MastersounD nieuws: Duetrenta met KT120

MastersounD nieuws: Duetrenta met KT120
11 december 2019 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, onlangs heeft het Italiaanse MastersounD een nieuw model aan hun uitgebreide collectie buizenversterkers toegevoegd. En de eerste winkel in Europa waar u deesz schoonheid kunt bewonderen en beluisteren is AUDIO21. Dit nieuwe model buizenversterker is de MastersounD ‘Duetrenta’.
De MastersounD ‘Duetrenta’ is te gebruiken in een tetrode of triode schakeling. Dit middels een schakelaar op de achterzijde van het prachtige machien. Het verschil is uiteraard hoorbaar en merkbaar. En daardoor aan uw smaak en wensen aan te passen. Deze ‘Duetrenta’ is ontwikkeld voor de KT120 eindbuizen welke ingestoken zijn.

En deze MastersounD ‘Duetrenta’ buizenversterker heeft iets waar ondergetekende zéér blij van wordt: ze is namelijk uitgerust met een zeer goede MM phonotrap.
Bij het gros van versterkers met ingebouwde phonotrappen, merk ik op dat deze ingebouwde phonotrappen het uiteraard wel doen. Maar dat daar dan ook alles mee gezegd is. En dat is geen terzijde!
Om uw platenspelerweergave werkelijk te laten shinen, zult u dan toch een separate phonoversterker moeten gebruiken. En natuurlijk spreek en preek ik voor eigen parochie, maar de ingebouwde MM phonoversterker in de ‘Duetrenta’ is een uitzondering; uitstekend van kwaliteit.
Indien u toch wilt spelen met uw MC element op zo’n ingebouwde MM phonotrap, is dit op te lossen door het toevoegen van een step-up trafo van Ortofon. (KLIK HIER VOOR EEN UITLEG).

De prijs is eigenlijk het grootste wonder van deze Machtig Mooie Machine.

Enkele specificaties:
MastersounD Duetrenta (website fabrikant)
Schakeling: parallel single-ended in klasse A
Buisbezetting: 2 x ECC802 en 4 x KT120 met automatische bias
Vermogen: 2 x 32 Watt in tetrode of 2 x 16 Watt in triode
Afmeting (b x d x h): 49 x 33 x 24 centimeter
Gewicht: 25 kilogram

Prijs € 4.490,— (inclusief afstandsbediening)

Copyright © 2019 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam