Mooier dan mooi?

Mooier dan mooi?
12 mei 2022 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, ik liep vanochtend al vroeg door het park de hond uit te laten. Mijmerend over de komende dag, die gevuld zou gaan worden met een aantal bezoekers, te beginnen om 10.00 uur met Robbert die een element door ons zou gaan laten plaatsen in z’n platenspeler.
Mijn oog viel op een witte hond, die ons benaderde. Het beest was zo wit; zo witter-dan-wit, de zon weerkaatste zijn (of haar) zorgvuldig gekamde witte lange haren. Sinterklaas zou er nog een voorbeeld aa kunnen nemen. Zo wit. En ik vroeg me af of de eigenaresse, welke op 1,5 meter afstand het surrealistische witte ‘ding’ volgde, het beest elke dag een dosis wasmiddel door z’n eten mengde. Met als doel om het schoonste witte hondje ooit te creëren. Ik herkende haar bij het passeren alszijnde de eigenaresse van de schoonheidssalon. Een “aha ik snap het”; plopte op in m’n kop. Pardon: hoofd. Een penetrante geur uit een modeflesje drong bij het passeren en een beleefde groet, m’n neus binnen. Neen, ondergetekende is bepaald geen voorstander van dit soort overdadigheid aan geur. Het lijkt wel of geuren telkens in grotere hoeveelheden opgespoten worden en dat de werkende kracht (welke bij mij afstotelijk werkt overigens) overdadiger is dan ooit. En mijmerend bedacht ik me; “willen we als mensheid de werkelijkheid mooier maken dan ze is?” 

Terug over audio; wat mij betreft; laten we de weergave van onze zorgvuldig samengestelde audiosets de muziek niet mooier maken dan dat ze al is. Neen, laten we wat mij betreft streven naar werkelijkheid. Dan zijn mensen, dieren èn muziek op z’n mooist.

Hoe dan ook; ik wens u allen een fijne, mijmerende dag!

 

Oh ja, ik zou het bijna vergeten. Wij gaan volgende week naar de ‘High-end’ in München en zijn dus een aantal dagen weg en de winkel is logischerwijs gesloten. Immers is het ondoenlijk om op twee plekken tegelijk te zijn. En een heuglijke aanvulling is dat we dan onze jaarlijkse vakantie hieraan vastplakken. De roadtrip gaat vanuit München richting Italië. Alwaar we gedurende een paar weken ook enkele fabrikanten gaan bezoeken.
Dus ergens in de loop van juni staan we weer paraat voor u. Overigens; voor vragen of het maken van een luisterafspraak zijn we zowel telefonisch, whatsapp en e-mail bereikbaar. Tenzij het op die dag net tijd bleek om een glas Chianti te heffen; dan zult u even geduld moeten hebben. Het is niet anders. Want zeg nou zelf; een glas rood Italiaans goud is nooit een terzijde!

 

COPYRIGHT © 2022 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM
En wellicht denkt u nog eens na over de uitspraak van de Engelse romanschrijver Aldous Huxley. Òf was het toch zo dat Nietsche eerder was met die woorden naar zijn kameraad Wagner… hoe dan ook:
“NA DE STILTE KOMT MUZIEK HET DICHTST BIJ HET ZEGGEN VAN HET ONZEGBARE”.