QRT nieuws: QPoint

QRT nieuws: QPoint
29 augustus 2019 Mark van Braam
In Geen categorie
QRT bij AUDIO21

Waarde lezer, QRT (Quantum Resonant Technology) biedt een aantal mogelijkheden tot verbetering van het signaal. Op de High-end show in München werd bij Nordost / QRT een nouveauté gepresenteerd. De QRT QPoint; een resonantie synchronisator. Een mond vol. Het apparaatje is rond met een diameter van zo’n 12,5 centimeter en een paar centimeter hoog. Een dun snoertje naar een stekkervoeding die in het stekkerblok gaat. Er zijn twee standen: groen en blauw.
De theorie is de praktijk. En dat is dat elk component in een hifiset, een aantal verschillende, afzonderlijke resonerende delen in zich herbergt. Wanneer deze elektromagnetische resonanties met elkaar gaan oscilleren; wat praktisch altijd gebeurt, worden deze trillingen uiteindelijk de reden dat het geluid versmeerd wordt.
Het hier bovenstaande klinkt dramatischer dan dat ik het bedoel, maar we zullen het met elkaar eens zijn: alles wat trilt, versmeert het geluid in mindere of meerdere mate. En dat leidt tot minder dynamiek, een ‘slomer’ geluid en een lagere algehele resolutie

Maar gelukkig voor ons u u allen is er QRT. Het bedrijf wat de redding gaat zijn om onze versmeerde set te verbeteren. En wel met de QPoint. Jippie, het is me wat.

De QPoint is dus een resonantie synchronisator en deze zend een subtiel veld uit, dat alle elektromechanische resonanties welke in de nabijheid zijn, manipuleert. Manipuleert waardoor ze gelijktijdig met elkaar gaan trillen. De bedoeling is om een QPoint op een apparaat of onder een apparaat geplaatst worden. Volgens QRT: “Het opnemen van de “QPoint Resonance Synchronizer” van Nordost in uw systeem zal resulteren in dramatische sonische effecten, waaronder verbeterde coherentie, groter dynamisch bereik, meer vloeiende muzikale expressie en meer ruimte en ambiance in muzikale reproductie.”

Om eerlijk te zijn; ik was een beetje terughoudend en had zoiets van “jaja, het zal allemaal wel”. Maar toch…. Maar toch….. QRT is een bedrijf welke dingen ontwikkeld die altijd waar maken wat ze beloven. Dus de proef op de som; alhier geëxperimenteerd; lampje op blauw; lampje in de groene stand; op de versterker, onder de versterker; in het midden, aan het eind; telkens weer was de verbetering soms nauwelijks waarneembaar tot opeens toch wel. Heel fascinerend dat de verbeteringen anders zijn dan met de door mij hevig omarmde QKore van hetzelfde QRT. De QKore creëert verbeteringen die zich richten op de muzikaliteit; spontaniteit, levendigheid en het niet-elektronisch maken van het geluid. De QPoint daarentegen heeft meer audiofiele verbeteringen, zoals meer diepte in het geluidsbeeld; en/of meer breedte en/of meer hoogte in het geluidsbeeld.

In prijs-relatie van de QPoint met de QKore tovert de QKore een hevige ontroering bij me teweeg en de QPoint een glimlach. De QKore is voor mij essentieel; de QPoint een leuke, hoorbare upgrade, maar niet volstrekt noodzakelijk. Begrijpt u me nog?

Prijzen: QPoint € 799,— en de QKore van € 2.750,— tot € 5.500,—
Voor verdere info: KLIK HIER

 

Copyright © 2019 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam
Niets uit deze onderstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.