Nieuws: Marten Parker Trio

Nieuws: Marten Parker Trio
23 juli 2020 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, binnenkort is het augustus en komen de nieuwste luidsprekers van het Zweedse Marten aan. Deze nieuw Marten serie heet de ‘Parker’ lijn en bestaat uit drie modellen.
De middelste is de Marten Parker Trio en de Europese aftrap vindt plaats bij: jawel…. uw eigen vertrouwde AUDIO21! Het is me wat.
De kast van de tweeweg Parker Duo van Marten heeft slanke, taps toelopende zijkanten gemaakt van M-board, een meerlagig materiaal dat volgens Marten extreme resonantiereductie biedt. De Parker Duo is zo resonantievrij dat hij volledig in het geluidsbeeld verdwijnt. De nieuw ontworpen kast combineert visuele aantrekkingskracht met een zeer goed geluid, aldus Marten. 

De bas / midrange keramische driver heeft een relatief groot oppervlak van 7,5 inch wat resulteert in een groot, nauwkeurig geluidsbeeld en een geweldige dynamiek. De passieve aluminium radiator met een diameter van 9 inch geeft controle en dynamiek. Een luidspreker in deze klasse vereist immers de ultieme basweergave.

De nieuwe Marten-pucks van IsoAcoustics verminderen de resonantie verder, waardoor de spreker van het geluidsbeeld wordt vrijgemaakt en tegelijkertijd gecontroleerd geluid en gedetailleerde, rijke bassen worden geleverd.

De Marten ‘Parker Trio’ is een 2,5-weg vloerstaander die dezelfde kastconstructie heeft als de Duo, maar dan groter uitgevoerd. De Trio heeft een extra middentoner/woofer en een extra passieve radiator. De gevoeligheid ligt met 91 dB op een prettige waarde. De Trio pakt op bij 26 Hz en gaat ook tot 40 kHz. De cross-overfrequentie ligt ook op 2,2 kHz. De impedantie is minimaal 3,1 Ohm.

Een bijkomstigheid voor de absolute fijnproevers; de Trio kan worden opgewaardeerd naar een Diamond-versie.

Binnenkort de eerste foto’s. De Marten Parker Trio is leverbaar in Pianolak zwart, walnoot mat en de prijs per paar bedraagt dan € 17.950,–. Het paar in onze collectie is walnoot hoogglans en de prijs bedraagt € 19.000,–. De upgrade naar de ‘Diamond Edition’ bedraagt € 12.000,–

Nog even geduld; augustus komt eraan!

Copyright © 2020 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam
Niets uit deze onderstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.