR ingangen. De Kratos is compleet inclusief een zeer goede hoofdtelefoon aansluiting.
Optioneel is er inbouw HiDac MK2 mogelijk en ook een MM/MC phono ingang. Daarmee wordt direct de veelzijdigheid aangetoond; u kunt het krijgen zoals u wenst.

Enkele specificaties:
Afmetingen: (b x h x d): 43 x 20 x 53 centimeter
Gewicht: 40 kilogram

Prijs € 8.490,–

.

.

Pathos Heritage

Pathos Heritage

De nieuwste Inpol geschakelde versterker van Pathos gaat door het leven als ‘Heritage’. Een apparaat wat het toppunt is wat Pathos met z’n degelijk geconstrueerde design versterkers laat zien. ‘Van alles het beste’ was de opdracht aan de ontwerpers en hierin zijn ze geslaagd.
Minder hoeft niet en had u uiteraard ook niet verwacht. Uiteraard volledig gebalanceerd opgebouwd, met optioneel een ultra goede DAC aan boord.
Met z’n 2 x 80 Watt in klasse A dubbel geschakelde Inpol technologie, een ultra krachtpatser. Een beetje zwaar, 58 kilo.

DOWNLOAD de brochure

Prijs € 13.490,–

.

.

Pathos InControl 2017

Pathos Incontrol

Klasse A buizen-voorversterker zonder feedback, met een separate voeding. Wat een geweldige combi, en bloedstollend mooi afgewerkt. Onder andere 5 lijningangen, waaronder gebalanceerd. De volumeregeling is elektronisch geregeld, in 60 stappen met vaste weerstanden. Het is de geweldige klasse van de Inpol2, maar dan nog meer. Terwijl je denkt dat het niet mogelijk is; het kan echt.

Prijs € 5.990,–

.

.

Pathos InPower mkII

Zojuist geïntroduceerd als opvolger van de mkI; de InPower mkII. Een 120 Watt monoblok; double Inpol. 1 x ECC83 en 1 x ECC82 met gebalanceerde ingangen. Een van de meest zuivere versterkers die ik ken. Oneindig dynamisch maar in vergelijking met soortgenoten; voorzover ze bestaan… nooit agressief. Details die ongeëvenaard zijn met een enorme rust.

Prijs € 19.780,– (set van 2 stuks)

.

.

pathos synapse

 Pathos Synapse

Een neusje-van-de-zalm buizenvoorversterker, bestaande uit twee op elkaar gestapelde delen. Het onderste deel is de voeding en volume regeling. Gebalanceerde- en ongebalanceerde ingangen. Een speciale volumeregeling, 168 stappen van 0,5 dB, wat betekent dat er geschakeld wordt tussen vaste weerstanden.

Prijs € 20.990,–

.

.

pathos adrenalin

Pathos Adrenalin

Wat te zeggen over dit monoblok met z’n 180 Watt, met de gepatenteerde dubbele Inpol-schakeling. Een geweldenaar van 70 kg. Wel eens een groot orkest in uw luisterruimte gehad?
Bij het luisteren naar een groot klassiek concert, waarbij van fluisterstil naar een groots uithalende partij cello’s, voel je de werkelijke dynamiek. Het ontroert me elke keer weer en grijpt me bij m’n keel.

Prijs € 18.990,– per stuk