van boomstam tot drumkit

van boomstam tot drumkit
24 mei 2018 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, in de zoektocht naar een natuurlijk geluid, hetgeen we toch nastreven in onze heerlijke hobby, bedacht ik me dat het toch mogelijk zou moeten zijn om van de stam van een omgewaaide boom, een drumkit te maken. Vandaar dat ik onlangs de elementen trotseerde (ehh nee, niet draaitafelelementen) en met m’n figuurzaag in den hand, mijn rijwiel nam om het bos achter onze achtertuin te bezichtigen. Ik moet u verklappen dat een eerder bezoek me al kennis had gegeven van een omgewaaide boom. De laatste najaarsstorm had te hard aan die boom gerukt en deze bleek hier niet tegen bestand. En al kloppend en tappend op de verschillende delen, heb ik er met m’n figuurzaag enkele delen uitgezaagd. U moet weten; ondergetekende houdt erg van hergebruik der materialen. Maar dat is een terzijde.

Het kostte me de nodige zweetdroppelen, alvorens het eindresultaat hieronder te zien is…

Maar nog even over dat tappen en kloppen. Wist u dat het mogelijk is om met kloppen en tappen op een draaitafelplateau, al iets te voorspellen is over hoe die tafel gaat klinken? En dit zeggende, weet ik zeker dat de helft van degenen die dit lezen, vanavond gaat ‘tappen’ op z’n geliefde platenspeler. En dit resulteert vast in een hoofdschuddende huisgenoot of aangewaaide buurman en indien u een hond heeft, zal deze u ook meewarig aankijken. Maar dat heeft u over voor uw geliefde hobby. Jawel!

 

Copyright © 2018 AUDIO21, Wapenveld