ANGSTROM AUDIOLAB

Het Italiaanse Angstrom Audiolab doet waarschijnlijk bij de meesten onder u, geen kerstbellen rinkelen. Dat is niet zo gek, maar wel spijtig. Het totale spectrum bevat twee series; de ultra high-end Stella en de hieronder vermelde Zenith serie. De Zenith is kostbaar, maar bepaald bereikbaar.
Wat uiterlijk betreft zou ik de term ‘vintage’ kunnen gebruiken; wat innerlijk betreft, dus de weergave, zijn de woorden: dynamisch, klankloos en enthousiasme, welke bij de kennismaking ontpopten.  

Angstrom Audiolab ZIA100 geïntegreerde versterker

De ZIA100 is een hybride versterker; buizen in de voortrap en mosfet transistors in het eindversterker gedeelte. Wanneer u naar de foto van dit apparaat kijkt, ziet u een Volume knop, een Gain knop, een keuze selector en een knop om de meters uit/aan te zetten. De meest opvallende zijn natuurlijk de beide bovenste knoppen. Hiermee regelt u de ingangs versterking; welke per aangesloten apparaat varieert. Daarna kiest u een gewenste volumestand.
Méér gain genereert een toename van snelheid en dynamiek; minder gain genereert een warmer- en minder expressieve weergave. Stelt u zich voor wat dat voor u èn elke luisteraar kan betekenen! Elke set is zo aan te sturen op uw specifieke wens.

De zojuist gelanceerde Zenith serie is rechtstreeks afgeleid van de Stella. Daar waar de Stella ‘hard-wired’ is opgebouwd, bevat de Zenith hoog kwalitatieve printplaat techniek. Waardoor financieel bereikbaarder; de Angstrom ontwerpers zijn zo pragmatisch als een Nederlander. Op componentniveau kan ik u vertellen dat Angstrom een uitermate strenge selectie toepast.

Ingangen: 2 x RCA en 3 x XLR

 

Prijs € 9.500,–

.

.

.

Angstrom Audiolab ZPR22 voorversterker

Prijs € 7.950,–

.

.

.

Angstrom ZSA120 stereo eindversterker

Prijs € 8.090,–

.

.

.

Binnenkort leverbaar:

Angstrom ZMA180 mono eindversterker € 14.100,–
Angstrom ZPP01 phonoversterker € 8.700,–
Angstrom ZDA71 dac € 8.250,–
Angstrom ZAH106 hoofdtelefoonversterker € 6.000,–