Pizza tip: Bloemkoolpizza!

Pizza tip: Bloemkoolpizza!
26 januari 2018 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Jahaaa, ik weet het; dit heeft niets met muziek te maken. Maar het is rond en het doet me in de verte denken wat vormgeving betreft aan een elpee. Derhalve vond ik dat het toch wel kon: u op de hoogte te brengen van een geen-zin-in-koken tip.
Hoewel m’n lief en ik beiden lekkerbekken zijn, is het op het eind van de meeste vrijdagmiddagen een hele opgave om wat eetbaars op tafel te krijgen. Wellicht dat we beiden lijden aan een ‘eindeweeks-kookdip’, wie zal het zeggen. Of Joost mag het weten; maar ik ken geen ene Joost, maar dat terzijde.

Dus om zes uur na sluiting togen we richting de Jumbo en al slenterend door dit etablissement des boodschappen, viel m’n oog op een vitrine. Alwaar door ijverige medewerkers, een soort van verse pizza’s worden aangeprezen. En met name aan de linkerkant lagen een aantal pizza’s met een bodem in de kleur die voor ondergetekende als opmerkelijk werd ervaren: okergeel! Blijkt dat deze pizzabodems een groot aandeel bloemkool bevatten. Dat moet toch gezonder zijn dan de standaard bodems? En is het niet zo dat de bodem van een pizza het fundament is van de pizza? Aangezien ik niet eenkennig ben wanneer het over voedsel gaat, legde ik er twee in de trolley.

Ze zijn niet heel groot, zeg maar een maxi single formaat. Thuisgekomen de oven aangestoken en op de Maxi-Single-Pizza alsnog wat extra verse groente gelegd. En gecombineerd met een glas rood uit Italië (Valpolicella) blijkt deze bloemkolenpizza toch zeer verdienstelijk smakelijk te zijn, werkelijk waar. Zeer verdienstelijk en derhalve wat mij betreft: de pizza van de week.

En op de achtergrond Plays Miles Davis Ballads. Het is me wat.