Nieuws: Gold Note A6 evo2

Nieuws: Gold Note A6 evo2
22 januari 2022 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, verheugd was ik enkele dagen geleden met de langverwachte aankomst van de Gold Note A6 EVO2 vloerstaande luidsprekers. Uitgevoerd in de zeer luxueus aandoende ‘walnut gloss’ staan deze circa 1 meter 10 hoge luidsprekers letterlijk èn figuurlijk, te ‘shinen’.
Het uitpakken van producten is bij dit soort fabrikanten altijd een klein feestje. Uiterst verzorgd, zeg maar Duits aandoend, de benodigde zakjes (schroeven en spikes) in een mooi doosje. De vloerplaten dienen namelijk nog gemonteerd te worden. De frontjes middels magneten: fraai.

Er stond een fijne versterker klaar, de Gryphon Diablo300 en ach; ietwat buitenproportioneel, maar waarom ook niet. Inspelen neemt nou eenmaal een aantal dagen en dat bleek ook nu het geval. Inmiddels zijn we enkele dagen verder en deze mkII versie verbaasde me toch echt wel. Een paar verschillen in kwaliteitstoename zijn me duidelijk op gaan vallen; de ruimtelijkheid is met een wow-factor toegenomen. Deze set vloerstaande luidsprekers gedragen zich als monitoren; zet ze ‘even’ nonchalant neer en het geluid is direct compleet los van de speaker. De klankmatige precisie; daar waar de ‘oude’ een minimale warmte had, is de nieuw mkII erg neutraal. Het uiterlijk; tja een subjectief iets en daar laat ik me niet over uit; dat mag u fijn zelf bepalen.
Inmiddels weten velen onder u dat u van ons altijd een tutorial-luidsprekerplaatsing krijg, wanneer we het traject ingaan. Want ook deze set Gold Note EVO2 beloont u ruimhartig, wanneer u het goed doet.

De Gold Note ‘EVO2’ € 6.990,– set kan het vergelijk aan met de Ichos ‘No FOUR’ € 7.390,–, met de Marten ‘Oscar Trio’ € 10.250,– en de JBL’4349 monitor’ € 9.578,– en de Davone ‘Solo’ € 6.800,–.

 

De zéér rigide kast is een doorontwikkeling, opgedaan bij de XT7. De baspoort bevindt zich aan de onderzijde van de kast, waardoor een plaatsing dicht tegen een achterwand mogelijk is. Maar zoals bij elke (luister)kamer is het zo dat er met de ’tutorial’ van Mark, een ideale plek gevonden kan worden waar deze Italiaanse schoonheden geplaatst worden. Wèl is het zo dat een tè lichte versterker niet het uiterste uit deze set haalt. Buizenversterkers vanaf 25 Watt doen ’the job’ en het klankmatige eindresultaat zal dan afhangen van de klankkleur van de gekozen versterker, bronnen en bekabeling. Afijn; daar heeft u ons voor; een geruststellende gedachte 🙂

 

 

COPYRIGHT © 2022 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM
En wellicht denkt u nog eens na over de uitspraak van de Engelse romanschrijver Aldous Huxley. Òf was het toch zo dat Nietsche eerder was met die woorden naar zijn kameraad Wagner… hoe dan ook:
“NA DE STILTE KOMT MUZIEK HET DICHTST BIJ HET ZEGGEN VAN HET ONZEGBARE”.