Toiletpapier #2: de lekkerste recepten

Toiletpapier #2: de lekkerste recepten
15 maart 2020 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, nu ons land op slot is gezet, is het zo dat een aantal mensen toiletpapier zijn gaan verzamelen. U heeft vast de intens grotesk verschrikkelijke beelden gezien van lege schappen! Men is gaan hamsteren. Onder het mom van: ‘baadt het niet, dan schaadt het ook niet’. Althans… dat denkt u.


Edoch; wat er eigenlijk is gebeurd, is dat een deel van Nederland ons blog ontdekte. En onlangs de recepten heeft omarmd, waarin het basis ingrediënt toiletpapier is. Het neveneffect van dit blog-succes leidde tot het hamsteren van dit basisproduct. “Dat is logisch” zou Johan Cruijff gezegd hebben. Jaja, het is me wat.

Maar om zich niet gepasseerd te gaan voelen, heb ik juist voor U de lekkerste recepten nogmaals op een rij gezet:

1. Gefrituurde wc-rolletjes

Warm de frituurpan op. Wikkel ondertussen het papier af tot je alleen de kartonnen rolletjes overhoudt. Leg de rolletjes vervolgens in het pruttelende vet tot ze knapperig geworden zijn. Het papier kun je versnipperen voor garnering. Serveer met joppiesaus.

2. Wc-papiersoep

Het enige wat je nodig hebt is een pan water, wc-papier en een staafmixer. Voeg eventueel een paar vaatwastabletten toe, voor een frisse nasmaak. Eet smakelijk!

3. Wc-papier uit blik

Toegegeven: wc-papier uit blik is niet zo lekker als vers wc-papier. Maar daar staat tegenover dat het wel heel lang houdbaar is. Mochten de supermarkten leeg raken, heb je tot in lengte van dagen wc-papier om op te eten. En voor kinderen is een broodje wc-papier met mayonaise en ketchup een echte traktatie.

4. Wc-papier in tomatensaus

Een klassieker uit de Britse keuken: het zachte papier zuigt de zure, zoute tomatensaus helemaal op. Britten eten het gerecht het liefst bij het ontbijt, maar het is ook heel lekker als snack tussendoor, of als lunch, of als avondeten, voor de liefhebber zelfs als toetje. Er kan weinig fout gaan aan dit recept, het is immers gewoon saus en papier, maar het is wel belangrijk om minstens dubbellaags wc-papier te gebruiken, anders valt het al gauw uit elkaar in de saus.

5. Papier-haché

Niet iets wat je even snel kunt maken. Het heeft even de tijd nodig om goed op smaak te komen, maar daarna heb je een echt culinair hoogstaand kunstwerk. Verder is het niet alleen gezond, maar je kunt er ook nog eens hele leuke vormpjes mee maken. Leuk voor als je gasten zou krijgen dus!

6. Papier toilette au vin

Nu je de komende twee weken thuis zit, heb je eindelijk tijd om dat papier toilette au vin-recept te proberen. Leg alvast een rolletje in de rode wijn en laat dit een paar uur op een laag vuurtje staan. Het papier moet echt een beetje uit elkaar vallen, dan is het het lekkerste. Zo wordt zelfs de vierlaagse toiletrol heerlijk zacht. Tijm en laurier gaan hier heerlijk bij.

7. Het karton

Iets wat veel mensen niet weten: maar je kunt ook het karton aan de binnenkant prima eten. Probeer maar. Als je erop sabbelt kan je er langer van genieten.

Copyright © 2020 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam