Marten Parker Trio

Marten Parker Trio
30 april 2021 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, al enige tijd is verstreken sinds ik u wist te melden dat de nieuwste serie van het Zweedse Marten Loudspeakers hun entree zouden doen in Nederland. Bij AUDIO21. En zoals het wel vaker gaat; het wachten duurde lang. Maar sinds 2020 dan eindelijk de vrachtwagenlading met de Marten Parker Trio. In walnoot met een hoogglans finish. Bijzonder fraai is een understatement.
Opgesteld en aangesloten op de Gryphon Diablo 300 en daarna de voor/eind van Nagra. En koud uit de auto; hoewel het ruim 30 graden was, gelijk een: Marten! Maar ‘anders’ toch dan de Marten Oscar Trio. Duidelijk is dat Marten in hun nieuwste modellen geen Acuton units ‘all over the place’ gebruikt, maar een vijftal units welke ontworpen zijn door Leif Olofsson. U weet wel: Leif. Hoofd van de design afdeling van Marten. Ja, dìe Leif.

Ons demonstratie paar hebben we gekozen in walnoot hoogglans. Waarom? Nou gewoon; omdat het mooi is. Hoewel hoogglans zwart ook niet te versmaden is. Of walnoot mat. Tja, keuzestress in het vooruitzicht.
Extreem ruimtelijk, is het eerste wat bij me opborrelt. Dynamiek, snelheid, kracht en klank welke uitmuntend in balans staan. Waardoor er een natuurlijkheid ontstaat welke ongehoord goed is. Net zoals bij de Diesis Audio modellen merk je dat ook Marten waarde hecht aan een zo resonantievrij mogelijke kast. Dat klinkt eenvoudig. Maar dat is het niet. De ontwikkelingen bij dit soort high-end luidspreker fabrikanten stopt nooit. Gelukkig maar.

Voor de techneuten onder u, de Marten Parker Trio is een 2,5 weg systeem. Groot genoeg om ook in onze voormalige raadszaal van 7 bij 9 meter de ruimte makkelijk gevuld te krijgen. Maar klein genoeg om in een ruimte van 3 x 4 ook te kunnen excelleren. Het rendement is heerlijk hoog, 91dB waardoor ik elke buizenversterker uit onze collectie kan aansluiten. Twee passieve units aan de achterzijde, welke de ruimtelijkheid beter definiëren. Voor de prijzen verwijs ik u naar: Marten Luidsprekers (KLIK HIER).

Ja, werkelijke topklasse deze Marten Parker Trio!

Copyright © 2020 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam