Onzinnig audioproduct…?

Onzinnig audioproduct…?
18 november 2021 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, zo nu en dan lopen er distributeurs bij ons binnen, om ons kennis te laten maken met een product. Of producten. Indien er reden toe is, gaan we het getoonde uitproberen of langer testen.
Zo ook vandaag; een tweetal mooi gemaakte schijven werden hier op tafel gelegd, met de vraag: “wat denk je dat het is”. Mijn wilde gok verbaasde hem, want ik moest denken aan een houder voor een platenpuck. Feit is namelijk dat Acoustic Solid zulks een kleinnood in hun pakket heeft en alhier te bewonderen. Maar nee, dat was het dus niet.

De uitleg is als volgt; wanneer de elpee is afgelopen, dan haalt u vaak de plaat van het plateau. Nogal logisch. Dan volgt er een moment van enige seconden tot soms wat langer, om de elpee in de hoes te stoppen. Maar wat vaak zo is, ia dat u vertwijfeld om u heen kijkt met de elpee in uw linkerhand. Òf uw rechter; onbewust naargelang u politiek méér rechts òf links geëngageerd bent. Hoewel eigenlijk een terzijde. Hoe dan ook; liefst zou u de plaat even van u afleggen, zodat u rustig op zoek kunt gaan naar de juiste hoes. Of naar een glas rood goud. Of de telefoon opneemt die net op een verkeerd moment overgaat; immers kunt u uw geliefde schoonmoeder niet laten wachten. En dan waarde lezers; op dit soort momenten, komt de ‘Record Transit Platter’ uitermate goed uit; u parkeert even uw geliefde elpee op een ’tijdelijke platenhouder’. Hoe comfortabel kan het analoge leven toch zijn…

U begrijpt; bij het aanhoren van de tekst-en-uitleg, schoot ik in de lach en mompelde: “wat een onnodig onnozel onzinnig product”. Afijn; we dronken alsnog een beste koffie en zetten een plaat op. En terloops schoof hij de zware ‘SP-8000″ van het merk Stable 33.33 op het audiorack, zelfs bovenop de Gold Note IS1000. En zowaar plaatste ik bijna onbewust de elpee erop tijdens het wisselen. En moest ik opnieuw glimlachen. Immers; iets wat zo onnozel, overbodig leek te zijn; blijkt dan opeens razend handig! Kortom, ik plaatste de lichte ‘SP-7000’ op ons tweede rack en weet zeker dat deze week het prachtig gemaakte kleinnood nooit meer de deur uitgaat. Wat een gekkigheid – wat een leukigheid. Het kan verkeren.

De Canadese Stable 33.33 ‘Transit Platter’ kosten:
SP-7000 €   99,– (190 gram, Red Oak, Cherry, Walnut, Mohagany)
SP-8000 € 175,– (994 gram, Red Oak, Cherry, Walnut, Mohagany)

Copyright © 2021 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam