Nordost demo avond

Nordost demo avond
26 maart 2015 Mark van Braam
In Geen categorie

Met gemak kunnen we spreken van een succesvolle en leerzame avond. Gisteravond alhier de Nordost demonstratie die werd gedaan door een medewerker van dit bedrijf. Vele verbazingen en velen raakten overtuigd van de kennis en uitvoering van dit merk.

Een paar dingen die opvielen:
– een stekkerblok hoort niet op de grond te liggen, maar ontkoppeld van de vloer.
– een 4 meter netsnoer klinkt beter dan een 2 meter versie. (Size does matter…?)
– van de stekkerblokken van QRT, bleek de lange versie (8 stekkers) beter te klinken dan de korte versie (4 stekkers)
– als het gaat over stroomkabels/speakerkabels etc. heb je het niet alleen over stroom doorvoer, maar ook over mechanische opbouw en hoe de kabels met trillingen omgaan. Trillingen en resonanties door de luidsperkers en de apparatuur zelf.
– Het positieve effect van de ontkoppelings producten van Nordost, de ‘Sort Kone’ is werkelijk ongelofelijk.
– Elke luidspreker zet je in een veel hogere klasse, door de voetjes van Sort Fut te gebruiken. Het lijkt duur, maar als je bedenkt dat dezelfde winst te behalen valt met een speaker uit een veel hogere klasse, dan is het eigenlijk een schijntje in verhouding tot de klankmatige winst.
– De meest schadelijke mechanische energie komt niet in de apparatuur van buitenaf, maar ontstaat door het audiocircuits en hun stroomvoorziening.
– en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De avond werd afgesloten met napraten en mijmeren in welke stappen de sets thuis van de luisteraars de komende tijd een verbetering gaan ondervinden.