Synthesis A100 Titan

Synthesis A100 Titan
13 september 2022 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, vandaag enkele woorden over een wel zéér krachtige buizenversterker. En wel de Synthesis A100 Titan. Dat laatste is wel een titel welke past bij deze geïntegreerde mastodont.
Deze Synthesis A100Titan geïntegreerde stereo buizenversterker levert 100 Watt per kanaal. Zoals velen onder u weten, zijn buizenwatt’s niet te vergelijken met solid state watt’s. Doorgaans komt de kracht- en energie die vrijkomt bij een veel kleinere buizenversterker met laten we zeggen 25 Watt, overeen met een solid state van minimaal drie tot vier keer zoveel. Dus zo’n 100 Watt krachtbak van Synthesis is dan een overkill. Toch? Of niet?
Ach; we kunnen verschillen van mening, maar soms is kracht gewoon lekker. Een automobiel met 400 pK hoeft u toch ook niet telkens voluit te gebruiken. Maar op de momenten dat u het wilt, dan is het fijn dat het kan. Zo ook dus met deze Synthesis A100 Titan. 

Wanneer ik wat woorden wil gebruiken om de versterker te beschrijven, dan komen de woorden ‘vloeiendheid’, ‘kracht’ en ‘gloed’ naar boven rollen. En ‘energie’. En ‘ruimtelijke invulling’. En ‘oplossend vermogen’. Ja, dit is warempel een pareltje en hoewel het bedrijf al vele tientallen jaren op de wereldmarkt een speler is, is het merk niet bij elke audioliefhebber bekend. Immers; ook in de audiowereld kunnen we stellen dat ‘de macht van het grote’ al lang geleden z’n intrede heeft gedaan. Maar voor een bereikbaar bedrag, heeft u aan deze Synthesis A100 Titan, een dijk- en een beest van een versterker. 

 

COPYRIGHT © 2022 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM