CD tip: Valerie June

CD tip: Valerie June
10 september 2013 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Afgelopen weekend enkele dagen vertoefd op Vlieland en (meestal) genoten van het festival: Into the Great Wide Open. Met een groep vrienden, met tentjes; niet geslapen, kou en regen getrotseerd, festival bier (soort van ouderwets Buckler) gedronken, maar vooral genoten van zon en leuke muziek. De grootste indruk op mij, maakte Valerie June en Eefje de Visser.

M’n lief werd af en toe kribbig, aangezien ik sterk de neiging heb om commentaar te geven op de soms matige tot slechte weergave en vind dan dat ik niet zo moet z..ken. Ook gemerkt dat er wel degelijk op een groot veld een soort van ‘hot-spot’ is.
Het leukst vond ik echter te zien dat er erg veel aandacht aan het analoge en vooral vinyl-aspect gegeven werd! Plato stond er met een stand en van bijna alle bands/musici is ook een plaat uitgegeven; ter plekke te signeren en te koop!
Komend weekend help ik een importeur op de X-Fi beurs in Veldhoven, door plaatjes te gaan draaien. Ik ben nu aan het bedenken dat m’n zojuist gearriveerde lp van Blaudzun; speelde dit weekend helaas voorlopig voor het laatst met elkaar, ook ter gehore dient te komen. Ja, toch wel. En de niet-audiofiele plaat die ik uit de kast pakte van m’n broer; The Scorpions…