Marten primeur: Oscar Trio bij AUDIO21

Marten primeur: Oscar Trio bij AUDIO21
11 juli 2019 Mark van Braam
In Geen categorie
Marten luidsprekers bij AUDIO21 in Heerde

Waarde lezer, afgelopen middag een zending uit Zweden. Twee stuks grote dozen met de Nederlandse primeur van… houd u vast, of pak een stoel wanneer u staat, of zet de automobiel op de vluchtstrook, of zet de trein stil door de noodrem te beroeren: de Marten Oscar Trio luidsprekers. Ja echt; het is zonder dollen en serieus: wij hebben het eerste uitgeleverde paar ontvangen. Zowel een Nederlandse; Benelux en Europese primeur; alhier in Heerde. Aardige mensen, die Zweedse Marten Makers. Het is me toch wat dat ze de primeur aan AUDIO21 gunnen 🙂
Ons Marten Oscar Trio demopaar is pianolak wit. Perfect afgewerkt met een zevental lagen van het kostbare pianolak-spul. Een Marten pak je uit en bouw je op met een zonnebril; de kwaliteit spat er namelijk af. Een redelijk flinke vloerstaander van circa 1.10 m, een stuk plaatsbaarder dan voorganger Django en ondanks de afgeronde kast, geheel nieuw ontworpen met nieuwe units, wisselfilter en kast. Een merk als Marten doet zulks niet zomaar en een nieuwe moet werkelijk beter zijn dan de oude. Verkrijgbaar in walnoot, pianolak zwart en zoals gezegd pianolak wit. Hierna enkele snapshots en de eerste uren inspelen zijn thans geschied. Het inspelen gebeurt overigens afwisselend met de IS-1000 van Gold Note en de Pathos Heritage en morgenochtend is al gelijk de eerste luistersessie gepland. Dat lijkt wat te snel. Maar dat is het ook.
En ook morgenochtend zal ik uitleggen waarom we voor Marten kozen; hoewel meerdere fabrikanten met keramische units werken. Ik kan u verklappen; dat zijn allen geen Martens. Als u begrijpt wat ik bedoel. Binnenkort meer over de klankmatige kwaliteiten.

Marten Oscar Trio bij dealer AUDIO21

Marten Oscar Trio bij dealer AUDIO21

Copyright © 2019 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam
Niets uit deze onderstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.