QKore koorts; hoe schoon kan de aarde zijn…

QKore koorts; hoe schoon kan de aarde zijn…
25 april 2019 Mark van Braam
In Geen categorie

QKore van QRT? Aarde? Aarding? Schoon? Hoezo? 

Heel in het kort; waar gaat het over? De QKore kan ofwel een vervanging voor de aarde in uw systeem. Ofwel een toevoeging. In principe is uw hifi systeem geaard; en hoewel er voorstanders zijn om juist zonder aarde te spelen; vanwege voorschriften en veiligheid, raden we dit af. Dus spelen met aarde. En dat heeft z’n voordelen. En z’n nadelen. Het nadeel van een normaal aard-systeem is dat alle apparaten in het hele huis op diezelfde aarde zijn aangesloten. Bijna altijd is de buitenkant van de apparatuur verbonden met de aarde. Ook vangt hierdoor die enorme berg aan ‘lussen’ het nodige aan wifi en verdere straling op. Ok, hoor ik u zeggen; dan leggen we toch een aardpen aan voor alleen de hifi? Ja, dat kan soms en helpt soms ook; een beetje of veel. Soms ook niet of nauwelijks; dat heeft met nogal wat factoren te maken.
Al die heen-en-weer vuiligheid en vooral de ‘afval spanningen’ die in de lucht opgevangen worden; welke de apparatuur onderling veroorzaken; welke door beweging van uw huis, de straat, uw speakers worden veroorzaakt, worden telkens afgevoerd door die aarde. Hoe schoner de aarde; hoe beter en dat geldt ook voor uw hifi systeem; het klinkt gewoon beter. Een goed gemaakt stekkerblok helpt daarbij ook.

En daar komt dan de QKore om de hoek kijken. Het is een parallel aardings apparaat, die een kunstmatige ‘schone’ aarde voor hifi audio systemen biedt. Sluit deze aan; liefst op de separate aarde uitgang van uw stekkerblok en ‘floeps’, de weergave wordt schoner, natuurlijker, ontspannender, dynamischer, krachtiger; onmiddellijke toename van de dynamische contrasten. De QKore laat dan direct horen hoe goed uw systeem is; of eindelijk kan zijn. Het is opvallend hoeveel echter en natuurlijker de weergave wordt; het ‘hifi’ gevoel verdwijnt en u bent meer dan ooit dichter bij de oorsprong van de kwaliteit van uw set. De muzikanten hebben er meer zin in gekregen en zijn onderscheidend aanwezig. Maar ook meer dan ooit bent u bij de oorsprong van de muziek en de opname.

Het klinkt de sceptici onder u waarschijnlijk als het zoveelste ‘bla-bla-bla’ verhaal, maar ik zou zo zeggen; kom gewoon luisteren en formuleer dan pas uw mening.

Om het moeilijk te maken zijn er drie modellen:

QKore 1 alleen voor aansluiting op de aarde zo dicht mogelijk bij de voeding; het stekkerblok dus. De stekkerblokken van QRT hebben deze aarde-uitgang en de stekkerblokken van EAT ook vanaf de ‘+’ modellen. Maar ook zeer veel andere merken stekkerblokken hebben deze mogelijkheid.

QKore 3 heeft drie uitgangen en deze worden aangesloten op de RCA uitgangen van een aantal componenten in uw set. Dit indien uw stekkerblok geen separate aarde ingang heeft.

QKore 6 heeft alles; dus zowel een uitgang naar het stekkerblok; twee uitgangen voor monoblokken en drie uitgangen naar de componenten.

Elke unit wordt voorzien van een speciale QKore kabel. Niet zomaar ‘een kabeltje’ dus. De kabel is mechanisch afgestemd en bezit een verzilverde OFC solide kerngeleider. Deze QKore-Wire kan worden geleverd met de volgende aansluitingen: RCA, spade, banaan, XLR en BNC.

En nog even voor de volledigheid; we hebben het over een passief apparaat; er zit dus geen snoer aan :).

Prijzen:

Q Kore 1 € 2.750 inclusief 1 stuks QKore-Wire

Q Kore 3 € 3.850 inclusief 1 stuks QKore-Wire

Q Kore 6 € 5.500 inclusief 2 stuks QKore-Wire