Pathos’ nieuwste (audio) snoepjes

Pathos’ nieuwste (audio) snoepjes
13 juni 2017 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer,

Onlangs op de High-end in München, toonde Pathos de Converto EVO. Een geniaal apparaat; streamer, voorversterker, D/A converter en hoofdtelefoonversterker. De tweede nouveauté heet AmpliD en dat is een klasse D eindversterker.

Zowel de Converto EVO als de AmpliD zitten in dezelfde extreem stevige design verpakking en kunnen desgewenst gestapeld worden. Ook de huidige phonoversterker ‘In the Groove’ zit in zo’n verpakking.

Dus ja, ‘analoge Mark’ gaat naast de ‘The Beast’ deze streamer opnemen in het omvangrijke pakket. Natuurlijk heb ik niet voor niets gewacht; de ontwikkeling heeft nogal wat tijd in beslag genomen; maar kom op jongens; het zijn Italianen. Die hebben de tijd; en ook al hebben ze niet de tijd; ze nemen dan de tijd.

En vooroplopen met dit soort streaming-ontwikkelingen is voor een relatief kleine fabrikant bijna onmogelijk. Geeft niets; ook IK heb de tijd en de voor-productie Converto EVO flink aan de tand mogen voelen. En vergelijken met collega merken. Ok, het is niet het goedkoopste product € 1.600,— maar als ik naar de mogelijkheden kijk; eigenlijk he-le-maal niet zo gek. Nogmaals; voorversterker, DAC, Streamer en hoofdtelefoonversterker. Het enige is dan nog een eindversterker en luidsprekers.

Maar ehhmm, het speelt wel de grote bekende spelers ‘de hoek om’. Dat moet natuurlijk ook wel; een merk als Pathos moet het mede ook hebben van de geluidskwaliteit en ook daarin naar de concullega’s een lange neus moeten kunnen trekken.

Voor veel mensen zal het al een droomset zijn en de voornaamste bron van muziek in hun leefomgeving. En voor gelukkigen onder u, die ook een tweede- of derde ruimte willen vullen; denk dan aan een kantoor, werkplaats voor restauratie van oude Jaguars of studeerkamer.

De afmetingen zijn vriendelijk: 23 x 20 x 7 cm.

En dan kan het genieten beginnen; de fles Chianti mag dan geopend worden. Wat is het leven toch heerlijk; met Pathos en Chianti!