Powercords; het waarom

Powercords; het waarom
16 april 2019 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, dit keer enkele woorden over netsnoeren / stroomkabels / powercords. Er is al een hoop geschreven over het wel- of niet nuttig zijn van fatsoenlijke- of goede- of erg goede netkabels. Ook ik heb het een en ander gelezen, de afgelopen 30 jaar of zo. Vanwege de verhalen hoe het nou precies kan, dat die laatste 1 tot 2 meter netsnoer zoiets kan doen, wat het doet; ik ben de ‘draad’ eerlijk gezegd een beetje kwijtgeraakt. Want de theorieën spreken elkaar behoorlijk tegen. En tja, waarde lezer, daar staan we dan, what to do…
Feit is wel dat keer op keer mensen verbaasd zijn in onze winkel, hoe goed in een degelijk A-B uitgevoerd vergelijk, de verschillen en vooral de verbeteringen waarneembaar zijn.

Tip 1. Als u gaat experimenteren met het vervangen van een netsnoer, laat het dan het liefst uw teerbeminde doen. Of uw buurman, luisterkameraad, winkelier of inwonende tekkel. En blijft u vooral zitten in uw luisterstoel.
Laat dan een netsnoer vervangen, dus zonder dat u zelf een helpende hand toereikt. Tja, dan zult u ervaren hoe de stappen verlopen vanaf de ‘dropveter’ die veelal standaard meegeleverd wordt, tot extreem dure mogelijkheden. Let bijvoorbeeld op: snelheid en drive, dynamiek, klankkleur en ‘versmering’ van het geluid en als laatste het ‘zwart’ tussen de uitvoerenden, zonder in te boeten in coherentie. Ook opvallend; de muzikanten lijken méér zin in het musiceren te krijgen!

Tip 2. Wees nuchter! Laat uzelf niet gek maken en/of iets wijs maken. Als u het niet hoort, dan hoort u het gewoon niet. En in dat geval zou ik zeggen: besteed uw zuurverdiende munten aan nieuwe muziek. Of neem uw tederbeminde wederhelft mee uit eten.

Tip 3. De ‘plus’ en ‘min’ kunnen van invloed zijn op het resultaat. Dit is proefondervindelijk te ontdekken op welke manier in uw set het beste resultaat te halen is. Los van alle theorieën van de ‘deskundigen’.

Tip 4. Begin bij het begin. Hoe gek het ook klinkt; de meest belangrijke kabel, is degene die ‘uit de muur komt’ en het stekkerblok in gaat. Daarna de powercords die vanuit het stekkerblok de apparatuur in gaan.

Tip 5. Dan een lijstje kabels, die ik in volgorde heb gezet van resultaat en prijs. Natuurlijk denken een aantal lezers nu: ‘ja lekker zeg, jij spreekt voor eigen parochie’. En ja waarde lezers, dat is ook zo. Want uiteraard ga ik niets adviseren, waar ondergetekende niet volledig achter staat. En uiteraard ga ik niets adviseren, hetgeen ik te duur vind voor het resultaat.

Hier dan mijn lijst der favorieten:

Wireworld Stratus-7 Prijs €   129,– lengte 1,5 meter
Nordost Blue Heaven Prijs €   259,– lengte 1,5 meter
Nordost Red Dawn Prijs €   589,– lengte 2,0 meter
Nordost Heimdall Prijs €   849,– lengte 2,0 meter
Nordost Frey2 Prijs € 1.899,– lengte 2,0 meter
Nordost Tyr2 Prijs € 3.699,– lengte 2,0 meter

 

En natuurlijk zijn er nog duizenden andere mogelijkheden. Niemand heeft ze allemaal gehoord, ondergetekende dus ook niet. Maar van alle netkabels uit bovenstaand rijtje, heeft nog nooit iemand spijt gehad. In elke stap voorwaarts, wordt elk aspect van de weergave verbetert en boet u op geen enkel punt in.

 

 

INTERESSANT: Kabel inruil systeem;

Bij ons nieuw gekochte kabels kunnen worden ingeruild bij een upgrade, via het volgende afschrijvingen systeem, mits onbeschadigd en alleen bij opwaardering naar een duurdere lijn van 50% of meer:

  • jaar 1, 80% van het origineel betaalde bedrag
  • jaar 2, 70% van het origineel betaalde bedrag
  • vanaf jaar 3, in overleg

Voorwaarden: De originele verpakking dient aanwezig te zijn; de originele aankoopbon en de kabel dient in topstaat te zijn.

Voor vragen; bel 06 250 48 506 of mail naar contact@audio21.eu

 

Nordost - Red Dawn - netsnoer

 

Nordost - tyr2 - netsnoer

 

 

COPYRIGHT © 2019 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM
NIETS UIT DEZE ONDERSTAANDE INFORMATIE MAG WORDEN VERVEELVOUDIGD, OPGESLAGEN IN EEN GEAUTOMATISEERD GEGEVENSBESTAND, WEBSITE OF OPENBAAR GEMAAKT WORDEN IN ENIGE VORM OF OP ENIGE WIJZE, HETZIJ ELEKTRONISCH, MECHANISCH OF DOOR FOTOKOPIEËN, OPNAME, OF OP ENIGE ANDERE MANIER, ZONDER VOORAFGAANDE SCHRIFTELIJKE TOESTEMMING VAN AUDIO21.