Muziektip: John Scofield

Muziektip: John Scofield
4 november 2018 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, toen ik onlangs door een kameraad werd uitgenodigd voor een concert in het Amsterdamse Bimhuis, kon ik niet bedenken dat het om één van de groten der aarde ging.
John Scofield is een grootheid. Tientallen jaren geleden speelde hij al met Miles Davis. Jazz, maar ook country en bijvoorbeeld folk. Hij speelde afgelopen woensdagavond in het Bimhuis met z’n nieuwe band. Nee, geen ‘standaard’ jazz, bepaald niet. M’n kameraad legde me uit dat Scofields speelstijl en sound echt herkenbaar is. Af en toe een rauw randje, eigenzinnig en fenomenaal goed.
Even lezend over deze man; hij won een aantal malen de Best jazz Album Grammy Award én een Grammy voor beste solo. Dit concert staat in het teken van zijn nieuwste album, waarvoor hij een kwartet samenstelde met de in Nederland geboren pianist Gerald Clayton, zoon van contrabasmaestro John Clayton, en het doorgewinterde ritmetandem Vicente Archer en Bill Stewart.

Eén van de nummers waar we op werden getrakteerd, werd aangekondigd door hem; verontschuldigend door z’n vrouw voorzien van de titel: Can’t dance. Want gitaar spelen kan hij wel; maar dansen? Dat win ik zelfs 🙂

KLIK HIER voor een link naar: Can’t dance

Mocht u in de gelegenheid zijn om een plaats te vinden in één van z’n concerten: van Harte aanbevolen. John Scofield: Yess!

Copyright © 2018 AUDIO21, Wapenveld